grenzen

Lieve Jennifer: Ik heb in mijn leven zelden de confrontatie opgezocht, zeker met mijn familie niet. Na jaren van hard proberen met iedereen emotionele balans te behouden, door hun zondebok te zijn, en door mijn best te doen om aardig en ondersteunend te zijn en nooit te klagen, ben ik nu in mijn kracht gaan staan en heb ik krachtige grenzen gezet, waarmee ik weiger nog in familiedrama’s meegetrokken te worden en partij te kiezen. Vanaf dan lijken verschillende familieleden vastbesloten om over die grenzen te gaan, en proberen ze me in drama’s mee te trekken die ze zelf creëren. Ik weet niet wat te doen, behalve dan te stoppen met hen te spreken. Is er nog een andere oplossing, doe ik iets verkeerds ,en waarom blijven ze proberen ze me in die drama’s mee te trekken daar waar ik een liefdevolle, vredevolle relatie met ze wil? Is er een hier een probleem met een zielscontract met hen, en kan ik iets doen om dat te veranderen?

Jennifer’s antwoord: Eens we de manier veranderen waarop we in relatie staan met anderen, sturen we hen eigenlijk een uitnodiging om ons in onze nieuwe energetische ruimte te vergezellen. Soms accepteren ze die, andere keren niet. Jouw familie voelt zich beter bij het met jou omgaan op het level dat zij leuk vinden, en dat is het level van drama en disharmonie. Op die manier zijn ze in staat energie van jou te nemen. Wanneer ze op de nieuwe manier met jou moeten omgaan, moeten ze de manier veranderen waarop ze energie uitwisselen, en gaan ze energie aan jou moeten geven, in plaats van energie van jou te nemen. Het maakt hen ongemakkelijk, het is niet vertrouwd en dat is waarom ze weigeren zich bij jou in een nieuwe energetische plek te voegen, en staan ze erop dat je het op hun manier doet.

Er is hier een zielscontract actief, en dat heeft te maken met hoe jij jouw energie behoudt in het omgaan met zoveel weerstand. Voor hen is jouw aanwezigheid een uitnodiging om liefdevoller, meer ondersteunend en vriendelijker te zijn, en jij wil hen dat leren. Maar zij hebben geen interesse om dat nu van jou te leren. Je familie geeft je hier niet teveel opties, ofwel het op hun manier doen ofwel helemaal niets. Dit is niets persoonlijks, ze zien gewoon de waarde niet van vredige, liefdevolle relaties door de manier waarop zij met anderen energie uitwisselen. Verwacht niet dat anderen jouw grenzen graag willen respecteren. Dat moeten ze niet. Maar jij moet jouw grenzen respecteren. Hun weerstand voelen, betekent niet dat jij of jouw grenzen verkeerd zijn. Je hebt twee opties: jouw grenzen opgeven en hun drama weer in je leven binnenlaten, of stevig in je kracht staan en de binnenkomende energie gecenterd houden rond wat jij in jouw leven wil.conflicten

Je hebt eerst verschillende mensen toegelaten te handelen zoals zij met jou wilden handelen, en nu moeten ze deze nieuwe manier van zijn gewend raken.

Ze zullen dat doen, of niet doen, en zolang jij maar duidelijk bent hoe jij wil dat mensen zich rond jou gedragen, zullen ze misschien beseffen dat, wanneer ze met jou een verbinding willen, dat in een vredige, liefdevolle relatie zal moeten zijn.

Nieuwetijdskind Magazine Instagram
Nieuwetijdskind Magazine Instagram
Nieuwetijdskind Magazine Instagram

En denk aan mijn favoriete affirmatie:

‘Iedereen in mijn leven houdt van me, eert me en respecteert me.’

Engelenboodschap
Engelenboodschap
Engelenboodschap

14 REACTIES

 1. De buitenwereld spiegelt jouw binnenwereld. Dat wil zeggen als mensen over je grenzen proberen te gaan, jij bij jezelf ook over grenzen gaat. Kijk eens waar jij in je leven en bij welke mensen je nog steeds niet genoeg je grenzen aangeeft. Wanneer sta je niet genoeg in je kracht? Wanneer voelt het niet goed en laat je voor de lieve vrede toch dingen gebeuren die je niet wilt. Als jij hebt geleerd om helemaal in je kracht te staan, zal de buiten wereld het je ook niet meer spiegelen. Sterkte, want het is een zware weg waar idd mensen afvallen. Maar de mensen die nieuw in je leven komen zijn de mensen die de liefde voor jezelf spiegelen en dat is alle moeite waard want dit zijn liefdevolle mensen.

