Vrijen doe je niet alleen in de slaapkamer

Merk je het ook soms dat je gedachten afdwalen als je intiem bent met een ander. Het lijkt wel alsof je wegzweeft en niet helemaal meer verbonden bent met je lichaam. Je bent in een sfeer waarin jij je prettig voelt en geniet van de gevoelens die de aanrakingen teweeg brengen. Je raakt opgewonden en de gevoelens worden intenser en niet veel later kom je tot een hoogtepunt. Je ontwaakt en beseft dat je niet alleen bent. Je partner kijkt je gedesillusioneerd aan. Waar was je? Ik voelde me ineens zo alleen en het leek niet meer om mij te gaan maar alleen nog maar om jou en je genot. Herkenbaar, dat je partner ineens weg zweeft en je het gevoel hebt niet meer verbonden te zijn?Je eenzaam voelt na een vrijpartij.

Dissociatie, uit je lichaam gaan en verschuiven naar een andere energie is heel normaal. Het is een vorm van overleving omdat gevoelens in het hier en nu te intens of te overweldigend kunnen zijn. In contact met je partner of degene met wie je intiem bent is er niet alleen sprake van huid op huid contact maar maak je contact met de energie , gevoelens en de ziel van de andere persoon. Als je te maken hebt gehad met nare seksuele ervaringen of andere traumatische ervaringen dan kunnen die juist tijdens het vrijen voelbaar en zichtbaar worden als je openstelt. Als je onbewust bent zul je eerder uit je lichaam gaan om die gevoelens niet te hoeven voelen. Het kan ook gewoon nog te groot zijn om te ervaren. Je partner moet daar ook open voor staan en je het vertrouwen geven dat je goed bent zoals je bent. Vrijen is dan een helende ervaring waardoor er meer ruimte komt voor genieten en extase.

De bindingspatronen en seksualiteit

Als je al langere tijd een relatie hebt dan kunnen er onbewust allerlei bindingspatronen ontstaan zijn die het moeilijk maken om de passie en het verlangen naar je partner te voelen. Een belangrijke binding die ik vaak zie is de goede moeder of goede vader en zoon of dochter binding. De goede moeder/vader is zorgzaam en verantwoordelijk, warm en persoonlijk en staat altijd klaar voor de ander. Een prachtige energie die we op vele manieren kunnen inzetten voor onszelf, de wereld en anderen. In de slaapkamer kan deze energie ervoor zorgen dat alle lust tot vrijen verdwenen is. De goede moeder of vader zorgt er namelijk voor dat je partner in de rol van behoeftige dochter of zoon komt. De man of vrouw verdwijnt uit de relatie. Er is evenwicht en bewustzijn nodig. Leer deze energie die we allemaal in mindere of meerdere mate met ons meedragen goed kennen, zonder oordeel. Merk op wanneer je in die rol komt en of dat is, wat je op dat moment wilt. Kun je nee zeggen, je grenzen aangeven, afstand houden, onpersoonlijk zijn? De tegenpool van de goede moeder/vader is degene in jou die eerst aan zichzelf denkt, egoistisch kan en durft te zijn, tijd vrij maakt voor de dingen die je zelf belangrijk en leuk vind ( zonder schuldgevoel).

De kindjes die zich gehecht hebben aan de moeder of vader kant van de ander kunnen heel sterk zijn .
We projecteren onze verlangens en verwachtingen op de ander. Creeren een beeld over hoe hij/ zij moet zijn. Beelden die we voorgeschoteld krijgen over man en vrouw zijn vanuit de maatschappij en onze opvoeding. Kloppen deze beelden wel? Gaat het er in essentie niet om terug te keren naar je Zelf, je eigen liefde en vervulling los van al die beelden?
Het begint bij bewust worden. Merk eens op welke beelden en ideeen je hebt over je man of vrouw zijn. Welke idealen heb je en waar moet je aan voldoen. En luister naar dat stemmetje in jou die zegt, je bent nog niet goed genoeg, als je dit of dat doet dan ben je perfect. Het zijn de stemmen van de criticus en perfectionist in jou, die vergelijken met anderen zodat jij je slecht of minderwaardig gaat voelen.
Wees liefdevol naar deze stemmetjes. Ze vertegenwoordigen het kleine meisje of jongetje in jou die opgegroeid zijn met het idee te moeten voldoen. In de kern ben jij goed zoals je bent en gaat het om zachtheid en liefde naar jezelf en de ander. Dan kan de energie weer stromen en kun je elkaar ontmoeten vanuit respect en aanvaarding.Vrijen doe je niet alleen in de slaapkamer

