kwetsbaar zijn-kwetsbaar opstellen
Leestijd: 2 minuten

Met tranen in mijn ogen lees ik het kwetsbare verhaal van een van mijn klanten. Wat is het mooi om te lezen dat ook zij, die ik erg hoog inschat, niet alles goed doet. Het klinkt misschien gemeen, dat ik dat juist mooi vind, maar niets is minder waar. Ik ben nu eenmaal iemand die er blij van word als iemand haar hart deelt met mij. Ik hou niet van oppervlakkig geklets, laat mij een stukje van je hart en je ziel zien en je hebt me. Dan raak je me echt.

Een nieuwe tijd

Steeds meer mensen hebben behoefte aan authenticiteit. Aan wie mensen echt zijn. Aan de niet opgepoetste versie. De ruwe randjes. In deze tijd hoort je kwetsbaar opstellen erbij als je de juiste mensen om je heen wilt. Natuurlijk zijn er mensen die het niet waarderen, maar zijn dat de mensen die jij echt om je heen wilt? Of wil jij ook liever een ‘fanclub’ van pure mensen? Van mensen die zelf ook hun hart op tafel leggen en dus steeds opnieuw gekwetst zouden kunnen worden? Van mensen die bij jou passen? Van mensen die van jou houden, precies zoals je bent?

Nieuwe behoeften

Of je het nu 5D bewustzijn wilt noemen, of je het een andere naam wilt geven, maakt niet uit. We zitten in een transitie naar een ander bewustzijn. Naar een meer authentiek samenzijn. Niet iedereen wil daarin mee en het past ook (nog) niet bij iedereen, maar als je dit leest, ben jij er ook mee bezig, anders was je hier niet. Jij zult waarschijnlijk ook niet houden van oppervlakkigheid. Jij zult je misschien ook kwetsbaarder voelen dan sommige anderen. Maar ook jij zult, hopelijk, steeds meer het cadeau herkennen in jouw kwetsbaarheid, in jouw gevoeligheid.

Een nieuwe kracht

Gevoelig zijn of je kwetsbaar opstellen, is namelijk geen tekortkoming, het is een kracht. Hoe mooi is het als jij de wereld jouw hart op een presenteerblaadje durft te geven? Als jij durft te laten zien dat ook jij weleens worstelt, maar vooral hoe jij er sterker uitkomt? Hoe jij omgegaan bent met wat jou raakte? Welke verhalen, welke lessen leven er in jouw hart? Wat heeft jouw gevoeligheid jou geleerd? Wat zouden anderen kunnen leren van jou?

Nieuwetijdskind Magazine Instagram
Nieuwetijdskind Magazine Instagram
Nieuwetijdskind Magazine Instagram

Een nieuwe wereld

Neem nu mijn klant, die had het aan de stok met een van haar kinderen en verloor haar geduld even. Dat leek niets voor haar, als zeer bewuste, liefdevolle moeder, maar wat was het fijn om te lezen dat ook zijn gewoon mens is. Bovendien had ze zo mooi omschreven hoe ze het had opgelost, een les voor al haar lezers. Hebben wij niet allemaal verhalen in ons leven die mooie lessen zouden zijn voor anderen als we ze zouden delen? Mijn missie is om mijzelf en anderen te leren om zichzelf te accepteren, precies zoals we zijn. Doe jij met me mee? Maken we samen de wereld wat mooier!

17 REACTIES

 1. Hallo Nadia,
  Ik begrijp de vraag van Alysa wel… hoffelijk en beleefd zijn heeft niets met ”jezelf zijn” te maken, wel alles met een omgangsnorm en de wijze hoe jij je naar je omgeving projecteert in een gewenste vorm. Je geeft zelf aan: ”In deze tijd ‘hoort’ je kwetsbaar opstellen erbij als je de juiste mensen om je heen wil”.
  Je geeft hier zelf duidelijk een gewenste omgangsnorm aan. Het hoort namelijk!
  Dus wat heeft ‘Jezelf Zijn’ hier dan nog met authenticiteit te maken?

  Kwetsbaar zijn wordt je zodra je jezelf als een risico/angst gaat zien om met bepaalde issues in openbaarheid te treden. Dit kan tweeledig zijn Nadia.
  Je boodschap is helder duidelijk dat kwetsbaar zijn absoluut geen schande hoeft te zijn en je er zeker helende kracht uit je omgeving ermee kan halen. Doch er zijn ook mensen die niets anders doen dan ‘kwetsbaar’ zijn en hun emoties ventileren maar dat hoeft niets met gevoelig zijn te maken te hebben. Integendeel, het kan zelfs juist die ‘Masker’ zijn om in wezen niet authentiek/gevoelig zich zelf te durven zijn. Het is dan de omgedraaide weg van jouw doel om jezelf te accepteren!
  En anderzijds de mensen die zogenaamd geen echte verhalen vertellen zijn niet per definitie niet puur zichzelf.

