Wie zijn wij?

We zijn allemaal Goddelijk, in een menselijke ervaring. Dat zijn we vergeten, we herinneren ons niet wat dit betekent voor ons leven als mens. We hebben ‘gereedschappen’ bij ons o.a. in de vorm van zielskwaliteiten maar ook dat zijn we vergeten en als we het niet zijn vergeten weten we vaak niet hoe we deze kunnen gebruiken.

We zijn ver afgeraakt van wie we werkelijk zijn. We zien onszelf als afgescheiden individuen en we worstelen daardoor vaak met het aardse leven in de 3e dimensie. Toch hebben we zelf voor dit leven gekozen en ook dat herinneren we ons niet. We zijn hier om onszelf te ervaren, onze Goddelijkheid weerspiegelt in ons mens-zijn. En we ervaren onszelf door onze acties en de resultaten daarvan en door de interactie met andere mensen, die ons laten zien wie wij zijn en wie we niet zijn.

Het aardse bestaan

Ik merk dat in de spirituele gemeenschap en dat geldt ook voor religieuze omgevingen, het hoger staat aangeschreven om te bidden en te mediteren, om ‘op de berg te zitten’, dan met je voeten in de modder het aardse leven aan te gaan.

Mensen wachten op signalen ‘van boven’, signalen uit de ongeziene wereld in de hoop dat die de weg wijzen en doen ondertussen niets. Bidden en mediteren is helemaal prima, begrijp me niet verkeerd. Wat dit doet is dat het nieuwe mogelijkheden creëert in je leven. Het opent een deur, het brengt een nieuwe kans op je pad.

Nieuwetijdskind Magazine Instagram
Nieuwetijdskind Magazine Instagram
Nieuwetijdskind Magazine Instagram

Maar als je iets wil bereiken in je leven dan zal je iets moeten doen. Concrete stappen zetten, in actie komen. Door mediteren, bidden en visualiseren ontstaat een nieuwe mogelijkheid, er opent zich een deur en je als je met die mogelijkheid iets wil doen dan ga je concrete stappen zetten. Je komt in actie en je loopt door die deur.

Vrije wil

We hebben een vrije wil gekregen met als doel om die te gebruiken. Dat is één van de gereedschappen die we kunnen gebruiken. We zijn hier om onszelf te ervaren zoals wij dat willen. We kunnen met onze wil keuzes maken die ons een bepaalt verwacht resultaat geven. Als we dat resultaat lang genoeg hebben ervaren of het bevalt toch niet zo goed dan kunnen we een nieuwe keus maken. En dat gaat aan de lopende band zo door want we maken doorlopend keuzes en dat zijn voornamelijk onbewuste keuzes.

Aan je omstandigheden kan je zien welke keus je hebt gemaakt. Maar wat er vaak gebeurt, is dat we onze vrije wil niet gebruiken. We weten niet wat we willen, we vragen ons af wat ons levensdoel is, waarom zijn we op aarde enzovoorts. En ondertussen doen we niets. We wachten op een signaal dat aangeeft welk pad het juiste is. Maar dat gebeurt niet.

Die vrije wil heb je niet voor niets gekregen en het is de bedoeling dat je deze gebruikt. En als je je wil dan gebruikt en je gaat op pad, pas dan krijg je signalen, dan stapt het leven in om jou te helpen met dat wat jij wilt ervaren en bereiken. Jij gaat op pad, het leven volgt. Niet andersom.

Kracht

En dat geeft een enorm gevoel van innerlijke kracht. En zo is het ook, jij bent de creator van je eigen omstandigheden, of je dat nu weet of niet, of je bewuste keuzes maakt of onbewust.

Naast alle onbewuste keuzes die je maakt waarvan het resultaat je wel of niet bevalt, kan je bewuste keuzes maken door het gebruik van jouw vrije wil. Zo kan je bijsturen maar ook je pad bepalen.

Omhels je bestaan als mens in de aardse dimensie. Ga met je voeten in de modder staan. Gebruik je vrije wil om keuzes te maken en ga op pad. Zo is het leven bedoeld. Zo word jij de bewuste creator van je eigen leven.

Engelenboodschap
Engelenboodschap
Engelenboodschap

4 REACTIES

  1. Ik begrijp dat mensen een vrije wil hebben en waarom, daarvoor hoef ik dit artikel niet te lezen
    Maar ik vind het héél moeilijk om het te begrijpen en te accepteren. Ik ben heel koppig, enthousiast, CHAOTISCH en ik ben al vanaf mijn geboorte gewend om mensen te commanderen zodat ze luisteren naar mijn wil. Er zijn geincarmeerde engelen op aarde, maar ook demonen! En ik ben daar 1 van. Wel heb ik autisme en ben dus een nieuwetijdskind. Ik heb een enorme innerlijke kracht

  2. We hebben een vrije wil en kunnen die gebruiken. Dat maakt ons echter wel verantwoordelijk voor de keuzes die we maken. Fanutastisch toch ! Dankjewel voor dit fijne artikel, Lutje

    • Graag gedaan Lutje. Ja, we zijn 100% verantwoordelijk voor alles in ons leven. Dus ook voor onze keuzes. Hoe fijn is dat? We zijn geen willoos slachtoffer van onze omstandigheden. We staan stevig aan het roer van ons eigen leven. Je moet het alleen wel even weten en er dan ook nog iets mee gaan doen.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in