Waar zijn mijn engelen en gidsen wanneer ik ze nodig heb

Waar zijn mijn engelen en gidsen?

Lieve Jennifer: Ik heb advies gevraagd aan mijn engelen en gidsen en het voelt alsof ze me nooit antwoorden. Het is niet eerlijk dat ik me niet gesteund voel, omdat ik dacht dat ze hier waren om me te helpen en verondersteld zijn me begeleiding aan te bieden als ik dat nodig heb. Wat kan ik doen om duidelijkere en consistentere antwoorden van hen te krijgen, en zijn er eigenlijk engelen en gidsen die me helpen? Waar zijn mijn engelen en gidsen?

Jennifer’s antwoord: Antwoord krijgen van je gidsen en engelen hangt af van de soort vragen die je stelt, hoe je ze stelt, en hoe je zelf luistert.

Ze kunnen je steunen en gidsen, maar niet wanneer je vanuit angst vraagt, vanuit je geloof in afscheiding of in de eerste plaats vanuit je kwaadheid op jezelf omdat je deze reis begonnen bent. Wanneer we in angst zijn, staan onze engelen dichtbij ons, maar kunnen ze geen verbinding maken met ons. Wanneer we vragen en vragen en niet stoppen met vragen, zijn we niet rustig genoeg om hun antwoorden te horen. Als we vergeten dat ze resoneren op het level van vreugde en dat wij open moeten staan voor nieuwe oplossingen en transformaties, dan zijn wij niet op een level waarop zij met ons verbinding kunnen maken. Ze kunnen je een nieuwe weg helpen vinden als jij die deur voor ze opent.

Engelen en gidsen zijn ons ondersteuningsteam, en hun aanwezigheid is altijd een deel van onze reis, maar alleen wanneer we eraan denken dat we allen een zijn, dat we allen verbonden zijn en dat we nooit afgescheiden zijn van de Bron.

Nieuwetijdskind Magazine Instagram
Nieuwetijdskind Magazine Instagram
Nieuwetijdskind Magazine Instagram

Wanneer we afdwalen van ons pad van ons eigen licht, door te denken dat we niet alle bronnen ter beschikking hebben om alles wat we wensen te creëren en om alle hindernissen te overwinnen, dan blokkeren we onze toegang tot alle spirituele begeleiding, zelfs dat van ons eigen persoonlijk ondersteuningsteam.Communiceren met je Engelen en Gidsen

Hoe vraag jij om hulp? Vraag je ze om je te redden, om je te vertellen wat ze moeten doen voor je, om je mee te nemen naar huis, of om te zorgen voor jouw problemen? Dat zijn allemaal dingen die ze niet voor je kunnen doen.

Als spirituele wezens kunnen ze de 3D grens niet over, maar ze kunnen je energetische ruimte binnenkomen wanneer jij de deur voor ze opent, door je angsten los te laten, en open te staan voor verlichting.

Vragen die ze kunnen beantwoorden zijn bijvoorbeeld: ‘Toon me wat ik in deze situatie niet kan zien?’, of ‘Help me te zien waar ik mijn verbinding of inzicht beperk’. Dan zal je antwoord krijgen. Je moet ook op het punt raken waarop je stopt met praten, en de informatie tot bij jou komt. Zoals Aartsengel Uriel me vaak zei: ‘We hoorden jou die eerste keer al’.

Ik wist dat de reis hier erg eenzaam kan zijn, maar we zijn echt nooit alleen, want ons bewustzijn staat open voor onze multi-dimensionele verbindingen.

De dichtheid waarin we leven kan benauwend zijn, wanneer we focussen op die dichtheid. Maar ze is altijd een oplossing die we samen met het Universum kunnen creëren, met onze engelen en gidsen, zolang we bewust blijven van onze verbinding. Soms is de kwaadheid die je voelt naar engelen en gidsen toe kwaadheid op jezelf, omdat je je zo machteloos voelt, omdat je je dromen niet bereikt, omdat je bang bent, en omdat je niet snel genoeg vooruit gaat op je reis.

Wat moet je leren op deze reis, zodat je je goddelijke begeleiding efficiënter kan gebruiken? Wanneer je geen antwoorden krijgt op je vragen, stel dan andere vragen. En stop dan met vragen, antwoorden komen in de stilte en de rust van de vrede van je hart, niet in het drukke, angstige gewoel van het verstand.

