roken-soms-beter-dan-mediteren

Roken soms beter dan mediteren?

Dat klinkt tegenstrijdig. Dat vond ik ook.

Toen een therapeut in een cruciale periode van mijn leven me bijna sommeerde om vooral nu niet te stoppen met roken en ik het toch deed, bleek haar advies achteraf het beste.

Wil je weten waarom, wanneer en voor wie roken soms beter is dan mediteren, ook als je anti-roken of pro-mediteren bent? Lees dan vooral door.

Nieuwetijdskind Magazine Instagram
Nieuwetijdskind Magazine Instagram
Nieuwetijdskind Magazine Instagram

Ik hoef mensen echt niet te vertellen dat roken slecht voor ze is. Als je (hoog)sensitief bent voel je dat ook goed in je lichaam. Daar hoef ik geen woorden aan vuil te maken.

Voordat ik bijna 10 jaar geleden mijn laatste sigaret uitdrukte, had ik al verschillende pogingen ondernomen om te stoppen met roken. Meestal in perioden van grote veranderingen en opwinding kreeg ik ook behoefte om beter aan mijn gezondheid te werken. Dat ging vaak gepaard met een poging te stoppen met roken. Dat pakte een aantal keren niet goed uit. Ik raakte er ernstig door ontregeld en uit balans. Ik begrijp nu beter waardoor dat komt.

In mijn praktijk heb ik mezelf al een paar keer het zelfde advies aan zeer sensitieve mensen horen geven: ‘Als je rookt, stop nu niet met roken.’ Soms in combinatie met het advies om tijdelijk geen vorm van meditatie te beoefenen die er op gericht is om bijvoorbeeld Eenheid, Licht, de Kosmos te ervaren.

Waarom en aan wie geef ik zo’n advies dat indruist tegen geldende spirituele- en gezondsheidsnormen?

roken
voor de duidelijkheid: roken is zeer schadelijk voor je gezondheid  en Nieuwetijdskind Magazine raadt niemand aan te roken of te gaan roken

Hoogsensitiviteit komt in verschillende gradaties voor. Een deel van de hoogsensitieve mensen is zeer intuïtief begaafd of heel fijnbesnaard. Ze nemen stemmingen, sferen, gevoelens, energieën en andere vormen van leven waar die ver buiten het normaal fysiek waarneembare liggen. Men noemt dat ook buitenzintuiglijke waarnemingen of paranormale waarnemingen.

Een van de kenmerken van zeer intuïtief begaafde mensen is dat het kruinchakra erg open staat waardoor ze extra veel oppikken. Je kunt het vergelijken met een flinke schotelantenne die gericht staat op de Kosmos. Als deze intuïtieve gave niet gepaard gaat met een stevige gronding kan het mis gaan in tijden van crisis. Een te hoge sensitiviteit kan dan uitmonden in het verlies van realiteit. Als je rookt, is stoppen met roken op dat moment geen goed idee. Waarom?

Roken helpt je te gronden. Je zuigt met de rook als het ware je wezen, dat uitreikt naar de Kosmos, weer mee naar binnen waardoor je beter in contact blijft met je fysieke lichaam en de grond onder je voeten. Flink inademen door inhaleren en stevig uitademen door rook uit te blazen, helpt ook om in contact met je lichaam te blijven. Zeker als je neiging groot is om te dissociëren bij crisis of als het je gemakkelijk afgaat om in hogere sferen te verkeren.

Als de sluiers tussen verschillende werelden voor jou dun zijn, is letterlijk voeling houden met de grond onder je voeten heel belangrijk. Je raakt er door ontregeld en uit balans als dat niet zo is.

Het is in tijden van crisis ook niet wenselijk om vormen van meditatie te beoefenen die juist stimuleren dat je het kruinchakra nog verder opent door gericht te zijn op het ervaren van goddelijke eenheid of iets dergelijks. Dat kun je namelijk al heel goed. En het kan daar ‘boven’ veel aangenamer en serener zijn dan hier. De kans om dan het contact te verliezen met het ‘hier en nu’ is aanwezig. Soms kan dan de scheidslijn met een psychose heel dun zijn.

