niet gelukkig zijn
Leestijd: 2 minuten

De meest verbazingwekkende boodschap die ik ooit ontving tijdens Mijn Gesprekken met God-dialogen bestond uit 6 woorden. In slechts een half dozijn klanken werd mij alle kennis gegeven die ik, hier in mijn ervaring op aarde, nodig had.
Ik was op een punt gekomen waarin ik mij afvroeg waarom het leven mij niet het geluk bracht waar ik naar zocht. terwijl ik werk deed wat ik leuk vond, omringd werd door interessant gezelschap waar ik graag in vertoefde en genoot van een gezin waar ik van hield.

“Wat mankeer ik”, vroeg ik aan God”, waarom kan ik niet gelukkig zijn.”

Dat is erg eenvoudig” zei God. “Je denkt dat je leven om jou draait”.

geschreven door Neale Donald Walsh

Ik wilde weten wat God bedoelde, wat zei God nou? Toen hoorde ik de zes woorden die mijn leven veranderde. “Het leven draait niet om jou”. Vertel mij a.u.b. waar het dan wel om draait., wilde ik weten. Het draait om iedereen die jij raakt, in jou leven. en hoe je hen raakt. Hoe je hen raakt bepaalt hoe je je Hogere Zelf ervaart en hoe je je Hogere Zelf ervaart, bepaalt hoe gelukkig je bent.

In de betekenis “het leven draait om mij”, maar dan in omgedraaide betekenis. Ik moest aandacht aan mijzelf geven, zodat ik ook aandacht aan anderen kon schenken. Ik moest mijzelf ontwikkelen, zodat ik anderen kon helpen zichzelf te ontwikkelen. De snelste manier voor mij om gelukkig te worden, was om anderen gelukkig te maken.

Nieuwetijdskind Magazine Instagram
Nieuwetijdskind Magazine Instagram
Nieuwetijdskind Magazine Instagram
Neale Donald Walsch
Neale Donald Walsh

Voor ik verder ga even een waarschuwing, dit betekent niet dat je je er op moet richten anderen gelukkig te maken met uitsluiting van jezelf. Als je anderen gelukkig maakt ten koste van jezelf schiet je je doel voorbij. Dus we praten hier niet over jezelf in te laten pakken en over je heen te laten lopen. Als een ander jou giften, waar jij plezier in hebt, niet accepteert, of erger, ze wel accepteert en ten eigen voordeel aanwent en je zonder respect en onvriendelijk behandeld, kun je die persoon liefde blijven schenken, maar op een andere manier, bijvoorbeeld door die persoon, los te laten zodat hij een nauwe relatie met iemand anders aan kan gaan.

Er zijn bijna 7 miljard mensen op de wereld en er wordt niet van je verwacht dat je eindeloos geeft aan iemand die je gift niet op waarde weet te schatten, respecteert of eert. Natuurlijk geeft je niet, teneinde zelf geeert te worden. Je geeft om dat deel van jezelf te ervaren en uit te drukken van wie je werkelijk bent. Echter als je jezelf niet gewaardeerd, ontkend of misbruikt voelt, dan richt je eerder schade aan dan dat je de persoon helpt waar jij jezelf aangeeft. je leert hen immers om, om te blijven ontvangen van anderen, het het beste is om het slechtste te geven. Dat is niet iets dat je een ander wilt leren, het is zelfs onaardig.

Maar wanhoop niet, zoals ik al gezegd heb de wereld is vol mensen, en mijn levenservaring heeft mij geleerd dat het overgrote gedeelte van de mensheid giften met dankbaarheid in ontvangst neemt en reageert als prachtig spiegels aan hen die zichzelf onbaatzuchtig geven.

Daarom werkt het zo goed, wat betreft de verandering die het in mijn leven te weeg bracht, om de aandacht niet op mijzelf maar op de ander te richten, .

Liefs en kus.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in