Het is me afgelopen zomer weer eens overkomen: een voorwerp dat in het niets verdwijnt en (even) later weer verschijnt! Omdat ik veronderstel dat bijna iedereen dit soort dingen meemaakt maar altijd denkt dat het aan hemzelf ligt, heb ik mijn gidsen na dit voorval maar eens gevraagd waarom dit af en toe gebeurt.

Twee groene gieters

Het is warm en droog en ik wil wat planten water geven. We bezitten twee forse groene gieters die meestal in de buurt staan van de vijvers of van de plantenbakken die water nodig hebben. Mijn man heeft de gieters het laatst gebruikt maar hij is er niet en ik kan hem ook niet bereiken. Het is niets voor hem om ze op te bergen, maar ik kan ze nergens vinden. Ik zoek de hele tuin af, die best groot is, en kijk op de meest onwaarschijnlijke plekken, maar geen van de twee gieters komt tevoorschijn. Lastig, want ik heb ze echt nodig. Ik geef het op en ga wat anders doen. Dan, een paar uur later, zie ik eerst de ene gieter, gewoon op een in het oog springende plek en daarna de ander, die naast het pad staat waarover ik voortdurend heen en weer heb gelopen al speurend naar de gieters. Erg irritant en overbodig als je het mij vraagt.
Maar wat is hiervan in godsnaam de bedoeling? Zit er iets achter, een diepere betekenis die ik niet kan vatten, of is er sprake van een geintje van mijn gidsen? Ik besluit om ze er nu maar eens naar te vragen.voorwerpen die verdwijnen

Ellen: “Waarom gebeurt dit toch? Wat zit er achter?”
Gids: “Wij houden inderdaad van een geintje, maar dat is in dit geval niet de reden dat het gebeurt. Een diepere betekenis heeft het niet, het gebeurt gewoon. Je weet dat er veel meer dimensies zijn dan jij en de meeste andere mensen kunnen waarnemen. De voor jou waarneembare werkelijkheid heeft een bepaalde trilling waardoor voorwerpen uit vaste materie lijken te bestaan. Dat is echter een illusie. Ook de vaste materie bestaat uit een heleboel lege ruimte en door zijn trillingsgetal is die voor jou zichtbaar of niet. Een hogere trilling maakt direct dat je het voorwerp niet meer kunt waarnemen. Het is er nog wel, maar jij ziet het niet. Soms verdwijnt iets op die manier voor altijd, maar meestal is het slechts tijdelijk in een andere dimensie. Iemand die overledenen kan waarnemen zou jouw gieter misschien wél kunnen zien. Nu is de vraag natuurlijk waarom dit gebeurt. Het heeft met een zekere gevoeligheid te maken, die ervoor zorgt dat jouw energie soms ongewild invloed uitoefent op de materiële omgeving. Jouw energie laat het voorwerp waar je zo naar op zoek bent veranderen van trilling. Het hoeft maar een fractie te zijn en het verdwijnt al. Dat komt omdat de aarde als geheel haar trilling aan het verhogen is de laatste decennia. De grens tussen de dimensies wordt vloeiender.

Nieuwetijdskind Magazine Instagram
Nieuwetijdskind Magazine Instagram
Nieuwetijdskind Magazine Instagram

Waarom het niet vaker gebeurt? Je geloof in de door jouw waarneembare werkelijkheid verhindert dat. Je creëert je eigen werkelijkheid en in jouw werkelijkheid hoort dit niet thuis. Geest beïnvloedt materie en zal dat steeds meer gaan doen op een manier die jullie bewust kunnen waarnemen. Je zult leren om het effectief te gebruiken en alleen dan als het nuttig of aangenaam voor je is.
Erger je maar niet als er weer eens iets verdwenen is en wacht maar rustig af tot het weer tevoorschijn komt, of probeer eens of je bewust de trilling van het voorwerp kunt verlagen, waardoor het weer in jouw realiteit kan verschijnen”.