In je eigen stilte, die je alleen kan bereiken als je niet bang bent, zal je de antwoorden krijgen die je nodig hebt, en wanneer je dan in staat bent te weten hoe verbinding te maken met je gidsen en engelen, zullen de antwoorden op je vragen altijd beschikbaar zijn voor je.

Engelenboodschap
Engelenboodschap
Engelenboodschap

17 REACTIES

 1. P.s. reactie op de vraag waar zijn de engelen als je ze nodig hebt en daarbij het is in grote mate vrijwilligers werk. Het moet niet iemand geeft om je wees daar dankbaar om of doe het niet. Ieder word geboren met zijn eigen kwaliteiten dit is wie ik ben dus dat is wat ik doe. Liefd3 is het antwoord. Mvg. Dennis

 2. Waar ben jij als ik je nodig heb? Een betere wereld begint bij jezelf. Een engel verenigd om het kunnen uit ons allen te halen zodat WIJ het verschil kunnen maken. Altijd dat gevraag maar zo weinig initiatief..
  Mvg Dennid

 3. Tijdens mijn eerste bevalling gingen de dingen uiteindelijk niet zoals het zou moeten en heb ik het best pittig gehad. Ik voelde ondanks dat letterlijk gesteund. Op dat moment bewust van de letterlijke steun van mijn man en verpleegkundigen. Later in dromen zag ik wat ik ook voelde niet alleen 'echte'mensen maar ook mijn beide inmiddels overleden oma's en daar achter nog wat 'figuren'die ik niet "ken", maar alles viel op zijn plaats. Zij hebben mij gesteun en mijn kind want ondanks een pittige, heftige stap is het mooiste gebeurt wat ik me had kunnen wensen, ik ben moeder geworden van een prachtige zoon. Die net als ik HSP-er is, en hij is pas 5. Hoe bijzonder!E

 4. Ik heb altijd een sterk gevoel gehad van begeleiding.
  Zelf al drie keer door het oog van de naald gekropen
  Dus zeker dat er een engel in de buurt is geweest is
  Op wat voor manier dan ook.
  Ik voel ook heel sterk dat ik gestuurd wordt.
  Van jongsafaan . Ik was eerst angstig omdat
  Ik het niet thuis kon brengen.
  Later werd het heel gewoon of ze erbij hoorden.
  in het huis waar ik nu woon , al jaren trouwens.
  Zie en voel ik ze ook altijd.
  Soms denk ik weleens , ga eens even terug naar
  Waar je vandaan kom.
  Ik heb het weleens hardop gevraagd .
  Negeren is soms het beste.
  Ach ze horen erbij.

 5. Ha Wayti,
  Grotendeels kan ik je volgen, maar heb wel een paar vragen. De innerlijke Stem/Meester “hoor” je volgens mij in je hart. Mogelijk moet je de vibratie dan nog “vertalen” middels je gedachten.
  Verder vraag ik mij af of hoger Zelf niet de eerste “engel” kan zijn die je tegenkomt in jezelf, zodat je in principe weer naar jezelf luistert en niet naar een engel zeg maar van buitenaf.
  Tot slot, voor zover iemand contact heeft met engelen of gidsen en je denkt dat die van buiten jezelf komen, zou je die dan niet toch zélf creëren? Bijv. d.m.v. van je eigen gedachten, beeldvorming en verlangens?
  D.m.v. van gedachtekracht/energie creëer je immers innerlijke beelden/voorstellingen in je eigen innerlijke wereld. Dit proces kan bewust of onbewust zijn.
  Ik ontken het bestaan van andere entiteiten/bewuste wezens niet hoor, maar twijfel in hoeverre die van buitenaf contact met jou of mij zouden zoeken. Groet van Lia

 6. Als je luisterd naar je innerlijke stem moet je weten hoe je moet luisteren.
  Als je in rust gaat zitten en je vraag steld heb je voor je de vraag helemaal gesteld hebt je antwoord al het klinkt als je eigen gedachten (stem) als je na zeg maar een minuut als je de vraag gesteld hebt pas je antwoord krijgt ben je het zelf die het bedenkt.
  Heel veel zielen(mensen) zijn op dit moment verbonden met hun hogere zelf een gedeelte van je zelf die boven over je waakt en je stuurt en daardoor klinkt als jij zelf omdat het een gedeelte van je zelf is.
  Ga er maar eens mee spelen je zult verrast zijn en natuurlijk hebben we ook gidsen ,engelen die ons helpen mijn gids een sjamaan helpt me met de healingen die ik geef mijn engelen helpen ook bij healingen ik denk dat het afhankelijk is wat iemand mankeert welke gids er komt helpen en ze beschermen mij als ik ergens anders ben.

