Leestijd: 5 minuten

Het is logisch dat dit online magazine door veel healers wordt gelezen want het komt tegemoet aan hun honger naar kennis en het delen van gelijksoortige ervaringen met gelijkgestemden. Dingen waarmee je bijvoorbeeld op het werk toch niet zo snel mee uitpakt. Ik richt me nu in het bijzonder tot hen.

Een bijzondere tijd met bijzondere zielen

Enkele jaren geleden vertelde ik al in mijn vriendenkring en aan mijn kinderen dat het een heel bijzondere tijd was. Ze geloofden me niet. Ze vonden het een ‘zweverige’ uitspraak. Ondertussen lijkt iedereen het wel te hebben begrepen dat we in een bijzondere tijd zijn geboren. Alleen voor de kinderen is het redelijk gewoon, omdat ze nooit anders hebben geweten. Alle gebeurtenissen volgen elkaar snel op en dat zijn ze intussen gewend geraakt. Al vanaf hun eerste bewuste stapjes in deze vreemde wereld, zagen ze dat er dekseltjes van heel stinkende potjes vliegen. Als in een immer durende kettingreactie. En deze nieuwetijdskinderen zijn sowieso veel (zelf)bewuster. Ze zijn geboren met een zekere eigen-wijsheid. Helaas maakten zij via de media en het internet al snel kennis met heel extreme en vaak wrede dingen. Dingen en beelden waar wij vroeger nog tegen werden beschermd. Wij werden lang onwetend gehouden. Het is voor velen onder deze nieuwkomers dan ook moeilijk om op een rechtlijnig pad te blijven, een fijne focus te behouden en niet te melancholisch in het leven te staan. Dit kunnen we afleiden aan het sterk verruimde veld van allerlei fysische en psychische diagnoses. Er wordt er flink op los gelabeld, maar ongevoelig zijn lijkt me in feite veel erger en dat steekt men zelden in een diagnostiek.

De lessen die steeds terug komen in een andere versie

Veel mensen merken dat ze aan de slag moeten met persoonlijk karma en/of familiekarma en dat is alvast niet prettig. Maar als je het voor je uitschuift word het vaak erger, want de lessen die je hiervoor nodig hebt, die presenteren zich telkens dwingender en pijnlijker. Karma healen en je dus bevrijden van de energie die zich aan je vasthaakte, dat doe je door aan jezelf te werken. Door jezelf te helen. En door te groeien in zelfbewustzijn en ook door te vergeven. Vergeving kunnen schenken, dat is werkelijk de sleutel tot succes, maar zeer moeilijk want wij zijn rechtgeaarde en gevoelige wezens en sommige dingen begrijpen we gewoon niet. Het of de feiten zijn vaak te groot voor ons begrip. Maar we weten ondertussen dat vele menen met healerspotentieel opgroeiden in zeer disfunctionele gezinnen. Sommige daarvan waren overbeschermend en zelfs indoctrinerend, andere waren vernederend en gingen gebukt onder de zware energetische belasting of karmische beschadiging. In elk geval, zo is het moeilijk jezelf te vinden want er dient heel wat te worden doorworsteld. Zie het als een herinitiatie dat je toelaat het healerspotentieel van vorige incarnaties te herontdekken.

Daarna voel je je vrijer dan ooit. Uiteindelijk word je vanuit je vrijere status ook wel ingeschakeld om cultuurkarma of collectief karma te helpen helen. Volautomatisch gebeurt dat. Je begeeft je bijvoorbeeld intuïtief naar een bepaalde plek, en je voelt er de zwaarte. Je neemt die op en je probeert die van je te laten afstromen. Of je voelt het niet, maar je merkt nadien dat je allerlei hebt opgeraapt, energieën die je duidelijk belasten want het voelt als pijn, maar die pijn dien je dus te transmuteren. Vaak gebeurt dit via je eigen energielichaam dat ze als een spons had opgenomen. Niet zelden is die energie ook thuis te brengen in bepaalde (geschiedkundige) gebeurtenissen die plaatsvonden op die plek. Maar die kwalijke energie werd nadien helaas nooit opgekuist, waardoor die nog sterk magnetisch kan werken in verband met andere negatieve gebeurtenissen. Als een immense trigger. Zo ontvangt de oude laag, weer een nieuwe laag en wordt het een heus kruitvat. Begrijp je dan dat jouw potentieel als aardehealer er toe doet. Dat alle beetjes kunnen helpen?

