nieuwetijdskindmagazine
nieuwetijdskindmagazine
nieuwetijdskindmagazine

Geboortenaam

Het valt me op dat veel mensen een voornaam (roepnaam) gebruiken, die verschillend is van hun geboortenaam. Als ik kijk onder mijn klanten, dan heb ik de indruk dat dit bij de Nederlandse klanten meer voorkomt dan bij mijn andere klanten.

Ik kaart dit graag eventjes aan, omdat ik via mijn gids doorkreeg dat ik me dien af te stemmen op de klant voor healing, via de geboortenaam. Van sommige mensen krijg ik dan de vraag welke naam dat dan precies is?

Dat is je officiële naam, de naam die op je geboorteakte staat en op je identiteitskaart. Indien de schrijfwijze verschilt tussen geboorteakte en ID kaart, neem dan deze van de geboorteakte.

nieuwetijdskindmagazine
nieuwetijdskindmagazine
nieuwetijdskindmagazine

Waarom is je geboortenaam belangrijk?

Dit omdat je naam een duidelijke frequentie en blauwdruk in zich draagt voor je huidige leven. Via de betekenis van je voornaam en de numerologische duiding van je naam kan je al een idee krijgen van welke klemtonen je in dit leven zal ontmoeten. Wat volledig vrij ligt, is de manier waarop jij als mens (persoonlijkheid) omgaat met alles op je pad.

Bij je geboorte is een rode draad meegegeven, maar de uitwerking en vormgeving wordt bepaald vanuit de vrije wil van je persoonlijkheid hier op aarde.

Je geboortenaam en levenswerk

Je naam is allesbehalve toeval! Want je naam is een bevestiging en bekrachtiging. Meer nog, het is letterlijk je aanroeping hier op aarde. Wie een woord denkt of uitspreekt, roept iets aan. In de bijbel lees je ook : “God sprak, er zij licht en er was licht.”

Wie zijn/haar geboortenaam verandert, weigert op onbewust niveau om aan de slag te gaan met de opdracht van dit leven. In dit geval is het belangrijk dat je regelmatig je eigen naam luidop uitspreekt. Je zal merken dat dit heel raar zal aanvoelen maar het voordeel is, dat je er je eigen frequentie mee kan gronden, versterken en openen.

Probeer terwijl je je naam rustig en krachtig uitspreekt, je mondhoeken op te trekken en je zal merken dat de streek rond je hart zal oplichten. Op die manier kan jij jezelf vanuit je hartskern versterken.

Heel lang geleden las ik een numerologisch artikel over Marilyn Monroe, dat als ze haar echte naam was blijven gebruiken, ze een heel ander leven had kunnen vormgeven. We zullen het nooit weten, maar het zette me toen wel aan het denken en ik begreep hierdoor ook direct de boodschap van mijn gids. De frequentie van haar artiestennaam stond mijlenver af van haar echte essentie. Met een andere naam kruip je letterlijk in de huid van een andere frequentie vorm.

Een goeie manier dus om dicht bij jezelf te blijven is het rustig en luidop uitspreken van je eigen geboortenaam, of je kan er in stilte een blad mee volschrijven.

Waar vind je de betekenis van je geboortenaam?

Je kunt de betekenis van je geboortenaam opzoeken door in Google het volgende te typen: betekenis voornaam (hier je naam). Je krijgt direct een aantal links.

Als voorbeeld hierbij een link met mijn geboortenaam: http://betekenis-voornaam.nl/isabelle

Zo heb ik kunnen vinden dat mijn naam Isabelle komt van Elisabeth , wat afgeleid is van de samengestelde Hebreeuwse naam ‘Eli-sjeba’:

‘Eli-‘ = ‘mijn God’,
‘-sjeba’ = ‘zweren’.

“God heeft gezworen, God is mijn eed, God is degene bij wie ik zweer”.

Naast de herkomst en bekentenis van je geboortenaam, kun je ook berekenen wat de numerologische waarde is van je naam. De numerologische betekenis van je volledige geboortenaam staat voor de essentie die je in dit leven probeert te ontwikkelen of ontdekken. Onderstaand volgt een uitleg hoe je dat kunt doen.

Je numerologisch naamgetal berekenen

Elke letter van het alfabet krijgt een cijfer van 1-9. Schrijf de 26 letters op en nummer ze van 1-9 en nr 10 wordt weer nr 1. Zo krijg je 9 rijen van 3 letters zoals hieronder:

1– A, J, S          2– B, K, T         3– C, L, U              4– D, M, V

5– E, N, W        6– F, O, X        7– G, P, Y             8– H, Q, Z

9– I, R

Schrijf nu je volledige naam en tel alle cijfers op.

