DELEN
Waarom kinderen vaak geesten zien in hun kindertijd

Stipt om 20:00 is het weer zover: een uur nadat je je kleintje naar bed hebt gebracht staat hij weer huilend in de huiskamer. Hij ziet weer iemand naast zijn bed. Een skiër die niet weet waar de bergen zijn. De skiër is in de war. Je kind kijkt verdrietig naar jou en wil bij jou slapen vannacht. Daar staan tenminste geen vreemde mensen.

Hoe zitten zulke situaties toch in elkaar. Wat kun je doen om te begrijpen en helpen?

Het ontvangen en toelaten van gaves

Het hebben van een gave en het zien van geesten heeft te maken met het energetisch schild van een persoon. Ieder mens heeft een energetisch schild. Bij de één is dit schild dun en bij de ander dik. Als je een dun schild hebt, kun je met verschillende gaves waarnemen.

Hoe dik je schild is, ligt aan de volgende factoren: je wordt meteen vanaf je geboorte geboren met een energetisch schild. Door je vorige levens heen en het vertrouwen of juist wantrouwen in de mensheid en het leven is deze dik of dun. Dik, als je het moeilijk vindt je open te stellen. Dun, als je je durft open te stellen en jezelf probeert te zijn. Gedurende de jaren van dit leven verandert dit schild. Neem als voorbeeld het oplopen van een trauma. Vaak wordt het schild dan dikker: je sluit jezelf af tegen de pijn. Echter bij andere mensen brokkelt het schild/ de muur juist af door trauma: ze worden kwetsbaar en minder weerbaar.

Los van trauma’s, zijn er andere events die ervoor zorgen dat een schild verandert. Positieve dingen, die het schild dunner maken, maar ook negatieve, die het schild dik maken. Denk aan een scheiding van de ouders. Kinderen vinden dit over het algemeen erg moeilijk, worden emotioneel of zelfs instabiel. Vervolgens bereikt dit een punt waardoor ze onbewust besluiten niet meer zoveel verdriet te voelen. Om dit oprecht te voelen, gaat dit verdriet alleen weg door het energetisch schild dikker maken. Dit doen ze al door bijvoorbeeld tegen zichzelf te zeggen dat het ze niet boeit of door afleiding te zoeken wat op den duur mogelijk nare vormen kan aannemen als drank en drugs.

Waarom je vaak hoort dat gaves van kinderen weer uitgaan

energetisch schild
pixabay sathyatripodi

Kinderen die geesten zien, zijn meestal bang hiervoor. Van hun ouders begrijpen ze vaak dat dit niet hoort; zij zijn hier zelf ook bang of hebben ze er geen begrip voor. Het heeft veel lef van een kind nodig om oprecht te kijken naar wat voor geest dit is en om zelf te bepalen of ze er iets mee willen, zoals een praatje maken. En het vereist ook geluk. Ze moeten maar net het geluk hebben dat zij een goede entiteit met fijne energie treffen.

De combinatie met eerder genoemde life-events en angst en onbegrip zorgt ervoor dat kinderen hun schild vaak dikker maken. Daar bovenop komt een haast nog belangrijke factor voor het niet meer zien van geesten: wanneer kinderen opgroeien, krijgen zij meer verantwoordelijkheid en kennis. Zij zijn wat meer bezig met de stoffelijke wereld om hun heen omdat dit van hen gevraagd wordt, en laten het gevoelige, de energetische wereld, meer los. Meestal is dit rond een jaar of 6/ 7. Net de leeftijd waarin ze leren rekenen en andere zaakvakken krijgen op school of stukjes alleen mogen reizen naar hun school.

Hoe komt het dat sommige kinderen wél hun gave behouden?

Zoals ik hierboven beschreef, treffen sommige kinderen begrip en fijne entiteiten waardoor angst niet komt. Daarna ligt het aan de omgeving, interesse en balans tussen de stoffelijke wereld en energetische wereld of dit erin blijft of dat hun aandacht teveel wordt opgeslokt door de wereld om hen heen. Wanneer kinderen een manier vinden waarop dit samengaat, behouden ze hun gave.

