“Ik geloof dat we terug zullen kijken en geschokt zullen zijn dat het ooit geaccepteerd werd om dieren massaal te vermoorden voor voedsel, zoals we nu doen.”

Of je nu een vegetariër, veganist of geen van beiden bent, de meeste geïnformeerde mensen zijn het erover eens dat de manier waarop we dieren behandelen, met name op fabrieksboerderijen, onacceptabel is. De meest effectieve manier om hiertegen te protesteren is om simpelweg geen producten meer te kopen die afkomstig zijn uit dat soort fabrieken. Hoewel veel mensen de keuze hebben gemaakt om vlees en dierlijke producten helemaal niet meer te gebruiken, doen anderen hun best om hun gebruik te minderen en om zo deze industrieën niet meer te steunen. Hierdoor hebben we al een enorme afname gezien in de hoeveelheid dierlijke producten afkomstig van fabrieksboerderijen.

Of het nu komt door een toenemend bewustzijn van de milieukundige, ethische of medische redenen voor het aannemen van een plantaardige levensstijl, in het algemeen lijken we wel die kant op te gaan. Misschien is dat dan ook de reden dat Richard Branson, oprichter van de zeer succesvolle Virgin Group, zegt dat het doden van dieren voor voedsel al snel tot het verleden zal behoren.

https://www.facebook.com/watch/?v=684500858565158

Nieuwetijdskind Magazine Instagram
Nieuwetijdskind Magazine Instagram
Nieuwetijdskind Magazine Instagram

Met de opkomst van veel realistische plantaardige alternatieven, en zelfs vlees gekweekt in laboratoria, hebben we wellicht geen noodzaak of reden meer om massaal dieren te produceren met als enige doel ze op te eten. Kan dit echt het einde zijn voor vlees?

Wat gebeurt er dan met alle dieren?

Een veelvoorkomende vraag die telkens gesteld wordt als ik een artikel lees over een plantaardig of een consuminder dieet, over plantaardige alternatieven of de milieukundige zorgen over het volgen van een dieet dat voornamelijk bestaat uit producten van grote fabrieksboerderijen is “wat gebeurt er met alle dieren als we ze niet meer opeten? We moeten ze wel opeten, anders zijn er veel te veel.” Het antwoord is heel simpel: we stoppen überhaupt met ze te produceren. Veel mensen realiseren zich niet dat dieren van fabrieksboerderijen worden gefokt, gevoed en geslacht omdat er vraag naar is. En als we stoppen, minderen of onze consumptie beperken, dan hoeven deze dieren niet eens geboren te worden.

“Je wilt niet aan het slachthuis denken dus ban je dat expres uit je gedachten.” – Richard Branson

Iets wat iedereen kan nu, vanaf dit moment, is gewoonweg minder vlees consumeren. We hoeven absoluut niet elke dag vlees te eten, en al helemaal niet elke maaltijd. En als we die kant toch al op gaan, kunnen we net zo goed nu beginnen!

Engelenboodschap
Engelenboodschap
Engelenboodschap

12 REACTIES

 1. Goed nieuws. Als je frequentie hoger wordt, je bewustzijn uitbreid, dan eet je vanzelf geen dieren meer, want het smaakt niet, je wordt er ziek van. Ben je onbewust wordt je er ook ziek van, maar dan op een onbewust niveau. Stop de slachting van dieren en dierproeven. Alleen dan kan er vrede op aarde komen.

 2. Naar mijn idee komt het eten van vlees vooral voort uit de identificatie met welvaart en masculiniteit. Volkeren die jagen eten eigenlijk helemaal niet zoveel vlees omdat jagen met primitieve middelen moeilijk en weinig succesvol is. Het meeste voedsel is verzameld plantaardig voedsel. Pas toen de mens vee ging houden werd het bereikbaar om vaker vlees te eten en zelfs toen was het vooral een luxe voor de rijken. Pas met de opkomst van de bio-industrie werd het voor iedereen mogelijk dagelijks vlees te eten. Een man was pas een goede kostwinner als het gezin zich vlees kon permitteren. Daarom willen mensen het zo graag eten. Vanwege de associatie met mannelijkheid en luxe.

  • Mooie reactie, Merel.
   Maar: “Een man was pas een goede kostwinner als het gezin zich vlees kon permitteren.”
   Wie heeft deze “slogan/kreet” in de wereld gebracht?
   Je weet wel: volg het geld.
   Wanneer worden wij massaal wakker wat betreft deze strategie?

   Op geld belust zijn (laag bewustzijnsniveau), dan wel van harmonieus samenleven (van mens én dier én boom) doordrongen zijn, is toch een kwestie van bewustzijnsontwikkeling?
   En hoeveel factoren (geïnduceerd door de geld en machtswellustelingen) zijn er wel niet die onze groei in bewustzijn trachten te belemmeren?
   Opvoeding, scholing, cultuur, media, politici, multinationals!

   Mensen zouden eens zélf een dier moeten doden om vlees te kunnen eten! Maar mensen denken daar niet over na! (Als gevolg van hersenspoeling door opvoeding, scholing, cultuur, media, politici, multinationals!)

   Gelukkig zijn we onderweg, zoals Richard Branson ook vindt, naar een waardigere manier van samenleven! Het zou tijd worden, toch?

   • ‘Wie is toch die man die zondags het vlees komt snijden?’
    ‘To bring home the bacon’
    Vlees eten en zelfwaardering van mannen als kostwinner hebben alles met elkaar te maken. De bio industrie faciliteert dat.
    Ik zie persoonlijk aardig wat mannen veel vlees eten goedpraten met het argument dat mannen van nature jagers zijn.

 3. Wat een heel erg vreemde gedacht dat een ziel als een te slachten dier op de wereld zou willen komen! Vreemde levensles met mijns inziens totaal geen nut….het massaal fokken/slachten dat is pas in en in triest…..
  Wat zou er te leren vallen tussen die geboorte…..vetmesten…..en slachten??
  Ook nog vaak onder gruwelijke omstandigheden…..

 4. 5 jaar geleden leek ik in een omslag te verkeren, eigelijk zonder speciale reden. Sinds die tijd smaakt vlees me niet eens meer en moet er ook niet aan denken dat een stuk dood dier op m’n bord komt. Het bevalt mij uitstekend en het is een sport geworden om steeds nieuwe plantaardige artikelen te ontdekken en uit te proberen en daar zitten zeer smakelijke onderdelen bij! Ik vertrouw er ook op dat er steeds meer en ook steeds betere/smakelijke dingen bij zullen komen. Mensen kijken je ook niet meer meewarig aan als je zegt dat je vegetariër bent; het wordt eindelijk gewoon 🙂

 5. Zo maar wat vragen en opmerkingen die in mij opkomen na het lezen van dit artikel:
  – als zielen kunnen kiezen om als een te slachten dier op de wereld komen om zo hun levensles te doorlopen en we stoppen daar massaal mee welk ander triest er uitziende scenario wordt dan gecreerd om alsnog die lessen te kunnen doorlopen?
  – in een laboratorium gekweekte vlees nuttigen oh yummy, hoezo doorschieten van het één naar de ander..

  • Purpel,

   als we massaal stoppen met dieren te slachten (voor de consumptie van vlees), dan IS ons collectieve bewustzijn zo ver gevorderd, dat er geen behoefte/noodzaak aan deze ervaring (om als een te slachten dier op de wereld te komen) meer is!

   Want “we” (de mensheid) groeien wel!
   Momenteel zelfs met een grote sprong!

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in