DELEN

 

JoyWie vertrouwd is met mijn werk, weet dat elke code* invloed heeft op een specifiek deel van ons onderbewustzijn. In mijn columns – gekoppeld aan de nieuwste code – leg ik uit hoe je met de hologrammen kunt werken om het maximale effect te bereiken. Eerst vertel ik de boodschap van de code, die op dat moment het sterkst is in zijn energie. Daarna leg ik je uit hoe je de energie op praktische wijze in het leven van alledag kunt toepassen. Op deze manier hoop ik je een extra steuntje in de rug te geven tijdens jouw zoektocht naar wie je bent en wat je passie is in het leven.

Column: Joy

Vanmorgen begon ik met frisse moed aan deze nieuwe column. Na de nogal zware lading van de vorige hologrammen, is het nu tijd voor iets heel anders: een vrolijk thema met positieve energie. Niet dat alles wat ik maak altijd even confronterend is, maar in de lijn van steeds krachtigere frequenties, kwam de code ‘Joy’ toch wel als een aangename verrassing, zo ook de aanloop naar deze column…

Happy ending

Nu ik sinds kort actief deelneem aan Facebook, presenteer ik mijn nieuwe artwork graag online in mijn fotoalbums. Zo kwam het dat mijn ‘vriendjes’ deze maand de code Joy al meteen konden bekijken en ik kan je zeggen: ik was verbaasd over de reacties! Ik had de afbeelding nog maar net opgeslagen toen de eerste mensen al berichtjes plaatsten. Dat bleef nog een hele tijd doorgaan, tot er een lange lijst vol liefdevolle reacties was ontstaan. Je kon duidelijk merken dat deze code enthousiast werd ontvangen, wat mij ontzettend heeft geïnspireerd om de bijhorende column te gaan schrijven.
Al bij het maken van Joy kreeg ik warme kriebels. Er is natuurlijk geen leuker thema dan het gevoel van blijheid. Tegelijkertijd was er een diepe zucht van opluchting: ik kon de chaos in de wereld nu even loslaten. Samen met de laatste open dag in augustus – het Art Centre sluit tijdelijk wegens een grondige verbouwing – voelde het als een Disney film waarin de spannende strijd is beslist en eindigt in een klassieke ‘happy ending’. We zijn er! Van de finish die in zicht kwam met ‘Arrival’ (zie laatste column), mogen we nu vieren dat we onze innerlijke zoektocht hebben voltooid. Ik ging er eens goed voor zitten, want een lange reis verdient een waardig slot!

Zo wil ik mijn dag niet meer beginnen

Ik had het vanochtend al helemaal in mijn hoofd: een lekker optimistisch verhaal om alle lezers mee op te fleuren. Geen harde taal voor de verandering, maar een zachte gloed van liefdevolle woorden die ons lijden in de afgelopen tijd doet vergeten. Ik had het beste middel al paraat, namelijk humor! Ik wilde nu eens komisch uit de hoek komen om te laten zien dat lachen alle pijn en angst wegneemt. Dat je je frequentie het beste verhoogt door gewoon lekker een potje te lachen! Ik had er zin in. Met een opgewekt humeur begon ik aan mijn ochtendrituelen, intussen een beetje hardop pratend tegen mezelf. Lichtvoetig danste ik de keuken in voor een kop koffie, waarna mijn vrolijke gevoel abrupt werd weggenomen toen ik aan tafel ging zitten. Nog voordat ik wilde beginnen aan mijn verhaal, beging ik een cruciale fout: ik sloeg de krant open om het nieuws te lezen.

2012
Met mijn koffie in de hand bladerde ik vluchtig de ochtendkrant door en het viel me direct op dat de eerste pagina’s stonden vol gedrukt met negatieve berichten. Grote koppen die vertellen over de hongersnood in Afrika, dikke letters die schreeuwend je aandacht vragen voor de opschuddingen in Libië, de zoveelste politieagent die in een gevecht is neergestoken, een weerloze baby die de dupe wordt van mishandeling. Het ging maar door en mijn gevoel van blijheid zakte weg als een steen naar de bodem. ‘Ik ga de krant opzeggen,’ dacht ik. ‘Zo wil ik mijn dag niet meer beginnen.’

