Waarom gebeurt alles in je leven met een reden

Alles wat mij overkomen is, blijkt achteraf precies te zijn wat ik net nodig had voor mijn persoonlijke ontwikkeling. Hoe ervaar jij dit? En hoe ervaar jij het vanuit de big picture? Heb je wel eens het gevoel gehad dat je de persoon met wie je praat, al veel langer kent, terwijl je diegene voor het eerst ziet? Of dat je op een plaats ergens in de wereld komt waarvan jij denkt, waar ken ik dit van? In dit artikel meer informatie en 4 tips om vanuit een totaaloverzicht naar je leven te kijken.

Alles gebeurt met een reden

Je wordt als mens geboren met een levensmissie. Deze levensmissie neem je mee en vervolgens vergeet je hem weer. Je ontdekt in je dagelijkse leven wat deze levensmissie is door je hart te volgen, dat waar jij blij van wordt. Als je je hart volgt en de juiste stappen zet, dan komen automatisch de juiste mensen en situaties op je pad. Deze mensen, situaties of bijzondere plekken in de wereld dragen allemaal bij aan jouw levensmissie. Als je er achteraf op terugkijkt, blijkt echt elke ervaring op de andere aan te sluiten en kom je mensen tegen met een reden. Die reden gaat altijd over jouw persoonlijke groei als mens.

De magie van 1 van de 7 wereldwonderen

Afgelopen week heb ik op een dieper level mogen ervaren dat alles op exact het juiste moment op je pad komt en dat je hiervoor niets hoeft te doen, behalve jezelf openstellen en genieten. Ik neem je mee in mijn verhaal…

Nieuwetijdskind Magazine Instagram
Nieuwetijdskind Magazine Instagram
Nieuwetijdskind Magazine Instagram

Voor de pandemie zou ik met het consultancybedrijf waarvoor ik een opdracht uitvoer, op reis gaan. Dit werd uitgesteld totdat het afgelopen week weer mogelijk was. De voorbereiding was een hele klus geweest en we waren blij dat iedereen mee kon gaan. De reis die we met z’n allen zouden maken was naar Jordanië. We gingen uiteraard de magie van de schatkamer van de farao bekijken: Petra, 1 van de 7 wereldwonderen op aarde. Dwaal met mij mee door dit wereldwonder.

Wereldwonder in de woestijn

De eerste dag stonden we heel vroeg op en begonnen we met een duik in de dode zee. Dat was al een ervaring op zich omdat, wat je ook doet, je altijd blijft drijven op het zout. Na een warme douche gingen we op pad met de bus. De reis duurde ongeveer 4 uur, over hobbelige wegen waardoor we flink door elkaar geschud werden. Het uitzicht was echter geweldig.

Verborgen in een kloof in de woestijn ligt dat wereldwonder. De stad is bijna volledig uitgehouwen in de rotsen. De natuurlijke doorgang die naar Petra leidt, is een diepe kloof van wel 1200 meter lang, die uitkomt op de Siq: golvende rotswanden van 80 meter hoog die als een puzzelstuk in elkaar lopen. Al lopend door de Siq richting het grafmonument van Al Khazneh, zag ik een stukje van het monument. Terwijl ik doorliep, waande ik me in een mysterieuze en intens mooie bezienswaardigheid. Het kwam volledig binnen en ik verstilde. Hoe is het mogelijk dat ze dit grafmonument in die tijd hebben kunnen bouwen?

Alles gebeurt met een reden

Wat was de reden waarom Petra op mijn pad kwam?

Vooraf had ik geen idee waar de reis naartoe zou gaan, omdat het een verrassing was. Doordat de reis uitgesteld was, kwam het er pas na 1,5 jaar daadwerkelijk van. Achteraf zie ik dat het moment dat ik op deze krachtplek kwam en dat iets in me geraakt werd en dat dit stukje transformatie nodig was, precies het juiste moment was.

Ontwaken van de diepe verbinding in mijzelf

In de bus toen we er naartoe reden, kreeg ik al een beeld door: in een vorig leven was ik op deze krachtplek geweest. Toen ik dan echt voor Al Khazneh stond, voelde ik dit in elke vezel van mijn lichaam. Het was alsof ik wakker werd en de verbinding met mezelf op een dieper level voelde. Tranen van geluk kwamen naar boven. Ik had exact hetzelfde al een keer eerder ervaren, bij een plaatje van Lourdes. Hierdoor wist ik dat ik ook eerder op deze krachtplek was geweest.

Verder lopend in de kloof drong tot me door dat de stad vol grotten, tombes, kerken, gevangenissen en een amfitheater zit. Het kleurenpalet dat je daar ziet,is geweldig.

Later op de avond toen ik een moment voor mezelf had, besefte ik pas echt wat er was gebeurd. In elke cel van mijn lichaam voelde ik wat mijn levensmissie hier is. Nooit eerder had ik het zo diep ervaren.
Ik mag mensen helpen op elk thema in hun leven waarin ze vastlopen, zowel privé als op werkgebied. Ik mag met mijn talenten het kernprobleem weghalen en help mensen en organisaties daardoor versneld met hun transformatie. Dit kan al in een paar sessies of bijvoorbeeld in een jaartraject.

Alles gebeurt met een reden

Alles heeft een reden voor je persoonlijke groei

Als je vanuit een totaalplaatje naar jezelf kijkt, dan ervaar je dat alles in je leven met een reden gebeurt en dat niets toeval is. Onderstaand 4 tips voor je persoonlijke groei.

  1. Ontdek wat jouw levensmissie is. Dit doe je door je hart te volgen.
  2. Ga oefenen door alles wat je meemaakt te bekijken als een groter geheel. Kijk naar jezelf alsof je naar een film kijkt als een derde persoon. Wat zie je?
  3. Je mind begrijpt niet altijd waarom iets gebeurt en weet dat je niet alles kunt verklaren.
    Sta ontvankelijk in het leven voor mooie ervaringen, ga uit je hoofd, voel en geniet.
  4. Besef dat alleen jij naar de wereld kan kijken zoals jij dat graag wilt. Is je glas halfleeg of is je glas halfvol? Ga voor jouw waarheid.

“Er zijn slechts twee manieren om je leven te leven: doen alsof niets een wonder is, en doen alsof alles een wonder is.” 
– Albert Einstein.

Geniet van jouw persoonlijke wereldwonderen.

Engelenboodschap
Engelenboodschap
Engelenboodschap

3 REACTIES

  1. Ook naar Petra geweest. De magie van de plek werd overschaduwd door het massa toerisme. Ik heb betere herinneringen aan andere plekken van die reis.

    Mbt tot de inhoud van dit artikel. Je ervaart makkelijker het grotere overzicht, en dat dingen met een reden zijn gebeurt als je goed in je vel zit en de dingen lopen. Het wordt pas een opgave als je aan de andere kant van de medaille zit.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in