Nieuwetijdskind Magazine Instagram
Nieuwetijdskind Magazine Instagram
Nieuwetijdskind Magazine Instagram

Symbiose en zelfstandigheid

Losmaken uit de ouder en kind binding zorgt ervoor dat de energie weer mag gaan stromen en er ruimte komt voor echt contact.Het kan in het begin heel onwennig voelen en ook angst oproepen. Als ik voor mezelf kies, vinden ze me niet meer aardig of straks raak ik de ander kwijt. Word je bewust van het angstige kind in jou die niet op zichzelf kan bestaan en jou nodig heeft. Kijk of je rustig kunt voelen en er met zachtheid en mededogen naar kunt kijken en verbind je met dat jonge kindje in jezelf. Geef het die warmte en zorg die het zo hard nodig heeft van jou. Het helpt je los te maken van de binding met je partner waardoor er weer ruimte kan komen voor liefde.
In een symbiotische ( afhankelijkheidsrelatie) gaat het om het leren herkennen van de delen in jou die zich gehecht hebben aan de ander en daar de vervulling zoeken. Het behoeftige kind en het heel jonge babytje heb je op schoot gezet bij de ander en je wilt dat die ander voor je zorgt. . Erken dit en zie het liefdevol onder ogen.
Het losmaken uit de symbiose kan pijnlijk zijn. Er kan afstand nodig zijn tussen jou en je partner om los te komen uit deze verstrengeling, waar geen duidelijke grenzen zijn tussen jou en de ander.
De symbiotische relatie kan zich uiten in het willen zorgen voor de ander, graag samen willen zijn, moeite hebben om echt alleen te zijn met jezelf. In elkaar willen kruipen.

Losmaken

Waarom roept het los maken uit de binding zoveel angst op en lijkt het alsof je verdwijnt en niks meer over houd?
Het babytje wat je eens was is verbonden met de bron. Dat is de verbinding met jezelf. Door het hier zijn op aarde en doordat je te maken hebt met mensen in je omgeving die niet verfijnd afgestemd zijn op jou als babytje, verlies je het contact met jezelf. Je hecht je dan aan je moeder. Moeder is nu de bron van liefde geworden.
De kinddelen en het babytje zullen er alles aan doen om niet weer opnieuw die enorme eenzaamheid te voelen van het losgekoppeld zijn van de bron van liefde in jezelf.
En toch ligt daar de sleutel. Mijn ervaring is dat hierin hulp nodig is om deze reis en het proces door te kunnen. Een gids die de weg weet. Het is een heel verfijnd gebied en vraagt energetisch afstemming op de meest jonge delen. Sommige mensen verwarren dit met het innerlijk kind. Dit gebied is echter veel jonger en pre verbaal. Het reageert energetisch als er verbinding mee gemaakt wordt. Door middel van resonantie is er herkenning van binnenuit. Het kindje en babytje reageren en gaan ervaren dat er verbinding gezocht wordt zodat zij de angst pijn en eenzaamheid door kunnen gaan.
Dat maakt de weg vrij naar het innerlijk contact met jezelf. De vervulling en liefde die er in jou is

Vrijen doe je niet alleen in de slaapkamer. Vrijen is het jezelf aanvaarden in wie je bent, genieten van je schoonheid, sensualiteit en levensvreugde. Het jezelf waarderen en liefhebben. De ander ontmoeten.

Liefdevolle groet,  Rene

Engelenboodschap
Engelenboodschap
Engelenboodschap

2 REACTIES

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in