“Als je de geheimen van het Universum wilt vinden, denk dan in termen van energie, frequentie en vibratie” – Nikola Tesla

“Wat wij materie hebben genoemd is energie waarvan de vibratie zo laag is dat we het kunnen waarnemen met de zintuigen. Er is geen materie.” – Albert Einstein

Tesla zei het. Einstein was het met hem eens. Wetenschap heeft het bewezen. Het is een bekend feit dat alles – inclusief ons eigen lichaam – uit energie bestaat die op verschillende frequenties vibreert. Dit gezegd hebbende, klinkt het logisch om je af te vragen: kunnen geluidsgolven ons beïnvloeden? Het lijkt erop van wel. Golflengtes beïnvloeden andere golflengtes, net zoals wanneer je verschillende ingrediënten bij elkaar voegt, dat heeft invloed op de algehele smaak van de maaltijd.

De manier waarop frequenties de fysieke wereld beïnvloeden is bewezen door middel van diverse wetenschappelijke experimenten zoals “Cymatics” en “watergeheugen”.
Cymatics illustreert dat wanneer geluidsgolven door een specifiek medium gaan zoals water, lucht of zand, dan veranderen ze direct de vibratie van materie. Hieronder ziet u foto’s waarop u ziet hoe deeltjes zich aan passen aan diverse golflengtes. (Klik hier om een video te bekijken over de patronen van geluidsgolven.)

WAAROM JE DE FREQUENTIE VAN JE MUZIEK WELLICHT WILT AANPASSEN - 2

Water geheugen laat ook zien hoe zelfs onze intenties de materiële wereld kunnen veranderen. Dr. Masaru Emoto heeft dit aangetoond met zijn studie over hoe simpele
intenties – door middel van geluid, emoties en gedachten – de manier waarop water kristalliseert, dramatisch beïnvloeden.

Nieuwetijdskind Magazine Instagram
Nieuwetijdskind Magazine Instagram
Nieuwetijdskind Magazine Instagram

We bezitten allemaal een bepaalde vibratie-frequentie en ons lichaam bestaat voor 70% uit water. Gegeven de bovenstaande experimenten lijkt het redelijk om aan te nemen dat muzikale frequenties eveneens ons persoonlijke trillingsgetal kunnen veranderen.
Iedere uitdrukking door geluid, muziek, emotie of gedachte, heeft een speciale trilling die alles eromheen beïnvloedt. Zoals een enkele waterdruppel een groter rimpeleffect teweeg brengt in een groot wateroppervlak.

Muziek Frequentie

Met dit concept in gedachten gaan we kijken naar de muziekfrequentie waar we naar luisteren. De meeste muziek is wereldwijd gestemd met de toon A op 440 Hertz sinds de International Standards Organization (ISO) dat heeft gepromoot in 1953.
Echter, als je kijkt naar de natuurlijke trilling van de kosmos, dan is deze frequentie niet harmonieus met de resonantie van de natuur en kan negatieve effecten hebben op het gedrag en bewustzijn van de mens.

Sommige theorieën (alhoewel onbewezen) suggereren zelfs dat het Nazi regime voorstander was van deze frequentie nadat wetenschappelijk onderzoek had bepaald welke frequentie zich het beste leent voor angst en agressie. Of deze samenzweringstheorie echt is of niet, er zijn interessante studies die wijzen in de richting van de voordelen van een frequentie waarbij de toon A op 432 Herz staat.

Wiskunde van het Universum

Er wordt gezegd dat 432 Hz wiskundig overeenstemt met de patronen van het universum. Er wordt gesteld dat 432 Hz resoneert met de Gulden Snede van het universum, PHI, en dat het de verhoudingen van licht, tijd, ruimte, materie, zwaartekracht en magnetisme verenigt met biologie, de DNA-code en bewustzijn.

Wanneer onze atomen en DNA harmonisch resoneren met de spiralende patronen van de natuur, wordt ons gevoel van verbinding met de natuur versterkt. Het getal 432 geeft de verhoudingen van de zon, Aarde en maan weer, evenals de precessie van de equinoxen (lente- en herfstevening), de Grote Pyramide van Egypte, Stonehenge en de Sri Yantra, en vele andere heilige plaatsen.