  • @wayti,
   Mooi dat je het zo uit kunt leggen Wayti. Ik beleef het ook zo: het antwoord is er al voor dat je klaar bent met je vraag.
   Dank je voor het verwoorden.
   Liefs,
   Nellie

 7. Zou behoefte aan contact met engelen soms kunnen betekenen dat er hulp/steun buiten onszelf wordt gezocht? Zou er dan sprake kunnen zijn van afhankelijkheid, terwijl die afhankelijkheid nu juist de belemmering vormt voor het verlangde contact?
  Hebben wij niet ook nog zo iets als een innerlijke Stem, die ons antwoorden influistert? En verwijst die Stem dan niet naar onze eigen “innerlijke Meester”?
  Misschien is het de bedoeling om eerst onze eigen Engel en innerlijke Meester te ontdekken (die wij in feite Zelf zijn), alvorens raad en steun buiten onszelf te verwachten.
  Het zijn zomaar een paar vragen.

 8. mooi en duidelijk uitgelgd weer en zo is het precies!

  bedankt weer allemaal voor het plaatsen hier 😉 xxx

  liefs, Henriëtte xxx 🙂

 9. nou ik heb me de afgelopen 4 jaar ook regelmatig vertwijfeld afgevraagd waar “ze” waren, waarom ik geen contact kon maken met mijn intuitie of met “de andere kant”. Mijn leegte niet kon vinden, de stilte niet kon horen. Gek werd ik er af en toe van en zo ongelofelijk boos af en toe. Dus zo’n rare vraag vind ik dit nog niet eens. En inderdaad zoals het antwoord al zegt, engelen, gidsen ze zijn er altijd, alleen zijn we helaas niet altijd in staat om ze ook te horen.

  Zelf merk ik het verschil met “er middenin zitten” en inderdaad alleen maar mijn eigen gekakel horen, of juist meer “van een afstand” observeren en dan ja komen er wel boodschappen door en/of weet ik wat ik moet doen. Grappig vond ik ook dat “afstand” bij mij dubbel werkt. Van een afstandje mezelf ervaren heeft meteen in het moment al meer duidelijkheid en ruimte maar ook overzie ik de tijd dan veel beter. Zit ik er middenin dan denk ik dat alles slecht gaat, kijk van een beetje afstand dan zie ik het veel meer het grotere geheel en denk ik soms wow wat een stappen gezet zeg de laatste maanden.

  • Ja Harma, innerlijk afstand nemen! Je niet identificeren met de buitenwereld en de dualiteit die daar heerst (o.a wat goed is en slecht). Dan val je terug op het hoger Zelf. Lieve groet van Lia

 10. Zelfs komen ze door via songteksten, die je zomaar “toevallig” op de radio voorbij hoort komen. Of wanneer je “zomaar” een CD uit het rek pakt en dát specifieke nr wilt horen of wanneer je “zomaar” en liedje begint te zingen! Luister inderdaad! Luister maar eens goed.
  Als je je antennes ervoor op zet leer je er snel oor en oog voor te hebben.
  Of iemand die iets zegt waarvan je denkt.. Huh? Dáár zocht ik naar! Dát is het antwoord.
  Vraag niet alleen maar idd luister ook.
  Maar er kan ook een antwoord komen die jou “toevallig” niet zo goed uitkomt. 😉
  You can’t allways get what you want….

 11. Mooi artikel!
  Ik geloof dat je de stilte in jezelf ook kunt bereiken door het verlangen naar God (en al wat God is), daarin vind je de eenheid, vrede en liefde waar je zo’n behoefte aan hebt. Hierdoor transformeert je angst en sta je automatisch open voor verandering op een manier waar je eerst niet voor open had gestaan toen je in angst was.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in