Verbinding met negatief nieuws
Wat een domper! Ik had zoveel inspiratie, maar wist nu even niet meer waar ik moest beginnen. Ik voelde me ontzettend goed, werd blij wakker en dacht: vandaag schijf ik een column over blijheid. Van dat gevoel is nu niks meer over. Ik heb me laten meezuigen in het dramaspel van de media en kom er niet meer uit. De krant maakte me somber. Het lijkt wel of onze wereld steeds verder afstevent op het punt van onomkeerbare chaos. Krijgen de Maya’s nu wel echt gelijk? Is 2012 daadwerkelijk de overgang naar universele liefde? Of hebben de doemdenkers ‘t bij het rechte eind en gaat de boel straks gewoon naar de knoppen? Alle voorwendselen duiden op het laatste.
En toch geloof ik er niet in, althans: dat weiger ik. Het verleden heeft me bewezen dat niets zomaar gebeurt en dat alles een reden heeft. Toen ik de nieuwsberichten las, voelde ik duidelijk aan mezelf dat het invloed had op mijn energie. Ik ging ineens weer twijfelen, aan mezelf en aan mijn waarheid. Bepaalde onzekerheden kwamen naar boven, maar aan alles kon ik voelen dat het puur kwam omdat ik verbinding maakte met het negatieve nieuws. Hoewel je soms denkt de krantenkoppen te kunnen negeren, pikt het onderbewustzijn de woorden wel degelijk op. Net als de sticker op een pakje sigaretten: je wordt gewaarschuwd voor gezondheidsproblemen als gevolg van roken en dat is dan ook precies wat je creëert als je dit leest. Het is niet de sigaret die dodelijk is, maar de energie die wij eraan koppelen.

Zo had het nieuws mij weer in z’n greep en soms lijkt het wel alsof dat met opzet gebeurt. Alsof we worden gemanipuleerd om in lagere frequenties te blijven hangen, waarin we moeten vrezen voor het ergste. Het is wat de religies ooit hebben opgestart: een leven dat is gebaseerd op angst en hoop. Dat is immers wat ons verbindt. In tijden van crisis komen we tot elkaar en zijn we uit wanhoop bereid om alles te doen. Zelf denk ik dat de tijd rijp is om daar gezamenlijk bovenuit te stijgen. We zijn hier niet om te bidden voor een mooie toekomst, maar om ‘m zelf te creëren! Hoop schept de illusie dat je geen controle hebt over je leven. Het geeft de ene mens macht waar de ander moet vrezen. De wereld kan nooit veranderen als deze onbalans intact blijft. Het is hoop dat ons blinddoekt om niet te kunnen zien dat je eigenlijk niks te vrezen hebt, behalve je eigen manier van denken.

Het gaat om het massabewustzijn
Nu is het makkelijk praten als je niet middenin een oorlog gevangen zit of ergens in Afrika sterft van de honger. Maar het is wel belangrijk om je te realiseren dat je de wereld geen dienst bewijst met bakkeleien over de meest onzinnige dingen. Het gaat om het massabewustzijn – jij en ik dragen daar met onze energie aan bij. Wil je een verschil kunnen maken, dan moet je bij jezelf beginnen. Besef je dus goed waar jij aandacht aan geeft. Zolang de discussieprogramma’s op tv jou nog als kijker kunnen winnen, blijft het leed in de wereld een bron van inkomsten. Stap niet in de valkuil dat angst jouw leven gaat regeren. Voed de media niet langer door je met negatief nieuws te verbinden. Zo versterk je haar macht en verzwak je die van jezelf.
Dit is soms moeilijk, ook omdat voorlopers met hun emoties al in de Vijfde Dimensie leven. Ze worden steeds gevoeliger en raken verwikkeld in een hevige strijd tussen het oude en het nieuwe. We zijn toe aan de laatste stapjes van het loslaten en opruimen van het verleden, maar dit proces wordt door de huidige chaos vaak overschaduwd. Naarmate onze energiebanen zich meer en meer openen, krijgen ook negatieve invloeden meer ingangen om tot het onderbewustzijn door te dringen. Het besmet ons energiesysteem, waardoor het lijkt alsof die laatste stapjes ontzettend zwaar zijn. We kunnen dit heel gemakkelijk loslaten door niet meer achterom te kijken; niet naar gisteren, niet naar vorig jaar en niet naar vroeger. Alles wat je ervaren hebt, is niet meer dan een ervaring. Jouw ziel heeft ervoor gekozen deze momenten te gebruiken om te groeien. Het heeft je gemaakt tot wie jij nu bent.

