Wat doe je als je niet weet hoe je ergens liefde aan moet geven

Soms is het echt heel erg moeilijk om bepaalde emoties te aanvaarden en weet je niet hoe je liefde moet geven aan je verdriet of pijn wat je bijvoorbeeld voelt. Of je weet niet hoe je liefde moet geven aan het verleden dat je je herinnert, aan mensen die je gestraft hebben of aan het donker in jezelf. Misschien weet je niet hoe je liefde moet geven aan degene die je niet kunt veranderen, of aan degene die je niet wil vergeven. Degene die niet wil groeien.

Wat doe je als je niet weet hoe je ergens liefde aan moet geven? Dan omhul je dat moment met liefde.

Als je niet in staat bent om liefde te schenken aan dat wat er bij jou naar boven komt borrelen, aanvaard dan dat moment. Besef dat je op dat moment geen liefde kunt geven aan wat is en dat je niet weet hoe je dat zou moeten doen.

Want als je erkent dat je niet weet hoe je jezelf moet liefhebben, dan doe je afstand van ieder conflict en kun je alsnog je hart binnengaan.

Het kan contra-intuïtief lijken om toe te geven van wat je niet weet of niet weet hoe te doen. Toch zal hierdoor een grote ruimte, ontspanning en opluchting ontstaan in je lichaam.

Nieuwetijdskind Magazine Instagram
Nieuwetijdskind Magazine Instagram
Nieuwetijdskind Magazine Instagram

En als je aanvaardt wat je niet weet, wordt het Universum in jou, dat deel in jou dat alles weet en doet, opgeroepen om in actie te komen. Dan lost het Universum het voor jou op en kan dat stuk wat het niet weet, alsnog bevrijd worden. En zo bevrijdt je jezelf steeds meer van een pijnlijk verleden, zelfs als je nog niet in staat bent om bepaalde gevoelens het hoofd te bieden.

Omarm je innerlijke kind

Door eerlijkheid op een diep niveau te omarmen zul je kunnen waarnemen dat je je veel lichter voelt. Je zult je meer en meer gaan beseffen dat alle omstandigheden tot stand zijn gekomen om in contact te komen met de gevoelens van je innerlijke kind. Je komt immers in een steeds hoger bewustzijn terecht.

Met iedere oprechte omhelzing geef je je lichaam toestemming om het cellulaire afval dat klaar is om genezen te worden vrij te geven. Alles wat naar boven komt, wordt uit jouw veld verwijderd. Door gewoon je aandacht te brengen naar dat deel van het lichaam waar je het ongemak opmerkt, langzaam te ademen naar het centrum van dat ongemak en met zachte liefdevolle aandacht te reageren op je innerlijke kind, laat je het cellulaire afval in jou in een rap tempo verdwijnen.

Het zal ervoor zorgen dat je aandachtiger, liefdevoller, zorgzamer en bedachtzamer bent dan ooit te voren. Het Universum wil dat het kind tevoorschijn komt als de meester die je al bent. Het laat je tot bloei komen. Om zo bewust uit te groeien en het potentieel te leven van je eigen oneindige natuur.

Om dat te bereiken is het nodig dat je de liefde je meest natuurlijke reactie laat zijn. En als dat nog niet lukt, dan is dat het volgende moment dat omarmd en ondersteund wil worden.

Doen: schrijf je zelf een liefdesbrief

We hebben allemaal te maken met te korten, we hebben allemaal te maken met behoeften die niet vervuld werden. Misschien werden we niet begrepen, konden je ouders je niet accepteren zoals je bent. Misschien werd je aan je lot overgelaten of afgewezen. En misschien voelde je je totaal onzichtbaar en er niet toe doen. Mocht je je niet uiten.

Vaak willen we dat onze partners onze onvervulde behoeften alsnog opvullen. Meestal worden we dan gespiegeld in onze pijn van vroeger. En al vullen de partners het wel op: het zal nooit genoeg zijn.

Het goede nieuws is dat je het wel aan jezelf kunt geven. Een hele voor mij simpele manier om dit aan jezelf te geven is in de vorm van een liefdesbrief aan jezelf, met indrukwekkende resultaten. En ook zo herschrijf je je verleden en je cellulaire geheugen op een diep niveau.

Dat zou er zo uit kunnen zien:

Lieve Simone,

Wat ben ik blij met jou, dat je bij me bent. Ik zie je heel erg graag. Ik hou van je en hoor je. Je bent heel erg belangrijk voor mij. Je mag zijn precies zoals je bent. Je bent goed zoals je bent, hoe anders dat ook is. Je bent een prachtig wezen. Je bent liefde. En je verdient mijn aandacht en mijn liefde. Ik ben er voor jou. Altijd.