Je uitdaging ligt echter in het leven hier in dit lichaam en nu in dit leven. Je hebt niet voor niets deze intuïtieve gave gekregen. Die is bedoeld om er hier op aarde wat mee te kunnen doen. Herstel en versteviging van je basischakra en je gronding is een voorwaarde om je talenten en kwaliteiten neer te kunnen zetten.

Als je rookt en worstelt met de balans tussen ‘hier’ leven en ‘daar’ willen zijn, is het misschien bemoedigend om te weten dat je heel intuïtief begaafd kunt zijn en tegelijkertijd nuchter en praktisch ‘met je voeten in de klei’ in deze wereld kunt staan.

Je kunt prima een schotelantenne gericht hebben op de Kosmos en tegelijkertijd een niet –roker en een meditatie-beoefenaar zijn.

Anders kan ook nog. Ik ken een paar heel intuïtief begaafde genezers die roken als een ketter omdat ze daarmee het contact met het ‘hier en nu’ kunnen behouden en zo hun werelddienst kunnen vervullen.

Ik heb ooit besloten mijn oordeel hierover los te laten. Mijn motto is: zoek je eigen weg hierin. Er is geen betere weg dan jouw eigen weg.

En stoppen met roken? Vertrouw er op: je doet het wanneer je er klaar voor bent!

Engelenboodschap
Engelenboodschap
Engelenboodschap

39 REACTIES

 1. Heel interessant! Hoorde toevallig laatst (en sorry als het zweverig overkomt) dat vooral Venusianen erg moeten schoorstenen om op aarde te kunnen blijven. Roken verzwaart de hara en grond. Echter, gezien het feit dat Atlantis onderging in zwart water en zwarte rook/lucht, kan het ook werken als een schuilkelder.

  In de tijd dat ik les gaf, had ik roken nodig. Het hoorde bij een soort ‘teachers contract’. Ook als ik rookte zocht ik mensen op. Werd ik naar buiten getrokken en bleef toch bij mezelf. Maar achteraf hierdoor toch een hoop signalen gemist.

  Ik waardeer dit artikel wel, een vriend van mij zei dit onlangs ook tegen mij, dat wat in dit artikel beschreven staat.

  American Spirit shag wordt door de native americans gemaakt en bevat enkel tabak, zonlicht en water. WAnt ik denk toch dat de toegevoegde gifstoffen het er niet helemaal beter op maken….

 2. Herkenbaar! Als ik alleen ben rook ik haast niet. Ben ik met mensen veeel meer behoeften. Okay het is niet best..maar piekeren is slechter voor de gezondheid. Ik gebruik wel teerhoesjes trouwens en eet geen vlees..wat ook zeer ongezond is. Ik vind het mooi en helder geschreven en mijn dank hiervoor! Soms denk ik weleens..na alles wat ik meegemaakt heb en mijn paranormale gaven en niet verslaafd ben aan alcohol of drugs, valt nog alles mee.Want ik weet wel dar bv alcohol en drugsverslaafde veelal supergevoelige/paranormale zielen zijn die al het leed vd wereld voelen.

 3. Het is een goed artikel,
  Helaas heeft de westerse tabaks industrie er giftige spullen in gedaan, waardoor je behoorlijk verslaaft aan raakt. en er ook moeilijk van af komt. De pure tabak werd door de indianen als honderden eeuwen gebruikt als deel van hun ceremonies, om rustig te worden en in slaap te komen zodat men visioenen kreeg. En om de “Great spirit’aan te spreken.

  Als je neit rookt niet aan beginnen. Maar ik ben het er mee eens dat als je niet in een rustige fse van je leven zit, het beter is als je even niet stopt.

 4. Wauw! Daar hou ik nou van: een geluid dat afwijkt van de gangbare geluiden. Ik heb trouwens het vermoeden dat voor koffie hetzelfde geldt als voor roken.

