Wanneer zal ik de ware ontmoeten

Lieve Jennifer: Nu ik veel oude vrienden heb losgelaten en mijn nieuwe zielsfamilie nog niet in zicht is, vraag ik me af hoe ik een levenspartner ga vinden. Ik heb veel jaren alleen doorgebracht, en ik besef nu dat ik die nodig had om oude relatiepatronen schoon te maken. Nu voel ik me vol vertrouwen en klaar voor de liefde. Maar waar vinden we anderen die resoneren met ons en hoe ga ik mijn ware levenspartner vinden? Ik werk thuis, heb geen grote vriendenkring en mijn gemeenschap evolueert, maar ik heb nog niemand ontmoet met wie ik een date zou overwegen, en dat maakt dat ik me veroordelend voel. Wanneer zal ik ‘de ware’ ontmoeten en hoe gaat dat gebeuren?

Jennifer ’s antwoord: Is het niet interessant dat, nu we klaar zijn voor liefde, velen onder ons zich in situaties bevinden waarin we het niet kunnen zien gebeuren. Ooit ontmoetten we partners op het werk, via vrienden of in sociale situaties en nu is onze levensstijl veranderd zodat dit niet meer op die manier gebeurt. Nu we klaar zijn voor liefde willen we dat het zo snel mogelijk gebeurt, maar onze levensstijl is veranderd zodat alle oude methoden niet langer beschikbaar zijn. We vrezen ook dat we nooit iemand zullen vinden en dat een deel van ons schoonmaak- en loslaatwerk betekent dat we zullen moeten leren alleen gelukkig te zijn. Je zal de ware ontmoeten en het kan gebeuren op een manier die je verrast, maar eerst en vooral moet je openstaan voor het ontvangen van liefde.

Manifesteren is de manier waarop we onze werkelijkheid creëren en dat houdt ook in liefde creëren. Dit is een twee-delig proces – in het eerste deel vragen we om wat we wensen en zetten we onze intentie om het te ontvangen, dan doen we een stap opzij en staan we toe dat we ontvangen. Om het hoekje gaan kijken, je afvragen wat er zal gebeuren of hoe het zal gebeuren, gefrustreerd en in de war zijn maken geen deel uit van het proces van ontvangen. We denken dat manifestatie alles inhoudt, maar de echt belangrijke dingen, zoals liefde, relaties, partners, de ‘Ware’, kunnen allemaal op dezelfde manier gemanifesteerd worden, vragen en dan ontvangen. Wanneer je in ontvang-modus bent (niet erop wachten tot het gebeurt, maar ontvangen in vreugde, vertrouwen en geloof), denk dan zeker eens na of je wel plaats hebt voor een partner in je leven.

penguin staat alleenNa jaren single en alleen geweest te zijn, hebben we gewoonten, ideeën en overtuigingen gecreëerd die ons kunnen blokkeren of tegenhouden om onszelf in een partnerschap te zien. Wacht niet tot je een partner hebt om te genieten van het leven, spendeer tijd om er nu van te genieten, doe dingen die prettig en vervullend zijn, wees gelukkig met jezelf. Wanneer je de vreugde in je leven uitbreidt, dan open je ook je hart en energetische ruimte voor een partner die zich bij jou kan voegen en op het juiste moment zal die persoon verschijnen.

Je hoeft niet te weten ‘hoe’ het zal gebeuren, de ware ontmoeten, het zal gebeuren omdat je jouw intentie ervoor zet. Het is niet nodig om veel mensen te kennen of een grote vriendenkring te hebben, je zal samengebracht worden door een gedeelde intentie tot partnerschap en door je bereidheid om liefde te ontvangen.

Nieuwetijdskind Magazine Instagram
Nieuwetijdskind Magazine Instagram
Nieuwetijdskind Magazine Instagram

Single zijn, alleen zijn en al zo lang geen partner hebben is voor veel mensen moeilijk geweest. Maar omdat we onszelf altijd een identiteit hebben gegeven door ons partnerschap, moesten we leren wie we zijn door alleen te zijn. Nu willen we partnerschap omdat we verbinding en delen willen en we vanuit een gevoel van heelheid en kracht zoeken in plaats van vanuit eenzaamheid, angst en behoefte.

