de ware ontmoeten
nieuwetijdskindmagazine
nieuwetijdskindmagazine
nieuwetijdskindmagazine


Lieve Jennifer: 
Nu ik veel oude vrienden heb losgelaten en mijn nieuwe zielsfamilie nog niet in zicht is, vraag ik me af hoe ik een levenspartner ga vinden. Ik heb veel jaren alleen doorgebracht, en ik besef nu dat ik die nodig had om oude relatiepatronen schoon te maken. Nu voel ik me vol vertrouwen en klaar voor de liefde. Maar waar vinden we anderen die resoneren met ons en hoe ga ik mijn ware levenspartner vinden? Ik werk thuis, heb geen grote vriendenkring en mijn gemeenschap evolueert, maar ik heb nog niemand ontmoet met wie ik een date zou overwegen, en dat maakt dat ik me veroordelend voel. Wanneer zal ik ‘de ware’ ontmoeten en hoe gaat dat gebeuren?

Jennifer ‘s antwoord: Is het niet interessant dat, nu we klaar zijn voor liefde, velen onder ons zich in situaties bevinden waarin we het niet kunnen zien gebeuren. Ooit ontmoetten we partners op het werk, via vrienden of in sociale situaties en nu is onze levensstijl veranderd zodat dit niet meer op die manier gebeurt. Nu we klaar zijn voor liefde willen we dat het zo snel mogelijk gebeurt, maar onze levensstijl is veranderd zodat alle oude methoden niet langer beschikbaar zijn. We vrezen ook dat we nooit iemand zullen vinden en dat een deel van ons schoonmaak- en loslaatwerk betekent dat we zullen moeten leren alleen gelukkig te zijn. Je zal ‘de ware’ vinden en het kan gebeuren op een manier die je verrast, maar eerst en vooral moet je openstaan voor het ontvangen van liefde.

Manifesteren is de manier waarop we onze werkelijkheid creëren en dat houdt ook in liefde creëren. Dit is een twee-delig proces – in het eerste deel vragen we om wat we wensen en zetten we onze intentie om het te ontvangen, dan doen we een stap opzij en staan we toe dat we ontvangen. Om het hoekje gaan kijken, je afvragen wat er zal gebeuren of hoe het zal gebeuren, gefrustreerd en in de war zijn maken geen deel uit van het proces van ontvangen. We denken dat manifestatie alles inhoudt, maar de echt belangrijke dingen, zoals liefde, relaties, partners, de ‘Ware’, kunnen allemaal op dezelfde manier gemanifesteerd worden, vragen en dan ontvangen. Wanneer je in ontvang-modus bent (niet erop wachten tot het gebeurt, maar ontvangen in vreugde, vertrouwen en geloof), denk dan zeker eens na of je wel plaats hebt voor een partner in je leven.

nieuwetijdskindmagazine
nieuwetijdskindmagazine
nieuwetijdskindmagazine

penguin staat alleenNa jaren single en alleen geweest te zijn, hebben we gewoonten, ideeën en overtuigingen gecreëerd die ons kunnen blokkeren of tegenhouden om onszelf in een partnerschap te zien. Wacht niet tot je een partner hebt om te genieten van het leven, spendeer tijd om er nu van te genieten, doe dingen die prettig en vervullend zijn, wees gelukkig met jezelf. Wanneer je de vreugde in je leven uitbreidt, dan open je ook je hart en energetische ruimte voor een partner die zich bij jou kan voegen en op het juiste moment zal die persoon verschijnen.

Je hoeft niet te weten ‘hoe’ het zal gebeuren, het zal gebeuren omdat je jouw intentie ervoor zet. Het is niet nodig om veel mensen te kennen of een grote vriendenkring te hebben, je zal samengebracht worden door een gedeelde intentie tot partnerschap en door je bereidheid om liefde te ontvangen.

Single zijn, alleen zijn en al zo lang geen partner hebben is voor veel mensen moeilijk geweest. Maar omdat we onszelf altijd een identiteit hebben gegeven door ons partnerschap, moesten we leren wie we zijn door alleen te zijn. Nu willen we partnerschap omdat we verbinding en delen willen en we vanuit een gevoel van heelheid en kracht zoeken in plaats van vanuit eenzaamheid, angst en behoefte.

Heb vertrouwen, creëer de energetische ruimte en sta open om liefde te ontvangen.

Dat is al wat je moet doen om de ware te vinden, de ware ontmoeten,  met wie je samen wil zijn, en opdat zij jou vinden.