 5. Ik zie roken als aarding eerder als een excuus om maar te kunnen blijven roken zonder naar je eigen gedrag of schaduwkanten hoeven te kijken. Dus als het ware alsof men een rookgordijn om zich heen trekt. Want in welke mate aard het nu echt? Gezond sporten, hardlopen of trainen aard volgens mij meer dan met een spiritueel magazine op de bank gaan zitten roken.

  Op zijn tijd een sigaret, bijvoorbeeld na de seks of andere inspanning kan heel lekker zijn maar wanneer iemand meerdere malen per uur een sigaret denkt te moeten opsteken is dat mogelijk eerder een vorm van vlucht gedrag. Iets wat niet gezien wil worden.

  Roken is ook verslavend. Dat wil zeggen zodra je er eenmaal mee bent begonnen verlangt je lichaam steeds weer opnieuw naar een dosis nicotine; wanneer je die niet neemt krijg je lichamelijke of geestelijke ongemakken die voor jezelf niet prettig zijn en evenmin voor je collega's en/of huisgenoten.

  Zo kan het zijn dat je heel chagrijnig wordt of dat je snel geïrriteerd raakt wanneer je even niet rookt- ook dat kan een reden zijn om het patroon van roken niet te willen doorbreken omdat je eigenlijk niet goed met jezelf over weg kunt en dat dan aan het licht komt. Of omdat je bang bent dat je niet sterk genoeg bent om weerstand te bieden aan de verleiding van het roken.

  Je moet namelijk ook beschikken over veel wilskracht wil je je verslaving kunnen doorbreken; het is wanneer je nog verslaafd bent veel makkelijker toe te geven aan de verleiding en je lichaam te vergiftigen dan om de uitdaging aan te gaan ermee op te houden en zodoende als persoon je weer een beetje te ontwikkelen.

  Wie stopt met roken moet daar ook nog een handeling of een hobby tegenover of voor in de plaats stellen omdat het volhouden anders moeilijk zal zijn – een hobby of een bezigheid zorgt ervoor dat je je niet hoeft te vervelen.

  Je moet ook voldoende van jezelf houden en genoeg respect voor jezelf en je lichaam hebben om de strijd om te stoppen met roken aan te kunnen gaan.

  Mensen die heel veel roken hebben ook een verminderd reuk vermogen en een verminderde smaak sensatie, daarbij ruiken hun adem, huid, kleding en huis ontzettend naar rook wat zij zelf niet meer in de gaten hebben maar er wel is en wat eigenlijk gezien kan worden als een vorm van minachting van je lichaam.

 6. Stressen om het feit dat je rookt lijkt mij eerder een punt om naar de achtergrond te doen verdwijnen. stressen om anders stress omdat jezelf rookt lijkt me helemaal onnodig. Mochten dat geliefden zijn van je dan is steun/aanmoediging juist meer hoofdzaak(als je wilt stoppen),

 7. Wat een mooi artikel. Het klopt precies met een genezer die ik gekend heb. Hij rookte zeer veel, is uiteindelijk ook aan longkanker overleden. Maar hij was wel een heel goede genezer. Heeft vele mensen geholpen. Ook heb ik zelf veel gerookt. Nu ik dit lees moet ik denk ik voortaan maar doen of ik weer rook, maar dan doen alsof, alleen ademend met mijn longen. 🙂

 8. Denk dat het met roken niet alleen de rook is maar je gaat ook anders ademen. En als je dat zonder sigaret kan is dat misschien wel beter. Ben geen roker en heb er een hekel aan maar denk dat je vooral ziek wordt door de negatieve emoties.

 9. Ik heb een aantal jaar gerookt. Toen ik spiritueel geïnteresseerd raakte kreeg ik op een gegeven moment heel erg de behoefte om te stoppen met roken. In mijn geval was het zo dat het roken een manier was om mijn gevoelens weg te stoppen. Nu ben ik wel gevoeliger voor die gevoelens, maar ik kan ze tenminste wel echt voelen.

