Energetische toestemming en vrije wil

Onze vrije wil geeft ons de kans te kiezen voor het leven dat we wensen en dat doen we elke dag met iedere gedachte, woord en daad, of we ons daar nu wel of niet bewust van zijn. Onze vrije keuzes bevatten tevens beslissingen over de frequenties, vibraties en bepaalde energieën die we zowel in ons leven als op Aarde toestaan.

Er zijn twee verschillende mogelijkheden om de energie in en uit ons leven te laten stromen – we kunnen onszelf aanpassen aan de energie om ons heen, of we stellen sterke grenzen en blijven binnen de frequenties die we bewust voor onszelf kiezen.

Energetische toestemming, toelaten van energie

Een geschiktere benaming voor ‘vrije wil’ is ‘energetische toestemming’. Dat is omdat het een proces is van het toelaten van energie, gebaseerd op waar we onze intentie en aandacht op richten. Door het stromen van deze energie toe te laten – door niet een ander energieniveau te kiezen – stemmen we in met de aanwezigheid ervan. Daarom is begrip van onze energetische toestemming nu van essentieel belang, omdat we met elke gedachte en keuze een buitengewoon sterke energetische invloed creëren op zowel onszelf als onze omgeving.

Wanneer we spreken over energiestromen en toestemming is het van belang dat we eerst kijken naar aandacht en intentie, aangezien deze de energie in allerlei richtingen kunnen sturen. Ik kan bijvoorbeeld mijn intentie richten op iets wat ik gedaan wil krijgen, maar als mijn aandacht wordt afgeleid door iets anders, zal ik het ene van plan zijn en het andere doen.

Waar ging mijn energetische toestemming heen?

Wat eiste mijn aandacht op, ongeacht wat mijn intentie was?

Door mezelf te laten afleiden gaf ik onbewust mijn energetische toestemming om mijn energie aan te passen en mijn aandacht te vergroten voor datgene waar mijn oog aan bleef plakken.

Nieuwetijdskind Magazine Instagram
Nieuwetijdskind Magazine Instagram
Nieuwetijdskind Magazine Instagram

Onze energiestromen hebben de neiging om geleid te worden door onze aandacht in plaats van onze intentie, vooral in situaties waarin sprake is van sterke emoties. Als we ons niet bewust zijn van de enorme kracht van onze energetische toestemming, laten we toe dat afleiding onze energie versnippert. Dat ontkracht onze intentie en stuurt onze energie naar situaties die ons niet dienen. Het creëert energiestromen die niet alleen tegenstrijdig zijn met ons verlangen naar evolutie en ascentie, maar ook met vrede, liefde, vreugde en overvloed voor de mensheid en op Aarde.

Samen creëren

Ik wil graag leven in een wereld die volstroomt met liefdevolle, meelevende, ondersteunende energiefrequenties, jij toch ook? Dat kunnen we samen creëren door ons bewust te zijn van energetische toestemming. En, heel belangrijk:

Als we ons niet beseffen hoe we instemmen met energie, worden onze energieën gemakkelijk gemanipuleerd door allerlei dingen die onze aandacht vragen.

Die manipulatie roepen we een halt toe door duidelijk en krachtig aan te geven waarmee we energetisch instemmen. Daardoor creëren we een grotere houder voor de energieën die we echt willen en stellen we grenzen om ongewenste energieën te vermijden.

Energetische toestemming bepaalt hoe we de energiestromen in ons leven beheersen. Omdat we energetische wezens zijn, weten we dat werken met deze energie de enige manier is om volledig in lijn te zijn met het volledige potentieel van onze energetische toestemming, voor zowel ons eigen leven als de hele planeet.

Bewegen tussen de verschillende dimensies

Wanneer we ons bewust zijn van de kracht en de mogelijkheden van onze energetische toestemming, zijn we ervan verzekerd dat onze aandacht en intentie op één lijn liggen, dat er een duidelijk aangegeven weg is waar de energie in kan stromen en kunnen we gemakkelijker bewegen tussen de verschillende dimensies.

We bewegen heen en weer tussen 3D en hogere dimensies waardoor grote ruimtes in de werkelijkheid ontstaan. Wanneer we onze aandacht richten op waar we energetisch toestemming voor geven, blijven we doelgericht. Wanneer onze intentie en aandacht uitgelijnd is met onze energetische toestemming worden we houders van de hoogste mogelijke frequenties en vibraties.