Karma healen via het lezen van boeken?

Of je leest een boek dat waarheidsgetrouw is geschreven en je beleeft dit hele verhaal. Het is nochtans niet jouw verhaal, maar toch beleef je het mee want het raakt je hart, je voelt met ze mee. Je beleeft het, je maakt in feite een mini-tijdreis. Je neemt de pijn op in je auraveld en het emotioneel lichaam reageert erop. Zelfs je fysische lichaam heeft mogelijk met uitstel last van want die energieën kunnen zeer dens en laagenergetisch zijn en zodoende door-werken. Via je eigen gevoelens transmuteer je de overgebleven pijn en zodoende, help je zelfs via het lezen van dat tragische verhaal waar je naartoe werd getrokken, (volledig onbewust) collectief karma te helen. Probeer alleszins alles weer van je te laten afstromen, je moet de energiebelasting niet meenemen. In feite was het niet eens jouw pijn. En zelfs je eigen pijn dien je te louteren.

Het kan overigens ook om een boek gaan dat wel connecteert met je eigen ervaringen in dit of in een vorig leven. Ook hier werkt het dan zo: je neemt het op, je voelt terug de weggestopte pijn die je (onbewust) nog belast en die zich uit in allerlei grote of kleine kwaaltjes. Je integreert ook de inzichten en je leert ook te vergeven via dat boek. Laten we hopen dat het boek dus die intentie heeft en dat het dus niet uit wraak werd geschreven want anders maakt de auteur de lezers natuurlijk vooral deelachtig aan deze belastende energie. Hij/zij is bood en neemt de lezers dan immers mee in die boosheid.

Conclusie: Jezelf helen via het verhaal van die andere, het kan. En ook zo heel je weerom familiekarma of zelfs collectief karma. Ondertussen wordt de nieuwe wereld al wel in de steigers gezet hoor. Maar hoe meer karmische pijn jij weet te transmuteren tot dharma, des te groter je persoonlijke vrijheid. Je kan dan heel makkelijk je eigen doelen bepalen en realiseren. En hoe groter ook je potentieel om mee die nieuwe wereld te creëren waarin alles beter of alleszins evenwichtiger kan zijn.

Een uistpraak van een Bhutanese gids:

“Het is van op een afstand bekeken echt geen toeval dat er zoveel gebeurt in jullie land. De energie wordt er nooit opgekuist. Dit is eigenlijk wat onze lama’s voor ons doen. Zij kuisen kwalijke energieën op, zodat ze niet kunnen gaan werken als triggers voor het aantrekken van nieuwe gebeurtenissen van dezelfde laagenergetische waarde.”

Warme oproep voor aardehealers

Veel healers zetten hun gaven graag betalend in. Ik heb hierover geen oordeel. Volgens mij kan dat wel. Maar soms willen ze daarna enkel nog betalende opdrachten, maar hoe ga je dan te werk in verband met het healen van beladen plaatsen? Wie gaat je hiervoor willen betalen? Daarom doe ik een warme oproep aan alle mensen met healerskwaliteiten om hun ongewone potentieel daarbuiten ook in te zetten, voor het collectieve doel. Tot het nut van het algemene, dus verder dan het interpersoonlijke of het healen van mens tot mens. Je kreeg of ontwikkelde die mooie gaven niet zomaar, niet alleen ten bate van jezelf. Het is een mooi geschenk, maar het zadelt je op met een zekere verantwoordelijkheid. We (de aarde/Gaia , de dierenwereld en de mensheid) hebben je hard/hart nodig. Vermijd de beladen plekken dus niet, maar heel ze als dit in je mogelijkheid ligt. Als je het aan kan, zuig ze in je op. Zet je positieve intentie. Doe het desnoods tezamen, dus samen met enkele andere aardehealers. Deze tijd heeft je nodig en de tijd dringt nu, dat voelt wellicht iedereen die het hart op de juist plaats heeft. Gaia roept ons en samenwerken of werken in verbinding, het werkt altijd!

