kwetsbaar zijn

Met tranen in mijn ogen lees ik het kwetsbare verhaal van een van mijn klanten. Wat is het mooi om te lezen dat ook zij, die ik erg hoog inschat, niet alles goed doet. Het klinkt misschien gemeen, dat ik dat juist mooi vind, maar niets is minder waar. Ik ben nu eenmaal iemand die er blij van word als iemand haar hart deelt met mij. Ik hou niet van oppervlakkig geklets, laat mij een stukje van je hart en je ziel zien en je hebt me. Dan raak je me echt.

Een nieuwe tijd

Steeds meer mensen hebben behoefte aan authenticiteit. Aan wie mensen echt zijn. Aan de niet opgepoetste versie. De ruwe randjes. In deze tijd hoort je kwetsbaar opstellen erbij als je de juiste mensen om je heen wilt. Natuurlijk zijn er mensen die het niet waarderen, maar zijn dat de mensen die jij echt om je heen wilt? Of wil jij ook liever een ‘fanclub’ van pure mensen? Van mensen die zelf ook hun hart op tafel leggen en dus steeds opnieuw gekwetst zouden kunnen worden? Van mensen die bij jou passen? Van mensen die van jou houden, precies zoals je bent?

Nieuwe behoeften

Of je het nu 5D bewustzijn wilt noemen, of je het een andere naam wilt geven, maakt niet uit. We zitten in een transitie naar een ander bewustzijn. Naar een meer authentiek samenzijn. Niet iedereen wil daarin mee en het past ook (nog) niet bij iedereen, maar als je dit leest, ben jij er ook mee bezig, anders was je hier niet. Jij zult waarschijnlijk ook niet houden van oppervlakkigheid. Jij zult je misschien ook kwetsbaarder voelen dan sommige anderen. Maar ook jij zult, hopelijk, steeds meer het cadeau herkennen in jouw kwetsbaarheid, in jouw gevoeligheid.

Een nieuwe kracht

Gevoelig zijn of je kwetsbaar opstellen, is namelijk geen tekortkoming, het is een kracht. Hoe mooi is het als jij de wereld jouw hart op een presenteerblaadje durft te geven? Als jij durft te laten zien dat ook jij weleens worstelt, maar vooral hoe jij er sterker uitkomt? Hoe jij omgegaan bent met wat jou raakte? Welke verhalen, welke lessen leven er in jouw hart? Wat heeft jouw gevoeligheid jou geleerd? Wat zouden anderen kunnen leren van jou?

Nieuwetijdskind Magazine Instagram
Nieuwetijdskind Magazine Instagram
Nieuwetijdskind Magazine Instagram

Een nieuwe wereld

Neem nu mijn klant, die had het aan de stok met een van haar kinderen en verloor haar geduld even. Dat leek niets voor haar, als zeer bewuste, liefdevolle moeder, maar wat was het fijn om te lezen dat ook zijn gewoon mens is. Bovendien had ze zo mooi omschreven hoe ze het had opgelost, een les voor al haar lezers. Hebben wij niet allemaal verhalen in ons leven die mooie lessen zouden zijn voor anderen als we ze zouden delen? Mijn missie is om mijzelf en anderen te leren om zichzelf te accepteren, precies zoals we zijn. Doe jij met me mee? Maken we samen de wereld wat mooier!

Engelenboodschap
Engelenboodschap
Engelenboodschap

12 REACTIES

 1. Kwets baar heid. Het is een vrouwelijk woord. Kwetsen baren en een heidje voor een karweitje van betaalde onderwaardering. In ons bestaat Het Weerloze Kind. Het is een ego aspect dat zich slachtoffer voelt van autoriteisstructuren. (3e chakra). Door kwetsbaar te zijn hebben we ook geleerd dat als we ons kwetsbaar opstellen de ander zich niet door ons bedreigd voelt en ons dan mogelijk niet zal kwetsen. Als een hondje dat op zijn rug gaat liggen met de pootjes omhoog in ‘overgave’. Kwetsbaar opstellen legt ook de verantwoording bij de ander dat deze zuinig en goed met jou dient om te gaan. Maar dat is niet de verantwoording van de ander. Jouw ding zeggen met kracht en compassie is iets anders dan kwetsbaarheid. Omdat je dan de compassie al in jezelf hebt ontvangen en niet van de ander verwacht. Vaak zijn momenten van kwetsbaar voelen een ego leer moment. Het wordt opeens nederig en begrijpt iets. Het ontdekt iets. Omdat het dit dan te vroeg deelt wordt het kwetsbaar omdat het hart de compassie nog niet heeft toegevoegd. Dan voelt het als een tik op de vingers als een ander jouw mooie ego ontdekking lijkt af te wijzen zoals vroeger de onderwijzers met de meetlat op de vingers van de leerling sloegen.
  Als je denkt dat wat je uit kwetsbaar is dan wil je het nog teveel aan het massa bewustzijn meegeven en er waardering voor krijgen. de Meester in ons houdt zich niet bezig met kwetsbaarheid of de achilleshiel. Het spreekt en de woorden gedrenkt in eigen compassie maken je dan onafhankelijk van de reactie van anderen.

 2. eerlijk gezegd, stel ik mezelf altijd kwetsbaar op. al probeer ik het een keer niet te doen dan hoor ik het wel van anderen.
  een heerlijke +punt voor het kwetsbaar zijn, je bent niet te breken.

 3. “… laat mij een stukje van je hart en je ziel zien en je hebt me.” Daar heb je me Nadia… Dankjewel!
  Dikke kus & hartegroet ❤ ira

 4. Dank je wel, Nadia. Ik geniet ervan hoe jij met heel eenvoudige woorden precies de kern weet te raken. Ik lees je artikelen graag en dat wil ik je even laten weten.

 5. Heel positief om empathie te geven delen aan degeen die nog zo kwetsbaar zijn
  Mij werd in deze kwtsbare perioden gezegd:
  Wanner je val in de diepe afgrond , 2 mogelijkheden :
  1 :Of je valt en krijgt vluegels om verder te vliegen

  2: of de goden vangen je op
  Francesca Deborah

 6. Maar als een mens zichzelf waardigheid wil geven moet die dan met zijn emoties in een schaaltje zijn verhaal geregeld doen bij anderen, ik kan begrijpen dat je emoties laten zien goed kan zijn maar een mens is mijn inziens toch best selectief naar wie men dat doet! Als ieder mens steeds zichzelf zou zijn zou dat werkelijk een mooiere wereld opleveren!
  Wat met zaken als beleefdheid en hoffelijkheid, bv.!?

  • Ik snap je vraag niet helemaal, Alysa. Je kunt toch ook beleefd en hoffelijk jezelf zijn?
   En natuurlijk is het niet zo dat iedereen ALLES met de wereld wil delen, maar het is ook vaak heel mooi om wel te delen wat er in je leeft. Uiteraard kun je daar zelf selectief in zijn, maar hoe vaak laten we niet maar een klein deel van onszelf zien? Ik vind dat persoonlijk jammer, ik hou van échte gesprekken en echte verhalen.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in