  Ik zou mensen aanraden wel te stoppen met roken en een meditatie gericht op je gevoelens voelen/accepteren doen. Dan heb je twee vliegen in 1 klap: Je bent af van een hele slechte gewoonte die slecht is voor je lichaam en je leert je gevoelens te voelen/accepteren waardoor je niet meer hoeft te roken om geaard te blijven.

 10. Als je er nou naar streeft om het eten, roken, blowen whatever je doet op te geven, maar je jezelf daar de tijd in gunt en daar op een manier mee omgaat die voor jezelf prettig is door er bijv.
  1. eerst bewust van te worden wanneer je dat gedrag uitoefent
  2. er met aandacht bij bent wanneer je het doet
  3. het langzaam afbouwt

  wat is daar dan mis mee?
  Waarom zou iemand in 1 x pats boem het 'ongezonde' gedrag moeten kunnen opgeven?
  Zie je de maatschappij ook in 1 x veranderen, of is dat een geleidelijk proces? Denken jullie dat het in 1x zou kunnen of zou de schok voor velen te groot zijn?
  Iets wat je jaren lang gebruikt als hulpmiddel, kan je dat in 1x afnemen? Voor sommigen wel, voor sommigen niet.

  KUNNEN WE DIE MENSEN DAN IN HUN WAARDE LATEN, IPV BESTEMPELEN ALS ONZUIVER ETC?
  wow ik dacht dat ik hier op een website kwam waar mensen wederzijds begrip hadden ipv elkaar afkraken.

  Groetjes van Jessica
  een niet roker
  maar ik blow wel af en toe en ben daar al een tijd mee bezig om het steeds minder te doen, een proces wat ontzettend moeilijk is vanwege het misbruik in mijn jeugd en het feit dat ik vanaf mijn 14e blowen gebruikte om daarvan te mogen ontsnappen…

  ik ben nu 28…….

 11. Heerlijk artikel..
  Blijkt maar weer dat als je van boven naar beneden komt de aarde regels opeens tegenovergesteld werken.
  Je gaat in sommige gevallen volkomen voorbij aan wat overheid bepaald wat goed is voor je.

  Zelf ben ik van super gezond sport mens, gegaan naar hoogbewust hsper (met alle beperkingen die het meebrengt)… En merk, dat hoe ik vroeger leefde, niet perse aardend is. Veel groentes, weinig vet en vlees? je gaat vliegen.. Lang hardlopen, fietsen…. komt teveel zuurstof in je lichaam, energie gaat weer omhoog. Patat en hamburger halen..? energie zakt.. Roken..je sluit af en aard..

  Kortom ik leef nog wel gezond, en eet dagelijks mn bio groentes en shakes.. maar voel me beter nu als in mn vega periode.. Heb paar sigaretten per dag en paar hamburgers of friet in de week geintegreerd en mn lichaam is me dankbaar.
  Enne…indianen roken ook meditatief..;)

 12. Hardstikke bedankt. Sluit precies aan bij mij. Ook weleens fijn om de andere kant te horen, ipv alleen "stop met roken want het is slecht" Vanuit een ander perspectief bekeken.

 13. Beste lezers, hartelijk dank voor alle reacties tot nu toe en voor alle die wellicht nog komen gaan. Zoals verwacht roept het artikel verschillende reacties op. Dit artikel is bedoeld als hart onder de riem voor diegenen die zich herkennen in het moeizame en pijnlijke proces dat 'worden wie je bent' soms is. En het valt niet mee om daarin dan ook nog om te gaan met je eigen en andermans oordelen over de manier waarop je je tot nu toe staande houdt. Uiteraard wens ik ieder een (rook)vrij heden en toekomst toe, met de nadruk op VRIJ. Met andere manieren van gronden en aarden. Zelf ben ik 10 jaar rookvrij, een meditatiebeoefenaar, intuïtief begaafd en met de voeten in de klei. Maar, zoek vooral je eigen weg hierin. Hartelijke groet, Patricia Akkermans