Ik geloof dat Jezus heeft bestaan, maar niet dat hij een religie wou starten. Hij bracht healing op aarde. Zou Jezus dat dan bedoeld hebben, met ‘waar twee of meer tesamen zijn, daar ben ik in hun midden…’? Met andere woorden, dan wordt de kracht sterk uitvergroot?

Vorig artikelDe 5 misverstanden over passie
Volgend artikelNa de Bloedmaan
Anne-Marijn Somers
De Groene Gedachte helpt bij het verspreiden van een positief gedachtegoed, gaande van gezonde voeding, een gezonde levenshouding, balansbewerkstellende en balansherstelllende mechanismen of interacties van mens tot mens, van cultuur tot cultuur en tussen mens en natuur. De boodschap is altijd belangrijker dan het kanaal en de weg (vaak vol hindernissen), belangrijker dan het doel.

35 REACTIES

 1. Healen,healer.
  Zelf mag ik me inzetten voor anderen en dieren en natuur en vind mezelf geen healer. Ik faciliteer. Ik mag energie doorgeven en degene die ontvangt is zelf zijn/haar healer.
  En er is geen geld mee gemoeid.
  En er vinden soms wonderen plaats.

 2. Beste Catherine,
  Mijn ervaring is deze dat, als je een ander liefdevol behandelt vanuit je hart, onvoorwaardelijk, zonder iets in de plaats terug te verlangen, je handelt vanuit je hart. De positieve energie die je uitstraalt, krijg je automatisch ook terug.
  Vanaf het moment dat er geld voor in de plaats moet komen, zit je al in je ego-denken.
  Als je als healer werkt tegen betaling en je er je hoofdberoep van maakt, zadel je jezelf automatisch op met verwachtingen en stress en voed je het ego-denken.
  Het ego denken is niet gemakkelijk te verslaan. We zijn er allemaal mee opgevoed en vele jaren heeft het de macht over ons verworven. Om dat denksysteem te doorbreken is dus veel moed en meditatie nodig.
  Volgens mijn inzichten, hebben alle hooggevoeligen genoeg kwaliteiten om op een andere manier hun boterham te verdienen. Zoals schrijven, schilderen, lesgeven. Alles wat met creativiteit te maken heeft.
  Van af het moment dat je jezelf al een healer noemt, zit je ook al in het ego-denken, dat op alles een etiket plakt. En als je dus een healing praktijk opstart, dan ga je mensen uitnodigen om in hun ego-denken te gaan zitten. Want de ander gaat iets terug verlangen voor het geld dat betaald dient te worden. Dus alweer ego-denken.
  Ik sta al 20 jaar op een invaliditeitsuitkering en kom rond. Ik doe alles gratis voor de anderen en ik verwacht niets in de plaats terug. Ik heb gewoon vertrouwen dat het Universum mij altijd weer beloond voor het goede, onzichtbare werk dat ik doe, iedere dag opnieuw.
  Als je je openstelt voor je intuïtieve kanalen en enkel en alleen gaat nuttigen wat echt gezond is voor je lichaam, dan voel je je nooit meer alleen. Dan ben je verbonden met de engelen en lichtwezens om je heen. Ja, je moet er wel iets voor over hebben, om in contact te treden met je Ware Zélf. Dat is, volgens mij, de bedoeling van ieders leven : de levenslessen aanvaarden die je aangeboden worden. Iedere dag aan jezelf werken, zodat alle oordelen verdwijnen kunnen. Van een oud, negatief denksysteem naar een nieuw, niet-oordelend denken.
  Dat zouden de ouders ook aan hun kinderen moeten leren, van jongsaf aan, om niet te oordelen over andere mensen. Want ieder oordeel naar een ander toe, gaat slechts over jezelf. Over een eigen trauma dat je verwerpt bij jezelf, in plaats van eraan te werken. De ander komt je het alleen maar spiegelen, je uitnodigen om aan dat deel binnen jezelf te gaan werken. Je moet altijd dankbaar blijven, tegenover iedereen die je pad kruist. Want allen komen ze je lessen brengen en uitnodigen tot verandering binnen jezelf. Dat moet aan kinderen geleerd worden, dat alles slechts levenslessen zijn, voor hun eigen goede heil.
  Ik raad aan ieder de website http://www.samandhi.ca aan. Gratis, zoals het hoort ! Neem de video’s in je op en doe de meditaties, dagelijks ! Dan zal je het begrijpen, wat het ego-denken met je doet en hoe je je ervan bevrijden kan. Ik doe het en ben er gans door veranderd ! Het heeft mij geleerd dat de beste informatie ter healing wel degelijk gratis op je weg komt !
  Voor iedereen de nodige moed toegewenst om te willen veranderen en je Werkelijke Zelf te leren kennen.