Een brief die op onverklaarbare wijze terugkomtvoorwerpen die verdwijnen

Mijn moeder schreef en keer een brief aan iemand, deed hem op de post en kreeg even later spijt van het versturen van deze brief. Ze wilde niets liever dan dat ze het ongedaan kon maken. Haar verlangen was zo groot, dat ze enige dagen later de brief enigszins verkreukeld maar ongeopend, op haar deurmat aantrof. Er was geen sprake van een verkeerde adressering of een andere verklaarbare oorzaak.
Mijn gids zegt over dit soort gebeurtenissen: “Veel meer mensen hebben dergelijke ervaringen, maar ze doen het bijna altijd af als louter toeval. Ze twijfelen onmiddellijk aan hun eigen waarneming en als ze dat zelf niet doen dan doen anderen dat wel. Dat kan best frustrerend zijn.”

Als om het stukje dat ik net geschreven heb te illustreren maak ik de dag erna twee situaties van anderen mee, die dezelfde strekking hebben! En dat terwijl er normaal gesproken meestal maanden overheen gaan voor ik weer iets dergelijks meemaak.
‘s Ochtends heb ik een telefonisch consult afgesproken met iemand die samen met mij een paar dromen wil bespreken in verband met problemen in haar relatie. Ze belt en is enigszins in paniek: ze heeft de hele ochtend al naar haar dromenschriftje gezocht en kan het niet vinden. ‘Het ligt altijd naast mijn bed en ik dacht het zo te kunnen pakken, maar het was weg. Het is knalroze, dus zo makkelijk zie je het niet over het hoofd. Ik heb mijn hele huis afgezocht, maar het is onvindbaar. Moeten we nu een nieuwe afspraak maken als ik mijn schriftje weer heb gevonden, of denk je dat het met opzet weg is?’ In dit geval lijkt me dat zeker mogelijk. We besluiten het consult toch door te laten gaan en in plaats daarvan een kaartlegging te doen over hetzelfde thema. Dat geeft uitstekende informatie en we vragen ons beiden af of de dromen eigenlijk wel nodig waren. Het waren dromen van enige tijd geleden, misschien dat ze niet meer zo actueel waren?

Even daarna bekijk ik mijn email. Er zit een mail bij van een vrouw, die vorige week bij me was voor een consult. Ze wist zeker dat ze geld in haar portemonnee gedaan had, maar die bleek leeg te zijn toen ze me wilde betalen. Ze had hem wel drie keer binnenstebuiten gekeerd, maar het briefje van vijftig dat erin had moeten zitten was spoorloos. Ze schrijft me nu dat ‘s avonds haar man in haar portemonnee keek en……. dat het geld er toen gewoon in zat! Hoe dat nou toch kon…..?

Ik denk overigens dat het verdwijnen van de gieters weliswaar geen inhoudelijke betekenis had, maar het zette me er wel toe aan om het onderwerp met mijn gidsen te bespreken en er een stukje over te schrijven. Zo extreem als met de gieters had ik het nog niet meegemaakt. En dan die twee vergelijkbare gebeurtenissen op één dag, direct daarna. Vermoedelijk hebben de gidsen hier wel degelijk de hand in gehad! Ik hoor ze zachtjes lachen op de achtergrond…..

Engelenboodschap
Engelenboodschap
Engelenboodschap

14 REACTIES

 1. ik zie geen reacties meer na 2016.. is deze topic nog actief?
  ik ben (was 🙁 iemand die nooit wat kwijt was maar mijn huis lijkt wel een zwart gat geworden de laatste 5 jaar. ik ben meer dan 80 dingen ‘kwijt’ geraakt in/uit mijn huis de laatste jaren!
  eerst allerlei ‘onbelangrijke’ dingen (emmer en spade uit mijn schuur, doos met boutjes en moertjes, plamuurmes ed..)
  overgaand op persoonlijke dingen (shirt, zonnebril, rokje,bidon ed)
  en nu al een tijd verdwijnen er ‘belangrijkere dingen’
  enveloppe met geld! oortjes van kind, playstation van mijn kind, zijn bril! mijn visa kaart
  heb ook ervaringen dat dingen opeens weer verschijnen maar overgrote deel tot nu toe niet weer verschenen..
  wie weet waar ik hulp kan vinden? want dit is echt nietmeer te doen

