Home Spiritualiteit Waarom niemand jouw toekomst kan voorspellen

Waarom niemand jouw toekomst kan voorspellen

Waarom niemand jouw toekomst kan voorspellen
Waarom niemand jouw toekomst kan voorspellen

Ik hoor het regelmatig: healers of readers die mensen vertellen hoe hun toekomst er uit zal zien. Bijvoorbeeld:

 • – “je zult geen kinderen krijgen”
 • – “je zult altijd alleen blijven”
 • – “de liefde van je leven gaat voor jou kiezen en komt bij je (terug)”
 • – “je zult op jonge leeftijd iemand verliezen”
 • – …. vul maar in: een definitief statement over iemands toekomst.

Deze uitspraken gaan allemaal over iets dat in de toekomst wel of niet zal gaan gebeuren. Daarnaast geven ze de indruk dat er niets (of weinig) is wat je daaraan kunt doen.

En dat is een probleem!

Want veel mensen geloven niet alleen deze uitspraken, ze laten deze uitspraken ook hun leven bepalen, nog lang nadat ze gedaan zijn.

Self-fulfilling prophecies

Als jij te horen krijgt dat de liefde van je leven op den duur bij je terug gaat komen, ga je dan op hem wachten? En wat als hij anders kiest? Dan heb jij voor niets gewacht en je leven op pauze gezet, voor niets. Je hebt volledig je kracht (en je eigen geluk) weggegeven aan iets dat buiten jou ligt, iets waar je niets aan kunt doen.

En als je gehoord hebt dat je altijd alleen zal blijven, hoe ga je dan je eerste, of tweede, of derde date met iemand in? Wat gebeurt er met je als je elke keer die herinnering weer tegenkomt van de persoon die jou vertelde dat ‘je altijd alleen zult blijven’? Op deze manier kunnen dit soort uitspraken over de toekomst self-fulfilling prophecies worden.punch-316605__340

Niemand kan jouw toekomst voorspellen

Goede healers/readers kunnen potentiëlen of mogelijkheden zien: ze kunnen zien of voelen welke richting je op gaat.

Maar dat kan ieder moment veranderen!

Vrije wil en de kracht van verandering

Je toekomst ligt niet vast. De toekomst moet nog gecreëerd worden en hangt af van de keuzes die je maakt. Je hebt volledige vrije wil en dus kan ieder potentieel nog veranderd worden.

Alle andere mensen hebben ook vrije wil en kunnen op ieder moment nieuwe of andere keuzes maken. Jezelf afhankelijk maken van dat wat anderen wel of niet gaan doen is een recept voor ongelukkig zijn. Het is een ultieme vorm van je kracht weggeven aan iemand anders.

Het kan waardevol zijn om zicht te krijgen op je potentiëlen: daar waar mogelijkheden voor je liggen of welke kant je uit beweegt. Maar alleen als je je beseft dat alle potentiëlen pas waarheid worden op het moment dat ze gebeuren. Daarvóór kan alles nog veranderen. Jij kunt anders kiezen, de mensen om je heen kunnen anders kiezen, en de hele situatie kan veranderen. Niemand kan dus met zekerheid de toekomst voorspellen.toekomst-gezocht

Wat een goede healer of reader zal doen

Kom je iemand tegen die jou zegt de toekomst te kunnen zien of voelen, waarbij geïmpliceerd wordt dat er weinig of niets is wat je daaraan kunt doen? Zoek dan zo snel mogelijk iemand anders. Besef je dat een goede healer of reader:

 • – altijd je vrije keuze zal respecteren
 • – nooit zal pretenderen dat de toekomst al vast ligt
 • – je nooit zal vertellen wat iemand anders wel of niet zal doen
 • – nooit je kracht weg zal nemen door je afhankelijk te maken van iemand anders

Geef je kracht niet weg

Onthoud: je hebt altijd vrije keuze en alle potentiëlen kunnen nog veranderen. En zelfs als ze al gemanifesteerd zijn, heb jij altijd de keus hoe je met die situatie omgaat en dus hoe je de situatie ervaart. Laat je eigen kracht en geluk niet wegnemen. Blijf weg bij iedereen die zegt jouw toekomst te kennen.

8 REACTIES

 1. hallo ik heb 5x voorspelling uitgesproken en deze kwamen allemaal uit.ik heb de dingen steeds tegen mijn vrouw en kennissen gezegd.ik heb eerder op deze wereld geleefd en ben in mijn vorige leven verdronken ,waardoor mijn ziel de wereld niet heeft verlaten,dus daardoor kan ik inde toekomst zien over leven en dood.

 2. Lieve Irene, je hebt volkomen gelijk. Dankjewel voor dit wijs artikel. Liefs, Lutje

 3. Hoi Irene,
  Ik ben het volledig eens met je. De gedachte die bij me opkomt: wat zijn dat voor mensen die jou een slechte toekomstvoorspelling durven te geven? Wie heeft daar baat bij? Realiseren zij zich wat de impact is van deze "waarheid". Ik denk dat de enige die mijn waarheid kent, ikzelf ben.

