terugkeer van Saturnus

Samengevat: Het duurt ongeveer 29,5 jaar voordat Saturnus weer in dezelfde positie staat als toen je geboren werd. Voor veel mensen betekent de terugkeer van Saturnus een periode van enorme uitdagingen en verandering. Het is een tijd voor diep spiritueel handelen en reflectie.

Eigenlijk maakt het helemaal niet uit of je iets weet van astrologie, de stand van de planeten en het effect dat dat heeft op je leven. Uiteindelijk beïnvloedt het jou en je leven toch wel. Daarom kan het enorm helpen als je er wat van snapt. Dan weet je waarom je zo’n moeite hebt met dingen, waarom je zo in de war bent. Waarom niets voor je lijkt te werken. Misschien voel je je nu juist wel hartstikke blij en succesvol – ook daar heeft astrologie een verklaring voor.

Dus ook al heb je niet zoveel interesse in deze concepten of geloof je er gewoon niet in, dan nog kan het je helpen om even door te lezen. Leer over hoe de terugkomst van Saturnus effect op je heeft, heeft gehad of nog gaat hebben in de toekomst!

Als we het hebben over de terugkeer van Saturnus, dan bedoelen we dat de planeet weer in dezelfde positie staat in de ruimte als toen je geboren werd. Dat gebeurt ongeveer elke 29,5 jaar. De effecten van die positie voel je dus meestal vanaf achterin de twintig tot vroeg in de dertig. Over het algemeen heeft deze gebeurtenis tussen je 27e en 30e het grootste effect. Maar vlak de tweede ronde, na 59 jaar, niet uit!

Waarom zo’n lange periode? Omdat we de energie van hemelse lichamen al voelen terwijl ze nog op ons afkomt, tijdens de periode dat ze in positie staan, en terwijl ze die positie verlaten.

Nieuwetijdskind Magazine Instagram
Nieuwetijdskind Magazine Instagram
Nieuwetijdskind Magazine Instagram

Wat doet de terugkeer van Saturnus?

In dit artikel heb ik het vooral over de eerste terugkeer van Saturnus. Maar aangezien die cyclus 29,5 jaar duurt, kan het dus prima meerdere keren voorkomen!

Ik wilde graag meer leren over dit onderwerp, omdat mijn leven eerlijk gezegd een zootje was de afgelopen jaren. Alles wat ik probeerde, viel in het water. Ik had geen idee waar mijn leven heen ging, wat ik echt wilde, wat ik de wereld te bieden had, hoe ik voor mezelf moest zorgen of een partner kon vinden. Familieproblemen met diepe wortels kwamen weer boven. Ik had echt het idee dat ik bij elke afslag die ik nam weer tegen een nieuwe tegenslag opliep. Een mens kan maar zoveel hebben!

Mijn situatie is PRECIES het soort geval dat de eerste terugkeer van Saturnus in veel levens veroorzaakt. Toen een vriendin me hierover vertelde – en ik was toen 28,5 jaar – werd me helemaal duidelijk wat er aan de hand was en waarom. Ik voelde me meteen een heel stuk beter en het gaf een enorme opluchting om te weten dat dit allemaal deel is van een groeiproces. En dat ik niet alleen ben in dit proces! Iedereen moet op een gegeven moment door dit proces heen, of we ons daar bewust van zijn of niet. En voor sommigen gaat het misschien ook wel wat soepeler.terugkeer van Saturnus

Het belangrijkste om te onthouden is dat niet elke terugkeer van Saturnus zwaar hoeft te zijn. Het hangt uiteindelijk af van of je het werk hebt gedaan, de duidelijke tekens kon herkennen, of je actie hebt genomen voordat dit moment aanbreekt. Of dat je het niet serieus hebt genomen, niets hebt gedaan en alles hebt genegeerd wat het leven je probeerde te vertellen.

Met dit nieuwe bewustzijn heb ik me gerealiseerd dat alles niet alleen maar ‘in elkaar stort’. Alles wat niet werkt wordt ook heel concreet en duidelijk voor me. Zodat ik ze kan aanpakken en oplossen. En tegelijkertijd betekent het ‘in elkaar storten’ ook dat er een nieuwe bodem ontstaat waar ik nieuwe dingen op kan bouwen. Sterker dan ooit en duidelijker gebaseerd op wat we belangrijk vinden. De volgende stap op je reis.

