Ontmoetingen met gelijkgestemden 

Waarom je het aan jezelf en de wereld verschuldigd bent om jezelf te zijn en te stralen zoals alleen jij dat kunt

Je hebt jezelf waarschijnlijk al heel lang verstopt. Delen van jou mochten niet aan het licht komen, moesten verborgen blijven, dacht je. Want misschien zouden mensen wel iets van je denken. Misschien zouden ze je uitlachen. Misschien zouden ze over je praten achter je rug. Maar ik zal je iets verklappen: niet iedereen zal je aardig vinden. Nooit! Hoe je je ook voordoet. Dus dat idee kun je laten gaan.

Pas was ik op een supergaaf event, het “Eerst ik Event” van Tibor Olgers, met stuk voor stuk inspirerende sprekers: Thijs Lindhout, Bart van der Belt, Richard de Leth, Ria Kaashoek, Truus Druyts en natuurlijk Tibor zelf. En weet je waarom ze zo inspirerend waren? Omdat ze zichzelf waren! Geen maskers, gewoon deze mooie mensen, zoals ze echt waren. Ze straalden stuk voor stuk. Ze hadden plezier. Ze konden ons raken, alleen omdat ze zichzelf echt lieten zien. Kwetsbaar, maar daardoor juist zo krachtig. Hoe kan ik je niet mogen, als je me je hart laat zien? Hoe kun je mij niet in mijn hart raken, als je mij het jouwe aanbiedt, zonder schild? Hoe kan ik niet enthousiast worden, als ik zie hoe jouw ogen stralen?

Dat heeft de wereld nodig, ook van jou. Want, hoe dichter jij bij jezelf blijft, hoe groter je impact. Hoe meer jij van jezelf laat zien, hoe groter de waardering wordt van mensen die er echt toe doen. Hoe meer vrienden jij aan zult trekken die jou liefhebben om wie jij bent. En als je ondernemer bent: Hoe meer jij van jezelf laat zien, hoe meer klanten jij aan zult trekken die echt bij je passen. Geen klanten die je niet waarderen. Geen klanten die je proberen het vel over de neus te trekken, maar mensen die met jou willen werken om wie jij bent en wat jij hen kunt geven.

Nieuwetijdskind Magazine Instagram
Nieuwetijdskind Magazine Instagram
Nieuwetijdskind Magazine Instagram

Er is zelfs nog een collectief voordeel: hoe meer mensen echt zichzelf durven laten zien, hoe meer mensen durven stralen zoals alleen zij dat kunnen, hoe groter het voorbeeld voor anderen. Hoe meer mensen zullen denken: als jij het durft, durf ik het ook.

Dus geef jezelf en de wereld alsjeblieft het grootste cadeau dat jij kunt geven: jouzelf, zoals jij echt bent. Geen maskers, geen filters, geen schild, gewoon jij, want niemand is zo mooi jij als jij dat kunt zijn!

Engelenboodschap
Engelenboodschap
Engelenboodschap

5 REACTIES

  1. Ik leef al heel lang zo en het werd niet gewaardeerd. Maak nu duidelijke keuzes en laat me niet meer in de weg zitten door mensen, verwijder ze uit mijn omgeving en dat bevalt prima.
    Mooi artikel, dank jewel.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in