Stop met zoeken
Wat ik bij veel mensen voel, is dat ze hun weg zoeken in allerlei veranderingsprocessen. Ze cirkelen zo lang rond, totdat er geen begin en eind meer aan vastzit. De zoektocht is een zoektocht op zichzelf geworden en dat stagneert de bewustzijnsgroei nog meer dan waar het om te doen is geweest. Wat wil je nou nog ervaren?! Je weet alles al wat je moet weten! In transformatie zijn is niet de oplossing. Je hebt alles al gelezen, menig workshop gedaan, menige lezing gevolgd… en wat is er veranderd? Niets. Er is niemand die ons de volgende stap op een dienblaadje kan aanreiken. Stop dan ook met zoeken en begin met jezelf volledig te accepteren. Respecteer je programma’s, patronen en onzekerheden; ze maken jou tot wie je bent. Je hebt ze zelfs nodig om bepaalde ervaringen aan te trekken, waar je vervolgens weer door kan groeien.
Wat als je geen enkele angst meer zou kennen? Welke uitdaging blijft er dan nog over? Angst moet je niet voeden, maar wel leren gebruiken. Het is een richtingaanwijzer om jouw koers mee vast te stellen. Wanneer je angst voor afwijzing ervaart, weet je dat je op de goede weg bent. Dan is jouw ziel klaar om een nieuwe groeifase te doorleven. Zoek de oplossing niet buiten jezelf, want er valt niks te vinden wat je nog niet weet. Jij bent een bron van informatie, een prachtig boek waarin alle werkmethoden voor het leven staan beschreven. Elk antwoord dat je nodig hebt, komt vanzelf in de vorm van een gevoel in je bovendrijven. Je hoeft alleen maar te voelen welke waarheid jouw ziel via je emotiesysteem wenst over te brengen. Van daaruit maak je altijd de juiste keuze.

Wees je ondertussen bewust van saboteurs die het systeem kunnen binnendringen. Zoals eerder aangekaart kan negatief nieuws zich stevig nestelen en allerlei emoties in de war schoppen, zonder dat je het door hebt. Het onderbewustzijn is bijzonder gevoelig voor deze impulsen van buitenaf. Daarom zijn beelden van oorlog, geweld en criminaliteit echte angstzaaiers die je kunnen misleiden met valse waarheden. Net als dat mijn hologrammen openingen creëren om vrij te zijn, is negatief nieuws een sterke tegenhanger om je in je gevoel vast te zetten.

Je mag alles vergeten
Al met al heeft het verhaal dan toch een serieuze ondertoon gekregen, wat niet mijn bedoeling was toen ik eraan begon. Maar ik wil niet volledig afwijken van mijn doel om te pleiten voor blijheid en vreugde. Sterker nog: je mag van mij alles vergeten wat je tot dusver hebt gelezen! Maak het jezelf vooral niet te ingewikkeld. Jezelf loskoppelen van negatieve invloeden is bijzonder simpel. Je hoeft er zelfs niks nieuws voor te leren, want je doet het je hele leven al: lachen. Benader het leven met blijheid en intense vreugde. Lach zo vaak als je kunt, zelfs al zou je eigenlijk liever huilen. Door te lachen zet je energie om. Je verhoogt je frequentie door jouw onderbewustzijn positieve signalen te sturen. Zie hier het geheim van de doorbraak: de laatste stap in ons evolutieproces is niet zo moeilijk als je denkt. Je moet jezelf gewoon af en toe even lekker kietelen met een gezonde dosis humor!
Zoals ik vanmorgen: ik moest eigenlijk wel lachen toen ik de krant uiteindelijk weglegde. Ik dacht: ‘Zie je nou… was ik er toch weer ingetuind. Wat grappig!’ Door het op die manier te benaderen, was het sombere gevoel heel snel weg en voelde ik mijn kracht weer terugkomen. Heb uiteindelijk de krant versnipperd en vliegtuigjes gevouwen. Sommigen haalden zelfs het einde van de kamer. Volgende week begin ik aan zwaantjes… dan heeft de krant toch nog z’n waarde!