Er zijn ook kinderen die wel bang zijn, maar het toch niet voor elkaar krijgen hun energetisch schild dikker te maken. Ze blijven bijvoorbeeld hangen in verdriet en angst. Of ze hebben dan net een andere mindset. Of herinnering aan het met gaves werken vanuit het vorig leven die zij niet kwijt willen. Deze groep kinderen behouden dan ook hun gave.

Wat kun je als ouder doen als je merkt dat je kind spoken voelt en ziet?

De beste tip die ik kan geven is: ga mee met het verhaal van je kind. Of je het nu ook kunt zien of niet: voor je kind is het echt en dat mag je gehoor geven. Komen er geesten uit de muur? Plak er bij wijze van hartjes op om je kind te herinneren dat er alleen maar liefdevolle geesten uit de muur kunnen komen. Of maak er een gewoonte van om samen met je kind een affirmatie voor het naar bed gaan op te noemen. Mag van alles zijn, als de boodschap maar duidelijk is. Voorbeeld: ‘Als ik ga slapen wil ik niet gestoord/ beschermd worden.’ En stuur de skiër maar gewoon naar Zwitserland. Probeer daarnaast zelf wel in de gaten te houden hoe angstig je kind is. Uiteraard moet een kind geen gewoonte maken om niet meer in zijn eigen kamer te slapen en is een beetje angst op zijn plek, maar een geest kan helaas ook erg negatief zijn, is bijvoorbeeld overleden in het huis. Dan is hulp bij een huisreiniging bijvoorbeeld op zijn plek. Blijf gewoon rustig en probeer balans te vinden: een negatieve geest is te verwijderen, maar voorbijgangers komen en gaan. Daar moet je een manier in vinden om om mee te gaan.

Welke verhalen in jouw omgeving of van jouzelf ken jij over kinderen die op jonge leeftijd entiteiten zien?

4 REACTIES

  1. Ik praat over . Doe zelf reiki met mijn kinderen . Dat helpt om angsten te verdwijnen.Kristal werkt ook omdat dit mineraal is die aarde zelf geschept heeft . Deze bevatten magnetisch impulsen . Ook gsm stralingen en elektrische leidingen geven magnetisch stralingen .Door reiniging is dit tijdelijk , Er bestaat verf met magnetische delen die stralingen dempen . Je kan dit meten met een toestel Schumann resonantie .

  2. Een beetje angst is op zn plek maar een kind mag geen gewoonte maken om niet in zn eigen kamer te slapen. Dit is heel tegenstrijdig, als de angst op zn plek is, hoe kan een kind dan in slaap vallen wanneer het zich alleen en niet veilig voelt? Het is een oprechte vraag, maar wij hebben nog geen oplossing hiervoor. Zolang ons kind zich niet veilig voelt, valt het niet (alleen) op een eigen kamer in slaap.

  3. Fijn dat het weer wat beter gaat. Goed van je! Naast sali en palo santo zijn bepaalde natuurstenen en met natuur azijn of azijn zonder chemische toevoegingen reinigen ook hier goed voor. Grtjs Denya

  4. Herkenbaar. Zoontje 3,5. Papa en mama pas gescheiden. Hij ziet donkere schaduwen die in hem vliegen. Misschien zijn sterren op zijn plafond een oplossing. Alleen licht komt jouw kamer binnen. Alle donker en schaduw is niet welkom. Ook heb ik veelvuldig zijn kamer gereinigd met salie en palo santo. We hebben samen affirmaties uitgesproken en begeleide meditaties gedaan over een berschermengeltje. (die hangt ook boven zijn bed). Hij was soms zo enorm bang dat hij het in slaap vallen bij mij in bed echt nodig had. De laatste weken gaat het beter.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
vul je naam in