vorm

Geliefden,

 

Het dagelijks leven wordt door velen als steeds hectischer ervaren en men dreigt de grip op het leven te verliezen. Steeds meer wordt gevraagd de vorm los te laten, de vertrouwde structuur van je leven vrij van sturing van de persoonlijkheid te laten stromen.

 

Zo kan een levensstroom ontstaan, die zonder enige belemmering de meest begaanbare weg zoekt, kabbelend, soms woest kolkend, zich niet door weerstanden laat weerhouden, ze niet ontwijkt, ze niet opzoekt, maar alles accepteert wat zich in het leven aandient. Zonder te willen controleren, zonder te willen regelen, maar te handelen naar beste kunnen en weten. Dat is het zingen van een levenslied, dat is de dans van het leven.

 

Vreugde, verdriet, moeilijkheden, plezier, de toppen en de dalen maken van ieders leven deel uit en zijn allen een stukje van de ruwe diamant, die geslepen moet worden en die zo kan uitgroeien tot een flonkerende, glinsterende, stralende pracht. Zo is het leven, ieders leven, jouw leven bedoeld om vorm te krijgen, zichtbaar voor de ogen van het hart.

 

In essentie is die stralende pracht aanwezig in ieder mens en soms ziet een mens die essentie eerder in de ander, dan in zichzelf. Weet dat de ander als spiegel wordt gebruikt om je ware kracht, je ware essentie te weerspiegelen. Dat werkt zo voor jouw kracht en pracht, maar ook frustraties werken als een levensspiegel. Het ligt aan de ander, zo lijkt het!

 

Dat is een menselijk mechanisme, het is goed hier eens bij stil te staan. Niemand is hierin een uitzondering, er zal herkenning zijn als ik dit zeg. Er is een remedie,   eenvoudig en trefzeker. Wees bereid hier naar te kijken. Met eigen ogen in de eigen spiegel te kijken en eerlijk te zijn over wat je daar ziet. Er is niets om je voor te schamen. Ieder mens dient ook een spiegel te zijn voor een ander. Maar na het eerlijk onder ogen zien, na het eigen aandeel onder de loep te hebben genomen? Laat dan serieuze gezichten overstralen door uitbundig en diepgevoeld buiklachen. Lach om jezelf, lach om de ander, lach met elkaar! Als alle lachspieren zich laten voelen dan is spanning en ophoping van stress losgelaten en ontstaat ruimte voor  overgave en rust. Oefen jezelf hierin, oefen met elkaar en laat je volkomen gaan. In boosheid, in verdriet, in angst, in plezier, in lachen. Geef je over, herken jezelf in de spiegel van de ander.

 

Durf je dan over te geven aan vormloos denken, vormloos leven. Durf vormloos te denken, gedachten te laten komen en voorbij te laten gaan, zonder ze aandacht te geven, zodat geen vorm ontstaat. Gedachten zijn bereidwillige, zelfs opdringerige vormgevers, die zich in de stof nog niet hebben gemanifesteerd, maar al wel de sterke energie van vorm in zich dragen.

 

Meditatie is overgave aan vormloos denken, als de vorm verdwijnt, lost het denken op als een wolk, die oplost, waarna de blauwe hemel zichtbaar en helder wordt.

vorm

In meditatie ontmoet je ieder ander mens, in stille, diepe verbondenheid, zonder woorden, in diepe verbondenheid. Hier zijn  ongekend krachtige liefdevolle ontmoetingen mogelijk. Van deze stille ontmoetingen gaat een grote helende werking uit, die voor de ogen van het lichaam onzichtbaar zijn. EEN STILLE KRACHT.

 

Ontmoet elkaar in die stilte geliefden. Die stille ontmoeting is niet aan grenzen of aan tijd en ruimte gebonden. Daar bestaat slechts het Stralende Eeuwige Liefdeslicht van de bron, daar vindt werkelijke diepgaande verbinding plaats.

 

Mijn vraag is: ben je bereid je intentie uit te spreken om deze verbinding aan te gaan? En zo plaats te nemen in de vormloze Cirkel van Liefde?

 

Vergeef mij mijn aanhoudende vraag geliefden, om meditatie tot dagelijks instrument in te zetten. De diepgaande helende kracht voor ieder stralend wezen en de eenvoudige toepassing ervan maakt dat ik mij  oprechte vraag blijf stellen.

 

Jullie worden gedragen door het Eeuwige Stralende Licht geliefden,

 

In diepe verbondenheid,

 

Niek, Eeuwig Stralend Licht volkomen opgenomen in de Liefdevolle Bron,

via Marianne Lens, bronvertaler

WWW.NIEKZERVAAS.NL .

 

Er is een film gemaakt van mijn leven en mijn boodschap door mijn goede vriend en filmmaker Rishi Chamman en heet:

EEN DANSEND HART (www.eendansendhart.nl) Kijk op uitzending gemist

3 REACTIES

 1. Wat fijn dat Niek zijn krachtige woorden nog tot ons brengt. Het raakt me altijd tot tranen toe. Dank je lieve Niek.
  Mijn gids vroeg me gisterenavond: ben je bereid je persoonlijkheid (het verhaal van wie je bent) los te laten. Het gaat om hetzelfde als waar Niek het over heeft. Durf ik die diamant zichtbaar te laten worden en te stralen?!
  Lieve mede-diamanten, heb een mooie dag!
  Nellie

 2. Niek is in mijn leven gekomen, sinds de uitzending van de wereld draait door, niet zo lang geleden.
  zijn beleving van het Zijn, daarherkende ik eenzelfde beleving in, als die van een voor mij zeer zeer dierbare ziel, die ik op b ijzondere wijze heb ontmoet via social media, 4 jaar geleden.

  Ik zie hen als mijn leraren, mijn gidsen en ik dank God dat voor deze grote giften.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
vul je naam in