Meerdere culturen hebben in verschillende tijdperken over zeemeerminnen geschreven, van het oude Babylon tot op de dag van vandaag. Er zijn zelfs claims van recente observaties. Met alle overlevering die over deze wezens bestaat, is het niet moeilijk om je voor te stellen dat ze echt zouden kunnen zijn.

Om over na te denken: Hoeveel voorbeelden zijn er dat eeuwenoude kennis verwerd tot een eeuwenoud feit? Hoeveel weten we echt over onze ware, verzwegen geschiedenis? Zou er een hele wereld kunnen zijn waarvan we het bestaan niet eens weten?

Eeuwenoude overlevering is fascinerend, om het zacht uit te drukken. Zeker als je in de mythologie duikt. Wat altijd aanlokkelijk is van de mythologie is dat er goede redenen zijn om te geloven dat veel ervan eigenlijk niet mythologisch is, maar in sommige gevallen juist echt.

We zien dit terug in veel voorbeelden. Plato’s beschrijving van Atlantis kan er één zijn (en velen beschreven het al voor hem), zeker samen met al het bewijs van het bestaan ervan dat is opgerakeld sinds het Oude Griekenland. Een ander voorbeeld zijn mensen met ‘bovenmenselijke’ krachten, zoals helderziendheid, telepathie en psychokinese, dat we veel terugvinden in Boeddhistische en andere oude Aziatische geschriften.

Nieuwetijdskind Magazine Instagram
Nieuwetijdskind Magazine Instagram
Nieuwetijdskind Magazine Instagram

Vandaag de dag bestaan er documenten en voorbeelden, zelfs uitgegeven in wetenschappelijke tijdschriften, van mensen die dit soort krachten tentoonstellen. Je vindt het met name terug in voormalig geheime documenten van wereldwijde militaire bronnen. Nikola Tesla kreeg zijn ideeën van vrije energie en elektronische generatoren van oude Vedische concepten, en een heleboel moderne neurowetenschappelijke en kwantumfysica komt overeen met oude Aziatische leerscholen.

Er zijn veel onderwerpen om uit te kiezen, en het lijkt erop dat ideeën en concepten die niet echt in ons framework passen, of ideeën die we ons niet voor kunnen stellen als echt, pardoes in de categorie ‘mythologisch’ worden gegooid. Zodat we ons weer op ons gemak voelen. Maar onthoud dat de mensen die echt spraken over deze wezens en de overlevering hebben bestudeerd, er zeker van zijn dat sommige van deze zogenaamde mythologische concepten helemaal echt waren. Hoe komt dat?

Zeemeerminnen

Een ander voorbeeld is de zeemeermin. We zien vandaag de dag nog overal afbeeldingen van haar; Starbucks gebruikt de tweestaartige zeemeermin zelfs als hun logo! Volgens de Griekse mythologie waren zeemeerminnen, ook wel sirenes genoemd, van nature roofzuchtig, meesteressen in de kunst der verleiding. Ze konden zeelieden betoveren met hun gezang en beloftes van seks, om vervolgens degenen die voor hun lokroep vielen, te vermoorden.

Een onderzoek in het tijdschrift Journal of Academic Study of Religion legt het ons als volgt uit:

“De zeemeermin vervaagt de grens tussen de vrouw en de vis, vrouwelijkheid en vleselijkheid, land en zee, mens en de ander. Ze wordt ook gezien als een astrale entiteit in verschillende metafysische cirkels. In de zeemeerminnenindustrie wordt ze vaak neergezet als een ambassadeur voor bescherming van maritieme milieus. En in de algemene wijdverbreidheid van dit personage zien we haar ook strijden met onmenselijke wezens als vampiers, weerwolven en engelen. In de huidige cultuur met al haar media, staat de zeemeermin voor een extra kans om te investeren in een anders-dan-menselijke identiteit.”

Ze staan ook afgebeeld in de oude Vedische overlevering, in het verhaal van Suvannamaccha bijvoorbeeld, uit de Aziatische versie van oude mythologie van de Hindoes. Ze worden niet altijd neergezet als lokkende, verraderlijke beesten: in sommige verhalen zijn ze beschermers, worden ze verliefd, en meer. Ze vertellen ook een geschiedenis van gevangenneming, wat niet zo verrassend is, gezien de duistere tendens van de mensheid in de huidige staat van ons bewustzijn.

Etherische domein

Volgens een van de meest vooraanstaande autoriteiten op dit gebied, Manly P. Hall, waren de Undines, zoals meerminnen ook wel genoemd werden, watergeesten, die functioneerden “in de onzichtbare, spirituele essentie genaamd vochtige (of vloeibare) ether.