  • " Dit artikel is bedoeld als hart onder de riem voor diegenen die zich herkennen in het moeizame en pijnlijke proces dat 'worden wie je bent' soms is. En het valt niet mee om daarin dan ook nog om te gaan met je eigen en andermans oordelen over de manier waarop je je tot nu toe staande houdt."
   .
   Daar ging ik dus de rook mee in, ik hield me nog staande.
   .
   Toen ben ik gaan zitten roken en dat beviel al gelijk een stuk beter.
   .
   Uiteindelijk ben ik er bij gaan liggen en kwam er het inzicht dat 'worden wie je bent' een makkie is want ik ben gewoon wie ik ben, altijd al geweest, hoef en kan ik niets voor doen.
   .
   Het is een moeilijk en pijnlijk proces voor de mind met het geloof in de denkbeelden/gevoelens m.b.t. wie het dacht te zijn, dat ziet die boel/gedachtengoed in rook op gaan en schreeuwt moord en brand.
   .
   Ik sluit me aan bij de woorden van ene Osho; mijn voorstel is dit: rook zoveel als je wilt – maar let op dat je meditatief rookt.
   .

  • Dank jou!! Geweldig om dit te lezen, je hebt mijn vermoedens beantwoord, ook ik ben inmiddels van de rookverslaving af, ondanks dat ik af en toe nog steeds eentje rook. Maar ik heb idd ook gemerkt dat het mij aardt en ook een soort filter legt tussen al die indrukken waar ik toen der tijd met moeite kon verwerken, en door het roken kwam het wat minder sterk binnen.. Toch stoppen is uiteindelijk beter, voor je algehele gezondheid.

  • Ben rookster en kan me daardoor beter aarden, gronden, focussen en algemeen functioneren. Hartelijk dank voor uw boeiend artikel. Hartegroet, Lutje

 14. Roken an sich, is natuurlijk niet gezond voor het lichaam. Ik lees ook nergens dat je vooral door mòet roken. Dit artikel nuanceert naar mijn idee alleen maar, dat het moment waarop je stopt nogal eens van invloed kan zijn op de reacties die je krijgt. Met name bij hsp. Het is wat mij betreft geen zwart/wit gegeven dat in alle gevallen roken ongezond en niet-roken, gezond is. En het oordeel wat erop zit, is al helemaal niet gezond. Ondertussen zou toch duidelijk moeten zijn, dat mensen geen eenheidsworst zijn en dat elk geval op zich bekeken kan worden en dat het moment van stoppen helemaal een beslissing van de persoon zelf is, aangezien deze in een proces zit. Helemaal naar word ik van de tekst van de foto, die in het artikel geplaatst. De tekst op een pakje sigaretten is onderhand dodelijker dan de sigaret zelf. Lees Masuro Emoto er op na. Tekst, woorden zijn trilling. In dit geval negatieve trilling.

 15. Ben het helemaal met Hanny Luckers-Laumann eens…. WAT EEN GROTE ONZIN…juist als je hooggevoelig bent is roken een gif voor je lichaam evenals alcohol, het verdooft al je zintuigen en vergiftigt je lijf en brein.is nadelig voor al je chakra`s, het is onzuiver voor alles,ook voor je omgeving.
  Ja ik ken ook hoogbegaafde mediums die roken als een ketter, gele vingers, slechte adem…..ik loop daar met een grote boog om heen…voor mij zijn ze niet zuiver.