Vergeet niet om al je voornamen te gebruiken, als je er meerdere hebt.

Vereenvoudig dan het totaal getal tot terug een getal tussen 1-9.

Dit geld niet voor de zogenoemde meestergetallen 11, 22, 33; deze NIET vereenvoudigen!

 

 

Ik gebruik mezelf hierbij weer als voorbeeld:

 

Isabelle (29=3)
9+1+1+2+5+3+3+5 ( 29)

Christiane (52)
3+8+9+9+1+2+9+1+5+5 (52)

Maurice (34)
4+1+3+9+9+3+5 (34)

Lambrecht (37=10=1)
3+1+4+2+9+5+3+8+2 (37)

Mijn naamgetal is dus 29 + 52 + 34 + 37= 152 = 8

 

Je kunt ook online je numerologisch getal berekenen, je numerologisch getal wordt dan ook meteen geduid.

Kernwoorden bij je geboortegetal

Hieronder kan je een paar kernwoorden vinden in plaats van de betekenis van getallen. Let wel, wie de kracht van zijn getal nog niet beheerst, leeft in de negatieve pool van het getal. Er is op mijn website en op het web en in boeken nog veel meer te vinden over numerologie. Let wel, numerologie is een insteek, een tipje van de sluier, maar zeker geen vast pad.

1 – Ondernemend, pionier, neemt de leiding, onafhankelijk, doelen bereiken, individualistisch

2 – Samenwerking, aanpassingsvermogen, rekening houden met anderen, diplomatie, bemiddelen

3 – Expressie, spreekvaardigheid, sociale omgang, kunstzinnigheid, levensvreugde

4 – Hecht waarde aan stabiliteit, orde en regelmaat, hulpvaardigheid, beperkingen overwinnen, gestage groei

5 – Groei, dromer, avontuur, drang naar vrijheid

6 – Verantwoordelijkheid, bescherming, verzorgend, gemeenschapszin, evenwicht, medeleven

7 – Analyse, verstand, kennis, bewustzijn, leergierig, overdenken

8 – Praktische inspanningen, statusgericht, drang naar macht, erg materialistische doelen

9 – Menslievend, vrijgevig, onbaatzuchtig, verantwoordelijkheden, creatieve expressie

11 – Hoger spiritueel niveau, intuïtief, verlichting, idealist, dromer

22 – Meesterschap, grote inspanningen, sterke kracht, leiderschap

33– geestelijke dienstbaarheid en bewustzijn, mededogen, geduld, kracht en macht

De unieke klemtoon en opbouw van je naamgetal ontdekken

Voor als je dieper wilt kijken kan je onderzoeken hoe het naamgetal is opgebouwd en zo de unieke klemtoon en opbouw van je getal ontdekken.

Lotsgetal (voornaam + achternaam)

Mijn lotsgetal of hoe ik mijn kracht kan inzetten is 29 + 37 = 66 = 12 =3
Hoe ik mijn persoonlijke kracht naar buiten breng ligt in mijn voornaam 29 = 11 = 2

Je voornaam kan je een beetje zien als de ascendant van je horoscoop.

Talent (klinkers voornaam)
Wat spontaan en gemakkelijk gaat, klinkers van mijn voornaam 20 =2

Motivatie (medeklinkers voornaam)
Medeklinkers in mijn voornaam 9

Uitdaging van de bloedlijn (achternaam)
De uitdaging van de bloedlijn in mijn familienaam 37 = 10 = 1

Zielsgetal (klinkers van je voor- en achternaam samen)
De roep van de ziel vertelt waar je van houdt, waar je een hekel aan hebt en wat je diepste verlangens zijn. Voor mij is dat 9+1+5+5 & 1+5 = 26/8

Persoonlijkheidsgetal (alle medeklinkers van je volledige naam)
Het getal van je dromen en ambities. Voor mij: alle medeklinkers samen 1+2+3+3 &3+4+2+9+3+8+2 = 40 = 4

De kracht van numerologie

Ik ben al lang bezig met numerologie maar had nooit kunnen voorspellen dat mijn leven zo ging uitdraaien.

Mijn persoonlijke kracht ligt in mijn voornaam 29 = 3 -> moet  zijn: 11=2

zo zou uitdraaien. Ik begrijp nu ook veel beter de veelzijdige gelaagdheid en de kracht van mijn naam dan toen ik jonger was.

