We gaan allemaal wel een paar keer per dag naar het toilet.

Maar wat doe je daar eigenlijk? Afgezien van het lozen van afvalstoffen…. Meestal zet je je verstand op nul. Sluimerstand. Alsof je de tijd even stilzet, zodat je daarna direct door kunt gaan waar je gebleven was. Maar het toilet is een mooie kans om jezelf even positief op te laden.

Die korte onderbreking, een paar keer per dag, haalt je even uit je routine.
Soms is het leven net een trein: Je dendert maar door, uren achter elkaar, dag in dag uit. Soms sta je even stil en vraag je je af waar je nu eigenlijk mee bezig bent en waar je naartoe wilt. En vervolgens dendert het weer door. Vrij onbewust dus. Je wordt beziggehouden door de dagelijkse dingen. Wat jij écht belangrijk vindt verdwijnt naar de achtergrond.

Maar zie toiletbezoek eens als een bezoekje aan jeZelf.
Een bezoekje waarbij je je even komt opladen met dat wat jij nodig hebt. En dat kan van alles zijn.

Wat is er nou verkwikkender dan een goed gesprek met jeZelf?
Je kunt jezelf steunen, motiveren en complimenteren. Wat zou je willen dat mensen tegen je zeggen? Zeg dat tegen jezelf! Geef jezelf een boodschap van liefde, kracht of wijsheid. Geef je zelfvertrouwen een boost. Iedere keer weer, iedere keer dat je op het toilet zit. Waarom niet?

Nieuwetijdskind Magazine Instagram
Nieuwetijdskind Magazine Instagram
Nieuwetijdskind Magazine Instagram

Herinner jezelf aan de positieve dingen.
Voel je dankbaar voor wat je hebt. Wees dankbaar voor het bed waarin je slaapt, voor de mensen die je om je heen hebt, voor de zon en de regen. Je bent mooi, slim, lief, de moeite waard. Vertel jezelf dat keer op keer. Iedere keer als je op het toilet zit. Iets beters heb je daar toch niet te doen.

Waarom zou je in de sluimerstand gaan, je kunt ook juist je bewustzijn verhogen.
Mediteer of affirmeer als je op het toilet zit. Doe visualisaties die je helpen je goed te voelen. Wees even helemaal aanwezig in je lijf, en maak ook even contact met je hart. Of met je beschermengel. Voel het leven door je heen stromen. Voel de liefde die je hebt voor je hond, je kind, de natuur… en voel die liefde ook voor jezelf.

Maak een afspraak met jezelf, nú, over wat jij vanaf nu gaat doen op het toilet.
Houd je ook aan de afspraak. Hang iets op in die ruimte dat jou herinnert aan deze afspraak met jezelf. Dat kan een foto zijn, een tekening, of een woord dat je uitprint. Als je binnenkomt, zeg dan “Hallo” tegen jezelf. Geniet van dat moment voor jezelf. Laad je op met positiviteit.

Voor je het weet worden de toiletbezoekjes de mooiste momenten van de dag.

Boeken Tip:
>>Visualisaties voor ontspanning en inspiratie<<visualisaties

Engelenboodschap
Engelenboodschap
Engelenboodschap

1 REACTIE

  1. Hallo Jackelien, wat een verkwikkend en leuk onderwerp! Dankje! Heel rustig en fijn van je afvalstoffen te ontdoen…. is heel relaxte bezigheid….

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in