Ik heb iets opgemerkt over mijn kinderen in hun jong volwassen leven

Veel ouders van Indigo schrijven aan mij om hun bezorgdheid te uiten over hun jong volwassenen Indigo’s die op een leeftijd zijn waar ze meer verantwoordelijkheid zouden moeten nemen voor hun leven. Velen wonen nog thuis, zijn nog niet klaar met school of zijn nog op school, of hebben banen die nauwelijks inkomsten genereren. Hun ouders zijn bezorgd over hun gebrek aan motivatie, het pad dat zij volgen en hoe ze weinig interesse lijken te hebben in hun toekomst. Sommige van deze jonge volwassenen zijn depressief en boos, anderen zitten vast en hebben geen doel. De meesten kunnen zichzelf niet onderhouden en doen niets om dat te veranderen. Wat doe je met volwassen kinderen die niet opgroeien?

Ik weet dat het frustrerend is, maar er is niet veel wat we kunnen doen, anders dan voorkomen ze te behandelen als kinderen. Omdat ze als kind voor grote uitdagingen in het leven hebben gestaan, zijn we geneigd beschermend te zijn , en ze te behoeden voor de gevolgen van hun keuzes. We proberen om hun leven beter te maken en hopen dat zij op een dag wakker worden en hun pad vinden. Soms zullen ze dat,  maar het zal een pad zijn dat zij kiezen en zal niet altijd overeenkomen met wat we denken dat volwassen gedrag betekent.

Indigo’s zullen hun tijd nemen wat opgroeien betreft en velen zullen niet trouwen of kinderen krijgen tot ver in de dertig. Ze zullen waarschijnlijk niet dezelfde levenswijze hebben, een andere kijk op wonen en verantwoordelijkheden hebben dan wij doen, want dat is juist één van de dingen waarvoor ze kwamen om die te veranderen. Dus als we wachten tot ze opgroeien op de manier waarop we willen dat ze opgroeien,kunnen we lang wachten. Hoewel we ze niet kunnen pushen in het maken van de keuzes die we willen dat ze maken, kunnen we vermijden co-afhankelijk gedrag toe te staan en stoppen met gedrag dat een negatieve invloed heeft op onze levens. Het is OK om grenzen stellen, ze te laten verhuizen, stoppen met geld geven of om onbeleefd, onachtzaam gedrag niet toe te staan. Zij zullen andere plaatsen vinden om te verblijven, geld verdienen wanneer ze voelen dat ze dat nodig hebben, en grenzen leren van mensen wiens tolerantie niveau veel lager ligt dan het onze.

En op een dag zullen ze opgroeien op hun eigen manier.

Nieuwetijdskind Magazine Instagram
Nieuwetijdskind Magazine Instagram
Nieuwetijdskind Magazine Instagram
Engelenboodschap
Engelenboodschap
Engelenboodschap

2 REACTIES

  1. Mijn persoonlijke ervaring is niet dat indigo jongvolwassenen onverantwoordelijker zijn maar eerder dat wij verantwoording anders ervaren en definiëren denk ik. Al snap ik dat dit heel goed zo ervaren kan worden. Prioriteiten liggen anders en ervaringen zijn mínder goed te doorgronden als je zo gevoelig bent en op zo’n chaotische leeftijd. Je moet eerst je zelf leren erkennen en naar waarde kunnen schatten denk ik voor je je kunt “settelen” in een baan, relatie enz

  2. Het gevoel verliefdheid speelt soms wel op bij mij, maar als ik dan echt met die persoon ga praten is het eigenlijk meteen weg. Het schijnt dat je als HSP’er/indigo veel sneller verliefd raakt. Dus ik ben nog niet echt bezig met een vriendin , want het gevoel is er nog niet.