Meer humor in ons leven
Het is tijd voor meer humor in ons leven. We zijn allemaal een beetje verslaafd geraakt aan transformeren. Het is er met de paplepel ingegoten dat wij moeite moeten doen om te groeien. Pijn is groeipijn. Nou, niet als je het mij vraagt! Ik geloof dat we steeds meer een richting opgaan waarin we groeien door plezier te hebben in wat we zien, doen en meemaken. Je hoeft niet te lijden om te leven, maar blij te zijn dát je leeft. Als je ergens op een bepaald punt merkt dat je volloopt met negatieve energie, stop dan even met wat je aan het doen bent. Scan voor jezelf waar die vreemde energie vandaan komt. Gebruik mijn code Joy om weer terug bij je kern te komen en alles wat er niet toe doet, van je af te laten glijden. Ga daarna voor de spiegel staan en trek een gek gezicht – voor je het weet sta je te glimlachen en is je humeur weer helemaal goed!
Ik hoop je met deze column en de nieuwe code Joy te inspireren om jezelf los te koppelen van je verleden, je angsten, je twijfels en niet te vergeten het werelddrama dat zich afspeelt in de media. Breng meer vreugde in het leven; zo wordt de volgende stap in onze evolutie een plezierig feestje. Eis jouw geboorterecht op door datgene te doen wat je werkelijk wilt, want alleen daar kun je blij van worden. Veel plezier toegewenst!

Hart tot hart,

Janosh.

De frequentie Joy
De wereld verandert: absurd hoge energiefrequenties spoelen als verwoestende golven over de Aarde. Wat wij daarvan merken is vooral te zien in het nieuws: de dramaberichten stapelen zich op en er lijkt geen eind aan te komen. Mensen in allerlei hoeken kunnen de energie niet aan en begaan de meest vreselijke misdaden. Het lijkt wel alsof de grenzen van pijn, verdriet en geweld steeds meer vervagen tot er zelfs geen grens meer te bekennen is. In deze chaos zakt het massabewustzijn weg in angst en onzekerheid. Maar waar velen zichzelf verliezen, kun jij slagen. Je hoeft zelfs niks nieuws te leren om met de frequenties mee te gaan, want het allerbeste wat je kunt doen, doe je al je hele leven: lachen. Benader alles met liefde, passie en vooral veel humor! Met lachen breng je plezier in je leven en neem je afstand van negatieve invloeden. De frequentie van Vreugde helpt je om met plezier je levenslessen te benaderen, waardoor je ze versneld doorloopt.

3 REACTIES

 1. Dank je wel voor deze column!Prachtig verwoord hoe ik me voel,er is veel duidelijk geworden wat ik qua gevoel niet kon plaatsen. Ik ben dol op humor en lachen dus vanaf nu ga ik meer daarin groeien!

  Namaste,Suzanne

 2. Dank je wel Janosh, je beschrijft precies wat er ook in mij om gaat. Ik zou het graag zelf
  geschreven willen hebben. Ook vind ik je Mandala (? of een andere naam?) erg mooi en
  inspirerend.
  Nogmaals dank je wel!

  Sonja

 3. Precies waar ik mee bezig ben, en de boodschap die ik nu goed kan gebruiken, beschrijf je in deze column. Ik zeg alleen maar maar: Dankjewel 😀 !!!

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
vul je naam in