Jennifer Hoffman

Door Jennifer Hoffman

www.enlighteninglife.com

Vert. Fran Tielemans

 

17 REACTIES

 1. Zojuist gelezen 🙂 het klopt helemaal zoals Jennifer het uitlegt!

  Zo heb ik mijn huidige man, mijn gelijkgestemde gevonden, beter gezegd…hij heeft mij gevonden! hihi

  Ik zal uitleggen wat ik bedoel; in 2006 had ik een behoorlijke crisis achter de rug met een partner waar ik toendertijd op een hele vervelende manier afscheid van moest nemen…ik zei toen éérst; bah ik blijf wel alleen!
  Als dit liefde is… nee dank jullie wel ( dan praat ik tegen de verlichte wereld, Engelen) ik was zó intens verdrietig en begreep er niets van…. ik smeekte om hulp, en dacht dat mijn hartje het zou begeven…
  Toen kreeg ik te horen; het is niet de bedoeling om alleen verder te gaan… er is voor jouw iemand die op jouw wacht..
  ??? maar ik moest zélf wel die keuze maken om het toe te staan… ik heb er een paar dagen over ná gedacht en kwam tot dit besluit:
  Oké, maar ik wil alleen de beste partner die bij mij past, die als een handschoen past voor mij, confortabel, respectvol liefdevol, zoals ikzelf ben, ik heb een lijstje gemaakt gebaseerd op; een zielsovereenkomst( boek; huizen van de ziel was mijn bron) op menselijk vlak ook de beste keus die bij me paste, en zelfs op chinees horoscoop, de beste keuze, en die hele waslijst met de dingen die ikzelf belangrijk vond… en dit totaal plaatje was voor mij; onvoorwaardelijke liefde, volledige acceptatie naar elkaar toe.
  Welnu, ik zal eerlijk zijn, toen ik hiermee klaar was zei ik: en deze man bestaat toch niet!

  Het zal jullie wellicht verbazen als ik jullie zeg; ik ontmoette hem in 2007 ruim eem jaar later….
  en ik heb hem het ja- woord gegeven in 2011…. 😉 xxx

  dus het is waar… uitzenden los laten en je eigen leven verder leven…het komt dan vanzelf naar je toe als de tijd ervoor rijp is… 😉 xxx

  een hele dikke knuffel voor al wat en dat is.. dus voor jullie allen 🙂 xxx

  liefs, Henriëtte 😉 xxx

  • Mooi verhaal Henriëtte, maar het is niet zomaar voor iedereen weggelegd.
   Ik wil graag nog even benadrukken, dat Jennifer duidelijk schrijft, dat we eerst klaar moeten zijn voor de ware liefde. Dit betekent dat iemand eerst liefde en geluk in zichzelf moet hebben gevonden, liefde eerst zelf moet Zijn. We moeten eerst in heelheid en eenheid zijn met onszelf. Dit houdt in zelfstandig en onafhankelijk zijn. Jennifer laat ook weten dat we niet moeten wachten op en zoeken naar de ware partner (omdat we persé iemand nodig hebben om onze behoeftes te vervullen). Groetjes van Lia

 2. Helemaal mee eens, Aart. Ware liefde ben je zélf. Maar volgens mij kan dit heel goed samengaan met ware liefde van buiten. Het één sluit het ander toch niet uit. Wanneer iemand liefde is en dit uitstraalt, herkennen anderen dit in zichzelf, wat je een vorm van delen kunt noemen zonder dat er iets of iemand aan te pas komt. “Delen” als spontane reactie, waarbij de energie overstroomt van de een naar de ander. Groet van Lia

  • @Lia, het spijt me Lia maar het gaat niet samen.

   Bij ‘ware liefde’ is er geen ik en de ander meer.

   Er is enkel 1.

   Ware liefde is een opgegaan zijn in het geheel en daar is niets deelbaar.

   Daar kun je ook niet spreken over ware liefde, het is daar ook niet voelbaar.

   Zelfs zeggen dat er enkel liefde is, is daar niet relevant.

   Er is enkel 1.

   Dat mag je liefde noemen maar het zegt de liefde absoluut niets.

   Liefde is enkel een opgegaan zijn.

   Alles wat nog voelbaar is m.b.t. liefde is een opstapje tot liefde/het opgegaan zijn.

   Eenmaal opgegaan/’liefde zijn’ is liefde niet meer voelbaar, deelbaar.

   Kijk/voel maar eens goed bij een opgegaan zijn van 2 personen die elkaar liefhebben/zich veilig voelen bij elkaar.

   Ze zijn opgegaan in elkaar, wat is het fijne gevoel; het opgegaan zijn.

   Achteraf wordt dat vertaalt als zijnde; dat is liefde, dat komt door elkaar, dat etc, etc maar als er goed in dat moment gekeken/gevoeld zou kunnen worden dan zal er opgemerkt worden dat er een verdwijnen van de eigen grens is geweest, een opgegaan in het geheel is geweest en dat is het ‘lekkere/het natuurlijke waar we allen naar verlangen’.

