love-is-life

In tijden van veranderingen zien we overal de verschillen toenemen.  Op elk niveau, in elke plaats nemen verschillen toe en is pijn zichtbaar, voelbaar en hoorbaar. Saamhorigheid die zowel versterkt als verscheurt en een ieder danst daarin een eigen strijd.  Er wordt gevochten voor vrijheid, voor verandering, voor rechtvaardigheid en voor bestaansrecht. En er wordt gevochten voor het behoud van onderdrukking, van macht, van oneerlijkheid en van vernedering.  Aan de zijlijnen wordt meegespeeld: stappen we in, of blijven we dit toestaan?  Wat levert het ons als toeschouwer op? of: welk risico lopen we als we ingrijpen?

Deze strijd en deze vragen vinden wereldwijd plaats in het groot, maar ook in het klein.  Waar er strijd is, waar vragen rijzen, daar is ook een kans.  Er is  een kans om zelf te kiezen, om zelf te bepalen waar jij staat. Welke werkelijkheid, welke realiteit wil jij gemanifesteerd zien? In welke wereld wil jij leven?  Onderdrukking en vernedering of eerlijkheid en verandering?
Durf je het aan om je eigen waarheid te volgen en daarvoor te gaan staan?  Durf je het aan om die werkelijkheid uit te dragen?
Reik je je buurman de hand, of ga je hem uit de weg?  Bel je 112 en blijf je bij het slachtoffer, of draai je je om en laat je de ander over aan zijn lot?   Neem je je verantwoording als politica voor recht, waarheid en kracht of blijf je afwachten in Niemandsland? Voor welke realiteit kies jij en maak jij je hard?

liefde is een werk woord
liefde is een werk woord

Wat zichtbaar wordt in tijden van strijd en verandering is het volgende:  naarmate de Lichtkracht sterker wordt, wordt ook de schaduw dieper, duidelijker en pijnlijk scherp.  Het Licht wordt geaccepteerd, ontvangen, geadoreerd of hardvochtig afgewezen, maar we raken in paniek en laten ons beïnvloeden door de schaduwzijde. Of we drukken haar weg en ontkennen haar bestaan.
Reik uit naar de schaduwkant, reik haar de hand en ont-dek wat ze je wil vertellen.  Zoek verbinding en saamhorigheid wanneer de schaduw je dreigt te overspoelen.  Ont-dek de schaduw, ont-doe haar van de lagen pijn en wat je her-vindt is je van Harte gegeven.  Daar, in je hart is het kloppende Hart van licht en liefde, het is daar waar alles samenkomt, beweegt, stroomt, geneest en gaat leven.
ying-yang-hartLeef die waarheid,
Leef die Liefde,
Hier en Nu!

Het is de waarheid van het Hart dat Leeft…………………

Nieuwetijdskind Magazine Instagram
Nieuwetijdskind Magazine Instagram
Nieuwetijdskind Magazine Instagram

Ingeborg de Vries

beschermengelmeditatie
beschermengelmeditatie
beschermengelmeditatie
beschermengelmeditatie

6 REACTIES

 1. ” Reik uit naar de schaduwkant, reik haar de hand en ont-dek wat ze je wil vertellen. Zoek verbinding en saamhorigheid wanneer de schaduw je dreigt te overspoelen. ”

  Klopt, als je dat eenmaal lukt.. 🙂 ! Als je in paniek bent, of angstig bent, of noem maar op, en geen kant uit kan voor je gevoel, duik erin! Duik helemaal in je angst, je paniek. Durf daarin te gaan. Het is vaak de angst vóór die angst, of de paniek óm die paniek, wat je kan doen verstarren.
  Wanneer je jezelf toestemming weet te geven om angstig te zijn, paniekerig te zijn (om maar wat voorbeelden te noemen), en in dat gevoel ervan duikt om te kijken waar het precies vandaan komt, dan ligt daar middenin je vrijheid. En geen andere manier om er vrij van te raken dan erin te gaan. En jezelf toestemming geven is je eigen gevoel respecteren. Als je ervoor kiest om je eigen gevoel (hoe raar of eng je iets ook vindt 😉 ) te erkennen, te respecteren, lief te hebben, en je duikt volledig daarin om te kijken waar het vandaan komt, de oorzaak ervan, de erwt onder al die matrassen 🙂 , dan heb je eigenlijk het grootste/moeilijkste werk al gedaan 🙂 .
  We vinden het moeilijk om soms onze angsten, of de schaduwkant waar Ingeborg over schrijft, te accepteren, te erkennen. Vanwege schaamte, schuld, allerlei vastgeroeste overtuigingen waarmee we die schaduwkant ontkennen of omzeilen. Uiteindelijk omdat we op dat soort momenten vergeten lief voor onszelf te zijn. Je hoeft niet van je angst, je probleem, je schaduwkant te houden, om lief voor jezelf te zijn/blijven.
  Vrijheid zal te vinden zijn in het midden van die pijn. En als je merkt dat je dat durft, en blijft ‘oefenen’ ermee, dan zal het normaler en eigener gaan voelen, zelfs bijna een automatisme worden wanneer er dan weer iets moeilijks of engs opduikt.
  De schaduwkant zal nooit comfortabel voelen, maar je zal je meer en meer comfortabel gaan voelen bij hoe jij reageert op die schaduwkant, vanwege je krachtige ervaring van het omhelzen van die schaduwkant. Dus omhels het! Letterlijk! Omhels het 🙂 .

  Liefs, Susanne

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in