Wat betekent het om man te zijn anno 2023

“Wat betekent het om man te zijn anno 2023”, ik heb er net nog eens op gezocht op het internet en zo blijkt uit de eerste pagina met zoekresultaten: je leest sowieso, heel trendy, niks over bungelende piemels. Wel dat wij mannen het zelf eigenlijk ook niet meer weten. Een aantal vrouwen noemt het man zijn dan ook, ondanks die pik en dat testosteron, een sociale constructie, een idee. Dating experts hebben het over “de alfa man” en narcisme wordt ook al vrij snel genoemd, wat weer niet heel gek is als je leest hoe je een alfa man wordt volgens diezelfde “experts”.

Kortom, het is maar slecht gesteld met de man volgens de zoekresultaten, want nergens, maar dan ook nergens, wordt ook maar 1 zin gewijd aan het feit dat mannen net als vrouwen niet alleen over mannelijke energie beschikken maar ook over vrouwelijke. Niet gek dus dat vrouwelijke energie nauwelijks nog wordt (h)erkend in en door de man (en ook in en door vrouwen, nu je het vraagt) Laat staan dat we leren dat het mannelijke en het vrouwelijke innerlijk en uiterlijk met elkaar kunnen samenwerken. En wat dat wel niet allemaal oplevert als je jezelf en de ander leert zien als een compleet wezen en niet buiten jezelf op zoek hoeft naar iets dat je van nature in je draagt. We zouden er zomaar wereldvrede mee kunnen realiseren.

Maar zo ver is het nog niet want al is de man weliswaar vrouwelijker geworden, hij is vooral vreselijk in de war. Want al smeken die innerlijke delen om hereniging, hij hoort en voelt het vrouwelijke niet omdat ie de frequentie niet herkend als de zijne. Maar goed, dat is dan ook niet toevallig in een door liefdeloze, harde verwonde mannelijke energie gedomineerde maatschappij, waarin van mannen verwacht wordt een “echte kerel te zijn”. Dat verwachten we van vrouwen trouwens ook, omdat we niet graag onze natuurlijke verschillen uitvergroten, laat staan eren, maar inzetten op volledige gelijkwaardigheid. Zo verblijven we paradoxaal genoeg niet alleen in constante verdeeldheid, zo werken vrouwen en mannen zich ook suf om minder kinderen te maken en vooral om meer belasting af te dragen. En geld, dat is immers wat deze mannelijk ingerichte wereld doet draaien. Of niet?

Als ik het aan mijn verstand vraag dan zegt ie dat het door de zon en de zwaartekracht komt. De aarde draait om de zon. Om het mannelijke
Maar als ik het aan mijn hart vraag voel ik dat de aarde om liefde draait. Om verbinding. Om het vrouwelijke. En voel ik ook dat het vrouwelijke daarvoor niet het rationele mannelijke maar vooral heel veel van het liefdevolle mannelijke nodig heeft. Niet zonder hem kan floreren, met zijn pure bewustzijn, zijn doelgerichtheid en focus.

Nieuwetijdskind Magazine Instagram
Nieuwetijdskind Magazine Instagram
Nieuwetijdskind Magazine Instagram

Zodat haar energie weer vrij kan stromen op aarde. Naast het mannelijke, dat liefdevol en krachtig aanwezig moet zijn wil het haar liefde kunnen dragen.

Opdat ze elkaar eindelijk weer kunnen zien voor wat ze in werkelijkheid zijn.

Eén.

Engelenboodschap
Engelenboodschap
Engelenboodschap

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in