minder wakker’ of ‘minder bewust’

Samengevat: Het gebeurt maar al te vaak dat mensen in de gemeenschap van ‘waarheidszoekers’ anderen veroordelen en afkeuren omdat ze minder ‘wakker’ zijn. Zo blijven we vastzitten in een egoïstisch bewustzijn en creëren we een wereld vol polariteit.

Je voelt al snel bescheidenheid wanneer je je bedenkt dat je ooit niet wist wat je vandaag wel weet. En toch zijn er zoveel mensen onder ons die anderen veroordelen en afkeuren, puur omdat ze niet weten wat wij ondertussen wel weten. Waarom? Zou het niet beter zijn om gewoon kennis te delen met anderen, zonder autoriteit of je druk te maken over hoe men zal reageren, maar gewoon vanuit liefde en door af te wachten wat er gebeurt?

Ik heb het gevoel dat ik dit de laatste tijd al in zoveel artikelen heb geschreven: “We leven in een tijd waarin veel waarheid over hoe de wereld echt werkt, achter de schermen, duidelijk aan het licht komt.” Als mensen hierover leren, dan krijgen ze het idee dat ze ‘weten hoe het zit’. En sinds ik 11 jaar geleden als columnist begon, heb ik duidelijk gemerkt dat veel mensen in onze gemeenschap van ‘waarheidszoekers’ heel veroordelend worden over mensen die niet hetzelfde zoeken of het niet met ons eens zijn. Het is heel normaal om ongemerkt op te gaan in het gevoel of de veroordeling dat we beter zouden zijn dan anderen omdat we iets bewuster zijn of op bepaalde manieren geëvolueerd zijn.

“Ik kan niet geloven dat die persoon nog steeds zo doet of denkt. Man, ze zijn zo dom of 3D,” zou iemand kunnen zeggen, lachend om en hatend op mensen.

Nieuwetijdskind Magazine Instagram
Nieuwetijdskind Magazine Instagram
Nieuwetijdskind Magazine Instagram

“Kijk al die domme schapen die niets weten over wat er gebeurt in de wereld! Ga terug naar je kantoorbaan en houd gewoon je kop!” zegt een oordelend persoon over hoe iemand de wereld van vandaag ziet.

Ja, het is waar, sommigen onder ons evolueren ons bewustzijn iets sneller, en zien de dingen net wat anders. Ja, sommigen van ons beginnen sneller dan anderen te vatten wat er in de wereld gebeurt. Maar maakt dat je beter? Kun je daarom een veroordelende positie innemen? Hoe voelt het om mensen als ‘schapen’ te zien? Voel je je daardoor echt goed? Liefdevol? Vrij? Verbonden met anderen? Heb je het idee dat je anderen in hun ogen kunt kijken en de inherente liefdevolle connectie kunt herkennen die bestaat tussen jou en hen? Of is je zicht vertroebeld door je identificatie met je ego, omdat je, stiekem, op deze momenten nog steeds slaapt?minder wakker’ of ‘minder bewust’

Deze reis, waarop sommigen van ons net iets sneller ontwaken, geeft de zielen van onze broeders en zusters alleen maar de kans om van elkaar te leren over wat er aan de hand is, zodat we allemaal kunnen evolueren en deze wereld uiteindelijk samen kunnen veranderen.

Dus laten we nog eens goed nadenken, zijn er dingen die jij zelf ooit niet wist en waar je nu mensen om veroordeelt? Hebben mensen jou dit aangedaan? Hoe voelt dat? Helpt het ons als we mensen emotioneel een klap geven omdat ze niet hetzelfde begrip hebben als wij? Lijken mensen niet gek en wat gestoord als ze boos worden op anderen die de waarheid nog niet begrijpen? Gaat dat ze echt helpen om te ontwaken? Of raken ze daardoor alleen maar verder verwijderd van die kennis?

Voor de duidelijkheid: er is hier geen goed of slecht. Het ene is niet ‘het aardige om te doen’ en het andere ‘het gemene om te doen’. Ik ben hier niet om te zeggen wat je moet doen. Ik suggereer dat je in jezelf zoekt en het antwoord vindt. Ik stel alleen het idee voor om je af te vragen hoe deze ervaringen voelen en dan te kijken met welke soort je je meer verbonden voelt.

De keuze over hoe we ons gedragen is aan ons, maar als de wereld niet verandert en mensen zich afvragen wat er aan de hand is, dan wijs ik meestal op het feit dat veel mensen vol boosheid en oordelen wachten tot de wereld verandert en het probleem alleen maar groter maken, door zich vast te houden aan die emoties en zich afstemmen op een verhaal van afscheiding.