  • Zelf vraag ik geen geld voor healings, maar ik ‘veroordeel’ het ook niet (of eerlijker ‘niet meer’). Ik heal plaatsen (geen mensen) maar stuur wel mensen door naar bekwame healers die ik ken, en ik merk dat die bekwame healers heel veel tijd in die healings steken, en toch werken vanuit hun hart en met eerlijke verslaggeving omtrent wat er werd gedaan + de oorzaken ook duiden zodat men er OOK soms confronterende zelfkennis opraapt, dus… toch wel mooi. Zelf ben ik ooit ook bij hen geweest ivm healing voor mijzelf, vandaar dat ik ze ken. Op een dag zei een beroepsschilder me dat hij dit scherp veroordeelde want hun gaven dienen daar niet voor. Nou ja, iedereen heeft recht op een mening. Later wou ik eens een waterverfschilderijtje van hem kopen, en toen viel ik achterover van de prijs… Dat had ik van hem dan niet verwacht na die uitspraak, ook al is het misschien een helend artistiek product. Het artikel hierboven was gewoon een oproep tot samenwerking. Ik geloof heel erg in samen-werking. Weet je dat zelfs grote bedrijven goed functioneren door een publiek geheim: ze combineren op slimme manieren talenten + de energie verkregen uit de inzet van de werknemers wordt automatisch opgeteld. Dat leidt tot succes. Maar dit kan evengoed in het sociale domein aldus…en onbaatzuchtig en mbt tot plaatsen…

   • Beste Catherine en alle schrijvers/schrijfsters die dit lezen.
    Het begint al bij de aanzet van een brief aan een ander ! Ik schrijf altijd beste of liefste naar iedereen, aan wie ik een mail of brief stuur. Zelfs naar diegene met wie ik het moeilijk heb. Want dat is leren om van jezelf én de ander te houden. Het is een goede gewoonte, die ik me aangeleerd heb, nadat ik daar iets over gelezen had. In het begin niet zo gemakkelijk, omdat ik dat niet gewend was, maar nu is het een plezier om dat te doen. Dat is een eenvoudige manier van samen-werken : de ander een goed gevoel geven, gewoon door één simpel woord : beste of liefste. Daarmee eer je het Goddelijke deel in jezelf én ook in de ander. Met dit eenvoudig woordje erbij, open je automatisch het hart van de ander, die dan ook vanuit zijn/haar hart reageren zal.
    Alles ligt gewoon in eenvoud, liefste medemensen !

  • Hier kan me volledig in vinden. Ook ik zou heel graag gratis mensen willen healen. Een grote troost is dat we op aarde hard op weg zijn naar de 5e dimensie en daar telt geld helemaal niet meer mee. Hooggeplaatste personen die het niet goed met de mensen, dieren en de natuur voor hebben zullen van hun voetstuk vallen. De farmaceutische industrie die over de ruggen van de mensen alleen maar denken aan zo snel mogelijk zoveel mogelijk geld verdienen zullen door de mand vallen. Ik vindt het fantastisch dat er ook nog mensen zijn die willen healen zonder winstbejag. Geld alleen maakt echt niet gelukkig. Dat is mijn levensmotto.Chapeau!!

