De zomer is een tijd van expansie, van groei en bloei, levensenergie stroomt volop. Levenskrachten die omhoog stuwen, vooruit willen. Lijkt je dat niet ook geweldig om aan te haken op de krachtige energie van de zomer, op de golven van je eigen levensstroom in je kracht te komen?

Wat wil zich in jou ontvouwen en tot bloei komen? Waar wil jij je energie voelen stromen, waar wil jij voor gaan, aan welk verlangen wil jij ruimte geven? Voel jij je vrij om daaraan toe te geven?

In dit artikel laat ik je zien hoe je door een verandering van mindset en met aandacht een nieuwe verbinding kunt aangaan met je innerlijke krachten.

Nieuwetijdskind Magazine Instagram
Nieuwetijdskind Magazine Instagram
Nieuwetijdskind Magazine Instagram

Mindset

De eerste stap is je aandacht voor je mindset. Waar je in gelooft, dat manifesteert zich. Geloof je in overvloed? Geloof je in jouw eigen ruimte waar jij voluit mag zijn en jouw energie vrijuit mag stromen?

Of voel je ergens aarzelingen, hou jij jezelf onnodig klein omdat je denkt het niet te verdienen, het niet waard te zijn, of dat het gewoon niet kan vanwege allerlei externe beperkingen buiten je om? Ga voor jezelf na welke gedachten je tegenhouden om je ruimte in te nemen.

Inzicht in wat jou van binnenuit afremt is de eerste stap om los te laten wat je belemmert. Weet dat je gedachten je van alles kunnen wijs maken. Maar gelukkig hoef jij je gedrag er niet door te laten bepalen. Je hebt altijd meerdere keuzes! Sta jezelf toe om je beperkende mindset los te laten.

Je kunt jouw zelf beperkende mindset ombuigen met affirmaties, hieronder een voorbeeld:

“Dank je wel dat jij er bent. Jij laat zien hoe je dromen in het dagelijkse leven schept: op jouw manier, eigenzinnig en uniek, met je eigen ervaring, talent, liefde en kracht. Je bent precies goed zoals je bent. Van jou is er echt maar één! Laat jezelf zien in de wereld en maak je leven mooier dan ooit.“

Mijn verhaal

Ik zat ook vast in mijn eigen beperkingen. Ik had altijd een reden om ergens niet voor te gaan, om me klein te houden, om me weg te cijferen. Zo raakte ik steeds meer uit contact met mezelf. Ik voelde ook geen echte verbinding meer met de mensen om me heen. Terwijl ik diep van binnen juist hunkerde naar verbinding.

Toen kreeg ik enkele bepalende dromen en voelde ik dat ik werd gedragen door grotere krachten. Ik heb een diepe verbondenheid met de natuur en het universum ervaren. Vanuit die verbondenheid leerde ik steeds meer te vertrouwen op mijn innerlijke krachtbronnen. Dat gaf mij vertrouwen.

Ik stelde me meer kwetsbaar op en deelde open met anderen wat er in mij omging. Dat was in het begin doodeng! Maar ondanks heftige confrontaties met oude angsten en verdriet, wist ik van binnenuit dat dit is wat ik echt wilde. Ik wilde laten zien wat er in mij leeft, er ruimte aan geven en me van daaruit verbinden met de mensen om me heen.

Ik voelde dat ik kon dragen wat op mijn weg kwam en dat ik er alleen maar sterker van werd als ik mijn uitdagingen aanging. Toen kon ik voluit “ja” zeggen en mee bewegen met de stroom in mijn leven.

Voed je diepste verlangen met aandacht

Verbind je met je innerlijke wensen en verlangens. Stel je voor dat je verlangen in zaadjes verborgen liggen. Laat ze ontkiemen door je verlangen te visualiseren, te tekenen, erover te schrijven of erover te praten met de mensen om je heen. Vertrouw erop dat de zaadjes van jouw verlangen tot volle bloei komen als jij hen voedt met aandacht. Zo creëer je een stevige basis en ruimte van binnenuit waarin je verlangen zich uiteindelijk kan manifesteren in je leven.

Het meest essentieel is dat jij voor jezelf de weg opent voor je eigen bloei. In dit artikel heb ik je de eerste sleutel aangereikt die je toegang geeft om het contact met je innerlijke verlangen van binnenuit te verdiepen. Het is de sleutel van aandacht. Aandacht brengt je dichter bij jezelf. Via aandacht verbind jij je met je levensstroom, creëer je ruimte voor je verlangen om te groeien en het tot volle bloei te laten komen in je leven.

Ik wens je van harte toe dat jij je verlangen mag leven!

Engelenboodschap
Engelenboodschap
Engelenboodschap

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in