nieuwetijdskindmagazine
nieuwetijdskindmagazine
nieuwetijdskindmagazine

In mijn werk met mensen kom ik steeds dezelfde onderwerpen tegen en dat zijn geen andere onderwerpen dan die ik zelf ben tegengekomen op het moment dat ik ging doen waarvoor ik op aarde ben gekomen: het leven van mijn zielsmissie.

Blokkades om te gaan doen wat jij te doen hebt

Wie dit leest, bewandelt, net zoals ik, het pad van bewustwording en transformatie. De kans is groot dat jij op aarde bent gekomen omdat je wil helpen. En dan bedoel ik mensen helpen met hun processen als coach, therapeut of healer bijvoorbeeld of dieren helpen of moeder aarde. Op jouw eigen specifieke manier, maar altijd in het teken van licht en liefde.

En misschien herken jij wel de volgende blokkades:

nieuwetijdskindmagazine
nieuwetijdskindmagazine
nieuwetijdskindmagazine

-gebrek aan eigenwaarde

-angst in welke vorm dan ook

-gevoelens van onveiligheid

-gebrek aan vertrouwen

Of afgeleiden hiervan.

Deze blokkades kunnen heel diep zitten en zelfs zorgen voor (onbewuste) sabotage. Dan hoor je jezelf steeds zeggen dat je niet weet wat jouw missie is. Of: iedere keer als jij een stap wilt zetten gebeurt er iets of laat je je afleiden en doe je het dus niet.

Je zielsverlangen kiest jou

Je zielsverlangens kiezen jou. Jij bent jouw verlangens. Hoe voelt dat, als je dat zo leest? Het komt opeens heel dichtbij, hè? Ja, jouw verlangen is ook niet iets buiten jou, ‘toeval’ of welk label jij er dan ook maar op plakt. Jouw verlangen is een onderdeel van jou. En het enige wat deze verlangens willen, is dat ze vorm krijgen. Dat jij ze vormgeeft.

Hoe vaak doen we onze verlangens niet af als onrealistisch, ondenkbaar en “Ik heb geen idee hoe?” En soms negeren we ze, gewoon omdat het ook lastig kan zijn om je verlangens vorm te geven, om ze te manifesteren in je leven op aarde. Want op verandering zitten we niet altijd te wachten, zelfs al kan het daardoor een stuk leuker en bevredigender worden in je leven.

Geef jezelf toestemming

Geef jezelf toestemming om alles wat jij voelt, al jouw verlangens, als waar aan te nemen voor jou. En geef jezelf toestemming om jouw verlangen te volgen. Wat wil er ontstaan? Alles is energie en de energie in de vorm van jouw verlangen wil nu door jou vorm krijgen. Volg je inspiratie. Volg je intuïtie. Ga op pad.

Je herkent het wellicht wel dat een verlangen ook niet weggaat. Ook al schuif je het aan de kant om welke reden dan ook, het blijft zich aandienen. Dat is ook niet voor niets, nu je snapt dat jij dit verlangen bent. Het is echt een onderdeel van jou wat gemanifesteerd wil worden. Waarom zou het dan verdwijnen?

Als je dit herkent in je leven en tot nu toe heb je niets met je diepe verlangens gedaan, dan wil je er nu misschien wel aan gaan.

Dit is hoe je je leven vormgeeft: het volgen van de stroom van je leven. Het opvolgen van dat wat jij voelt dat wil ontstaan door te luisteren naar je intuïtie en de verlangens die jij diep van binnen voelt.

Het is niet moeilijk of hard werken, integendeel, dit is moeiteloosheid.

Heel je blokkades

Maar dan nog zijn de saboterende blokkades in je aanwezig. En op het moment dat jij jezelf toestemming geeft en besluit dat jij je verlangens vorm gaat geven (omdat je geen andere keus hebt), komen de belemmerende emoties en overtuigingen omhoog. Realiseer je dan dat deze ooit zijn ontstaan door ervaringen die jij hebt gehad maar die oud zijn. En je wilt je er niet langer door laten tegenhouden. Het kan zelfs zo zijn dat de overtuigingen die je hebt niet eens van jou zijn, maar dat je die met de paplepel hebt ingegoten gekregen.

Onderzoek alles wat er in je omhoog komt. Schrijf het op. Onderzoek het. Als het niet van jou is, laat het dan sowieso los. Als het wel van jou is, kijk dan of je het kunt loslaten omdat het nu niet meer geldt en herschrijf je overtuigingen.

Het kan ook zijn dat er echt verdriet omhoog komt en geef dat dan ruimte. Let er op, dit is een proces. Niet in één keer klaar en wie weet hoelang je hier al niet mee rond loopt. Het kan best een tijdje duren voordat je merkt dat je verdriet over is of dat je geen angst meer ervaart als je iets wilt ondernemen.

Je verlangens krijgen vorm

Dit is het proces wat ik zelf hanteer en waarmee ik met mijn klanten werk. Alles begint aan je binnenkant, want wat je uitstraalt, dat krijg je terug. Dus als jij je onveilig voelt, trek je meer redenen aan in je leven waardoor je je onveilig voelt. Als jij depressief bent, kan je geen vreugde ervaren. Als je bang bent voor tekort en een schaarste-bewustzijn hebt, zal je geen overvloed aantrekken.

Je ziet aan je omstandigheden dus precies wat jij uitzendt. En als het je niet bevalt wat je ervaart, keer dan naar binnen en onderzoek daar wat voor deze ervaring heeft gezorgd. Iets anders hoef je niet te doen. En dan zie je langzaamaan dat waar jij naar verlangt, vorm krijgt: je hebt je blokkades geheeld en je volgt je intuïtie om de stappen te zetten die jij wilt zetten en die je nu ook kunt zetten. Stap voor stap voor stap komt jouw verlangen dichterbij.

© 2017 Machteld Sikkema-GeniusinMotion

2 REACTIES

  1. Dank je wel voor het delen van dit artikel. Ik durfde de laatste tijd mijn diepste verlangens niet te zien/voelen. Terwijl ik tijdens het lezen van dit artikel mijn diepste verlangen weer naar boven kwam en het geeft mij moed om mijn diepste verlangen uit te laten komen. Heel erg veel dank hiervoor.

  2. Mee eens. De ingevingen die wijzen naar je authentieke verlangens is een weg van trail en error. Je loopt een paar keer tegen, meestal dezelfde euvels op in je leven. Trekt lering eruit en transformeert naar een niveau dat beter aansluit bij jou zielsmissie. Zelfbeheersing, mentale uithouding en discipline leiden naar een weg van meer voldoening en innerlijk geluk.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Laat een reactie achter
vul je naam in