  Liefs Marjoh

 2. Sommige mensen gaan net zo lang over je grenzen tot jij eindelijk het niet meer toelaat. Het is een zeer duidelijke les voor jou om verder te kunnen groeien, Zolang jij toestaat dat de ander over je grenzen kan/mag gaan, vindt je de ander belangrijker dan jezelf en blijf je daar altijd afhankelijk van……zo word je de speelbal van de ander en geef je al je kracht weg. En het brengt je niets….het is een schijnharmonie waar je inzit… alles voor de lieve vrede? Want JIJ bent niet in harmonie en vrede. Ja ook ik heb veel contakten "verloren"het was even onwennig en verdrietig maar uiteindelijk is weer in je eigen kracht komen zoveel waardevoller….je laat dan duidelijk zien wie je bent, waar je grenzen liggen. Wie dat niet respekteert. past niet langer bij je.En ja dan zit je even in een niemandsland wat eenzaam kan voelen… ook dit hoort bij het proces
  Mijn ervaring is dat je vanzelf weer mensen ontmoet die zich aangetrokken voelen door je wijsheid en kracht…. mensen die jou niet respekteren, respekteren zichzelf ook niet, hou dat voor ogen… als je zelf vanuit je kern durft te leven, geef je alleen maar het goede voorbeeld waar hopelijk over nagedacht wordt…. zo helpen we elkaar stukje bij beetje op weg naar meer bewustzijn……de èèn doet er langer over dan de ander..maar uiteindelijk gaan we het allemaal eens inzien en begrijpen.

 3. Nee.. niemand "neemt" jouw energie.
  Jij focust en besteedt energie.
  Blijkbaar weet je je grenzen nog niet geheel te stellen en focus je nog altijd over die grenzen heen op de dingen die jou uiteindelijk energie kosten.
  Observeren en bewustworden zonder te beoordelen.. that's the key.

 4. zo herkenbaar dit pff.. ik zit in dit schuitje met mijn schoonfamilie. Die op een subtiele wijze (die ik nooit door had tot recent) mij willen veranderen, beledigen, de grond in trappen, en het beter weten ook met de opvoeding van mijn dochter (wij zijn beide hsp).

 5. Deze laatste zin zal ik in mijn oren knopen , iedereen in mij leven houdt van me , en eert me en respecteerde me . Zogezegd fijne dingen om te weten ik ben er weer blij mee .

 6. Wat een drama krijg je als je je grenzen afbakent. De weerstand die ik gekregen heb (ex-zondebok, ex-vuilnisvat) was reden genoeg om de politie erbij te halen. Ik vind het prima als mensen me niets geven, niemand is mij iets verschuldigd, maar ik mag toch wel verwachten dat mijn mensenrechten gerespecteerd worden.

 7. Wauw! Dit is precies wat ik op dit moment ervaar in mijn gezin van afkomst. Ik ontvang dit bericht als een cadeau van ondersteuning! Waar ik moeite mee heb in dit proces is de pijn in mijn hart. Verdriet dat mijn familie mij niet onvoorwaardelijk lief heeft. Angst voor dat ik ze ga verliezen… ik weet vanuit mijn innerlijk kompas dat ik niet terug meer kan. Ik respecteer mijn grenzen..
  <3

 8. Dit is zo herkenbaar. Dit heb ik ook altijd gedaan. Maar zodra ik in mijn kracht ging staan, werd het heel moeilijk.
  Hoe ik het heb opgelost: In je kracht blijven staan, ook al doen de mensen in je omgeving moeilijk, rechtop blijven staan en je grenzen blijven aangeven. Van zodra ze doorhebben dan ze je niet meer kunnen sleuren met hun drama’s, houden ze op en op die manier gaan ze je grenzen wel respecteren. Je dient wel altijd alert te blijven. En de uitdagingen blijven komen.

 9. Ik heb hetzelfde meegemaakt en besloten hier niet meer in mee te gaan. Ik zet elke dag mijn aura neer en ga vanuit mijn kracht verder. Als andere dat niet accepteren dan hebben ze nog veel te leren. Leef jou leven zoals jij het wil leven. Adem dat in wat jij wil ademen want dat is het leven voor jou. En het belangrijkst voor jou. Harmonie is liefde, liefde is in vrijheid verbonden zijn. Distangeer je van de drama en blijf in je harmonie geloven want mensen willen soms drama om hun te kunnen ademen. Nou voor mij is de grens hierin getrokken. Veel succes verder.
  Liefs Silvia.

 10. Oh zo herkenbaar. Jaren geleden had ik dat met vriendinnen. Ik voelde geen behoefte meer om mezelf altijd aan te passen in hun straatje. Eenmaal voor mijn eigen richting gekozen, kwam vriendschap ten einde. Ik heb dat heel lang niet begrepen, omdat die liefdevolle respectvolle omgang zo vanzelfsprekend is. En het besef dat je niet allemaal hetzelfde hoeft te denken en voelen zou voor mij niet direct een einde van een vriendschap hoeven te betekenen. Maar ik was niet meer de persoon voor hun die ik altijd geweest was. Mijn vriendinnen gingen er niet in mee. Jaren later heb ik pas kunnen accepteren dat mensen komen en gaan in je leven. En dat je andere mensen aantrekt, wanneer jezelf anders in het leven kont te staan.
  Maar als het om familie gaat kan ik me voorstellen dat het nog lastiger voelt om dan toch sterk in je kracht te blijven en te kiezen voor dat waar jezelf voor staat, die liefdevolle respectvolle omgang ipv de negatieve energievretende drama’s. Het blijft een moeilijke en dappere stap om voor jezelf te zetten.