Wij krijgen het hier in Nederland met de paplepel ingegoten: doe maar normaal, dan doe je al gek genoeg. Dus leren we vaak ons al vroeg aan te passen. Ons hoofd niet boven het maaiveld uit te steken. Mensen te pleasen. Niet teveel op te vallen. Door iedereen geaccepteerd en aardig gevonden te willen worden.

Met name gevoelige mensen hebben de neiging er last van te hebben, als iemand ze niet aardig vindt. Ik heb dat zelf ook. Het liefst heb ik dat iedereen me lief en leuk vindt, maar dat is natuurlijk nooit zo. Ik ben namelijk niet zoals iedereen en opvallen doe je al automatisch als je een beetje anders denkt.

Als je bijvoorbeeld, zoals ik, een wat rommelig en creatief brein hebt en gevoeliger bent dan velen om je heen en je dus niet én kunt gaan shoppen ‘s middags én ‘s avonds naar dat feestje kunt. Als je sowieso misschien liever af en toe een feestje over slaat. Of als je het moeilijk vindt om over koetjes en kalfjes te praten. Dan val je dus op en gaan er onherroepelijk mensen zijn die je niet leuk vinden.

Loslaten

Ik had er laatst op Facebook een leuke discussie over. Een aantal mensen, dit waren – misschien toevallig – allemaal mannen, vond dat ik me niet zoveel aan moest trekken van anderen. Dat ik het los moest laten om door iedereen aardig gevonden te worden. Toen ging ik nadenken: Wil ik dat wel? Wil ik dat loslaten?

Nieuwetijdskind Magazine Instagram
Nieuwetijdskind Magazine Instagram
Nieuwetijdskind Magazine Instagram

Het zit namelijk zo: Als mensen mij wel aardig vinden, doet mij dat goed. Ik vind het best leuk om af en toe eens te horen dat iemand me gewoon een tof wijf vindt. Ik denk dat dat stiekem voor iedereen zo werkt. Het maakt je omgeving en vriendenclub een heel stuk fijner als mensen je leuk vinden. En het komt mijn business ook ten goede, want als ik klanten heb die denken. “Leuk mens, daar ga ik mee samenwerken!” dan krijg ik ook automatisch klanten waar ik het goed mee kan vinden en creëren we samen een fijne werkflow.

Aanpassen

Er is alleen een heel belangrijk verschil tussen hoe ik er nu in sta en hoe dat vroeger was: Ik ben tegenwoordig dikke vriendjes met mijzelf. Dus ik ga me niet meer aanpassen. Nou ja, bijna niet, want ik spreek nog steeds niet alles uit wat er in me opkomt in situaties waarin dat niet gewaardeerd wordt. Ook hiervan denk ik dat zelfs degenen die zeggen dat het ze niets interesseert wat anderen vinden, dat weleens doen. Ondanks dat vind ik het alleen nog steeds wel fijn als iedereen me aardig en leuk vindt. Maar als dat niet meer ten koste gaat van wie je bent, is dat dan erg? In mijn ogen niet.

Dus wees de volgende keer dat je jezelf op de kop geeft omdat je je aantrekt wat anderen van je vinden eens lief voor jezelf. Het maakt je vast alleen maar een mooier mens!

Engelenboodschap
Engelenboodschap
Engelenboodschap

5 REACTIES

  1. Mijn eigen beleving reflecteren, mezelf uiten, niet in mezelf blijven zitten. Uit Liefde leven, niet uit angst. Dat is de kunst. Niet willen overleven, in mijn ego kunnen blijven zitten en aardig gevonden worden, maar flink aan de werkelijkheid rammelen. De boel overhoop gooien. Dingen losmaken bij mensen zodat het ergens over gaat. Dan komen er authentieke onderwerpen los. Dan gaat het ergens over. Geen koetjes en kalfjes, bleh, dat is zo saai als afwaswater. Niet in 3d blijven zitten. Via het Hart inspireren en geinspireerd worden. En hogere sferen toelaten. Oude patronen leveren niets nieuws op. De ware jij laten spreken door niet in je hoofd te blijven zitten. Geen moeite doen. Dan gaat alles vanzelf. Jij verdwijnt. Dan is er speelsheid, rebellie, volwassenheid, natuurlijkheid, spirit, liefde enz. Veel plezier met alles !!!

  2. Nadia: Wat een herkenbaar stuk. Meteen hoor ik in mijn hoofd mijn vrienden zeggen ‘jij bent te lief voor iedereen. Je mag best harder zijn tegen anderen.’ Mijn antwoord is nog steeds ‘ dit wil ik niet.’

    Het laatste stukje: wees lief voor jezelf. Wordt hier weleens vergeten. Dan komt dit stukje op het juiste moment

  3. Wauw wat een prachtige benadering. Zo had ik het nog niet bekeken.
    Dat voelt een stuk beter. Ik voel meteen mijn eigen weerstand en zelfoordeel weg zakken in acceptatie.
    Dank je voor de eye opener. Je bent niet alleen aardig, je bent veel meer dan dat.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in