Is het niet mogelijk dat juist je polariteit andere mensen dwingt om het tegenovergestelde terug te kaatsen, tot je je bewustzijn genoeg kunt activeren om de neutraliteit van de dingen in te zien? Om in te zien dat, ja, er gebeuren dingen in de wereld, maar door ze te kleuren met je emotie en door kampen te creëren door anderen te veroordelen, je precies hetzelfde doet als de diepe staat doet door splitsing te creëren. Het is allemaal hetzelfde niveau van bewustzijn.

Je bewust zijn van jezelf, je ware zelf, voorbij het ego, is de sleutel tot je ontwaking tot en de creatie van een nieuwe realiteit. Ja, het helpt natuurlijk om te leren over alle vormen van ‘corruptie’ en maatschappelijke manipulatie, dat allemaal overduidelijk plaatsvindt; dat helpt een boel mensen om de deur open te zetten, waardoor ze kunnen beginnen vragen te stellen over hun wereld. En het geeft ons ook een reden, als we minder bewust zijn, om ons verlangen naar verandering te verkennen. Maar zijn we echt wakker en vrij als we ons nog steeds laten ketenen en denken in termen van de polariteit in de wereld die we juist proberen te veranderen?

Kan onze realiteit echt veranderen als we werken vanuit dezelfde gedachtegang en egoïstische staat van zijn, maar dan met net iets andere waardes? En als het daarmee verandert, is dat dan ware en diepgaande verandering? Zouden we daarmee echt vrij zijn? Kunnen we onze hoogste potentie bereiken vanuit woede en veroordeling?

Zie hoe het voelt en verken deze vraagstukken binnenin jezelf.

Engelenboodschap
Engelenboodschap
Engelenboodschap

16 REACTIES

 1. Iedereen is zover als hij op dat moment is. Niemand ligt er voor of achter. Ierdeen heeft namleijk zijn eigen pad te bewandelen. Mensen die denken dat ze voorop liggen zijn nog niet zover als dat ze denken. Je kunt alleen jezelf veranderen, wat een andere je laat zien is iets wat jezelf nog te doen hebt.

  Laat iedereen zijn eigen pad bewandelen. Onthoud dat we elkaar ontmoeten op de plekken waar levenspaden kruisen. Hoelang iemand mee loopt is van te voren niet bekend. Geniet van elkaar aanwezigheid en leer van elkaar. Zeg daarna weer vaarwel.

 2. Dank je voor dit artikel. Grappig want ik heb juist heel vaak de ervaring dat ‘3D’ mensen juist niet zo open staan voor mensen die ruimer denken. Dan word je gewantrouwd want je schaart je niet achter een vaste overtuiging die veiligheid dient te geven aan vriend of vijand.

  Bovendien zijn veel mensen op het werk 3D maar thuis toch met diepere dingen bezig. arbeidsethos is ook een gevaarlijk iets omdat veel mensen die in feite schuilen onder de kap van een werkgever wel graag willen doen alsof zij de toko runnen. Dus dat 3D bestaat uit meer lagen.

  Ik dacht altijd dat ik mij moest uiten als een soort identiteit van wie ik was, hoe of ik dacht, waar ik voor stond. Nu ik gewoonweg geen antwoord meer geef op ‘Hoe gaat het”, (verplicht nummertje) of ‘wat vind jij er van’ is het voor velen duidelijk. Wijs doen en een mening hebben nav domme tv onderwerpen is niet het schoonste van de wereld. Mensen proberen de hele tijd in te haken om het spel van wijs, dom, vriend en vijand te spelen. En die stilte die ik voel is heerlijk! Het wijst niet die mens af maar het spel.

 3. Toch wil ik opmerken dat ook dit artikel beweerd dat ontwaken de weg is. Maar feitelijk weet niemand hoe het zit. En ook hier in dit artikel voel ik ego door het onderscheid in ontwaakten en niet ontwaakten te maken. We weten het niet wat uiteindelijk het doel is en of die er is. Alles is geloof. Zo geloof ik een samenzwering maar alle info haal ik van het internet. Ik heb geen satan praktijken in het echt gezien of ooit iemand gesproken die daar getuige van is geweest. Ik vind het heel aannemelijk door wat ik lees maar ik denk ook dat alles buiten mij een reflectie is van alles in mij. Dus waarom trekt mij deze theorie aan en niet een andere theorie. Want theorieën zijn er zat. Maar nogmaals niemand heeft de wijsheid in pacht. We hebben alles bedacht en gecreeerd en er zijn duizenden waarheden. En iedereen leeft zijn eigen waarheid en ik hoop dat ik dat kan accepteren en open blijf ook naar mijn buurvrouw nog nooit gehoord heeft van ontwaken en die misschien wel tevredener is dan mij en veel meer in het nu leeft dan mij.
  Ik ben gestopt te denken dat iedereen zich moet ontwikkelen en het idee losgelaten dat altijd alles ergens naar toe moet gaan. Ik geloof in de matrix en dat alles perfect is en dat voor iedereen er een rol is weggelegd. En dat iedere rol even belangrijk is. Ja dat betekent dat zowel de rol van dader als slachtoffer belangrijk is. En ook mijn theorie kan gewoon onderuit worden gehaald door een andere theorie. Want niemand weet het. Het maakt mij niet meer uit of iemand in discussie gaat want ik weet zelf heel goed dat het een theorie is. Ik wens iedereen heel veel plezier en liefde in zijn eigen leven gebaseerd ik zijn eigen waarheden.

