diepe zielsconnecties
Stefan Keller

De ontmoeting met een zielsmaatje brengt veel opschudding in je leven. Zelfs zoveel, dat je leven op zijn kop komt te staan. Alles waarvan jij dacht dat het je lief was, blijkt een illusie of trek je op zijn minst in twijfel. Omdat je het plotseling vanuit een ander perspectief kan zien.

Wat een enorme kwantumsprong in bewustwording is dat!
Leven vanuit die andere, nieuwe energie brengt je een totale transformatie. Het zorgt ervoor dat je wakker wordt geschud op een manier die je aan het denken zet. Wat wil ik (nog) wel of niet (meer)? Wat heb ik ooit aangeleerd als waarheid, maar is eigenlijk niet mijn waarheid?

Je speelt dan voornamelijk met de vraag: ‘hoe wil ik mijn leven eigenlijk wél leven, en hoe moet dat dan?’

Levenslessen

Vanuit zielsontmoetingen ontstaan uiteindelijk zeer belangrijke levensgebeurtenissen waardoor je kansen en mogelijkheden krijgt om terug op je eigen spoor te komen. Terug bij je eigen wil, je levensdoel en je levenstaak. Alles wat je tot voor de ontmoeting niet deed, wegstopte, niet wilde voelen, brengt die ontmoeting aan het licht.

Er zijn veel geromantiseerde termen om diepe zielsconnecties te duiden. Welke naam je eraan geeft, maakt eigenlijk niet uit. Het gaat om de impact die de ontmoeting met deze ziel heeft op je leven.

Nieuwetijdskind Magazine Instagram
Nieuwetijdskind Magazine Instagram
Nieuwetijdskind Magazine Instagram

Spiegelen

De intensiteit van de impact op je leven, is te meten aan de grootte van de spiegel die de andere ziel aan jou laat zien. Hoe dieper je wordt geraakt, hoe groter de bewustwordingsshift zal zijn.

Eigenlijk gaat het er in de kern om, dat wat je jarenlang hebt weggestopt of onbewust was, ineens in zijn volheid in je leven is. Je voelt, ervaart, bruist en siddert.

Hoe kan het dat je de gevoelens vanuit je kern zo lang wegstopt? Wat je ooit hebt aangeleerd, waar je wiegje stond en op welke manier jouw overtuigingen zijn gevormd, bepaalt hoe jij vanuit de basis reageert en daarmee hoe jij bent. (Zonder iets of iemand ergens ‘de schuld’ van te geven.)

Zo leer, zie, ervaar en doorleef je een bepaalde manier van het leven. Terwijl het leven nog minstens honderd andere variaties heeft om te leven. Al die 99 variaties mis je in jouw basis, waardoor die ene, jouw bekende manier plotseling een beperkende manier is.

Rotperiode

Het zou kunnen dat je door de onderdrukking van je verborgen of ongekende gevoelens verschillende burn-outs hebt doorgemaakt, en het geluk maar niet lijkt te kunnen vinden. Wat ga je dan doen? Projecteren! Met je geliefden ruzie maken, omdat je niet lekker in je vel zit. Je projecteert je ongenoegen op de ander. Het is net alsof de ander deze vervelende gevoelens expres bij je naar boven haalt. Dat is niet zo. Je voelt je rot door jezelf. Door datgene wat in jou zit, wat jij ontkent, niet wilt of durft te zien.

Wat die ontkenning van ‘wie je werkelijk bent’ met je doet, is zeer zwaar en pleegt vooral roofbouw. Het kost je werkelijk bakken met energie die continu wegstroomt…

Oogkleppen eraf!

En dan is daar ineens die ontmoeting met een persoon waar je zeer van onder de indruk bent of plotseling veel gevoelens voor hebt. Of iemand die op zijn minst zeer veel impact of invloed op je leven heeft doordat je in iets wordt geraakt wat je al jaren kwijt was… Iemand die je triggert door zijn of haar doen en laten, doet dingen die je oogkleppen van je hoofd afgooien.

Hoe kan het dat die impact zo groot is? Omdat de ander je een hele grote, krachtige spiegel voorhoudt van jezelf. Je diepe kern die je al jaren wegstopte en verdoezelde, wordt geraakt. Ineens voel je weer wat je al jaren onderdrukte. Het komt als een vulkaanuitbarsting naar de oppervlakte. Vandaar dat je bruist en siddert!

Associatie

Ineens heb je diep contact met jezelf, maar omdat je die ene persoon ontmoet hebt, associeer je je gevoelens met die persoon. Zo lijkt het erop dat hij of zij de enige is in je leven die jou dat fijne gevoel kan geven. Het is een zeer verslavend gevoel. Want het is zo fijn! Je hebt dat gevoel zo lang onderdrukt en daardoor onbewust vreselijk gemist. Daardoor lijkt het alsof je nu ineens compleet bent met hem of haar. Maar dat is natuurlijk niet zo…

Het geeft je wel een heel mooie aanwijzing: Het laat zien dat je klaar bent voor de volgende fase van je leven: leren leven vanuit je kern.

Door de intensiteit van je gevoelens, de impact die het op je leven heeft, lijkt het alsof die persoon de enige in je leven is die bij je past en jou gelukkig kan maken.

In je hoofd kan je de gedachte niet aan elkaar ooit los te moeten laten. En daarmee creëer je opnieuw een illusie: ‘Ik kan niet zonder hem of haar. Alleen door hem of haar kan ik mij zo voelen zoals ik mij nu voel’. Zo start je opnieuw het proces op om je geluk buiten jezelf te zoeken. Stop daarmee! Want dat is precies wat je al die jaren hebt gedaan. Het geluk buiten jezelf zoeken.

Dat is nu juist precies datgene wat jou niets heeft opgeleverd, alleen maar eenzaamheid en frustratie.

De les hierin is: terug naar je kern.
Ga vanuit je kern leven!

Hoe doe je dat?

Hierbij alvast één aanwijzing: Alles wat je die ander wilt geven, is eigenlijk je eigen zielsverlangen. Dat zijn alle zielsfragmenten die je zelf mag gaan helen. Daarna zal je jezelf compleet voelen en vanuit die compleetheid kunnen mensen alleen nog maar een kers op de taart zijn in je leven. En niet meer een onderdeel van de taart.

Je bent wakker gemaakt waardoor je dichter bij jezelf bent gekomen. Op het juiste spoor gezet. Wat je nog voelt als napijn om diegene los te moeten laten, zijn je eigen levensissues waaraan je nog ’te werken’ hebt. Deze issues voel je nu sterker door de ontmoeting met de spiegel. Omdat je je tijdelijk ‘heel’ of compleet hebt gevoeld.

Zie de ontmoeting als iets moois en leerzaams, hoe lastig het ook is… Het doel is altijd om vanuit je kern te gaan leven. Ga dat doen!

Wil je meer weten over zielen, tweelingzielen en zielsconnecties? Ik heb vier mailtjes voor je geschreven over dit onderwerp. Wil je deze gratis ontvangen? Dat kan via deze link

Engelenboodschap
Engelenboodschap
Engelenboodschap