Laat alle insteek uit de buitenwereld niet meer dan een insteek zijn, want anders kan ze je levensvreugde, scheppingskracht en creativiteit verstikken (dat is mijn 3 energie die spreekt = lotsgetal). Ik breng graag levensvreugde en kracht onder woorden (dat is mijn 3 energie mijn kracht). Dat doe ik door harmonie en evenwicht te brengen en mensen te herverbinden met zichzelf (dat is mijn 2 energie die spreekt, mijn kracht). Ik maak dit heel praktisch en heb de ambitie (8) om mijn alchemie en kracht (1) op een positieve, vernieuwende wijze (5) te delen (2) met anderen (mijn naamgetal 152/8).

 

Zo zie je, hoe je de cijfers en hun boodschap kan ontcijferen. Het is een leuke oefening en het heeft me al vaak geholpen om dingen in mezelf te begrijpen.

Wil je contact maken met de cijfers dan kan je een dagboek bijhouden waar je de energie van die dag in noteert. Bijvoorbeeld vandaag is het de 21e, noteer op het eind van de dag je ervaringen. Als ik kijk naar 21 is dat verbinden en delen + leiding nemen, iets nieuws beginnen, 2+1=3 uitnodiging voor iets leuks, iets naar buiten brengen, nieuwe vrienden door een cursus… experimenteer maar.

Dus voor de mensen die leven onder een roepnaam, misschien toch proberen om op de één of andere manier contact te maken met je originele aanroeping. Door af en toe voor jezelf je naam uit te spreken, een kadertje met je naam of zo zichtbaar plaatsen. Wees creatief, maak er een tekening bij of vraag je hogere zelf een symbool voor je naam, het maakt niet uit, zolang je er maar regelmatig contact mee maakt.

Veel plezier op je unieke pad.

Vorig artikelDe Simpelste Oplossing Voor Een Gelukkig Leven!
Volgend artikelAlles is een les in liefde
Isabelle Lambrecht
Isabelle Lambrecht is healer (energie overdracht vanop afstand) en life coach en zal met haar artikels bijdragen aan een evenwichtige levensbalans waarbij de emotionele en fysieke gezondheid voorop staat. Haar specialiteit is het wegnemen van emotionele en fysieke pijn door healing en door coaching op alle domeinen. Sterk aanbevolen voor mensen die lijden aan een leven dat 'vierkant' draait. Klanten feedback en meer kan je vinden op haar website www.zichtbaar.be

19 REACTIES

 1. Wat opnieuw een prachtig artikel Isabella. Ik heb op mijn 50ste ook mijn naam veranderd. Maar heb het gevoel dat het leven tot mijn 50ste echt mijn leerschool was, een harde en pittige. Die me heeft voorbereid voor de levensopdracht die ik nu mag vervullen. Zo voelt het echt, het is niet zomaar een besluit geweest. In 2008 ben ik als ondernemer gestart onder de naam Mara Communicatie. Die naam is echt een onderzoek geweest, met heel veel zorg en aandacht bewust gekozen. Mijn echte naam was/is Akke. Vlak voor mijn 50ste of eigenlijk al lang daarvoor transformeerde ik, eigenlijk alles volledig. Mijn hele leven stond letterlijk op de kop. Om een heel lang verhaal kort te maken, het voelde, en nog steeds, supergoed. Ik heb niet het gevoel dat ik me onbewust of bewust afzet tegen mijn achtergrond of onbewust niet met mijn roeping aan de slag wil. Juist wel. Het is wel een afsluiting geweest van hetgeen er achter me ligt en zeer zeker een nieuw begin. Ik heb nu het gevoel dat ik echt bezig ben met mijn zielsopdracht. Hoewel er nog wel wat transformaties bezig zijn. Dank je wel voor dit mooie stukje tekst. Betekenissen van beide namen zijn zeer zeker wel uiteenlopend.
  Ik snap volledig

 2. Dag Isabelle, ik heb enkele vraagjes…
  Geldt de y in mijn naam (Wendy) als klinker?
  Mijn bloedlijn getal is 66, dubbele cijfers, maar wat betekenen die?

  Alvast bedankt voor de duiding,
  Wendy Maria Willem

 3. bijzonder hoor om dit zo te lezen ! bevestigt wat ik voelde ! vorig jaar schreef ik aan iemand dat ik eigenlijk anders heette dan de naam waarmee iedereen me aanspreekt, en dat ontroerde me zo enorm. ik had die naam getypt en ik zat ernaar te kijken met het overweldigende gevoel ‘wow, zo heet ik dus echt’ sinds die tijd ben ik die naam steeds meer gaan gebruiken. ik denk dat ik met m’n verjaardag helemaal ga overschakelen. m’n vrienden van de laatste tijd gebruiken ‘m al als vanzelf, oude vrienden niet dus dat zal even wennen zijn. was het ‘marian’ nu is MariaAnna, 🙂 IK 🙂