  Jouw vraag is duidelijk een gewenste wijze, die voor veel mensen/vrouwen een mooie helende weg te bewandelen zal zijn en derhalve sterk dat jij mensen hierin begeleidt! Wel zou het van respect getuigen om mensen die niet hun emoties op tafel leggen niet te typeren als zijnde niet echt, fake of niet authentiek. Zij zijn namelijk evenzo zo ECHT als jij en ik!
  Succes met je mooie helende missie Nadia, fijn dat je er bent ♥

  • Mooie visie, Vieve. Iets om over na te denken. Van die kant had ik het nog niet bekeken. Overigens spreek ik nergens over ‘fake’. Ik bedoel ermee te zeggen dat ik het heel mooi vind als mensen echt zichzelf durven zijn. Het wil niet zeggen dat ik mensen afwijs die dat nog niet durven (gebeurt mijzelf immers ook nog regelmatig). Het is nergens bedoeld iemand af te wijzen of iemand te kwetsen.

   • Hallo Nadia, dankjewel voor je reactie en inderdaad er staat nergens ”fake’ en mijn excuus bij deze, daar ik meende het in je artikel gelezen te hebben en ik enige weerstand las in je tekst tot mensen die volgens jou niet echt zouden zijn.
    Wie bepaald of iemand wel of niet echt is……?
    In ieder geval genoeg stof tot nadenken heb je met je artikel mij gegeven en hoop velen anderen die herkenning erin vinden om zichzelf in hun hart ♥ te sterken!

    • Hallo Vieve,

     Ik heb zelf lang een masker gedragen. Ik was al snel ‘te veel’ voor mensen. Ik was ‘anders’, dus ging ik me gedragen zoals de menigte. Niets verkeerds aan en voor velen een prima en bij hen passende manier. Maar mij paste het niet en dat ging wringen. Nu ik steeds meer mijzelf mag zijn (nu ik mezelf dat toesta), voel ik me veel fijner. Dat gun ik anderen ook. Maar of iemand ‘echt’ is of niet, is niet aan mij om te beoordelen.

     Bedankt voor je reactie!

 2. Echte gesprekken en echte verhalen vereisen kracht en moed om boven je ego uit te stijgen, een mate van bewustwording over hoe je je gedraagt en wat je werkelijk voelt/beleeft.

 3. Hai Nadia, de spijker op z’n kop voor mij.
  Ik had van de week weer zo’n heerlijk gesprek met iemand waarin wij beide onze kwetsbaarheid lieten zien. De herkenbaarheid, de gelijkheid en het spiegelen van elkaar, leverde zoveel rust, ruimte en heling op. Ik deel je missie! Laat je kracht, pracht en kwetsbaarheid zien.
  Liefs Miranda

 4. Dank je wel, Nadia. Ik geniet ervan hoe jij met heel eenvoudige woorden precies de kern weet te raken. Ik lees je artikelen graag en dat wil ik je even laten weten.

 5. Heel positief om empathie te geven delen aan degeen die nog zo kwetsbaar zijn
  Mij werd in deze kwtsbare perioden gezegd:
  Wanner je val in de diepe afgrond , 2 mogelijkheden :
  1 :Of je valt en krijgt vluegels om verder te vliegen

  2: of de goden vangen je op
  Francesca Deborah

 6. Maar als een mens zichzelf waardigheid wil geven moet die dan met zijn emoties in een schaaltje zijn verhaal geregeld doen bij anderen, ik kan begrijpen dat je emoties laten zien goed kan zijn maar een mens is mijn inziens toch best selectief naar wie men dat doet! Als ieder mens steeds zichzelf zou zijn zou dat werkelijk een mooiere wereld opleveren!
  Wat met zaken als beleefdheid en hoffelijkheid, bv.!?

  • Ik snap je vraag niet helemaal, Alysa. Je kunt toch ook beleefd en hoffelijk jezelf zijn?
   En natuurlijk is het niet zo dat iedereen ALLES met de wereld wil delen, maar het is ook vaak heel mooi om wel te delen wat er in je leeft. Uiteraard kun je daar zelf selectief in zijn, maar hoe vaak laten we niet maar een klein deel van onszelf zien? Ik vind dat persoonlijk jammer, ik hou van échte gesprekken en echte verhalen.

   • Nu, we moeten er toch niet te veel bij tekenen, schilderen zeker, maar iemand die openlijk hoorbare scheten en duidelijke oprispingen laat opmerken, denkt mogelijk ook dat ie zichzelf is!
    Voor de rest ben ik ”t wel eens met je betoog!
    Goededag!

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in