Dit is vooral interessant omdat dat nog iets is waar al zo lang over wordt gesproken in oude ‘mythologie’, maar dat de natuurkunde nu aantoont als waar. Hier is een fantastisch citaat waar dit uit blijkt:

“En ze lieten Apollonius vragen stellen; en hij vroeg ze waar ze dachten dat de kosmos uit bestond; en ze antwoorden; ‘uit elementen’. ‘Zijn er dan vier?’ vroeg hij. ‘Niet vier,’ zei Larchas, ‘maar vijf.’ ‘En hoe kan er dan een vijfde bestaan,’ zei Apollonius, ‘naast dat van water en lucht en aarde en vuur?’ ‘Er bestaat de ether,’ antwoorde de ander, ‘dat we dienen te beschouwen als datgene waar goden van zijn gemaakt; want zoals alle sterfelijke wezens de lucht inhaleren, zo inhaleren de onsterfelijke en heilige wezens de ether.’ ‘Moet ik dan’, zei Apollonius, ‘het universum zien als een levend wezen?’ ‘Ja’, zei de ander. – Het Leven van Apollonius van Tyana, Philostratus, 220 n. Chr.

Zelfs Tesla sprak erover:

‘Alle waarneembare materie komt van een primaire substantie, of dichtheid voorbij onze voorstelling, die alle ruimte vult; de akasha of lichtdragende ether, waarmee de leven-gevende Prana of creatieve kracht werkt om zo tot bestaan te roepen, in eeuwigdurende cycli, alle dingen en fenomenen.’ – Nikola Tesla, Man’s Greatest Achievement, 1907

Vandaag de dag bevestigt de natuurkunde de ether en dat technologie er gebruik van kan maken.

Bezoeken uit andere dimensies


Dit is waarom het, voor mij, totaal niet moeilijk is om te geloven dat alle vormen van leven ook woont in de ether, onzichtbaar voor al onze zintuigen. Andere wezens zijn natuurgeesten, zoals feeën en kabouters, die volgens de overlevering ook in onze ‘dimensionele’ realiteit, op onze frequentie, kunnen verschijnen als ze dat willen.

Volgens Hall, uit The Secret Teachings of All Ages,

‘De Undines kunnen in hoge mate de richting en functie van deze vloeistof in de Natuur beheersen. Schoonheid lijkt het belangrijkste element van de watergeesten. Waar we ze ook afgebeeld zien in kunst of sculpturen, we zien altijd perfecte symmetrie en gratie. Als bestuurder van het element water – wat altijd al een feminien symbool is geweest – is het niet meer dan logisch dat de watergeesten het vaakst worden gesymboliseerd als vrouwelijk.’

Hall schrijft over hoe er verschillende groepen Undines zijn; sommigen leven in watervallen, andere in snelstromende rivieren of afgelegen moerassen, terwijl anderen in bergmeren of zelfs de oceaan leven.

‘In hun beschrijvingen kwam men overeen op bepaalde opvallende kenmerken. Over het algemeen lijken bijna alle Undines sterk op menselijke wezens in uiterlijk en formaat, hoewel de geesten die in kleine stroompjes en fonteinen wonen vaak kleinere proporties aannamen. Men geloofde dat deze watergeesten soms in staat waren de gedaante aan te nemen van normale menselijke wezens en zelfs interactie hadden met mannen en vrouwen.’

Verder vertelt Hall verhalen over deze watergeesten en hun adoptie door families. Wat betreft de mannelijke versie ontkent Hall hun bestaan niet, maar schrijft hij wel dat we zo goed als niets van ze weten. We kennen er wel een, namelijk Neptunus. En nog een andere:

De Babyloniërs vereerden een god met een visstaart, genaamd Oannes. John Ashton, schrijver van Curious Creatures in Zoology, stelt dat dit de eerste afbeelding is van een zeemeerman. In andere oude overlevering zien we de godin Atargatis, de hoofdgodin in wat nu noord-Syrië is, afgebeeld als een mens met een vissenlichaam. Dit zou wel eens de vroegst bekende afbeelding kunnen zijn van een zeemeermin.

Waarom zeemeerminnen waarschijnlijk echt bestonden

Hall beschrijft de groepen Undines op een interessante manier, en hoe ze verschillen van andere mythologische wezens. Misschien verschillen deze ‘watergeesten’ van andere wezens en liggen ze dichter bij onze eigen frequentie? Hij vertelt ons:

‘Hun temperament was een cruciaal deel van ze, en hun werd als troon gegeven de westelijke hoek van de schepping. Ze zijn nogal emotionele wezens, vriendelijk voor mensen en ze dienen ons graag. Ze worden soms afgebeeld rijdend op dolfijnen of andere grote vissen en ze lijken een speciale voorliefde te hebben voor bloemen en planten, die ze haast zo toegewijd en intelligent verzorgen als de kabouters. Poëten uit de oudheid zeiden dat de liederen van de Undines werden gedragen door de Westerwind en dat hun leven was gewijd aan het verfraaien van de materiële aarde.’