“Vanuit mijn eigen observatie lijken sommige harmonieuze boventoon gedeelten van A = 432 Hz zich op te stellen in natuurlijke patronen en ook de resonantie met solitonen. (Een soliton is een bijzonder golfverschijnsel. Het is een eenlinggolf, die over lange afstand zijn vorm behoudt – red.)WAAROM JE DE FREQUENTIE VAN JE MUZIEK WELLICHT WILT AANPASSEN - 3

Solitonen hebben een specifiek bereik nodig om zich te vormen in het rijk van de dichtheid en de spanwijdte van de micro om de macro kosmos. Solitonen worden niet alleen in water mechanismen aangetroffen, maar ook in de ionen – akoestische adem tussen elektronen en protonen – Brian T. Collins

Kleurenspectrum Resonantie

Een andere interessante factor om te overwegen is dat de A = 432 Hz stemming overeenkomt met het kleurenspectrum en het chakra-systeem, terwijl 440 Hz dat niet doet.
Het Zonnestelsel & Het Kosmische Keyboard

“Alle frequenties van het spectrum zijn verwant in octaven, van gamma stralen tot sub harmonieën. Deze kleuren en tonen zijn ook verwant aan onze Chakra’s en andere belangrijke energie centra. Als we dat konden begrijpen… Chakra’s zijn verbonden met de Zeven Stralen van het Solaire Spectrum, dan zouden de noten en frequenties die we gebruiken hetzelfde moeten zijn. A 432 Hz is de afstemming op het Kosmische Keyboard of Kosmische stemvork, in tegenstelling tot A 440 Hz. De harmonische afstemming plaatst de Cis op 136.10 Hz “OM”, wat de belangrijkste noot is op de sitar in de klassieke Indiase muziek en de stemming van de Tibetaanse monnikenliederen, die ons vertellen: ‘het komt van de natuur’. – Dameon Keller

Het Verschil Verkennen

Laten we de verschillen onderzoeken die worden ervaren tussen A=440 Hz en A=432 Hz. Muziekliefhebbers en muzikanten hebben opgemerkt dat muziek die in 432 Hz is geschreven niet alleen mooier is en harmonieus voor de oren, maar dat het ook een meer innerlijke ervaring tot gevolg heeft die gevoeld wordt in het lichaam bij de ruggengraat en het hart.

Muziek die op 440 Hz werd gespeeld, werd ervaren als een meer uiterlijke en mentale ervaring en werd gevoeld aan de zijkant van het hoofd die naar buiten projecteert. Audiofielen hebben ook gesteld dat A=432hz-muziek niet-plaatselijk lijkt en een hele kamer kan vullen, terwijl 440Hz wordt ontvangen als geluid met een richting of lineair in de verspreiding.

“De Ouden stemden hun instrumenten op 432 Hz in plaats van 440 Hz, en met een goede reden. Er zijn talloze voorbeelden in de muziek waar je op het internet naar kunt luisteren, zodat je het verschil zelf kunt ervaren. Een instrument op 432Hz resulteert in een meer rustgevend geluid, terwijl 440 Hz het lichaam lichtelijk gespannen maakt. Dat komt doordat de laatste uit de toon valt met de macro- en de microkosmos. De eerste is hiermee in overeenstemming. Om een voorbeeld te geven hoe dit in de microkosmos manifesteert: onze ademhaling (0,3 Hz) en onze hartslag (1,2 Hz) relateren aan de frequentie van de lagere octaaf van de toon A op 432Hz met de verhouding 1:360 en 1:90 – innergarden.org

“Het verschil tussen de geluiden was duidelijk merkbaar: de 432 versie klonk warmer, helderder en meteen gemakkelijker te beluisteren maar de 440 versie klonk strakker, met meer agressieve energie.” – Anonieme gitarist

Onderstaande video werd gemaakt door iemand zonder mening over A=432 Hz of A=440 Hz. Zodoende is de manier waarop het wordt gespeeld niet bevooroordeeld. Het is aan ons om ons af te stemmen en te voelen welke versie harmonischer voelt voor ons!

David Helpling – Sticks and Stones in 440 hz: http://youtu.be/PewsS9Y9pVo
David Helpling – Sticks and Stones in 432 hz: http://youtu.be/w8KEVikJMck

Persoonlijke Gedachten

Ik heb zelf in vele bandjes gezeten en met diverse artiesten en muziekstijlen gewerkt, ookal waren die op 440Hz afgestemd, maar nadat ik een paar liedjes had vergeleken, kan ik zeggen dat ik absoluut het verschil hoor en voel. Ik kan niet zeggen dat mijn ervaring met 440-muziek mij agressief heeft gemaakt, maar ik kan begrijpen hoe een hele bevolkingsgroep die wordt blootgesteld aan muziek die meer gericht is op het verstand dan op het hart (om nog maar te zwijgen van alle materialistische en ego-gedreven teksten in veel populaire muziek), een perfecte combinatie is om een meer tegenstrijdige frequentie en staat van bewustzijn te handhaven. Dat is, uiteraard, eenvoudigweg mijn eigen mening.

