Wat als Liefde het antwoord is

Als je je naar voelt in bepaalde situaties of in je contacten met anderen dan kan het zijn dat je geraakt wordt in je eigen pijn, te kort en teleurstelling. Dat je getriggered wordt in iets ouds, wat je nog niet verwerkt hebt.

Het kan ook om de waarneming van een ander gaan als je je naar voelt in het contact met die ander, met of zonder aanwijsbare oorzaak.  Dan voel je de (trauma)energie van de ander alsof het je eigen energie is. Dan helpt het aankijken van je eigen pijn niet. In dat geval kun je je niet meer openstellen voor de waarneming van de ander, zonder dat je jezelf afsluit.

Maar wat zou er nou gebeuren als Liefde het antwoord is?  Wat zou er gebeuren als we onszelf niet langer over slaan en onszelf zouden onderdompelen in de liefde? Als we de liefde van de Bron door ons heen zouden laten stromen en de Bron in onszelf als verlengstuk van de grote Bron zouden kunnen aanboren?

Nieuwetijdskind Magazine Instagram
Nieuwetijdskind Magazine Instagram
Nieuwetijdskind Magazine Instagram

Wat als Liefde het antwoord is

Voor een ander doen we dat wel

Het is voor veel (hoogsensitieve) mensen makkelijker en meer vanzelfsprekend om voor anderen te zorgen. We geven de ander met liefde de zorg, liefde en aandacht die hij of zij zo hard nodig heeft. Zeker als je hoogsensitief van aard bent, empatisch bent en openstaat voor dat wat de ander voelt en nodig heeft. En als je weet hoe het is als je je niet goed voelt en er niemand is die voor jou zorgt, die jou liefde schenkt en die jou de aandacht geeft die je nodig hebt.

We geven het de ander dus wel in veel gevallen. We krijgen het misschien zelf niet omdat we niet kunnen of durven ontvangen of omdat we leven vanuit een tekort of vanuit de (on)bewuste overtuiging(en) dat we het bijvoorbeeld niet waard zijn of zelfs niet kennen. De ander spiegelt namelijk natuurgetrouw precies dat hoe we over onszelf denken, al zijn we daar lang niet altijd bewust van en denken we daar op bewust niveau wel eens totaal anders over.

Het zou goed zijn om het nu ook eens aan onszelf te geven. Aan het kind in ons met onverwerkte ervaringen en tekorten. En aan de volwassen versie van onszelf die het moeilijk heeft.

Als de liefde in jou zich openbaart (wat brengt het je)

Wat er dan gebeurt, is dat de liefde in jou zich openbaart. Dan ontspant je geest en laat je emotioneel afval los. Dan stap je – volgens Matt Kahn – over een levensveranderende drempel heen en begint je eigen liefdesrevolutie.

Dan zul je steeds meer gaan beseffen dat je liefde bent en dat het liefde is wat je altijd gewenst hebt. Door jezelf liefde, zorg en aandacht te geven, heel je jezelf en raak je tegelijkertijd steeds meer hartgecentreerd.

Je zult merken dat je jezelf misschien lange tijd geen ondersteuning en aandacht hebt gegeven, en dat je dat wel aan anderen gaf. Wanneer je hart groeit, zul je jezelf hierin niet langer over het hoofd zien.

Door liefde te geven aan alles wat er is, hoef je niet langer te zoeken, ontwijken of vechten.

Je zult de ouder vinden, die je nooit hebt ontmoet, de beste vriend waarvan je niet wist dat je die had en de geliefde, die er altijd al is geweest.

Je zult anderen uitnodigen om voorbij de rol te komen die je dacht dat zij speelden. Je zult de ander leren waarderen, zonder verdeeld te raken door pijn of tweestrijd.

Je zult ook zelf voorbij de rol komen die je jezelf hebt toebedeeld en voorbij de rol van het Innerlijke Kind in jou.

Misschien zijn anderen niet in staat om je lief te hebben, maar met je eigen hartgecentreerd bewustzijn hoef je ook niet meer zonder te leven.

Wat betekent het niet

Het betekent NIET dat je het onaanvaardbare moet aanvaarden. Je omarmt je eigen hart en de LIEFDE aanvaardt namens jou.

Het betekent NIET om het onvergeeflijke te vergeven. Je omarmt jezelf en de liefde vergeeft namens jou.

Het vraagt je ook NIET om liefde te geven aan wat je niet kunt liefhebben. Je omarmt je eigen hart en de LIEFDE zal uit jouw naam liefhebben.