Het is ook het noemen waard dat meerdere beweerde constateringen zijn gedaan van zeemeerminnen in de moderne geschiedenis, zoals volgens meerdere ooggetuigen een paar jaar terug in een kustdorp in Israël. Ze zeiden dat het leek op een kruising tussen een klein meisje en een dolfijn, en dat ze alleen bij zonsondergang te zien is. ‘Mensen vertellen ons dat ze de zeemeermin hebben gezien, en het zijn allemaal onafhankelijke verhalen,’ vertelt Natti Zilberman, vertegenwoordiger van de lokale raad, in een gesprek met ABC News. Dit deed zoveel controverse oplaaien dat de burgermeester een miljoen dollar heeft uitgeloofd voor wie een foto kan maken.

Wat denk jij? Hebben zeemeerminnen echt bestaan? Laat het ons weten in een reactie

Engelenboodschap
Engelenboodschap
Engelenboodschap

7 REACTIES

 1. ik heb me al vaak in een andere wereld gevoel of gedacht dat ik iets zag maar het uiteindelijk niet zo was . Ik hou van dingen met geesten en horror vind ik super intressant verder geen ervaring ?

 2. Dank je wel voor dit mooie en informatieve artikel! In mijn horoscoop staat: “jij bent een zeemeermin, wiens staart in de visnetten van de visser terecht is gekomen”. De laatste tijd komen dolfijnen en zeemeerminnen bij me naar boven. De Visser is degene die ook The False Fisherman wordt genoemd. Hij gooit letterlijk een vishaak uit die vrouwen verstrikt. In onze buik, zit vaak een ‘gat’. Daar waar wij verbonden waren met onze moeder (Maria ofwel de zee, vruchtwater) en met zielen uit andere dimensies. Als wij onze navel niet sluiten, blijven wij verbonden met al die andere zielen en etherische koorden wat het ‘visnet’ is. En the False Fisherman is degene die het gat in stand houdt. Op de navel zit vaak een verstikt gevoel als een vis op het droge. Onze sappen stromen niet meer echt. Onze waterdrager informatie komt vast te zitten en wordt een moerasje.

  The False Fisherman is het patriarchische denken, dat ons uit onze kracht wil houden om deze wond te sluiten en te durven vertrouwen op onze innerlijke navelstreng die gevoed door onze Lichtkracht weer soeverein kan worden. Zee-meer-min. De zee meer minnen/liefhebben of de Maria of Mare, de vrouwelijke wijsheid in de min zetten als een ‘deurmat’. Hoewel een zeemeermin geen voetjes heeft die op de deurmat met Welkom haar pootjes kan vegen, zijn wij toch een zeemeermin die handen en voeten kan geven aan het Goddelijke Vrouwelijke.

  Onderstaande link naar de Documentary Film: Mermaids The Body Found
  https://www.mojvideo.com/video-mermaids-the-body-found-full-episode/fa071dc24bb8e955d39e

 3. @ verschillende dingen achter laten.
  Ik zou graag door de tijd willen reizen bv naar Taured. En astrale telepatie lijkt me heel boeiend.
  Verder door diminsies reizen ook.
  En heel zou ik zeemeerminnen, mannen willen ontmoeten.
  Om te zien hoe zij leven.
  Omdat zij zo mooi zijn.
  Hele verschillende dingen want ik wil ook heel graag Shamballa bezoeken.
  Als er iemand is die mij kan helpen.
  Gr Roos

 4. Een kleine twintig jaar geleden was ik een aantal jaren depressief. Op betere dagen zocht ik kracht bij het water en om mijn zware gevoel kwijt te raken.
  Op een moment dat ik daar in meditatieve staat zat zag ik een vrouwelijk wezen in het water verschijnen. Ze tilde haar hoofd op en keek me met veel liefde aan. Daarna was ze weg. Dit heeft grote indruk op mij gemaakt en het beeld staat in mijn geheugen gegrift. Daarna ging het met sprongen beter met mij.

 5. Ik heb iemand mij laten vertellen dat ik uit een andere dimensie zou komen, waternimf,
  Ik wist al wel dat ook ik niet van hier ben. Ik heb het vermogen tot astrale projectie, telepathie, dit wil ik verder ontwikkelen. Ik wil door dimensies reizen om tot antwoorden te komen. Ik ben helaas nog niemand tegen gekomen die dit al ver heeft ontwikkeld. Zou een mooie ervaring zijn dat dit toch mag gebeuren in de toekomst.

 6. Ja als antroposoof ben ik er van overtuigd dat er naast onze materiële wereld ook een geestelijke etherische wereld bestaat. Als medium zijnde heb ik die wereld al vaak aangevoeld. Ik kan ze zien via mijn kunstwerken die ik op mijn gevoel maak.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in