Hoe ga je om met iemand uit een vorig leven

Reïncarnatie

Een mens heeft een ziel. En deze ziel als leeg blaadje heeft veel te leren. Er is kennis op te doen over veel verschillende te leren lessen, zoals loslaten, gezondheid en financiën. Een ziel reïncarneert, omdat in één leven niet alles te leren valt. Een ziel reïncarneert vaak met meerdere zielen, ook wel zielsverwanten genoemd, omdat veel lessen moeten worden geleerd door middel van interactie met andere mensen.

Hoe herken je iemand vanuit je vorige leven?

Hoe je een persoon vanuit je vorige leven herkent, ligt er aan met welk zintuig, of anders gezegd: welke gave, jij het meest samenwerkt. Afhankelijk van je gave kun je voelen, zien of weten dat je diegene ergens van herkent. In dit geval vanuit een vorig leven. Denk aan de bekende gedachte: “Ik heb het gevoel dat ik je al heel lang ken.”

Het voelt vertrouwd

Toegegeven, een bepaalde relatie met iemand vanuit een ander leven voelt al snel vertrouwder dan met iemand die je nog niet in vorige levens hebt gekend. Mensen die je nog niet hebt gekend, voelen wat sneller letterlijk nieuw en onwennig.

Toch ga ik in onderstaande alinea’s uitleggen dat een vertrouwd gevoel soms, maar niet altijd, een goed gevoel is. Het beste is zelf durven nadenken over een relatie met iemand en beseffen dat je in het heden leeft.

Gevoelens en verklaringen bij het omgaan met iemand uit een vorig leven

Je wil niet meer met een specifiek iemand uit een ander leven omgaan:

Als je er in een ander leven van overtuigd was dat het goed voor je is om iemand niet meer te zien, zul je je dat in dit leven weer herinneren. De keus over wat je moet doen met deze persoon wanneer diegene toch weer in je leven is verschenen, voelt dan redelijk duidelijk. Wat dan rest is de vraag of je voelt dat je de mogelijkheid hebt om ‘nee’ tegen diegene te zeggen.

Nieuwetijdskind Magazine Instagram
Nieuwetijdskind Magazine Instagram
Nieuwetijdskind Magazine Instagram

Je wil weer een leven spenderen met een specifiek persoon uit het vorige leven:

Wanneer je in het vorige leven overtuigd was dat je weer met iemand een band wil opbouwen, zal de keus over wat je met deze persoon wil ondernemen je dit leven duidelijk worden. Wat nu rest, is ervoor vechten als het je moeilijk wordt gemaakt deze persoon te blijven zien.

Je dacht je leven weer met iemand uit een vorig leven te willen spenderen, maar dan bedenk je je:

Soms heb je besloten dat je iemand weer wil zien dit leven. Als iemand jou in het andere leven te vroeg is afgenomen, dan komt het voor dat deze twee mensen/zielen (waar jij er één van bent) de belofte aan elkaar doen dat ze weer bij elkaar komen in het volgende leven. Echter, door het omgaan met deze persoon in dit leven, kun je zien dat de relatie nu niet goed voor jou is.

Het is mogelijk dat je dit in het andere leven niet wist, omdat de relatie niet de kans heeft gekregen om ver genoeg te vorderen. Het beste zou zijn om de relatie alsnog te beëindigen. Vaak is dit een erg lastige keuze omdat je zowel de belofte als het vertrouwde voelt, maar aan de andere kant voel je dat het nu niet goed voor je is. Of de ander al van jouw keus (voortzetten of loslaten) afweet is nog de vraag. Dit zorgt soms voor flinke emotionele strijd tussen de betrokken partijen.

Je kunt je natuurlijk ook bedenken in positieve zin:

Bijvoorbeeld dat jouw eerste indruk van de ander in het vorig leven nog geen tijd had gehad te kunnen vormen. In dit leven herinner je je (onderbewust) dat diegene je niet zoveel deed en doet, maar zorgt de tijd die je samen spendeert en vastberadenheid van de ander die zich jou wél positief herinnert ervoor dat je eindelijk je mening kunt vormen.

Aan wie moest jij denken tijdens het lezen van dit artikel?

Bewaar voor later op Pinterest:

Vorige levens en relaties - Hoe ga je om met iemand uit een vorig leven?

Engelenboodschap
Engelenboodschap
Engelenboodschap

4 REACTIES

 1. De man waarmee ik in andere levens eindigde kies ik in dit leven niet voor. Vorige levens waren meer op macht gebaseerd. Dit leven wil ik meer op liefde baseren.
  De man waarmee ik samen ben heeft heel hard voor me moeten vechten maar voelt nu wel heel fijn. Toch is er veel twijfel. En ik ben bang als ik de relatie beëindig dat ik geen andere relatie meer zal krijgen omdat er geen andere zielsverwanten gepland zijn voor dit leven (zielenreis gehad).

 2. Herkenbaar..
  Toen mijn oudste zoon geboren werd, was t eerste wat ik dacht toen we elkaar aankeken; hee daar is ie weer (?)
  Relatie liep eerste jaren goed, daarna steeds slechter en we hebben nu al vier jaar geen contact meer.
  Ik probeer t te zien als n ziels(relatie) opdracht, maar begrijp de boodschap totaal niet.
  Verdrietig voor alle partijen

 3. Ik worstel al zo lang met mijn relatie. Hee is een worsteling tussen ratio en gevoel, herkenning en vervreemding. Dit bericht resoneert zo met mijn gevoel! Het leven zelf haaalt ons momenteel uit elkaar, we doen ons best maar het is echt vechten om elkaar biet te verliezen. Vaak denk ik dat ik het antwoord weet, mijn omgeving bevestigt dit. Maar dan., ineens is het weg en voel ik me weer zo vertrouwd bij hem.. samen zijn wr samen maar als ik niet bij hem ben dan weet ik dat we niet samen zijn, niet hier en niet echt in dit leven..

  • Ha Jolinde, dat is wel heel turbulent allemaal! Je omgeving zal moeizaam begrijpen wat je bedoelt en daarom niet altijd de beste raadgevers. Het beste is denk ik het nadenken als je alleen bent, bijv in je eigen huis. Dan kan je met zo min mogelijk prikkels en invloeden je keuze maken. Als je bij hem bent voel je erg wat hij wil. Als je dan zelf heel gevoelig bent lijkt wat hij denkt soms net jouw gedachten.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in