lichtaal

Lichttaal is de taal van je ziel, je oertaal of ook wel je energetische blauwdruk genoemd. De taal die vanuit je hoger bewustzijn door je heen stroomt en geen verstaanbare woorden kent die wij als mens met ons hoofd kunnen begrijpen.

Het is de taal van je hart en wordt ook wel de sterrentaal of de oude taal genoemd. In de lichttaal zitten codes, klanken en woorden met een helende frequentie die op elke mogelijke manier geuit kan worden. Dit kan zijn door praten, schrijven, zingen of schilderen, maar zal door ieder mens anders worden uitgedrukt. Op het moment dat het door je heen stroomt gebeurt er precies wat er nodig is en zal je ziel alles verstaan. De lichttaal helpt om blokkades vrij te maken en te helen op emotioneel, spiritueel, mentaal en energetisch niveau voor jezelf en anderen. De afgelopen jaren zijn er veel mensen die deze activatie in zichzelf hebben meegemaakt en dit nu inzetten om andere mensen te helpen in hun helingsproces.

Ontwaking lichttaal

Deze lichttaal activatie gebeurde ook bij mij. Het gebeurde letterlijk over één nacht. Die bewuste nacht kon ik niet slapen en ik voelde een krachtige, voor mij vrouwelijke, energie in mijn kamer. Ik deed mijn ogen dicht en stemde mij als vanzelf op deze energie af. Op dat moment voelde ik hoe deze energie naar mijn keel ging en kreeg ik het gevoel dat ik wat wilde zeggen. Mijn hoofd zei ondertussen ’nee hoor, je hoeft niks te zeggen’’ maar mijn hart voelde van wel. Ik kon het eigenlijk niet meer tegenhouden en deed mijn mond open. Op dat moment stroomde een toen voor mij onbekende taal uit mijn mond.

Ik schrok en begreep niet wat er gebeurde, maar voelde wel dat dit iets groots was en ondanks dat mijn hoofd op dat moment heel graag de controle terug wilde, vertrouwde ik mijn hart en liet ik deze energie volledig toe. Ik ben die bewuste nacht uit bed gestapt en heb uren aan de eetkamertafel gezeten, de taal stroomde door mij heen en ik voelde dat ik het niet alleen kon spreken maar ook kon schrijven en schreef vervolgens bladzijden vol met lichttaal.

Puzzelstukjes

Deze teksten lijken op codes met een ritme van energie. Het zijn geen leesbare woorden die wij kennen. Maar het lijkt op symbolen die zichzelf herhalen. Soms komt het ook in beelden. Het is alsof deze taal mij toegang geeft tot een wereld van onze planeten en oeroude kennis. Het voelt als een download waarvan ik steeds een puzzelstukje aangereikt krijg en die straks op het juiste moment in elkaar zal vallen. De beelden die ik zie gaan over de sterrenstelsels, over de planeten en over de verbinding met de aarde, de piramides en de codes die daarin opgeslagen liggen.

Nieuwetijdskind Magazine Instagram
Nieuwetijdskind Magazine Instagram
Nieuwetijdskind Magazine Instagram

Nu, een jaar verder, is de taal mij volledig eigen en stroomt het continu door mij heen. Ik gebruik het in mijn praktijk als het zich aandient tijdens healings voor clienten, voor mijn eigen proces of tijdens Sjamanistische ceremonies. Daarnaast teken ik vanuit deze bron en schrijf ik in de taal wat ook voelt als een helingsproces. Door de lichttaal herinner ik mij weer wie ik ben en wie wij allemaal zijn. Multidimensionale wezens die een ervaring opdoen als mens op aarde, om te leren en te groeien. 

lichtaal

Ervaringen delen

Het voelt dat het tijd is om deze ervaringen meer met elkaar te delen. Dat het onmogelijke mogelijk is en dat je mag beseffen wat voor een uniek wezen jij bent en dat alles wat jij hebt aangeleerd vanuit de maatschappij en je opvoeding, losgelaten mag worden. Wat is jouw waarheid, wat heb jij te zeggen? Herken jij jouw eigen gevoeligheid en kan jij je verbinden met jouw diepste verlangen? Als kind geloofde jij vast in de magie van het leven, mag dat kind weer wakker worden en zichzelf erkennen?

Wat zou jouw lichttaal zijn als deze zou ontwaken? Misschien heb je deze ervaring ook meegemaakt en herken je jezelf hierin. Misschien maak ik je met mijn verhaal nieuwsgierig of is dit iets wat heel ver van je bed staat. In alle gevallen maakt het niet uit, maar wil ik je vragen open te staan voor je eigen hart en het idee dat alles mogelijk is. Wij hebben in deze maatschappij geleerd om naar buiten in plaats naar binnen te keren en dat alles wat te maken heeft met energie en spiritualiteit zweverig of gek is. Maar wat als dit niet meer dan een oud diep vastgeroeste overtuiging is, een perspectief vanuit angst in plaats vanuit een waarheid vanuit jouw eigen hart? Durf jij te voelen en verder te kijken naar de lijntjes waarbinnen jij geacht werd te kleuren?

Ruimte voor jezelf

Creëer ruimte. Durf uit de ‘’ratrace’’ te stappen die we zelf in stand houden. Maak een rustig plekje waarin jij tot jezelf kan komen. Luister naar wat je hart te vertellen heeft. Als je dit niet gewend bent zal je hoofd er continu tussen willen komen om zich ermee te bemoeien. Ook dat mag je zien zonder oordeel. Door te beginnen met ruimte voor jezelf te creëren in welke vorm voor jou werkt, mediteren, wandelen, schilderen, schrijven zal je hart zich openen. Durf jezelf eerlijk vragen te stellen. Kijk welke overtuigingen jou nog belemmeren om te geloven in jezelf en in je eigen magie.

Voel je vrij om jouw ervaring hieronder met mij te delen.

Engelenboodschap
Engelenboodschap
Engelenboodschap

4 REACTIES

 1. Hi Ester,

  Wat bijzonder dat ik jouw bericht “nu opeens” tegenkom. Ik heb in een soundhealing 1,5 jaar geleden bij jou de lichttaal mogen ervaren waarin ik doorkreeg: luister maar goed, want je kent de taal. Inmiddels heb ik 2x een lichtwezen aan mijn bed gehad. 1 ademde/blies in mijn mond en de ander sprak met haar wang tegen mijn wang de taal in mijn oor. Ik ervaarde het als spannend, maar weet dat het de lichttaal is. Ik wacht het verder rustig af.

  Liefs, Karen

 2. Ester,

  de kop van dit artikel sprak me direct aan. Keek naar wie de auteur was en zag .. jouw naam! Wat mooi. Benieuwd naar meer artikelen van je! 🙂

  Liefs,
  Fernanda

 3. Dag Mariette,

  Dankjewel voor je berichtje. Ja het is ontzettend mooi om te mogen ontvangen.
  Wat gaaf dat jij mensen dit ook laat ervaren!
  Mocht je een keer meer willen uitwisselen mail mij dan even.
  Warme groet,
  Ester

 4. Dag Esther,
  Wat mooi om jouw schrijven te lezen over Lichttaal. Ik heb ongeveer een jaar geleden ook toegang gekregen tot deze mysterieuze en heilige materie. De waarachtigheid die ik ervaar als ik de codes ontvang om het maar zo te zeggen, maakt mij iedere keer weer dankbaar.
  Ik organiseer sessies bij mij thuis om mensen het te laten ervaren, prachtig om te doen.
  Veel plezier en succes met je mooie (levens)werk!