 2. Ben eindelijk begonnen de foto-albums van mijn 3 kinderen in te plakken. Tot mijn grote verdriet kan ik niet meer verder daar ik al die die oude foto albums opeens kwijt ben. Hoe komt dat en waar zijn ze
  allemaal. Tot voor kort waren ze er wel. Ik word hier echt moedeloos van.

 3. Ze,mijn drie honden,hadden 3 ballen om mee te spelen;1 groene,1 oranje en een gele.vier weken terug is een van hun overleden,Zij speelde vak en kauwde op de gele bal.Sindsdien is deze weg.Spoorloos en heb echt heel goed gezocht.Het kan ook niet buiten de tuin of huis liggen,want alles is met gas afgezet.Moet ik veronderstellen dan ze nu gewoon met haar bal an het spelen is?

 4. Ik geloof niet echt in geesten maar het is toch vreemd dat er gwn spullen verdwijnen. De rubbertjes van mijn zus haar oortjes waren weg. Mijn fietssleutel lag eerst op mijn bureau daarna op mijn nachtkastje daarna weer op mijn bureau, (heb ik zelf verplaatst denk ik) en toen was het weg. Mijn ongeopende doosje met lenzen (lag ook op mijn bureau) is ook spoorloos. Echt supper vreemd allemaal.

 5. Ik maak dat soms mee. Het meest indrukwekkende was ooit dat mensen verdwenen. Ik een cirkel van mensen, waren plots 2 vrouwen niet meer te zien. Na afloop van een drumsessie zaten ze ineens weer op dezelfde plaats. Ik vroeg waar ze heen waren gegaan. Ik kreeg ‘n boze reactie, ze hadden mij wel gezien en vonden dat ik ze overgeslagen had. Dat ik ze niet had gezien, geloofden ze niet.
  Ik zelf wist zeker dat hun plaats leeg was gedure de een 10 minuten. Ik heb het ook met dingen. Maar ik weet dat ik het later wel weer zie. Ik dacht altijd al dat het met energie te maken heeft. Ik maak er me niet zo druk over.
  Wat ik lastiger vind is dat gedachten van anderen soms hoorbaar lijken te zijn. Maar ook dat negeer ik uiteindelijk maar zoveel mogelijk. Ik hoor liever die van mezelf.

 6. Ik weet dat dit al bestaat van 2016 ik heb morgen de schok van mijn leven gehad en heb het nog ik ging gistere avond met mijn vriend gaan slapen rond half 11 en goed weten dat ik mijn nachtbeugel in heb gedaan om kwart voor 6 word ik wakker een kwartier voor de wekker ik had mijn nachtbeugel niet meer in ik heb bijna heel de dag zitten zoeken en rond 19 u heeft men vriend ook overal gekeken en we vinden echt niks wat kan ik hier aan doen?

 7. Goede dag,

  Ik ben eens mijn usb thuis kwijt geraakt. Ik kon hem niet vinden. Mijn broertje zei tegen mij. Ik vraag Hulp voor jou maar laat het rusten het komt van zelf terecht. Na 2 dagen lag hij op de trap. Ik dacht echt, he! Jij bent mij voor de gek aan het houden jij heb natuurlijk die usb er neer gelegd.
  Hij zweerde van niet.
  Maar na een paar maanden waren mijn sleutels kwijt. Wat ik altijd in mijn broekzak draag en nooit kwijt kom. Ik ging ook om hulp vragen. En waar kom ik ze tegen…Op mijn beauro. En toen ik vroeg, wie van jullie heeft mijn sleutels nou daar neer gelegd. Had niemand het gedaan. Ze zeiden, je zal het zelf wel er neer hebben gelegd onbewust. Hoe kan dat? Ik was ze kwijt. Ik zie een leeg beauro. Ik loop na omder en vraag of iemand mijn sleutels heeft gezien. Vervolgens loop ik weer na boven om te zoeken. Maar dan zie je ze liggen op je beauro.