Je mag verdrietig zijn. Ik zal bij je zijn zolang als nodig is. Omdat ik van je houd. Je bent mijn liefde meer dan waard. En het anders zijn van jou vind ik prachtig. Ik ben zo graag bij je. Dat verdien je. Je verdient alles wat je hart je ingeeft. Je mag ook vertrouwen op je eigen kwaliteiten. Je hebt zoveel in je.

Ik zie jou. Ik hoor jou. Ik luister naar jou. Ik ben graag bij jou. Je bent alles waard. Je bent liefde. Ik ben er voor jou.

Liefs Simone

Doe dit eens een week lang. Vertel je zelf waar je naar verlangd had en wat je goed had kunnen gebruiken. Kijk na een week eens hoe het met je gaat.

Koester ook jouw hart

De liefde helpt jou om elk ongemak onmiddellijk te transformeren. Als je daarnaast ook nog eens je eigen hart met enige regelmaat koestert, zal de wereld jou je eigen liefde gaan laten zien.

Dat kun je versterken door ook alles wat je onderweg tegenkomt jouw liefde te schenken: ‘Wat het ook is, ik schenk het liefde’. Je komt het immers niet voor niets tegen.

Dan gebruik je de liefde om pijnlijke momenten om te zetten. Net als ieder ander moment wat zich daarna aandient. Je gebruikt de liefde als je niet weet hoe je ergens liefde aan moet schenken. En je gebruikt de liefde om het innerlijke kind in jou te omhelzen.

Het groeiende licht in jou zal door de wereld om je heen weerspiegelt gaan worden. Heb geen haast. Laat jouw hart en jouw hartsbewustzijn groeien in een eigen tempo. Het zal je leven een stuk lichter en liefdevoller maken.

Boekentip: Matt Kahn – ‘Wat het ook is, geef het liefde’

Engelenboodschap
Engelenboodschap
Engelenboodschap

7 REACTIES

 1. Wat een ontzettend mooi artikel. Ik had het al gelezen en gedeeld. Vanochtend op eerste kerstdag nog een keer gelezen. Het is precies wat ik nu kan gebruiken. Een liefdesbrief aan mezelf. Hoe toepasselijk nu met de feestdagen waarin emoties een loopje met je kunnen nemen. 🙁
  Dank je wel Simone Rutgers voor dit mooie artikel. Ik haal er veel steun uit. Ik ga vandaag op deze eerste kerstdag een mooie liefdesbrief aan mezelf schrijven. Mooie dagen toegewenst voor iedereen.
  Veel liefs
  Rita

 2. Hoi!

  Toevallig dat dit artikel ineens voorbij komt en ik mijzelf in november nog een liefdesbrief heb geschreven en deze heb geplakt in mijn inzichten dagboek. Ik ga dit artikel uitprinten en erbij voegen haha.. En Rob en Mies ik begrijp echt jullie gevoel er bij.. Toen ik op het idee kwam om mezelf de liefdesbrief te schrijven kwamen diezelfde gevoelens die jullie omschrijven ook om de hoek kijken! Maar ondanks deze gevoelens heb ik daar geen gehoor aan gegeven.. Omdat het zo zonde is dat die weerstand ons er van kan weerhouden om iets niet te doen wat je stiekem misschien wel zou willen doen.. terwijl dit soort dingen je misschien wel tot meer zelfinzicht of persoonlijke groei zou kunnen brengen! In iedergeval is het proberen echt de moeite waard! En wanneer jullie overwegen om dan toch die liefdesbrief aan jezelf te schrijven.. Dan geloof ik zeker dat je een gevoel van “trots op jezelf” kunt ervaren.. Al is het in eerste instantie alleen al om het feit dat je toch iets hebt gedaan vanuit de gevoelens dat je iets wilt doen en het hebt gedaan en niet hebt toe gegeven aan de gevoelens van weerstand die je er dan toch van hebben weerhouden.
  Jullie kunnen het! 🙂

  Groetjes Merel!

 3. De liefdes brief aan jezelf vind ik een mooie manier. Maar er komt ook een weerstand bij me omhoog omdat het zo gemaakt is en ik zelf de liefde erin niet echt voel. Een welgemeende brief zou meer bij me binnen komen denk ik. Ik heb net als bij affirmaties ook grote weerstand. Wat ik zelf wel eens doe als ik er niet uit kom, de vraag stellen ; wat zou liefde in dit geval doen of zeggen. Dan is het meer vanuit het oogpunt van liefde een geen opgelegde liefde. Hopelijk begrijp je enigszins wat ik zeg.

  Bedankt voor het artikel!