Hoe meer we evolueren en ascenderen, hoe meer verantwoordelijkheid we hebben over het beheersen van onze energetische toestemming.

Verklaring van Energetische Toestemming

Hieronder vind je een voorbeeld van een Verklaring van Energetische Toestemming. Deze kun je gebruiken om ervoor te zorgen dat je met en binnen de hoogste frequenties en vibraties werkt. Je voorkomt hiermee ook energetische manipulatie, je verklaart je energetische soevereiniteit en je erkent je vrije wil:

 • – Ik geef nu mijn energetische toestemming voor de hoogste frequenties en vibraties op de Aarde, in ons Zonnestelsel, in de Melkweg en in het Universum.
 • – Ik geef nu mijn energetische toestemming om vervuld te worden met het Licht uit de Bron van de hoogste frequenties en vibraties en verspreid deze over de hele mensheid.
 • – Ik geef nu mijn energetische toestemming om een houder te zijn voor energie van de hoogste frequenties en vibraties en een bron van energie te zijn voor alles en iedereen, overal.
 • – Ik geef nu mijn energetische toestemming voor het creëren van een directe weg naar de Bron van Licht en Energie voor zowel mezelf, de mensheid als de Aarde.
 • – Ik geef nu mijn energetische toestemming voor deelname van elk wezen en elke energie in de kosmos, met de hoogste intentie voor de mensheid, om ons te helpen de Aarde te reinigen van lage frequenties en energie die als doel hebben het Hart, Geest en Energie te schaden.
 • – Ik geef nu mijn energetische toestemming voor de ontvangst van eindeloos Licht op de Aarde, met als doel overwinning en bevrijding van energie die niet ten dienste staat van de mensheid en de Aarde.
 • – Ik geef nu mijn energetische toestemming voor de hoogste frequenties en vibraties van de energieën Vrede, Vreugde, Liefde en Overvloed en dat deze nu onbeperkt en eindeloos beschikbaar zijn voor mezelf, voor de mensheid, voor elke levende vorm en voor de Aarde.

Alles is aanwezig voor ieder van ons

We zijn omgeven door een eindeloze zee vol energie, met daarin elke mogelijke frequentie die we ons maar kunnen voorstellen of wensen, ook frequenties die we niet willen of niet kunnen ontvangen. Alles is aanwezig voor ieder van ons, maar we moeten toestemming geven om iets in ons leven toe te laten en het te laten groeien, ook in het leven van anderen en ook op de hele Aarde. Dit is hoe we onze Vrije Wil gebruiken, we geven toestemming om met een bepaalde energie in overeenstemming te zijn.

Als we de energie van een persoonlijke of collectieve situatie of een werkelijkheid willen veranderen, dan moeten we veranderen waaraan we onze Energetische Toestemming geven. Wanneer we instemmen met de aanwezigheid van alle energie door onze krachten te bundelen, kunnen we een leven creëren waarvan we kunnen zeggen: ‘Een Hemel op Aarde.’

Engelenboodschap
Engelenboodschap
Engelenboodschap

2 REACTIES

 1. Het kan van belang zijn om geen Energy Holder te zijn voor de mensheid. Soeverein zijn is voldoende hebben aan jouw eigen incarnatie en deze toe te staan zich te vullen met jouw Ziel. Het is een vergissing dat men toestemming aan anderen dient te geven om te mogen zijn of er voor te moeten bidden. Het toe staan dat een ieder zijn eigen toestemming enkel aan zichzelf kan geven, maakt dat je anderen en ook de aarde de kans geeft het eigen Licht aan te spreken.. Zelfs de Dalai Lama spreekt hierover in zijn boek.
  Bidden voor een ander helpt niet. Toestemming geven aan een ander om zijn Licht te mogen ervaren is Makyo ofwel Spirituele Interference.

  Alleen durven staan met jouw eigen Licht is het loslaten van de Atlantean Headband ofwel het Kristal van het Derde Oog dat zichzelf anders blijft verweven met het Licht van andere Wezens en daarmee aan energie voeding doet.
  Hoe lullig het ook moge klinken. Schoenmaker blijf bij je leest!

 2. Wat nu als er geen vrije wil bestaat?

  Als er vrije wil bestaat, wie ‘kiest’ er dan voor om een dodelijke ziekte te krijgen?

  Ja, ik ben een non-dualist.

  Groet