  • Flinke aannames Janny. Heb je röntgenogen? Of is dat wat ZE zeggen. Per persoon verschillend lijkt me. Geloof niet dat dingen zo zwart wit zijn

  • Janny, klopt, maar juist dat verdoven en vergiftigen is wat de hooggevoelige soms nodig heeft… Want als er gif in het lichaam komt, gaat het lichaam hard aan de slag om dat er uit te werken, en zijn de hooggevoelige antennes even niet zo actief. Dat betekend dat de energie van die persoon even niet rondom z'n hoofd (of hoger) hangt, maar weer meer rond het lichaam. Precies dat is wat men Aarden noemt. Oh zo nodig, voor het lichaam, om energetisch veel af te kunnen voeren. Dus de enige onzuiverheid bij die mediums kán zijn dat ze roken gebruiken om contact met de aarde te kunnen houden… Velen gebruiken meditatie om de energie te verhogen. Of juist heel zuivere voeding, energiebehandelingen etc. Om aardende blokkades los te maken en 'hoger' te komen.. Daarom denken velen dat dat alleen maar 'goed' is. Maar hooggevoelige mensen zitten al zó hoog, en hebben moeite om bij de aarde te blijven (is wel nodig, anders klopt het energetisch niet en gaat het lichaam kapot…). Alleen maar als achtergrondinformatie, no offence.

 16. Als je wilt stoppen met roken moet je goed in je vel zitten, anders zal het sowieso niet lukken. Door het stoppen met roken, komen weggestopte emoties vrij. Als hsp-er is de kans nog groter, dat je eerst in een emotionele achtbaan terecht komt.
  Bovendien is acuut stoppen met roken een aanslag voor je hele systeem. De SCHILDKLIER bijvoorbeeld, krijgt dan een zware opdonder te verstouwen. Heb je een te trage – of te snel werkende schildklier, ga dan nooit acuut stoppen met roken. Wil je stoppen met roken, doe dat geleidelijk of gebruik nicotinepleisters.

 17. Goed gezien…Vooral mensen die multidimensionaal reizen, roken meestal…het hele anti rook verhaal is grote onzin…het roken van tegenwoordig is slecht voor je gezondheid, door alle chemicaliën, die erin zitten…tabak op puur natuurlijke basis, is veel minder schadelijk…
  Als ik een sigaretje rook…kan ik me veel beter in het "niets" begeven…of in het hier en nu aanwezig zijn…roken is een vorm van meditatie,waardoor ik vaak gemakkelijker contact kan maken met mijn "andere" ik zeg maar…het maakt het verschil tussen "hier" en "daar" duidelijker voor me, ik vraag me al jaren af, waarom overheden ons van het roken af willen hebben zogenaamd, maar er toch geen bal veranderd in de wetgeving…toen zag ik in…dat "ze" , de mensen helemaal niet van het roken af willen hebben…daar worden miljarden mee verdiend…
  maar dat ze velen, en vooral jongeren…niet aan het roken willen hebben, omdat ze anders wel eens contact zouden kunnen maken, met hun hogere zelven…
  De "oude" indianen rookten vaak tabak…let wel…pure tabak…zo van de plant af…
  ze beschouwden het roken als een heilige daad…ook om contact te maken met hun voorouders in de sferen…en met andere gelegenheden…
  Ik heb nog nooit iets gehoord of gelezen over een 500 oude indiaan, die overleden is aan longkanker door het roken van zijn vredespijp…
  Gezondheid van het lichaam heeft te maken met frequentie, trilling en energie…en meer niet.
  Al zou je elke dag patat eten,en geen fruit of groente…en roken…dan zou je nog gezond kunnen zijn, mits die drie dingen juist zijn…en om die op orde te krijgen…daarvoor ben je hier,
  Zo, en nu een samsonnetje draaien met een bakje koffie erbij,
  Groetjes Merlijn.

 18. Roken is niet spiritueel. Het is schadelijk oor je gezondheid en iedereen weet dat. Mag ik vragen wat jij onder spiriuaiteit beschouwt ? Bij mij op de eerste plaats gezondheid. Het klinkt mij in de oren als excuses verzinnen voor je verslaving. Ik kende ook een medium die rookte, ik nam hem meteen al niet serieus omdat hij niet goed voor zichzelf zorgt.