 3. Prachtig artikel! En zeker aan het werk met familie/cultuurkarma. Ik denk dat Jezus verbinding wilde creëren/laten zien. Religare betekent namelijk verbinding. Dus ja, een religie in dat opzicht en ja samen kunnen we veel werk verrichten

 4. Lieve Healers…
  Ik doe regelmatig de volgende healing…
  Mogen de Krachten van het Licht
  De mensheid Verlichting brengen
  Moge de Geest van Vrede
  zich wereldwijd verspreiden
  Moge de wet van de Harmonie
  zegevieren,
  Mogen alle mensen van goeden wil
  in bereidheid tot samenwerking elkaar ontmoeten.
  Laat het zo zijn en sta ons bij ,bij het vervullen van onze taak.

 5. Aan de schoolpoort, de speeltuin, in de stad, het park, het bos, het pretpark. Noem het op en ik straal mijn licht. Ik ben hiervoor geboren en dat doe ik dan ook maar. Het is voor mij al geweldig als ik de mensen hun gemoed verander door er gewoon te zijn. Die lachjes en glimlachjes die gestuurd worden, zonder dat anderen weten waarom. Daar doe je het toch voor? Niet?
  Dankjewel voor dit artikel – wetende dat ik niet alleen ben met dat gevoel!

 6. Het gevoel is zo sterk dat we ons moeten verenigen en healing sturen… hoe doe je dit? Waar kan ik anderen vinden, voel me zo alleen… kan iemand me helpen waar ik moet beginnen?

  • Ik ben blij dat velen zoals jij Nessie het ook zo aanvoelen dat we ons dienen te verenigen. Dat je ze soms niet meteen vindt, dat is omdat velen van op hun eilandje anderen 1 op 1 ondersteunen. Soms vind je zelfs Westers concurrentiegedachtengoed en trots in het healersmilieu, wat ik feitelijk niet begrijp. Stuur je intentie via een gedachte of neergepend de wereld in, en je collega’s die er ook open voor staan, ze komen ineens op je pad. Je mag me ook een mail zenden, dan breng ik je met nog anderen in contact.

 7. lieve naamgenoot Marja;
  je hebt me de woorden uit m’n mond gehaald, nog voor ik de reacties las. Ik ben het voor 100% met je eens. Ja ik ben ook een “nieuwtestamentische”!

  Veel liefs,
  Marja Petersen

  • Hoi Marja,
   Wat leuk jouw reactie. Ken jij de boeken van Neil Douglas Klotz. Het heeft mijn geloof zo veranderd en sterker gemaakt. Kan nu de brug maken tussen nieuwe tijd en oude (kerk) tijd.
   liefs,
   Marja

   • Hoi Marja,
    ik had nog nooit van die schrijver gehoord en ben gelijk gaan zoeken en vond een aantal van zijn titels. ik ga er zeker een paar kopen, wil weten wat hij over Jezus schrijft want ik voel mij langzaam afdrijven van de huidige (Hervormde) kerkgemeenschap waar ik in verkeer. Dank je voor het advies!

    Veel liefs,
    Marja

    • Hoi Marja,

     Beetje laat, maar alsnog veel succes met je zoektocht. Vraag om inzicht hulp en de Eeuwige of het Universum zo je wilt, helpt je echt.

     liefs
     Marja Ligterink

 8. Ik doe ook graag mee, samen met anderen.
  En wat betreft de uitspraak over Jezus: in de Bijbel staat ‘waar twee mensen IN MIJN NAAM samen komen…..’: In de oosterse talen, bv. Aramees (de taal die Jezus sprak), betekent NAAM (SJEM) hetzelfde als trilling of atmosfeer. Neil Douglas Klotz vertaalt dat als
  ‘waar twee of drie samenzijn
  in mijn naam en licht,
  in mijn ervaring van de kosmos
  vol licht en trilling
  daar is het ‘IK BEN” aanwezig,
  onder hen, om hen heen en in hen.