Wat als Liefde het antwoord is

Wanneer kunnen we het toepassen                 

Of je nu je gezondheidsproblemen wilt oplossen, werkelijke vreugde wil ontdekken of vrede wilt sluiten met je verleden, het is tijd om op te staan en de liefde in jou aan te boren. Het is tijd om thuis te komen op een plek die je nooit hebt verlaten, maar waar je niet meer bij kon komen. Het is er echter altijd al geweest en mag nu onthuld worden.

Wat betekent het

Ieder moment van genezing brengt nieuwe lagen emoties naar boven die omarmd willen worden. Ze vertegenwoordigen momenten uit je verleden. Door liefde te geven aan wat er opkomt, ook aan dat wat je nog niet kunt aankijken, los je steeds meer verwarring op en kun je ieder conflict oplossen dat in je cellulaire geheugen ligt opgeslagen en door de wereld om je heen geprojecteerd wordt.

Als je liefde leert geven aan dat wat er is, dan hoef je niet meer te vechten tegen het onvermijdelijke en ben je meer en meer bereid om het leven en de voortdurende veranderende omstandigheden te omarmen.

Dan voelt het leven een stuk minder zwaar en keer je meer en meer terug naar je eigen ware natuur.

Het begint bij jou

In deze tijd is het niet meer de bedoeling om nog langer te wachten totdat je hart geopend is. Hoe afgesloten je jezelf misschien ook voelt of hoe dichtgeslagen je ook lijkt te zijn. Met liefde activeer je de krachtigste vorm van genezing die er is.

Je raakt zelf steeds meer hartgecentreerd, je raakt steeds meer geopend. En terwijl er in jou genezing plaatsvindt, breng je tegelijkertijd een hartgecentreerd bewustzijn voort voor het welzijn van allen. Het begint bij jou.

Als je liefde schenkt aan wat is, voel je je niet langer overweldigd door emoties en ben je in staat om je eigen ervaringen te onderscheiden van die van anderen. Dan ga je van ‘alles vrezen’ naar ‘alles voelen’.

Hoe zou je dat kunnen doen : het proces

Stap 1 = Erkennen dat er een diepe heling plaatsvindt wanneer je iedere emotie  open en vrij mag voelen.

Hoe meer emoties je kunt toelaten, hoe meer je ook weer afgestemd raakt op je hart. En zodra je je gevoel op een diep niveau kunt toelaten, is het tijd voor de volgende stap.

Stap 2 = Je lichaam ontspannen

Misschien lukt het je niet direct om ontspannen te reageren op je emoties, maar je kunt al wel opmerken wat er gebeurt als je alles rondom die emoties ontspant. En dat kun je doen door je ademhaling te vertragen. Door langzaam en zacht te ademen is het veilig om te voelen en daarin te ontspannen.

Stap 3 = Lokaliseren van je gevoel

Veel mensen willen graag hun gevoel begrijpen en terugbrengen naar een kernprobleem. Wat er dan vaak gebeurt, is dat je je ervaring opnieuw herkadert na een (eventuele) eerdere heling, zonder dat je deze op cellulair niveau heelt.

Als je daarentegen elk gevoel toelaat en met liefde verwelkomt, zonder deze verder te analyseren, zonder er nog langer over na te denken en zonder je ervaringen nog verder te verwerken, dan vindt er een diepe genezing plaats.

Door met je aandacht naar dat deel van je lichaam toe te gaan ontspan je iedere laag van het cellulaire geheugen zodat deze geheeld kan worden. Dat doe je door met je aandacht naar de plek toe te gaan waar je sensaties voelt. Vervolgens richt je je op het middelpunt van deze plek.

Als je deze plek niet kunt vinden, neem je je hart als centraal focuspunt. En bedenk: hoe grondiger je aandacht, hoe makkelijker je emoties kunnen oplossen.

Stap 4 = Herinner je de intentie van het Universum

En je affirmeert: ‘Ik aanvaard dat dit gevoel er alleen maar is om omarmd te worden als nooit te voren.

Als je begrijpt dat je ervaringen er zijn om (spiritueel) te ontwaken. Dan kun je je emoties nog meer verzachten.

Stap 5 = Je geeft liefde aan wat er is

Je beseft dat lijden niet langer nodig is en je laat de Bron in jou – als verlengstuk van de grote Bron – door je heen spoelen.