 19. Zo een onzin er zijn tegenwoordig genoeg oefeningen om te aarden (gronden) en dat maakt roken dus echt overbodig.

  Oefening om te aarden (gronden):

  Ga rustig zitten op een stoel, met je benen naast elkaar en je voetzolen plat op de grond. Hou je armen ontspannen op je schoot of in meditatiehouding, maar in ieder geval niet gekruist.
  Doe je ogen dicht en haal een paar keer rustig adem. Onspan je. Haal adem en volg je adem naar binnen. Voel hoe je ademhaalt en verander niks bewust.
  En terwijl je zo ademhaalt, kijk je waar er nog ergens in je lichaam spanning zit. Als je die ontdekt, neem je die alleen waar, je hoeft er niks aan te veranderen. Alles is nou eenmaal zoals het is.
  En terwijl je rustig zit te zitten, voel je hoe je op de stoel zit, waar je voeten de grond raken. Je voelt waar je contact ervaart met de aarde en de stoel, hoe je op de stoel zit en hoe de stoel en de aarde je steunen.
  En als er gedachten door je hoofd gaan, neem je die waar en doet er niks bijzonders mee. Je kunt ze zien als een voorbijdrijvend wolkje. Soms komen ze langs en altijd gaan ze weer weg.
  Ga dan eens met je aandacht naar je voeten. Ga in je voetzolen zitten en stel je voor dat je voetzool aan de aarde vastgeplakt zit. En stel je daarna voor dat er vanuit je voetzolen worteltjes groeien de aarde in. Door je schoenen heen, door de vloer, door het cement, door de verschillende aardlagen dieper en dieper de aarde in. Je groeit verder en verder en je wortels worden steviger en steviger net zolang totdat je je stevig verankert voelt in de aarde.. Laat vanuit je stuit ook een wortel groeien die dwars door alles heen recht de aarde ingroeien en laat in het midden van de aarde dan een groot anker eraan groeien, zodat je goed verankert bent.
  Stuur alle negatieve energie via je voetwortels en wortels vanuit je stuit de aarde in. Net zoals een volle fles (met negativiteit) die leegloopt.
  Stel je daarna voor dat je vanuit de aarde door je wortels en door je voeten als door een rietje positieve energie uit de aarde omhoog slurpt. Dat gaat meestal gemakkelijker als je dat doet elke keer als inademt. Je zuigt je via je voeten en je benen helemaal vol met aarde-energie. Het kan hierbij helpen om die energie een mooie kleur te geven zodat je beter kunt ‘zien’ tot waar je je al lekker gevuld hebt me die energie.
  Ga hiermee door totdat je alle gaatjes en hoekjes gevuld hebt met deze positieve energie.

  Doe dit dagelijks.

 20. Een aantal jaar geleden toen ik net begon te ontwaken, heb ik ook een poging gedaan om te stoppen met roken. Werd er agressief en heel huilerig van, en kreeg van mijn gidsen te horen dat ik te veel, te snel wilde.
  Sindsdien niet eens meer aan gedacht, ik weet dat er ooit een dag komt dat ik stop, alleen ben ik er nu nog niet klaar voor. Mijn verzet daartegen gestaakt..
  merk wel dat vooral na het los laten van blokkades, het enige wat me echt weer tot rust brengt en het getril van mijn lichaam stopt, roken is.
  bizar om dit dan te lezen..

  Of het goed is, ik weet het niet. Ik denk niet dat roken ooit goed kan zijn. Voor nu, t is even zo, en net als met alle andere dingen, het moment om er klaar voor te zijn zal vanzelf wel komen.