Ik word zelf geroepen om dieper te duiken in mijn identiteit, in wat ik echt wil, wat me tot leven laat komen en wat mijn doel is hier op Aarde. Niet meer met de stroom meegaan en op m’n gemakje door het leven gaan zonder duidelijke richting, zoals ik tot nu toe eigenlijk altijd heb gedaan. Het is me nu duidelijker dan ooit dat het tijd is om volwassen te worden en het leven te creëren waar ik altijd al van heb gedroomd.

Wat kun je verder verwachten?

De terugkeer van Saturnus laat je vaak voor het eerst de druk van de tijd voelen. Het maakt je bewust van je eigen sterfelijkheid. Je voelt misschien meer druk om je eigen leven op te zetten en dat je dat zo snel mogelijk moet gaan doen. Alsof je bijna te laat bent. Je hebt je dromen, maar het lijkt een enorm obstakel dat het zo lang zal duren voor die uit kan komen. In deze periode van je leven kan het je enorm helpen om te focussen en om gedisciplineerd en helder te werk te gaan. Die angst dat je tijd straks op is, is vaak precies de motivatie die je nodig hebt om van je luie kont te komen en echt te gaan werken om je dromen te bereiken, om je geïnspireerde wensen te doen uitkomen.

Soms zorgt de terugkeer van Saturnus voor een soort crisis die je oog in oog zet met je grootste angsten. Misschien loopt je relatie met je geliefde stuk of verlies je een goede vriend. Misschien raak je je baan kwijt of moet je weer bij je ouders gaan wonen. Het kan echt van alles zijn. Soms worden we helemaal uitgekleed en gedwongen om onze angsten recht in de ogen te kijken. Zodat we die angsten kunnen overwinnen en onze hoogste potentie bereiken. Het is een eng idee, maar je neemt nooit meer op je dan je aankunt. En onthoud: het is allemaal deel van het proces.

Voel je je down of depressief?

Ik voelde me ontzettend down! Saturnus staat ook bekend als de ‘Grote Boze Planeet’. Komt Saturnus in het spel, dan kijken de meeste mensen daar tegenop. Dus lijkt je leven uit elkaar te vallen, dan zou het best Saturnus kunnen zijn die met negatieve krachten je leven verandert. Alles wat gebeurt, gebeurt om je te begeleiden op je reis van innerlijke heling en naar de ultieme ontdekking van de echte bron van jezelf. Zit je nu middenin jouw terugkeer van Saturnus? Durf dan te kijken naar wat er niet werkt en laat het los. Als je je wanhopig blijft vasthouden aan de dingen die Saturnus uit elkaar probeert te halen, dan leidt dat juist tot meer pijn in je leven. Wees eerlijk naar jezelf en ontdek wat je echt belangrijk vindt. Wat je wil en wat weg mag. Zo kun je de angst achter je laten.

Wat is jouw Saturnus?

Jouw Saturnus is het sterrenbeeld waar Saturnus in stond toen je werd geboren. De basisprincipes van de eerste terugkeer van Saturnus zijn voor iedereen hetzelfde, maar ieder sterrenbeeld geeft deze periode in je leven zo zijn eigen dynamiek. Als je precies wilt weten wat je kunt verwachten of hoe je al die chaos moet opvatten die je nu doormaakt, zoek dan meer op over jouw Saturnus-teken. Veel lezen kan je enorm helpen om dit proces door te komen.

Het licht aan het einde van de tunnel

Vergeet niet dat ook dit weer voorbij gaat. Het idee dat alles tijdelijk is, heeft me geholpen om sterk te blijven. Deze periode is tijdelijk. En als je je ook nog goed bewust bent van wat er gebeurt en waarom, dan lukt het je zeker om niet gek te worden en zelfs om rust te vinden. Hopelijk helpt dat je om die grote beslissingen te maken die je al zolang uitstelt uit angst of onzekerheid. Uiteindelijk is deze periode een cadeau. Het bestaat om ons te helpen herkennen wat ons niet meer dient, om onze trauma’s te overwinnen, om emotionele bagage los te laten en om ons dichter te brengen tot onze volle en heerlijke potentie! Ja, het kan ontzettend vervelend zijn. Maar denk ook aan de beloning voor al dit harde werk! Je ultieme zelf staat je te wachten, en vergeet niet om te vertrouwen op het proces.

Engelenboodschap
Engelenboodschap
Engelenboodschap

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in