Wanneer je onthoudt dat een wijs en liefdevol Universum jouw leven heeft gearrangeerd, kun je jezelf te allen tijde vrijuit die ondersteuning geven wanneer je die nodig hebt. Door de Bron in jou aan te spreken en deze door je heen te laten stromen.

Wat als Liefde het antwoord is

Dat zou zo kunnen gaan

Je zoekt een fijne plek waar je even lekker kunt zitten, en je sluit je ogen. Je laat je hand rusten op de plek van het ongemakkelijker gevoel. En terwijl je zachtjes met e aandacht naar het middelpunt van een gevoel ademt, dan herhaal je de volgende mantra, hardop of in jezelf:

IK HOU VAN JE

En dat blijf je herhalen, zodat je hart zich opent. Dit duurt meestal 2 minuten. Mocht je reactie terugkeren, dan herhaal je dit proces nog eens 2 minuten.

Als je aandacht leert geven aan dat wat er is, dan hoef je niet voortdurend in een crises  te leven, of vast te zitten in (zware) emoties, omdat je jezelf nu alle ondersteuning biedt die je nodig hebt.  Het gaat er dan niet om ergens te zijn, waar geen gevoelens opkomen, maar juist om al je levenservaringen met liefde te transformeren.

Versnelde methode

Als er bij mij negatieve gevoelens naar boven komen, neem ik direct even de tijd om te voelen, te ontspannen, adem te halen en mijn lichaam waar te nemen om mij dan met de grote Bron én de Bron in mij te verbinden. En dat gevoel laat ik dan door mij heen stromen, zolang als nodig is. Of ik laat direct de Bron in mij door mij heen stromen.

Waar je nu ook staat

Waar je nu ook staat. In teleurstelling of wanhoop, de diepte van de aandacht die je jezelf kunt geven, zorgt ervoor dat je niet nog langer hoeft te lijden.

Met iedere emotie ruim je steeds meer op en kan er zich iets nieuws ontvouwen (wat niet zelden ook weer omarmt mag worden).

Neem de tijd om ieder moment belangrijk te laten zijn door jezelf er aan te herinneren dat je onderweg altijd meer ondersteuning, vriendelijkheid en bemoediging verdient. Zo kan elke ervaring – hoe naar ook – getransformeerd worden doordat je zelf de Bron wordt van je eigen vervulling. Het is een uitnodiging om opnieuw samen te smelten met het Goddelijke Licht in jezelf.

Tot slot

Door alles wat er op je pad komt met liefde te laten doordringen, kan nog steeds best een pijnlijk proces zijn, maar tegelijkertijd ook zacht. Een proces waarin je alles wat zich aandient, liefdevol kan aanvaarden, aanwezig laat zijn waardoor je weer een grote stap in je transformatieproces aan het maken bent. Dat soms ook nog een tijdje doorleeft mag worden. En omarmd met Liefde.

Met iedere oprechte omhelzing geef je je lichaam toestemming om het cellulaire afval dat klaar is om genezen te worden, vrij te geven. Wat je omstandigheden ook zijn en waardoor je ook getriggered wordt.

Alles wat naar boven komt, wordt uit je energieveld verwijderd. Door je aandacht naar dat deel van je lichaam te brengen naar dat deel waar je ongemak ervaart, er langzaam naar toe te ademen en met zachte liefdevolle aandacht te reageren op je innerlijke kind, laat je het

Ik nodig jou ook uit

Ik voel nu met de dag de liefde in mij weer groeien en draag de pijn met liefde. Ik laat het zacht door me heen stromen. Ik verzacht. En ik nodig jou uit hetzelfde te doen.

Boekentip: ‘Liefde is altijd het antwoord‘ van Matt Kahn

Engelenboodschap
Engelenboodschap
Engelenboodschap

4 REACTIES

  1. Een prachtig en leerzaam stuk om te lezen op de vroege ochtend.
    Ik maak ook andere er op attent dat het de moeite waard om stil te staan bij deze mooie tekst.
    We zijn immers nooit te oud om te leren.

  2. Net optijd net wat ik nodig had, het enige wat me te doen staat is TOEPASSEN! bedankt voor het mooie bericht

  3. Waauw wat een ontzettend mooi en krachtig en duidelijk omschreven stuk! Precies wat ik nodig had om te begrijpen hoe ik mag transformeren met liefde voor mezelf. Voor mij werk aan de winkel want er staat vanalles te popelen om geheeld te worden.
    Nogmaals dank hiervoor. Violetta

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in