  Groeten,

  Gert

 4. Met dingen als blauwdruk heb ik het moeilijk. Persoonlijk vind ik dat het enkel gaat om bewustzijnsvorming. Noem je het blauwdruk, karma, lessen of iets anders maakt mij niet zo uit. Probleem dat ik er mee heb is dat wanneer je het blauwdruk noemt het lijkt alsof het om een hogere macht gaat. Iets buiten jezelf waar je in dit leven niet om heen kan. Zoals je zelf mooi zegt het gaat niet om wat je overkomt maar hoe je ermee om gaat. We hebben allemaal onze energetische voorgeschiedenis mee. Wat voor mij de definitie blauwdruk inhoudt (voor anderen kan dit anders zijn. Gevoel of innerlijk weten vertalen naar woorden en taal vind ik altijd heel moeilijk omdat ik dat niet in woorden waarneem) maar wat ik zelf liever patronen noem. Die voorgeschiedenis (vorige levens, familiekarma, energetische verbindingen met anderen) bepaalt hoe jij je gedraagt in dit leven. Veel gebeurt op onbewust niveau. Dat beïnvloed je denken en handelen en dus ook wat je overkomt. Laag per laag bewust worden hiervan en hier een manier in zoeken om mee om te gaan door naar binnen te keren en zelfonderzoek te doen, maar voor mij vooral niet teveel te denken en mee te gaan in het oordeel dat ik aan de vertaling van dit innerlijke waarnemen koppel helpt me om bewuster te worden. Het gevaar met geloven in een blauwdruk als iets dat je overkomt of dat jezelf gekozen hebt voor je geboorte is dat het ontkracht. Ik geloof heel sterk in meesterschap in je leven. En dat bevindt zich niet op gebeurtenissen niveau maar innerlijk op bewustzijnsniveau. Wat er dan gebeurt is niet belangrijk. Alle gebeurtenissen helpen je hierbij. Zoals je zelf zegt het is belangrijk hoe je hiermee om gaat. En de dingen zien Zoals je ze graag ziet gebeuren, los van patronen in je denken en voelen die je als mens meedraagt betekent niet dat je de werkelijkheid naar je hand zet of met gedachtenkrachten de realiteit beïnvloed. Dat bedoel ik niet. Dat is voor mij ook schadelijk voor ons als energetisch geheel, want dat wat je voor jezelf in het leven roept heeft zijn effect op anderen. Voor mij is dat de echte betekenis van butterfly effect. In mijn voorbeeld was het het gebrek aan aandacht van de bestuurder die ons in gevaar heeft gebracht. Ik zag een beeld van een zwaar ongeluk en had de keuze vanuit angst reageren en mee minder bewust zijn omdat ik overmant wordt door emoties. Of het beeld temperen, de angst omzetten in vertrouwen en alert blijven en zo het ongeluk vermijden. Hiermee heb ik de werkelijkheid niet verbogen om naar mijn hand te zetten, dus geen oplossing buiten mezelf gezocht, maar naar binnen gegaan en mijn eigen gedrag en denken gewijzigd door bewust te blijven.

  Namaste _/\_

 5. Ben het gedeeltelijk met je eens, maar m.i. Kies je je eigen blauwdruk, en de bedoeling is, dat je die volgt, dat mag je doen op je eigen manier, doe je het goed , zal alles min of meer goed verlopen, doe je dat niet,dan roei je tegen de stroom in ( wat meestal gebeurd) als het goed is leer je daarvan en hoe ouder je wordt (als het goed is) krijg je hier inzicht in. Het is niet goed als een medium letterlijk de toekomst voorspelt, ik ben het niet met je eens dat je alles zelf in de hand hebt en kunt veranderen, wel als het overeenkomt met je blauwdruk, dus we zijn verantwoordelijk voor onszelf en creëren alles zelf!! Niet wat je overkomt bepaalt je levenswandel, maar hoe je ermee omgaat!!!!!! Namaste Hannie.

 6. Klopt helemaal! Heb zelf regelmatig voorgevoelens. Voordien maakten die mij heel bang en liet ik me door de angst als het ware verlammen. Nadien ben ik daar anders naar gaan kijken . Ik ben dankbaar voor het inzicht en concentreer me bewust op het beeld of de afloop die ik wel wel ok vind. Zo kreeg ik een tijd geleden een beeld van een ernstig autoongeluk op weg naar een weekendje weg. Ik was eerst heel bang. Zat niet aan het stuur. Ben dan bewust uit de angst gestapt en ben heel alert gaan opletten en me hierbij een een beeld van veilig op de weg en een gevoel van vertrojwen gevend. Op een bepaald ogenblik stopte de vrachtwagen voor ons plots. Ik zag dat de bestuurder naar een wagen rechts van hem keek en dit dus niet zag. Mijn alertheid en verwittiging deed hem net op tijd remmen. We stoten op enkele cm van onze voorligger. Nadien verdween het akelige gevoel. Dus ja die inzichten kunnen zeker nuttig zijn, maar zoals Irene zegt niet om ze te gaan versterken. Je kan ze gebruiken om je bewuster te worden van kwetsingen en of werkpuntjes in jezelf of als alarmbel om mee aan de slagroom te gaan. De werkelijkheid verandert continu en daar speelt ons bewustzijn mijn inziens een belangrijke rol in.

Mobiele versie afsluiten