  • Je geeft aan Brenda dat je zelf alle info van het internet haalt en dat is precies waar het bij mij ook begon te wringen. Want, wat nou als je het online leven schrapt en alleen nog maar ‘verblijft’ in het offline leven? Iets wat eigenlijk meer dan normaal zou moeten zijn..

   Wat voor mij heel erg veranderd is de afgelopen 6 maanden is dat ik mij bij het lezen van talloze artikelen hierover steeds vaker begon af te vragen “wat als ik nu eens helemaal stop met het online opzoeken van informatie, bekijken van social media accounts etc? Wat blijft er dan over van deze wereld waarin er wakkeren zijn en niet-wakkeren? en waarin allerlei theorieën je om de oren vliegen? En wat blijft er dan over van het spirituele waarover je doorgaans eigenlijk alleen online leest en hoort?”

   k ben sinds juli 2020 gestopt met het gebruiken van een smartphone omdat ik super verslaafd was aan mijn telefoon en ik heb deze verruild voor een z.g.n. dumbphone waar ik niets mee kan behalve smsen en bellen. Een mooie bijkomstigheid was dat ik daardoor alleen toegang had tot internet via een laptop of computer en dit deed ik 1x per dag of 1x per twee dagen maar meestal alleen om mijn e-mail te checken.

   Het verwonderde mij enorm wat er dan gebeurt.. althans wat er bij mij gebeurde. Alles wat ik hierboven beschreef valt namelijk allemaal weg. Het is er simpelweg niet meer.
   Dan kun je zeggen dat je daarmee je ogen sluit voor wat er DAADWERKELIJK gebeurt in de wereld maar dat is nou juist het paradoxale…

   Want wat is die werkelijkheid dan? Iets wat alleen maar online circuleert? Waarvan de bron onbekend is en niet getraceerd kan worden? Teksten, theorieën, video’s die door iedereen verzonnen kunnen worden?

   Noem mij wakker of niet wakker, echt I don’t care.. voor mij is in ieder geval heel veel duidelijk geworden.

   • Ook ik deel grotendeels je mening. Zo ben ik ook tegen religie waarin “de waarheid” wordt verkondigd.
    Maar wat betreft het je ogen sluiten voor wat er DAADWERKELIJK gebeurt in de wereld, denk ik dat veel mensen hun ogen sluiten en niet zien of willen zien wat er gebeurt.
    Dat vind ik een gevaarlijk iets, omdat mensen dan eerder als makke schapen naar de slachtbank geleid kunnen worden of zich als lemmingen van de kliffen storten.
    Zeker met een overheid als de “onze” moeten we onze ogen openhouden.
    Dat geldt ook voor wat er in de rest van de wereld gebeurt.
    Het spirituele kan een vlucht zijn.

    • Het gaat nog altijd om massa bewustzijn van het donkere filter van de media. Dus de ‘wereld’ is niet perse jouw wereld. Als je geen eigen wereld voelt ga je je daarmee bezighouden en een mening vormen wat een plat tv scherm je oplegt. Tv is de grootste ‘waarheidsverkondiger’ en ‘spiritueel verlichte praal’ die je je maar kunt voorstellen.

     Het is de oude kerkbank in een nieuw jasje met de biechtstoel erbij. Mensen moeten met de billen bloot, sorry zeggen of worden gekruisigd. En die regering als de onze. Velen houden ook nog de hand op. En niet om te bidden. Dus.

  • Ik denk dat als je dader en slachtoffer juist samenvoegt dat dit een hele hoop onnodige waarheid oplost. Ook die onderwerpen zijn namelijk relatief. En het is waar. Niemand weet het. De mooiste dingen gezien, geschreven, gefotografeerd. Een leegte omzetten, niet zozeer opvullen. Maar die leegte was eigenlijk een gebrek aan verbinding met het ritme van je body. die is zo eerlijk. En ook het meest gemanipuleerde organische wezen met allerlei cover ups en houdinkjes. Je lijf is als je moeder. Het voelt als er iets niet goed zit. Als het moet slapen, lekker wil bikken.
   De eenvoud van het ritme van je lijf is voor mij het grootste WETEN wat er bestaat.