“Muziek die is gebaseerd op 432 Hz zal de mensheid ondersteunen op weg naar spirituele vrijheid. Het innerlijk oor van de mens is hierop gebouwd. – Rudolph Steiner

Ik kan niet met volledige zekerheid beweren dat ieder idee in dit artikel 100% accuraat is, ben evenmin een expert op dit gebied. Ik heb simpelweg interessante informatie verzameld van anderen die hierover meer onderzoek hebben gedaan. Om deze reden, als we kijken naar de wetenschappelijke waarde van deze beweringen, wil ik voorstellen dat we allemaal ons eigen onderzoek doen met een open en tegelijk kritische geest. Wellicht wordt er in de nabije toekomst meer onderzoek gedaan naar dit onderwerp om dit verschijnsel te helpen verklaren.

Ik geloof dat we allemaal een intuïtie hebben en de mogelijkheid om onbevooroordeeld te observeren, en dat kan zinvoller zijn dan de toevlucht te nemen tot spot als men wordt blootgesteld aan informatie die nog niet door de wetenschap is geaccepteerd. Daarom is het aan ons om de drang te bedwingen om snel conclusies te trekken, en in plaats daarvan het verschil zelf te EVAREN tussen muziek op de 440 Hz of de 432 Hz. Om dat te doen, moeten we met ons gehele lichaam luisteren en met een neutraal bewustzijn – in tegenstelling tot met onze mentale ideeën, oordelen en vooringenomenheid. Laat me weten welke frequentie meer met jou resoneert! Als je wilt weten hoe je de frequentie van je muziek kunt veranderen naar 432Hz, klik hier.

Bronnen:

 • o Omega432: http://omega432.com/432-music/the-importance-of-432hz-music
 • o Daemon Keller: http://dameonkeller.wix.com/esotericartschicago#!sound-&-vibration-and-color-&-light
 • o Inner Garden: http://www.innergarden.org/en/harmonyofspheres.html
 • o Veritas: http://www.medicalveritas.org/MedicalVeritas/Musical_Cult_Control.htm
 • o ZenGardner:
 • o Why Don’t You Try This: http://www.whydontyoutrythis.com/2013/08/440hz-music-conspiracy-to-detune-good-vibrations-from-natural-432hz.html
 • o Attuned Vibrations: http://attunedvibrations.com/432hz/
 • o Humans Are Free: http://humansarefree.com/2011/05/432-hz-vs-440-hz-documentary.html
Engelenboodschap
Engelenboodschap
Engelenboodschap

17 REACTIES

 1. Wat grappig, ik hoorde niet echt verschil tussen de 440 en 432 maar toch had ik bij 432 een stukje die ik in mijn hart voelde landen en bij 440 niet

 2. Zo dat is echt duidelijk dat 440 meer in min hoofd zit en 432 meer in mijn hart. Ik hoop dat ze de frequentie van qlle muziek op de radio enzo weer terug aan gaan passen.

 3. Wauw! Ik voel het wel. In 440 voelt de muziek een beetje als speldjes die prikken. In 432 voel ik een zachtheid als fluweel. Als dit inderdaad mensen kan beïnvloeden dan zou het mooi zijn om op een groot festival (songfestival?) een nummer te laten horen in 432 en dan kijken wat er gebeurt in zo’n grote zaal. Heel interssant.

 4. Mooi stuk, ben blij dat steeds meer mensen hiermee iets doen. Ik speel altijd in 432 en wil eigenlijk een muziekfestival organiseren waar iedereen in deze stemming speelt dus als er mensen zijn die geïnteresseerd zijn kunnen we misschien ideeeen uitwisselen. Jooppaulvandenberg@gmail.com

 5. Er is een app voor mobiel die bestaande muziek omzet/afspeelt met A=432 Hz. Dit is de
  ‘432 Hz Player – Listen to Pure Music van Appum Studios’ . Ik weet niet of deze omzetting rekening houdt met wat Jeroen zegt hierboven over de boventoonreeks?