  Het inspireert me dagelijks om meer en meer in die kracht te staan.

  liefs,
  Marja

 9. Om misverstanden te vermijden: Het is geen oproep tot verbinding van inzet en gaven, ditmaal persoons- of ego-overstijgend (als dit al mogelijk is). Niet de verbinding met een specifiek persoon, maar met anderen die je ook al kende als healer(s), waarbij je nu tezamen al je mooie capaciteiten inzet. De ene kan dit. De andere dat. Allemaal puzzelstukken in een prachtig geheel. Het kan dus ook onbaatzuchtig. Het kan spiritueel, maar uiteraard ook eenvoudig via sociaal engagement van buur tot buur etc… Zelfs zelfhealing is een manier van (onzichtbare) groepshealing, want via DNA-schoonmaak help je ook al die anderen die delen in hetzelfde familie of cultuurkarma dat mogelijk al vele generaties bezwaart… Maar dit is weer een ander thema en geen kleintje.

 10. Catherine, ik ben het hier helemaal mee eens !
  Doe dit voor een Nieuw Jerusalem.
  Dank je voor je mooie verhaal dit met ons te delen.

 11. De reden dat Christus gekomen was,om de mensen te leren hoe dat ze moesten leven.
  En vanaf de eerste Paus liep het al verkeerd.

 12. Haha… ik sluit me helemaal aan.
  Mooi en super helder geschreven en precies zoals ik dat ook voel. Samen staan we sterk…. wil ook meedoen.
  Ria, inwendig moest ik zo erg lachen. Mijn mondhoeken krulden omhoog en lach kwam naar buiten in het barretje waar ik nu zit ergens in Rio de Janeiro. Met het Christusbeeld voor ogen, die hier waakt.
  Van huis uit katholiek, maar ik heb niets met geloof op zich. Als klein meisje dacht ik dat hij gewoon belangrijk was om dingen aan mensen te leren en ze te inspireren. Dat de kerk 1 en al circus er om heen is….. nu na 30 jaar denk ik pas terug hoe wijs ik toen al was.

  Voor iedereen veel licht, liefde en warmte gewenst
  Knuff Dorien

 13. WAT HEALERS ZOUDEN MOETEN DOEN

  Lees zojuist een warme oproep aan alle healers via Nieuwetijdskinderen.
  Het is een tekst over de veranderingen in de huidige tijd en een warme oproep aan alle healers om ook onbetaald hun diensten in te zetten.
  Voor mij is dit vooral inspiratie om hier nieuw licht op te laten schijnen.

  Je kent de uitdrukking, “Verbeter de Wereld en Begin bij Jezelf”.
  Als je deze prachtige quote diep in je op neemt dan besef je dat deze ook nu, JUIST NU zoveel waarheid bevat.
  Dat is waar deze tijd eens te meer om vraagt, begin bij jezelf.
  Sterker nog, het wijzen naar de ander komt voort vanuit het ego.
  Het ego denkt altijd in afscheiding maar als je echt kijkt dan zijn we allemaal onderdeel van het geheel en hebben dus allemaal evenveel verantwoordelijkheid ten aanzien van het geheel.

  Hoe breng je dat dan in de praktijk. Neem als voorbeeld het afval dat we overal tegenkomen.
  Ik vind dit triest om te zien en kan wel mopperen op de gemeente, andere mensen of de fabrikanten maar daarmee verandert et niets.
  Ik kan ook iets oprapen en weggooien, de gemeente vragen om afvalbakken met deksel zodat vogels niet langer het afval eruit pikken en ik kan mijn eigen koopgedrag beperken. Door dit te doen gebeurt er altijd iets.

  Terug naar de oproep om onbetaald te healen, is die operoep nodig?
  Ik vertrouw erop dat ieder mens op zijn geheel eigen wijze hulpvaardig is naar anderen. De buurvrouw die even op je kind past als jij een boodschap gaat doen. De collega die een dienst van je overneemt zodat jij meer ruimte hebt. De onbekende die je met een glimlach helpt met inparkeren. Zo zijn er eindeloos veel hulpvormen die dagelijks worden toegepast en waar geen geld mee gemoeid is. Dan heb ik het nog niet eens over vrijwilligerswerk of het kosteloos uitlenen van je spullen.