  Dit was creepy…

 8. Dit vind ik zeer interessant.
  Ik heb mij ook altijd afgevraagd hoe dat nu kan en het
  mijn mijn moeder en met een vriendin besproken.

 9. Ik ben al een tijd een fleece-rok en Winnie de pooh poppetjes van vilt kwijt, die de oma van mijn zoon ooit voor hem heeft gemaakt. Best jammer.

 10. Heel herkenbaar, deze week nog meegemaakt. Ik heb het vaak met een nagelknipper of een nagelvijl, waarom deze voorwerpen? Dat weet ik niet? Het zijn wel twee dingen die ik als enige van ons gezin gebruik. Ik was eens mijn twee nagelvijlen kwijt en kocht een nieuwe, ook deze ging kwijt, weer een nieuwe, weer kwijt,…. Omdat er niemand anders in onze badkamer kwam dan ik of mijn man dacht ik aan een overleden familielid. Ik zei dat ik wist dat zij er was en ze alles mocht terug geven. De dag er na lagen er 4 nagelvijlen dadelijk in het zicht toen ik de lade opende. Enkele dagen geleden lag mijn nagelvijl wat ik weer enige tijd kwijt was er weer eens voor mijn neus :-).
  Misschien heeft t soort voorwerp idd geen betekenis? Als het de bedoeling is om ons iets te leren, dan is het logisch dat het met iets gebeurd dat ons op valt.
  Ik zie geen overleden mensen, alleen als kind heb ik wel zulke dingen gezien. Ik voel alleen hun aanwezigheid.
  Interessant dit onderwerp, dank je wel om het te delen!

 11. Ik heb het tot twee keer toe meegemaakt dat een hangertje DAT IK DAAR BESLIST NIET HEB NEERGELEGD heb teruggevonden op de wasmachine in plaats van mijn sieradendoosje. En ik heb ook geen werkster die dat gedaan kan hebben. Het hangertje in kwestie symboliseert vrouwelijke kracht. Ieks… En op het moment dat mijn geest warrelig is loopt vaak mijn pc vast. En ik dacht altijd dat ik slordig was totdat ik erachten kwam dat kristalkinderen elektrische apparaten jinxen…

 12. Het komt voor dat ik iets heel interessants gelezen heb en als ik het dan later aan iemand wil laten zien kan ik het nergens meer vinden. Wat mij ook overkomt, en ik weet niet of anderen dit ook hebben: Er kunnen dingen spontaan kapot gaan als ik er naar kijk. Ik moest eens pasfoto's laten maken en ik had die periode ervoor veel gemediteerd. Plof… het apparaat van de fotograaf ging kapot. Of er springt een glas in mijn handen spontaan in duizend stukjes. Of op mijn werk weigert een apparaat spontaan dienst en doet het bij een collega wel weer gewoon. Iemand mee bekend?

 13. Eigenlijk heb ik dit best vaak.
  Ik kan me er erg aan ergeren, vooral als je het idd nodig hebt als je op het punt staat om weg te gaan.
  Ik kan idd ook overledenen zien.
  Interessant om te lezen

 14. Goedendag Ellen. Met veel herkenning dit artikel gelezen. Hier verdwijnt regelmatig wat Ik blijf rustig en vraag aan mijn gids of ik het terug mag. Het toppunt is mijn poes vaak zoek ik me suf naar haar zie haar nergens. Word ik bijna bang is ze er ineens.. Zit ze bijvoorbeeld midden op de eettafel, wat niet mag, mij heel strak aan te kijken.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in