   • Nou, het hoeft je niet te spijten hoor. We zijn het gewoon niet helemaal met elkaar eens, of we begrijpen elkaar niet goed, of ik weet mij niet goed uit te drukken. Hoe dan ook, daar is niks mis mee. Wil ik die eenheid uitdrukken, dan zal ik het beestje toch in een bepaalde vorm moeten gieten.
    Ik snap dat er bij vereniging/samensmelting van tegenstellingen geen dit of dat, ik of jij meer ervaren wordt. Wanneer ik zit te zitten is er geen ik of Lia, alleen een nietsheid. Die nietsheid is pure gelukzaligheid (of gaat er al snel gepaard mee), en dit is in mijn ervaring wel degelijk voelbaar of merkbaar. Het zal wel gewoon een hogere vibratie zijn die ik dan gewaar word, en waar ik etiket gelukzaligheid op plak. In principe heb je daar geen tweede persoon voor nodig. Zonnige zondag!

    • @Lia, nou heb ik tranen in mijn ogen van spijt hoor, vanuit die nietsheid is er toch niets?

     Maar dan komt de vernauwing Liaatje en die gaat er mee aan de haal, toch?

     Niets geen hogere vibratie, niets geen gelukzaligheid dat is achteraf geplak vanuit een iets.

     Niets mis mee, maar mij krijg je niet gekker dan ik al ben.

     Sprak het NIETS.

     In principe, is de aarde vierkant.

     • Guttegut, die zielige Aart zit nu te snotteren! Wat heb ik hem aangedaan! Pak een zakdoek, servet of tafellaken en droog je traantjes. De zon schijnt vandaag, helemaal vanzelf en helemaal uit het niets. In nietsheid is niets anders dan niets, maar er manifesteert zich van alles uit. Niets is dus ook maar een ideetje dat tegenover alles staat. Ik ben dit graag allemaal tegelijk: niets en alles. Dat is toch lekker leven, lekker in je velletje zitten?
      Oeps, blijkt de aarde vierkant te zijn? Ik weet niet of ik daar vierkant achter kan staan. Ik stap binnenkort in het vliegtuig, en zal het eens goed bestuderen.

      • Lees ik het trouwens goed: Liaatje??? Aart, je hebt het helemaal mis. Mijn lengte is 2 meter. Daarboven torent nog mijn oranje suikerspin-kapsel van 50cm. Ik kan dus niet door de deur. Schoenmaat 52. Handen als kolenschoppen. Ik eet elke dag 4 zakken chips. Ben wat kleding betreft dus aangewezen op jute zakken en pas alleen op 2 stoelen. O ja, ik zit op karate en sla met gemak een tafel aan gruzels. Dus pas op met mij!

 3. Je moet liefde nooit buiten jezelf zoeken, maar als jij van jezelf houd en je bent compleet dan is de romantische liefde een aanvulling en geen opvulling. Samen kun je dan verder groeien en leren, want je bent elkaars spiegel waardoor je weer leert en nog meer liefde kan Zijn.
  Ik vind het een mooi verhaal 🙂

 4. Wat een mooi en helder verhaal, prachtig!

  @Aart, waarom zou je jezelf tekort doen als liefde zich aan dient? Wanneer je een bent met jezelf en iemand anders er nog een schepje liefde bovenop legt, je terug mag geven en dit alles in balans is, dat is dan toch heel erg fijn?!
  Ik heb mijn intentie neer gezet en ben blij met mezelf.

 5. Ik lees het al weer, wat ben ik toch gezegend dat ik voor betaalde liefde gekozen heb.

  Hou toch op, schei toch uit.

  Liefde kun je niet ontvangen.

  Je bent liefde.

  Als je denkt/voelt nog iets te moeten ontvangen of te moeten delen dan ben je ver van (t)huis.

  Als je liefde bent dan ben je 1 dan valt er niets te delen of te ontvangen.

  Ontvangen en delen dat is nog uit de persoonlijkheid/opgeworpen eigen grens en niet vanuit heelheid/grenzeloosheid.

  De ware ben je zelf.

  Enkel niet zoals de meeste mensen dat zien/voelen/ervaren.

  De ware behoefte geen aanvulling, behoeft geen delen, behoeft geen liefde.

  De ware is geheel compleet vanuit zichzelf en kan die compleetheid/heelheid enkel uitstralen zodat ‘anderen’ dat ”in zich zelf’ gaan herkennen.

  Ieder zijn of haar fase maar uiteindelijk zal er pas vrede en rust zijn als we niet meer met liefde en de ware bezig zijn.

  Mocht dit niet herkent worden ga dan voor die ware, de liefde en laat de liefde van buiten komen en je compleet/veilig/voldaan/heel voelen.

  Wie weet wat er dan vanuit dat veilig voelen ontstaan kan.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Laat een reactie achter
vul je naam in