beschermengelen

‘Ik geloof niet in engelen, of in beschermengelen…Ik geloof helemaal niet in al die nonsens’, zei de vrouw die ik ontmoette in Bewleys Café in Dublin vorige week. Ik lachte in mezelf. Ik kon het licht van haar beschermengel achter haar zien en er waren zes prachtige witte engelen rond haar.

Door Lorna Byrne 

Ik ontmoet veel mensen die me zeggen dat ze niet geloven in engelen of beschermengelen. Ik heb geen idee waarom ik engelen kan zien en anderen niet – ik ben gewoon een doodgewoon mens. Ik begrijp toch dat het voor sommige mensen moeilijk te geloven is dat er zoiets als een engel bestaat. Ik kan het bestaan van engelen aan niemand bewijzen. Maar ik zei tegen die vrouw wat ik zeg tegen iedereen die twijfelt aan het bestaan van engelen: ‘Wat heb je te verliezen bij het voor één dag aan de kant zetten van je cynisme?”

Ik probeer zelfs niet om iemands overtuigingen te veranderen, maar ik weet hoeveel engelen ons kunnen helpen. Ik zie een beschermengel bij iedereen die ik ontmoet.

Ik blijf verrast zijn dat mensen die er klaar voor zijn om te aanvaarden dat engelen bestaan twijfelen dat zij persoonlijk een beschermengel hebben? Sommige mensen vertellen dat ze geloven dat zij er geen verdienen, dat ze niet goed genoeg zijn, of dat iemand anders er meer een nodig heeft dan zij. Dat is waarom ik een nieuw hoofdstuk heb geschreven voor het boek van ‘Hoog in de Hemel’ over ‘De geheimen van je Beschermengel’. In dat nieuwe hoofdstuk vertel ik meer over beschermengelen om je te helpen begrijpen wat voor een speciale hulp je op elk moment daar naast jou hebt.

Nieuwetijdskind Magazine Instagram
Nieuwetijdskind Magazine Instagram
Nieuwetijdskind Magazine Instagram

Je beschermengelen

Je beschermengel houdt onvoorwaardelijk van je en wil je helpen. Ik zie beschermengelen die zoveel doen om de persoon waar ze voor zorgen te helpen. Net voor mijn dochter Ruth haar baby kreeg was ik met haar in het ziekenhuis. We waren in de kantine en aan een tafeltje bij het raam zat een groep dokters of vroedvrouwen, allen gekleed in groene medische uniformen. Ze kwamen en ze gingen alsof ze zich moesten haasten, maar leken altijd blij te zijn om even te gaan zitten met een kop thee.

Een jonge dokter wandelde naar de tafel. Hij sprak in zijn mobieltje en keek erg gestresseerd. Het gesprek was nog niet af toen hij aan de tafel kwam dus beende hij heen en weer tussen zijn collega’s en de tafel en de deur van de kantine. Op een bepaald moment vroeg hij aan een van zijn collega’s een pen en papier en stond daar, pratend en nota’s makend. Toen hij dit deed opende zijn beschermengel zich achter hem. Hij was erg mooi, groot en slank en leek mannelijk van uitzicht. Ik kon geen vleugels zien maar hij schitterende zo sterk en in dat licht kon ik een smaragd groenen kleur zien. Zijn beschermengel sprak tegen mij zonder woorden en vertelde me dat hij de dokter hielp door hem vertrouwen te geven, om hem te helpen voelen dat hoe gestresseerd hij ook was hij toch de patiënt waarover het gesprek ging zou kunnen helpen. Ik zag de beschermengel fluisteren tegen de dokter. Het gesprek van de dokter werd beëindigd, en hij keerde zich onmiddellijk naar zijn collega’s zonder zich neer te zetten en ik hoorde hem zeggen ‘Ik denk dat ik weet wat ik moet doen, ik ga terug naar de afdeling.’ Ik wist dat zijn beschermengel hielp en de dokter deed zijn deel en luisterde.

Toen we er bleven zitten kwam een hoogzwangere vrouw binnen in een kleed met slippers. Haar beschermengel toonde zich. Het was alsof haar beschermengel overal rond haar was, eerder dan achter haar, wat is hoe ik ze normaal zie. Ik kon de vleugels van haar beschermengel zo duidelijk zien – ze leken sneeuwwit met een vleugje zilver dat schitterde in het licht. De vleugels waren open en vouwden zich rond haar en leken vervlochten voor haar zware zwangere buik als om moeder en baby te beschermen. Ik keek naar haar toen ze rond de kantine wandelde – ik denk dat ze gewoon wat de benen wou strekken. Ik vond het moeilijk om mijn ogen van haar af te wenden omdat ik zo geroerd was door de vriendelijkheid, zorg en liefde die de beschermengel toonde voor haar. Ik kon nog altijd zien hoe haar beschermengel bewoog als was hij een met haar toen ze de kantine uitwandelde.

Moest je kunnen zien wat ik zie…

moest je voor één moment de onvoorwaardelijke liefde kunnen zien die je beschermengel voor jou heeft (of je nu goed bent of niet), dan zou je vol vreugde zijn en veel gelukkiger in je leven. Probeer en geloof in de onvoorwaardelijke liefde die je beschermengel voor je heeft.

Over Lorna Byrne:

Lorna Byrne woont op het Ierse platteland en is weduwe en moeder van 4 kinderen. Toen Lorna jong was dacht iedereen dat zij ‘achterlijk’ was, omdat ze zich niet op de wereld om zich heen scheen te richten. Lorna zelf herinnert zich dat ze behalve mensen en dingen allerlei engelen en geesten zag. Jarenlang ging ze ervan uit dat dat heel gewoon was.  Lorna werd bekend met haar bestseller “Engelen in mijn haar“, over haar jeugd en leven in Ierland www.lornabyrne.com
Engelenboodschap
Engelenboodschap
Engelenboodschap

4 REACTIES

 1. @Elles,

  Dank je wel elles voor je medeleven.
  Ik denk ook wel dat zij mij bijstaan.
  Zonder de engele zijn wij nergens
  Er wordt een ijzere frame uit mijn rug verwijderd
  Omdat ik te veel pijn heb van dat ding.
  Maar zekerheid op minder pijn dat heb ik niet.
  Maar je ogen zijn een kostbaar bezit.
  Een oogoperatie is ook risicovol.
  Ik hoop voor jou dat het nu beter gaat.

  Ik hoop dat je ogen weer goed zijn. ?

 2. Mooi helder beschreven artikel ♡. Ik geniet elke dag weer van de engelen om me heen die me Veel steun en kracht geven ♡

 3. Heel veel sterkte, ik heb ook de kracht van engelen mogen voelen tijdens de vele oogoperaties die ik heb ondergaan,, put er troost uit, jannie.

 4. Lorna Byrne wat een bijzonder mens.
  Ze probeert ons duidelijk te maken dat
  Je beschermengel er altijd is om je te helpen.
  Ik ben al meerdere keren door het oog van de
  Naald gekropen.
  Door de onvoorwaardelijke liefde die ik voel
  Voor mijn beschermengel. Voel ik mij gesterkt
  En vertrouw op haar bescherming.
  ik koester haar aanwezigheid.
  Binnenkort moet ik naar het ziekenhuis voor een ingreep.
  Ik vertrouw op haar aanwezigheid.
  Het komt goed.

  Liefs Jannie.