 6. Ik doe al jaren onderzoek naar natuurlijk magnetisme. Dit houdt in dat er constructies worden gemaakt van magneten en die constructies worden opgehangen en dit wordt constant gefilmd.
  Bij 432 Hz lijkt dit te gebeuren http://vsbc.nl/pictures/cirkel-fractal.jpg Een cirkel kan door zes andere cirkels worden omgeven zoals op de tekening is te zien daarom kan dat eindeloos doorgaan. Het lijkt er veel op dat de watersound image 440 HZ vier keer voorkomt in de watersound image 432 Hz, aan de rand, maar dat die vier bronnen 440 Hz gekanteld zijn. Je kijkt als het ware van boven af in een vierkante doos en op de zijkanten van de doos zit op elke zijkant een schijf van 440 Hz.

 7. Bij de kleine stukjes dacht ik 440 liever te horen ( scherper) . Op het einde van de video had ik bij de langere stukken toch de voorkeur voor 432 (warmer).
  Wat ik me dan afvraag is; stel je neemt heavy metal en neemt dit op in 432, de "agressieve" ondertoon van die muziek blijft toch ? Ik denk persoonlijk dat dit vooral ook te maken heeft met welk gerne je beluistert. Van rustige muziek word je rustig en van meer happy muziek energieker.

 8. Wow Jeroen, prachtig nummer! Ik ben zelf singer-songwriter en dit hele artikel en commentaar intrigeren en inspireren mij. Zou dolgraag eens een nummer op 432 Hz willen opnemen. Thxs you all.

 9. Als er iemand is die mijn mega voorraad aan muziek even kan converten naar 432 hz dan is die gene welkom! Wordt nog een klus aangezien je muziek met rechten dus niet zomaar mag converten kennelijk. Heeft iemand hier meer ervaring mee?

  • Even is er niet bij, je zult dat nummer voor nummer moeten doen.
   Audacity is hiervoor een handig programma. Op youtube staan wat tutorials hoe je het moet doen, het is erg eenvoudig.

   • Hans, Mark en anderen, fijn dat jullie geïnteresseerd zijn in het luisteren van muziek 432 Hz. Om de in het artikel genoemde redenen ben ik zelf begonnen (pop)muziek op te nemen in 432 Hz tuning. Helaas ken ik nog weinig popmuziek die écht op 432 Hz is opgenomen.
    Reeds opgenomen muziek converteren van 440 Hz naar 432 Hz doe ik expres niet, omdat er een verschil is in verhoudingen van boventonen bij beide stemmingen. Dat uit zich o.a. in de klankkleur van intervallen (=relatieve afstand tussen 2 tonen). Bij het converteren verlaag je de tuning van de hele audio file. Je krijgt dus eigenlijk een onnatuurlijke boventonenreeks voor een 432 Hz tuning, namelijk de boventonenreeks van 440 Hz. Het resultaat zal dus nooit écht beter resoneren met het universum e.d. Ook het membraan van de microfoon waarmee de op 440 Hz gestemde instrumenten zijn opgenomen reageert op de trillingen die uit dat instrument zijn voortgebracht. Daarin een beetje verder gedacht zie ik een mogelijke overeenkomst tussen de reactie van een microfoon op verschillende frequenties en de watertesten vertoond in dit artikel.
    Ik zou dus adviseren vooral muziek op te zoeken die op 432 Hz is opgenomen en zelf muziek in die tuning te creëren!

    P.S. door dit lied werd mijn interesse gewekt om zelf op 432 Hz een band te gaan opnemen: https://www.youtube.com/watch?v=SNhFAMQb2yg

  • Er is een manier om dit met een of veel meer bestanden in een keer te doen en dat is o.a met het programma Sox. Je moet dan wel iets weten van het werken met programmeer code en het werken in een terminal. Onder Linux is dat gemakkelijk maar ook in Macintosh vindt je een terminal voor Windows moet je even Google.

   Dit is de code voor als het om wav bestanden gaat:

   for f in *.wav ; do sox “$f” “432_$f” speed 0.981945 ;done

   Dit is de code als het om mp3 bestanden gaat:

   for f in *.mp3 ; do sox “$f” “432_$f” speed 0.981945 ;done

   Groet ik werk al meer dan tien jaar met deze code om mijn muziek om te zetten van 440Hz naar 432Hz. Je ziet dat ik speed gebruik in plaats van pitch -31 ( -31 cent is precies de – 8 Hz ) Sox geeft aan dat dit gewoon te veel is om te goed te kunnen converteren. Globaal houd dat op bij – 8 cent voor Sox. Probeer het maar uit dan hoor je het al snel v.n.l sterk bij stemmen en piano opnamen, dat het niet goed klinkt. Daarom gebruik ik Speed, dit geeft een goed resultaat. In beide gevallen zul je merken zowel bij Pitch als bij Speed dat het ook het tempo van de muziek aanpast.

   Wie weet kan iemand hier iets mee.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in