 21. Patricia, dank voor deze heldere uitleg!
  Ikzelf heb dit aan den lijve meegemaakt.
  Eind 2011 werd bij mij een melanoom, kwaadaardige vorm van huidkanker ontdekt.Ik was toen net aan het afbouwen van een lichte dosis antidepressiva die ik na veel weerstand had gebruikt voor mijn paniekaanvallen tijdens een heftige burnout.
  De schok van het bericht dat ik een kwaadaardige tumor had, deed mij besluiten om te stoppen met roken. Zo dacht ik zelf nog iets van regie te hebben over mijn gezondheid.
  Een homeopaat en mijn huisarts adviseerden mij om in die periode te blijven roken. Maar ik was doof voor hun woorden vanwege de emotionele rollercoaster waarin ik terecht was gekomen door het ´kanker-bericht´. Ik ben de 6 weken dat ik gestopt was van diepe uitputting naar hyperactiviteit en weer terug gevlogen en uiteindelijk bij de crisisdienst terechtgekomen omdat mijn paniekaanvallen weer terugkwamen en ik doodsbang was om psychotisch te worden. Ik wist niet meer of dit nu te maken had met het stoppen met roken of het tegelijkertijd afbouwen van de AD, maar mezelf was en voelde ik niet meer. M´n koppigheid wilde het stoppen met roken toch volhouden, maar een vriendin zei: Loes, ga alsjeblieft een pakje sigaretten kopen! Dat heb ik gedaan en vanaf de eerste sigaret voelde ik letterlijk mijn energie terug in mijn lichaam zakken en mijn voeten na 6 weken weer op de grond. Ik was zo ontzettend blij om mezelf weer te voelen en ervaren dat ik er weer was. Het heeft een lange tijd geduurd voordat ik mijn energie weer goed in mijn lichaam voelde, en nog steeds vlieg ik er soms nog makkelijk uit, maar ik denk dat elk gevoelig mens daarin herkenning vindt. Ik speel nu 5 jaar djembe/Afrikaanse drum, we hebben een band opgericht waarmee we optreden en dat houdt mijn voeten lekker op de grond.
  Daarnaast heb ik in 2010 een deel van de pelgrimstocht naar Santiago gelopen. Ik was burnout en had de wens om te stoppen met roken. Onderweg bij een herberg, werkte een man met paranormale gaven/sjamaan. Ik legde hem mijn wens voor, en hij zei dat mijn longen brandschoon zijn en ik alleen maar ziek zou worden als ik stopte met roken. Hijzelf rookte inderdaad als een schoorsteen!
  Ik gun iedereen de wijsheid om te blijven roken in lastige periodes, want de hel waar ik doorheen ben gegaan, en de lange periode van herstel van mijn zenuwstelsel zou ik iedereen willen besparen. Voor mij komt dit bericht nu een beetje laat, maar vind het top hoe helder jij het hebt beschreven! Dankjewel!

 22. Dat geld ook voor teveel eten, zwaar zijn, je zwaar voelen, naar de aarde getrokken voelen.
  Het is een overweging, een keuze. Je kunt toch leren aarden, aanwezig zijn in het leven, zonder te roken of teveel eten.
  Het is de confrontatie met jezelf aangaan. Roken zet jezelf in de "mist". Dan doet die vorm van ademhalen het door de sigaret en hoef je niet aan jezelf te werken.
  Haal eens diep adem naar je buik toe in de natuur zonder te roken. Dan aard je ook, voel je je bekken, de energie van je 1e chakra kan je naar beneden brengen.

  Eten, daarbij verberg je jezelf in een extra laag om je heen, hoef je niet geconfronteerd te worden met jezelf.
  Dit alles gaat héél diep, héél ver.
  Ik heb wel deze ervaring. Ben dan geen roker, maar wel een eter, hsp en paranormaal.
  Ik voel veel aan, energieën van de straat, dorp, stad, land. Elementalen in de natuur, dieren, enz.
  toch wil ik me hiervoor niet meer verbergen.
  Hoe meer je in jezelf opruimt, hoe meer je van jezelf houdt, des te minder je de behoefte hebt deze ongezonde patronen nog aan te houden.

  • Goed van je, Yvonne! Ook ik geloof dat uiteindelijk alles aankijken, zodat je zuiver en vanzelf kunt aarden, het allerbeste is voor je. En dat roken/eten een vorm van mist hangen is. Echter, in de periode dat alles aangekeken gaat worden is het soms wel heel wenselijk te doseren. Dan is roken, eten, alcohol of chocolade etc soms wel heel nuttig… Boeiend, al die verschillende visies, maar ik deel de jouwe…

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in