 4. Er zal een kleine groep mensen zijn die energetisch / en dus vol van liefde / de anderen wakker schudden Cq maken ….✨❤️✨ geen oordeel voor andere fases van de anderen ….

 5. Er zal een kleine groep mensen zijn die energetisch / dus vol van liefde / de anderen wakker schudden Cq maken ….✨❤️✨ geen oordeel voor andere fases van de anderen ….

 6. Ik ervaar het juist andersom. Als ik de niet wakkeren probeer te vertellen wat er echt gaande is en dat niets is wat het lijkt, dan word ik vaak uitgelachen en weggezet als complotgekkie. Ik snap het wel, sommigen wíllen het ook niet eens weten en kiezen liever voor hun oude vertrouwde “veilige” leven.
  ‘Hoe vertel je iemand dat de aarde niet meer rond is…’ zong Marco ooit. En hoewel ik niet tot zijn fanclub behoor denk ik dat juist dát nummer vandaag de dag heel actueel is en het gevoel van een hoop van ons weergeeft. Ik geloof overigens niet in een platte aarde, maarja ook dat weten we niet zeker…
  Het enige wat we kunnen doen is in liefde blijven en liefde sturen naar ALLE mensen.

 7. Ik voel me dankbaar dat ik de wijsheid heb om in de chaos van nu, innerlijk toch helderheid en rust te voelen doordat het “thema 5D” al eerder op mijn pad kwam Ik voel erbij ook dat ik deze info aangereikt kreeg in mijn leven om anderen NU te kunnen helpen om ook in rust & helderheid te vinden IN henzelf Zonder oordelen naar de ander inderdaad Ik voel wat in de woorden van dit artikel staat ook om mij heen, zie het op social media. I.p.v. anderen inspireren en helpen zodat we samen naar die helderheid kunnen groeien, worden minder bewuste mensen afgedaan als “dom” ed. Stiekem is naar mijn idee dan toch het ego aan t woord. Wat prima is, je ego mag ook een stem hebben. Maar niet als je jezelf voor de gek houdt en denkt dat je ziel aan t woord is Dit probeer ik in mijn artikelen ook onderdeel van het verhaal te maken zodat daar meer bewustwording in kan komen

  • Het ego is een onderdeel van de Ziel. En het kan een super goeie aangever zijn van het feit dat het de info niet snapt. Niet omdat het dom is, maar het ego reguleert nu eenmaal ook de mind en het lichaam. Het grappige is dat veel mensen denken het ego in een hokje te kunnen stoppen. Dat je werk aan de winkel hebt spiritueel als je ego zegt; Die vent daar klopt niet. Omdat het ego daarmee niet perse bedoelt die man aan te vallen maar kort en bondig het energieveld van die man weer te geven. Er zit juist veel veroordeling op het ego alsof het een lulletje rozenwater is.

   Sinds ik een aantal dagen geleden opeens voelde dat er weggestopte woede en kracht zat ontdekte ik hoe het ego niet meer als een ‘kind’ kon spreken en simpel aangeven wat er was. Okay of niet okay. fijn of niet fijn. Wilde eigenlijk helemaal niet de diepte in duiken want dat doet een ander deel van je die juist de verkenning van het ego afkeurt. Je ego in de spirituele schoolbanken zetten helpt niet. Je eigen ego is uit op gezonde zelfbehoud en begrenzing maar het spirituele deel wil altijd maar bij iedereen uitsluiten en is daarmee misschien nog meer op overleven gericht, dan het ego. Het ego was degene die voor ons viel vanuit de bron toen we in incarnatie kwamen. HEt zei: I Go, E Go. En daarna was het de klos want er was niets goeds aan en daarmee niets goed aan onze reis. Het lijkt wel alsof met alle ascentie juist die ego meer uit de verf komt omdat het onze persoonlijke reis vertegenwoordigt. En dat liet ie me ff voelen van de week. En ik voel me veel compacter, veiliger en verbonden met een lichtheid.

 8. Ik snap wel een beetje de mensen waar je het over hebt. Geef ze even de tijd. Vaak zijn zij zelf heel lang niet geloofd of veroordeeld. Jij doet nu hetzelfde ook iets te snel. Dit is hun manier van eens even aan de andere kant staan de upperhand hebben. Maar dat trekt wel weer weg, want van nature zijn deze mensen zachtaardig vaak. Het is oud leed dat er uit moet. Is vrij normaal in mijn ogen.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in