Waarom ben je hier? Wat maakt dat ook jij dag in, dag uit hier op aarde van alles meemaakt? Of je nu wilt of niet, jij wordt iedere ochtend weer wakker en je leeft. Wat moet je daar toch mee? En vooral, waar doe je allemaal het voor?

Je kunt de vraag naar zingeving vanuit twee niveaus benaderen. Er is een antwoord dat voortkomt uit het ego en er is een antwoord dat je ontdekt vanuit de zielslaag.

Zingeving vanuit je Ego

Het antwoord dat je kunt ontdekken vanuit de laag van het ego is tijdelijk. In je leven zul je hier steeds weer verschillende antwoorden op formuleren, al naar gelang de fase waar je in zit. Misschien voelt het voor jou dat je kinderen de zin aan het leven geven, het boek dat je schrijft of die nieuwe baan. Even denk je het helemaal gevonden te hebben, maar na verloop van tijd merk je toch dat je verder zoekt. Omdat je dit doel vanuit de egolaag ervaart, zal het nooit helemaal ‘goed’ zijn. Nooit zal het antwoord je volledige vervulling geven, simpelweg omdat dit op het niveau van het ego niet mogelijk is.

Zingeving van je ziel

Weet jij wat de zin van jouw leven is?Vanuit de ziel is het doel van je leven ontwaken. Je mag wakker worden uit de droom dat je slechts mens bent. De uitnodiging is om contact te maken met dat deel in jou dat goddelijk is en steeds meer vanuit daar te gaan leven. In die goddelijke (of ziels)laag ben je Liefde en vol vreugde. Ben je (ver)Licht. Je hoeft er alleen maar contact mee te maken en je te herinneren dat dit jouw ware natuur is.

Nieuwetijdskind Magazine Instagram
Nieuwetijdskind Magazine Instagram
Nieuwetijdskind Magazine Instagram

Het ego mag dienstbaar worden aan de ziel. En jij mag steeds bewuster worden in het leven. Waar zit je met je aandacht, wat zeg je, wat denk en doe je? In het dagelijks leven val je algauw onbewust samen met je denken en voelen en vloeit het handelen daaruit voort.
Door wakker te worden, krijg je een heel andere kijk op jezelf en het leven. Bewust aanwezig zijn, het leven met volle bewustzijn ervaren, dat is waar het over gaat. Je wordt steeds alerter, bewuster en vaak ook stiller. Veel gedachten, bepaalde woorden die je spreekt of handelingen zullen wegvallen als je er de banaliteit, negativiteit of zinloosheid van inziet.

Iedere levenservaring doet ertoe

Dankzij de aardse reis die je iedere dag weer maakt dwars door de dualiteit heen, wordt het goddelijke gevoed met ervaringen. Het leert warmte kennen, kou, pijn en geluk. Zonder deze levenservaringen zou geluk niet voelbaar zijn. Het is alleen voelbaar wanneer ook het tegendeel ervan ervaren is. Als je nooit kou hebt ervaren, zou je niet vol genot kunnen verzuchten ‘Oh, wat is het hier lekker warm!’.
Jouw diepste innerlijke Zijn is compleet, volmaakt en heel. Doordat jij, dankzij je ego, hebt ervaren dat je ‘niet goed genoeg bent’, kun je nu ook ervaren hoe het is om volmaakt te zijn wanneer je in contact bent met je ziel. Iedere levenservaring is dus waardevol. De goede en de slechte; immers dankzij de slechte ervaringen kun je ook de goede herkennen. Zo is er vanuit de ziel geen oordeel of iets slecht of goed is. Iets is simpelweg wat het is. Het is allemaal heel bruikbaar materiaal om te ontwikkelen.

Het pad van enthousiasme

Om zingeving op het niveau van het ego te kunnen ervaren, is het belangrijk dat je je passie gaat ontdekken. Waar word je blij van? Wat lees je graag, waar denk je graag over na en praat je veel over? Wanneer maakt jouw hart verheugd een sprongetje? Het zijn allemaal signalen voor welk pad ingeslagen mag worden. En natuurlijk heeft het ego allemaal praktische en oh zo valide bezwaren, maar ga daar rustig aan voorbij. Volg het pad dat je hart je duidt. Niet altijd betekent dit overigens dat je daar gelijk je werk moet maken. Soms is het onbekommerd kunnen genieten van iets wat naast je werk staat, net zo belangrijk. Betrek ook je werk in je wandeling over het pad van enthousiasme. Vraag je af: wat maakt mij blij in mijn huidige werk? Of: waar kan ik vreugde in leggen? Kijk welke werkzaamheden je vervulling geven en zorg dat je daarin uitbreidt.

Ego en ziel zijn beide belangrijk

Zingeving ervaren vanuit ego en ziel staan niet los van elkaar, maar hebben elkaar nodig. Dankzij de zin die het ego aan het leven geeft, kan de ziel zich voeden met ervaringen. Dankzij de zin die de ziel aan het leven geeft, kan het ego steeds dieper ontspannen en meer gaan genieten van zijn aardse reis. Het ego gaat steeds meer ervaren dat overgave en vertrouwen een intrinsiek onderdeel ervan zijn. Is er vanuit het ego vooral veel Doen en vanuit de ziel een Zijn, ze ontmoeten elkaar op aarde. Doen en Zijn maken immers beide deel uit van de aardse realiteit. Benadruk het een dus niet ten koste van het ander.

Een knipoog van je ziel

Het ego houdt ervan om alle vragen rondom zingeving heel serieus en zwaar te maken. Het kan er een waar drama van maken. Het is als een toneelstuk waarin de hoofdrolspeler zich wanhopig op de knieën laat zakken en met opgeheven armen naar de hemel uitroept: ‘Waarom, maar waarom toch al dit lijden?!’ De ziel glimlacht om deze scène. Zij prefereert het spelen boven het drama. Het goddelijke in jou moedigt je aan: ontdek, ervaar, wees nieuwsgierig en verwonder je!

5-daagse training ‘Leven vanuit je ziel’

Geef jij je leven vorm met zingeving vanuit je ziel of speelt jouw ego daar nog een belangrijke rol in? Verlang je ernaar je jouw ego liefdevol te overstijgen en transformeren en ben je bereid dit echt aan te gaan en je comfortzone, waar je ego jou graag ziet, te verlaten? Doe dan mee met de 5-daagse training ‘Leven vanuit je Ziel’, waarin je het contact met je ziel versterkt en echt thuiskomt in jezelf. Maandelijks komen we met een kleine groep gelijkgestemden bij elkaar.
Meld je aan op www.lightworker-academy.nl/jaartrainingen 

 

Engelenboodschap
Engelenboodschap
Engelenboodschap

2 REACTIES

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in