DELEN

Krijn Koetsveld over Shamballa in Spiegelbeeld.

Als iemand vraagt naar de kern van Shamballa, krijgt hij meestal als antwoord: “Shamballa is Liefde en Vrijheid.”

In oktober 2007 stopt de erkenning van Shamballa workshops zoals die al tien jaar gegeven worden. Voor sommigen is dat volkomen onbegrijpelijk: “Hoe kan dit? Shamballa is toch vrijheid?”

Het is ruim drie jaar geleden dat de Shamballa organisatie vorm kreeg. Daarvoor had een nieuwe methode van lesgeven het licht gezien: Shamballa Basic. Sneller, eenvoudiger en effectiever dan de cursussen in vier graden, waarmee Shamballa ooit is gestart. Ook waren er de laatste jaren cursussen ontstaan, die weliswaar Shamballa worden genoemd, maar het in feite niet zijn. Activeringen met kosmische energieën kosten tijd en aandacht. Je moet grondig te werk gaan. Het heeft veel weg van je huis opnieuw inrichten. Dan begin je met eerst alles wat je niet langer nodig hebt op te ruimen. Dat ‘opruimwerk’ is een essentieel onderdeel van het proces en kan je dus niet achterwege laten. Want pas daarna kan je lichaam zich optimaal openen voor de hogere frequenties van kosmische energieën.
Bij de start van de organisatie werd besloten om na oktober 2007 alleen nog Shamballa Basic te erkennen als workshop voor beginners. Bovendien werden alle workshops gestandaardiseerd. Zo kan de Shamballa organisatie er voor instaan dat er bij een Shamballa cursus echt kwaliteit geleverd wordt. Maar voor sommigen blijft dat haaks staan op het begrip ‘vrijheid’: dan kan je anderen niet opleggen wat je moet doen, stellen zij.

Voor mij was dit aanleiding om me af te vragen of ik via channeling meer informatie zou kunnen krijgen over vrijheid. Ik richtte me tot Germain, het bewustzijn wat nauw verbonden is met Shamballa en ik vroeg hem: “Wat is vrijheid?”

Dit is het antwoord dat ik kreeg: “Vrijheid is geen losbandigheid, geen ‘laissez faire’ (laat maar waaien), geen respectloos doen waar je zelf zin in hebt. Vrijheid is het in vrijheid afbakenen van grenzen waardoor een ruimte ontstaat waarbinnen iets mogelijk wordt. Zonder die zelfgekozen grenzen en beperkingen kan vrijheid niet eens bestaan.
Een meer bestaat dankzij de begrenzing van haar oevers, anders is het slechts water, dat uitstroomt en opgenomen wordt door de grond. Een in vrijheid gekozen ruimte kan een ruimte in plaats en tijd zijn, zoals bij een workshop; het kan ook de ruimte zijn waarbinnen wordt samengewerkt om iets vorm te geven. Bij deze laatste vorm bestaat altijd het gevaar van niet zelfgekozen, maar door anderen bepaalde grenzen. Het is niet de vrijheid van de ontstane ruimte, die door mensen als belemmering wordt gevoeld, maar de onvrijheid bij het bepalen van de grenzen, die als onvrijheid wordt ervaren. Ik vraag je dit goed te overdenken en tot je door te laten dringen.

Ik, Germain, ben de noodzaak van afbakening in gaan zien aan de hand van wat ik ‘het verwateren van Shamballa’ ben gaan noemen….(hij doelt op het achterwege laten van essentiële aspecten van het energiewerk) … Ik zeg je met klem dat deze verwatering een veel drastischer en veel dieper ingrijpende beperking is, en daarmee een grotere onvrijheid veroorzaakt, omdat deze beperking ontstaat door onkunde, onbegrip en onwetendheid van de mogelijkheden die Shamballa te bieden heeft.
Voor velen lijkt dit in tegenspraak met de Shamballa regel ‘dat er geen regels zijn’. Ik vraag je daarom deze uitspraak op een dieper niveau te doorvoelen: de oevers zijn de regel, en deze regel schept de ruimte waar geen regels zijn: het water dat zich vrij beweegt. Bewegingen van zon, water, wind en tijd verleggen oevers steeds weer. Maar zonder de oevers geen meer, zonder de vrijwillige beperking geen vrijheid.