  Al deze dingen doen mensen geheel vrijwillig en puur vanuit zichzelf en hoe mooi is dat. Wat ik qua healing en reading gratis doe valt onder die categorie zoals hierboven beschreven, dat gaat als vanzelf.
  Net zoals iedereen die heel gewoon iets voor een ander doet doe ik dat ook en zeg nou zelf, er is toch niemand die jou oproept om zomaar iets voor een ander te doen, dat doe je gewoon als het zo uitkomt.
  Natuurlijk zullen er mensen zijn die nooit zomaar iets doen voor een ander, dat kan en het is vooral verdrietig voor henzelf.
  Iets doen voor een ander, gewoon vanuit medemenselijkheid, vanuit vriendschap of liefde is ook heel vreugdevol voor jezelf. Qua energie krijg je dus eigenlijk voor alles betaald 😉

  Ter afsluiting nog dit, ja ik ben helderziend, horend, wetend en nog veel meer en dit alles is ook in jou aanwezig. Ook jij kan dit weer ontwikkelen in jezelf. Of je dit vermogen weer wilt laten groeien is aan jou. Het is alleen je ego die jou hiervan weerhoudt.

  Desiree Lichtgids

  • Misschien is het niet nodig die oproep tot samenwerking want velen bundelen hun krachten al wel en dat is mooi. Heb er dus ook aan getwijfeld aan dit bericht, maar ja ik handelde vanuit een impuls. En er zijn vele wegen, zoals ook zelfheling er één is. Niets is meer- of minderwaardig. In elk geval samenwerken, het loont wel. We zijn stukjes van een grote cake. / Weet niet of het laatste voor mij bestemd is, als dat zo is, dan zit angst het mogelijk in de weg.

   • Hoi. Voorij voelt jouw oproep alw een warme bevestiging en aanmoediging van wat ik al af en toe doe. Het doet mij deugd en maakt me dankbaar. Warme groet iedereen

 14. Omwille van die uitspraak van Jezus is het zo jammer dat onze kinderen zo weinig van ons hebben meegekregen uit onze christelijke traditie. Wij ( hippies) hebben de religie verworpen maar misschien te weinig de verhalen van Jezus behouden? Een andere uitspraak van Jezus van ‘die leliën op het veld en de vogels in de lucht’ bevatten ook een diepe wijsheid. Als ik mijn volwassen dochters uitspraken van Jezus voorschotel, plagen ze mij dat ik stiekem toch nog vastzit aan het katholieke geloof.
  Dan word ik zo een beetje boos omdat voor mij Jezus nooit samenviel met die circusvoorstellingen in de kerk…
  Maar afin, dit geheel ter zijde 🙂 ik doe mee aan de oproep, zo goed als ik kan, op mijn manier.

  • Ik ben het heel erg met je eens. Het kind werd daardoor met het badwater weggegoten. (Wat een lelijke uitdrukking eigenlijk). Ik vind het inderdaad ook spijtig dat het christusbewustzijn daardoor werd verworpen, terwijl dat in feite het enige was waarover hij het wilde hebben…of wat hij wilde doorgeven. Onze kinderen verwerpen de Kerk, wat begrijpelijk is door alle gebeurtenissen, maar sommige symbolische verhalen gaven me wel enige richting in het leven. Ikzelf scheid het instituut van dat eenheidsbewustzijn (zowel horizontaal als verticaal), want die nuancering lijkt me wel belangrijk.

 15. Goed geschreven. En de laatste opmerking over combinatie geld verdienen en healen heb ik al langer mijn twijfels. Het kan namelijk heel snel vertroebelen als je afhankelijk bent om van te leven. De krachten bundelen samen naar een liefdevolle wereld daar ga ik voor.

  Warme groetjes
  Engelina

  • Heeel mooi , en waarheid ik doe al mijn best hierin ,maar dit is mooi beschreven en te snappen, hartelijk dank hiervoor , samen zijn we sterk ,lieve lichtgroet Annemarie .

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in