Heb vertrouwen, creëer de energetische ruimte en sta open om liefde te ontvangen.

Dat is al wat je moet doen om de ware te vinden, de ware ontmoeten,  met wie je samen wil zijn, en opdat zij jou vinden.

Engelenboodschap
Engelenboodschap
Engelenboodschap

10 REACTIES

 1. Ik weet het antwoord niet maar ik wil je steunen
  Want niks is erger dan niét van jezelf houden en jezelf steunen..

 2. Hoe doe ik dat?Een energetische ruimte creeeren en mij open stellen voor de liefde?Ik heb jaren lang keihard aan mijzelf gewerkt en eindelijk durf ik steeds meer mijn grenzen aan te geven.Maar het lijkt er op dat hoe meer ik van mijzelf ga houden hoe meer mensen ik kwijtraak.En ik weet dat het heel vaak het gevolg is van mijn eigen keuzes en dat ik in een overgangsfase zit maar het is moeilijk te blijven vertrouwen dat alles gaat zoals het moet gaan.Echt een rollercoaster up en down en up en down.Soms voel ik mij zo ontzettend eenzaam terwijl ik mij heel goed besef dat dit ook maar een gedachte is die ik kan veranderen…

 3. Lees ik het trouwens goed: Liaatje??? Aart, je hebt het helemaal mis. Mijn lengte is 2 meter. Daarboven torent nog mijn oranje suikerspin-kapsel van 50cm. Ik kan dus niet door de deur. Schoenmaat 52. Handen als kolenschoppen. Ik eet elke dag 4 zakken chips. Ben wat kleding betreft dus aangewezen op jute zakken en pas alleen op 2 stoelen. O ja, ik zit op karate en sla met gemak een tafel aan gruzels. Dus pas op met mij!

 4. Mooi verhaal Henriëtte, maar het is niet zomaar voor iedereen weggelegd.
  Ik wil graag nog even benadrukken, dat Jennifer duidelijk schrijft, dat we eerst klaar moeten zijn voor de ware liefde. Dit betekent dat iemand eerst liefde en geluk in zichzelf moet hebben gevonden, liefde eerst zelf moet Zijn. We moeten eerst in heelheid en eenheid zijn met onszelf. Dit houdt in zelfstandig en onafhankelijk zijn. Jennifer laat ook weten dat we niet moeten wachten op en zoeken naar de ware partner (omdat we persé iemand nodig hebben om onze behoeftes te vervullen). Groetjes van Lia

 5. Guttegut, die zielige Aart zit nu te snotteren! Wat heb ik hem aangedaan! Pak een zakdoek, servet of tafellaken en droog je traantjes. De zon schijnt vandaag, helemaal vanzelf en helemaal uit het niets. In nietsheid is niets anders dan niets, maar er manifesteert zich van alles uit. Niets is dus ook maar een ideetje dat tegenover alles staat. Ik ben dit graag allemaal tegelijk: niets en alles. Dat is toch lekker leven, lekker in je velletje zitten?
  Oeps, blijkt de aarde vierkant te zijn? Ik weet niet of ik daar vierkant achter kan staan. Ik stap binnenkort in het vliegtuig, en zal het eens goed bestuderen.

 6. @Lia, nou heb ik tranen in mijn ogen van spijt hoor, vanuit die nietsheid is er toch niets?

  Maar dan komt de vernauwing Liaatje en die gaat er mee aan de haal, toch?

  Niets geen hogere vibratie, niets geen gelukzaligheid dat is achteraf geplak vanuit een iets.

  Niets mis mee, maar mij krijg je niet gekker dan ik al ben.

  Sprak het NIETS.

  In principe, is de aarde vierkant.