Jezelf bewust zijn dat vrijheid grenzen nodig heeft om zich uit te kunnen breiden is een uitgebreid bewustzijn. Van daaruit kunnen grenzen worden verlegd, en je bewustzijn kan zich daardoor nog verder uitbreiden. Maar je zult steeds ervaren dat in de vrijheid van het verleggen van de grenzen, je de grenzen zal erkennen in hun werkelijke waarde: beperking die vrijheid mogelijk maakt.”

De aanleiding was een regeling. Het gevolg was diepe wijsheid over wat vrijheid werkelijk is. That’s life: het gaat niet om de aanleiding, maar om wat we er wijzer van worden.

**************************************************

Nieuwetijdskind.com organiseert de  Shamballa Multi-Dimensional Healer Workshop 7 en 14 Mei Utrecht


 

Wat is Shamballa ?

Shamballa is de reïncarnatie van het originele Reiki. Met als doel het brengen van vrijheid voor de aarde en de mensen, met échte kennis van LIEFDE, eigen kracht en het bestaan van de I AM (IK BEN) !! Met Shamballa kun je jezelf, de aarde en anderen genezen en brengen tot verlichting. Tenminste als dat overeenstemt met jouw goddelijke plan.

Shamballa staat voor ONVOORWAARDELIJKE liefde !! En deze liefde voor alles en iedereen op deze aarde.

Ga voor je aanmelding of meer informatie naar:

https://www.nieuwetijdskind.com/workshop/

 

 

1 REACTIE

 1. Goedemorgen Gordon en Allen,

  Dank voor het plaatsen van deze blog:). Er zijn inderdaad verschillende vormen van Shamballa MDh die aan de man worden gebracht.

  We kennen allemaal de ‘oude’ vorm waarbij 1 tm 4 gegeven wordt. Op deze manier heeft John destijds Shamballa mdh geintroduceerd. Tot mei 2008 konden de deelnemers die certificaten inruilen voor de basic.

  Inmiddels is de energie zo verschillend geworden dat het niet met elkaar te vergelijken is. Collega Kathleen Daykin noemt uit eigen ervaring dat de stijl van werken en de energie anders is, meer toegepast op het individu dan een ‘algemene’ inwijding.

  Zelf heb ik dit ook ervaren toen ik met mijn eerste kennismaking van Shamballa (*deel 1) het gevoel had dat er maar een kleine ‘laag’ geactiveerd was.

  Net zoals bij alle verschillende vormen van healing, energiewerk en ander energetisch werk, draagt iedere teacher ook zijn eigen verantwoordelijkheid en energie mee die invloed kan hebben op de workshops.

  Mijn intenties zijn :zuiverheid,liefdevol, eerlijkheid en altijd ten goede van het hoogste goed van allen en in overeenstemming met de Goddelijke wil.

  Wereldwijd zijn er ook teachers die de energie van Shamballa samen met een andere vorm van healing gebruiken of doorgeven.

  Eigen keuze, maar wat minder leuk is dat er een soort concurrentie ontstaat ‘ die van mij is beter’ of ‘wat die ander wil heeft te maken met alleenrecht ‘ (allemaal vanuit het ego, geen onvoorwaardelijke liefde)

  Zelf vind ik dat het de vrije keuze van een ieder is hoe hij/zij dit gebruikt..Toen ik in aanraking kwam met Shamballa na de Reiki, voelde ik verschil in de twee verschillende energieeen. Voor healingen gebruikte ik het een tijdje alletwee:)

  Voor mij is het belangrijk om de workshops te geven volgens de richtlijnen van de Shamballa Foundation. Waarom? Na mijn ontmoeting met John Armitage en de manier waarop hij de workshops faciliteert, weet en voel ik dat de richtlijnen zijn zoals ze zijn, de workshops zijn een prachtige ervaring en gaan zoals ze gaan.

  Take care, namaste

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
vul je naam in