 4. Dag Isabelle,

  Wow, ik heb 3x een meestergetal;
  Talent – klinkers voornaam = 11
  Motivatie – medeklinkers voornaam = 22
  Robert = 33.
  Uitdaging bloedlijn = 3
  Zielsgetal = 4
  Persoonsgetal = 5
  Kijk naar de reeksen; 11, 22 en 33, en 3,4 en 5.
  Mijn lotsgetal is 54/9
  Robert betekend eer, roem, briljant, faam, licht en stralend.
  Opvallend dat ik als vroege tiener al een hekel had aan mijn roepnaam zoals dat op mijn geboortekaartje stond; Robbie.
  Interessant om te leren. Vooral als ik bedenk dat mijn moeder voor mij Ronald, Roy en Robert in gedachten had. Robert werd het. Dank je wel mam.

  Lieve groet,
  Robert Allard.

 5. Hoi,
  Dit moet ik wel een paar keer lezen 😉
  Het numerologisch naamgetal is dus mét achternaam?

  Mijn roepnaam staat níet in mijn geboorte akte, nergens op officiële documenten staat die.
  Wél op mijn geboorte kaartje en ben altijd bij mijn roepnaam genoemd.
  Ik schrijf overal mijn roepnaam en iedereen kent mij zo.

  Nu vraag ik mij af, of ik mijn roepnaam dus inderdaad niet meer moet gebruiken, maar hoe doe ik dat dan?
  Mensen zullen denken dat ik gek ben en ik vraag mij af of ik überhaupt zou reageren als iemand mijn officiële naam zou zeggen.

  Toch heb ik regelmatig gedacht dit toch te doen, zelfs nog een paar dagen geleden over nagedacht, puur omdat de naam Marieke ( dit is mijn roepnaam) helemaal niet zo’n fijne betekenis heeft. Mijn officiële eerste naam ‘Anna’ moet ik nog op zoeken.

  What to do?

  Dank je wel voor het eventuele antwoord.

  Grt,
  Marieke of toch Anna

  • Lieve Anna, dat je er al zelf over gedacht had en nu op dit artikel reageert zegt genoeg. Wat anderen ervan vinden is totaal niet belangrijk. Maak er jóuw feestje van!

 6. De titel van jouw artikel slurpte me een paar dagen geleden tegen het beeldscherm aan (namen en hun trillingen is een van de dingen in het leven, die ik zo magisch en bewegend vind)… ja!!! Dit artikel is voor mij!! 🙂

  Precies die ochtend was het, dat ik voor het eerst in jaren mijn eigen voor+achternaam had moeten invullen, vanwege een formulier dat dat vereiste. Ik schrok er helemaal van, want ik heb mijn naam al heel lang niet zo voluit gezien (ik woon in het bos in Hongarije dus nooit nodig geweest ook). Wow, eng. Zo… volledig en voluit. Brr 🙂

  En toen las ik jouw artikel, en telde ik mijn naam op. Ik kwam op ‘8’ uit, en bij het lezen van de kenmerken schoot ik in een patroon dat ik al mijn leven lang meedraag (‘ben ik egoistisch? Arrogant? Macht? Materialistisch? Oh mijn god, wat doe ik fout?’), iets waar ik al van jongs af aan mee knok. De spagaat van ‘in mijn kracht willen staan’ en ‘bang zijn groots te denken’ (want ergens heb ik opgeslagen: groots = arrogant en egoistisch). En precies dit thema kwam op oudjaar -bam, knal-, dwars door de overgang van oud-op-nieuw recht voor mijn neus staan. Ja… zucht, alweer. 😉

  Maar toch… de woorden van ‘8’ resoneerden niet, dus ik telde opnieuw. Niet dat er iets mis is met ‘8’ en zijn verbonden eigenschappen – in tegendeel, juist de perfecte trigger voor mijn patroon en inzicht.
  En nu kwam ik uit op 1. En vielen er dingen op hun plek. Zelfs de reden van het ”verkeerd” optellen daarvoor 🙂

  En vandaag gebeurde er iets wat maakte, dat ik deze reactie even wilde plaatsen hier. Ik mag Facebook niet meer op, want ik gebruik daar mijn eigen, volledige ”paspoortnaam” niet. Terwijl manlief zich uitstort over de belachelijkheid van dit systeem (ook wel een beetje waar), glimlach ik, want ik weet… dat het goed zit.

  Vanaf nu zal ik dragen, met trots, de naam zoals gegeven: Rowan Vossepoel 🙂

  Dankjewel Isabelle,
  liefs
  Rowan
  VOSSEPOEL

  🙂

 7. Hoi Isabelle

  Ik voel me geen slachtoffer van mijn eigen leven.

  Nayoka is een naam die uit Aruba komt. Ik geloof er niet in dat het opslitsen van mijn naam en daar de betekenis apart van opzoeken naar de betekenis leidt. Daarnaast is het geen Engelstalige naam. Mijn ouders hebben nooit de exacte betekenis kunnen achterhalen. Op google is het niet te vinden! Niet betrouwbaar iniedergeval.

  Gelukkig weet ik wat mijn achternaam betekent.
  Vrede toegewenst!

 8. Een naam afkorten, wil ook zeggen dat men zichzelf niet accepteert of zich teveel voelt.
  Er zit een proces aan vast om voor jezrlf uit te komen als he je volledige naam gaat gebruiken.
  Je hebt tenslotte die naam (namen) zelf uitgekozen en doorgegeven aan je nieuwe ouders, voordat je geboren werd.

 9. Hi Isabelle :), wat leuk! Ik ben half Spaanse en heb daarmee twee achternamen. Hoe kan ik dan de berekeningen maken?
  Liefs en bedankt ;)!

 10. Ga maar eens proberen te zoeken op google wat ‘nayoka’ betekent . Niet iedereen heet zo eenvoudig als jantje , truus of sanne.

  • bij deze nayoka, wie zich slachtoffer voelt in het leven, geeft toe en doet geen moeite meer. Ik heb al ervaren dat als je uit de weerstand blijft en al zeker uit slachtofferschap er altijd een antwoord naar je komt. https://www.kabalarians.com/name-meaning/names/f/Nayoka.htm
   https://www.names.org/n/nayoka/about#associations

   om meer info te vinden splits je gewoon op dus
   – Nay is een Arabische jongensnaam. Het betekent `hoogheid en stijl`. Extra info: Nay, Nayef, Nay, Nayef, Nayely
   – oka What does Oka mean? Blossom (bloesem)
   = stijlvolle hoog aangeschreven bloesem

   Mocht je verder problemen hebben met het feit dat het een engelstalige site is, kan je het altijd via google vertalen. Tik in zinnen vertalen engels nederlands

 11. Ik ken mezelf niet anders als Gita. Mijn roepnaam. Deze is alleen terug te vinden op mijn geboortekaartje, dus wel ‘ergens’ geregistreerd. Echter mijn namen bij de burgerlijke stand zijn: Susanna Francisca Marie. Hoe zit dit dan? Is het dan toch Susanna, of een van mijn andere ‘doopnamen’? Zo is het namelijk bedoeld door mijn ouders, als doopnamen en roepnaam. Daarom zijn ze ook zo verschillend.

 12. Bijzonder. Gisteravond in bed bedacht ik mij dat ik vanaf nu mn volledige voornaam ga gebruiken en niet meer afkorten.

  • Tja suzanne, je krijgt van de kosmos altijd bevestigingen of hulp. Wat ik hier wel weer bijzonder vind is dat gita hierboven eigenlijk een susanna is en jij een suzanne dwz dat hier weer een extra insteek of vingerwijzing in verborgen ligt.
   Ik bekijk een wat jullie voornaam betekend
   Betekenis van de naam Susanna
   De Hebreeuwse naam ‘Susanna’ (sjoesanah) betekent “lelie” of “roos”. De Turkse naam ‘Suzan’ betekent: “brandend”.
   Patroonheilige Susanna is hèt voorbeeld van kuisheid en echtelijke trouw. Zij wordt aangeroepen tegen oogziekten en pokken.

   Meisjesnamen afgeleid van Susanna:
   Sanita; Sanna; Sanna-Marye (+ Maria); Sanne; Sanneke; Sannie; Sanny; Sue; Sue-Ann (Engels) (+ Anna); Susa (Duits); Susan; Susanna; Sussanah; Susette; Susanne; Suus; Suzan; Suzanna; Suzanne; Suzette; Suze; Suzet; Suzette; Suzie.

   Voor mij dus een ‘bevestiging’ van dit artikel want susanne verwijst naar een trouw zijn aan jezelf ipv te zwichten voor de overdruk van autoriteit/de maatschappij. HIer vind je het verhaal over suzanne die trouw blijft aan haarzelf http://heiligeninkruissteek.50webs.com/susanna.html

   • Dankjewel voor je uitgebreide reactie!! Heel vreemd om na zoveel jaar hierover na te denken. Is er dan ook nog iets wat mijn roepnaam over mij zegt? Of ben en blijf ik een Susanna?

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Laat een reactie achter
vul je naam in