DELEN
hooggevoelige kinderen en eetproblemen

-door  Berry Vincenta-
Verschillende mensen op uw aarde zijn mensen, die een heel gevoelig stoffelijk niveau hebben. Een heel gevoelig stoffelijk lichaam. Dit lichaam verdraagt niet altijd alles wat een ander mens, die niet zo gevoelig in het lichaam is, wel verdraagt.

Wanneer een mens geen vlees verdraagt, wanneer een mens de energieën vooral van vlees niet verdraagt, is dit iets wat innerlijk heel duidelijk traceerbaar is.

Het is belangrijk dat juist een mens, die daar ook innerlijk weerstand tegen voelt, zijn hart en gevoel daarin volgt. Want de trilling die dan anders tot zich wordt genomen, is dan niet in overeenstemming met dat wat dat lichaam nodig heeft. Een mens die vegetarisch is, is een mens die kiest om dat niet in zijn lichaam te brengen, omdat die energieën niet in overeenstemming zijn en die mens daar alleen maar ziek van zou kunnen worden.

Daarin zit een enorme drang tot een soort van schoon worden in dat lichaam. En dat kan een onderdeel zijn van het leven wat die mens dan leidt. Dus is het voor ieder mens zijn eigen innerlijke ervaring hoe hij of zij reageert op het voedsel wat in de incarnatie van dat leven tot hem komt.

Dat voedsel, of het verdragen wordt of niet, zal daarin door het lichaam heel duidelijk worden gevoeld. Het is belangrijk voor een ieder die juist vanuit het vegetarisch zijn in het leven is, die vanuit een enorme sensitiviteit ook onder zoveel prikkels vaak gebukt gaat in het leven, dat die mensen extra aandacht hebben voor allerlei extra’s, die zij zich anders dan aan het lichaam aan gaan bieden. Het is belangrijk omdat er anders toch tekorten zouden kunnen ontstaan, die heel veel energie dan weghalen van dat wat een mens in zijn  levensenergie van overdag nodig heeft. Dus altijd zal daar een soort van extra aan toegevoegd dienen te worden.

Het is belangrijk voor u allen om te weten, dat u daarin ook zuinig dient te zijn op uw eigen stoffelijke lichaam. Maar ieder lichaam is anders en zal ook anders reageren. Een mens die wel of geen vleesproducten eet, een mens die wel of niet vegetarisch is, zijn mensen die het allemaal vanuit en andere belevingswereld kiezen. Deze keuzes kunnen alleen maar in respect worden bekeken. Een ieder heeft nodig voor zijn lichaam wat nodig is in dit leven. Daarin is een mens vrij en vooral ook is een mens heel erg verbonden en ook heel sterk verantwoordelijk voor zijn eigen lichaam daarin, die toch de tempel is van zijn eigen ziel in dit leven.

Dit leven wat bezield wil worden door u allen. Dit leven wat nu in deze nieuwe tijd op een hele nieuwe manier bezield kan gaan worden als u bereid bent te kijken naar dat wat ik u bijvoorbeeld allemaal heb aangereikt.

Juist deze bezieling is een bezieling, die zo rechtstreeks uit het hart komt dat deze bezieling direct ook wortel zal schieten in de Aarde. De Aarde waar u deel van uitmaakt. De Aarde waar u deel aan hebt. Waar u op loopt en waar u ook steeds opnieuw weer de energie van aangeboden krijgt om aan te groeien. Dat is de bezieling, die op dit moment vanuit een enorm lichtveld in uw leven kan zijn.

Een lichtveld die ook maakt dat de zwaarte uit het leven kan verdwijnen.

Dat u opnieuw weer terug durft te keren naar de onbevangenheid in uzelf.

Dat de onbevangenheid, dat wat u ooit heeft gekend in uw leven, weer een rol mag gaan spelen.

Dat u vanuit die onbevangenheid weer impulsief durft te zijn in het leven. In de keuzes die er worden gemaakt. Daarin zal er dan zo’n lichtvoetigheid ontstaan, dat juist de blijdschap, de blijheid, in het leven weer een enorme hoofdrol krijgt. En deze blijdschap, die zo’n contact maakt met uw eigen autonome wezenskracht, zal dan werkelijk zijn plek gaan vinden op deze nieuwe Aarde.

Mijn zegen.

http://www.berryvincenta.com/

24 REACTIES

 1. Mooi artikel!

  Naar ons gevoel is het inderdaad zo dat een mens moet eten wat hem/haar het beste lijkt. Meestal wordt dat wat het beste bij je past je ingegeven door je ziel. Zo zijn wij 9 jaar geleden gestopt met slachtproducten te eten, 2 jaar geleden merkten wij dat het vegetarisme niet meer bij ons paste en zijn wij overgestapt op veganisme. Vorig jaar viel ons op dat ook het veganisme energetisch te zwaar was voor ons en zijn wij overgestapt naar het vruchtisme. Het gevolg is dat wij ons steeds pittig voelen en toch voldoende voedingsstoffen binnen krijgen. Ook andere producten, zoals alcohol, koffie, thee, enz. die het lichaam niet nodig heeft hebben we uit ons menu geschrapt. eigenlijk is het zo dat we voeding meer gaan zien zijn als een functioneel noodzakelijke aanvulling waarmee wij ons lichaam voeden en gezond houden.

  Men vind deze manier van leven een beetje vreemd maar wij voelen ons er zeer goed bij en zo willen wij dat ook houden.

  Edmond en Rita

 2. Afgelopen week verontrustende berichten op TV vernomen. Er schijnt nogal onhygiënisch te worden omgesprongen met vlees in de slachterijen. Darmen worden zelfs niet voldoende schoongemaakt, zodat er zelfs poep in je karbonades kan zitten. Nou geef mijn portie maar aan fikkie.
  Of het gezond is, mag iedereen zelf beoordelen. 😡

  • Nou, Lia , dat is een beetje ongenuanceerd. Er was vooral heel veel aandacht voor hygiëne in de slachthuizen. Ze zijn doodsbang voor besmetting met allerlei bacteriën en ziekte. Tegenwoordig is de vlees import en export zo massaal dat een fout kan leiden tot massale besmetting , waarbij vooral nagedacht wordt dat dit kan leiden tot een boycot, en dus heel veel centjes kost. Over de dieren wordt niet gesproken. Het is zelfs zo dat die angst voor zo’n maatregel echt door zo’n plek waart. Maar nu komt het : door bezuinigingen binnen de overheid is er absoluut geen ruimte meer voor kwaliteitscontrole. Vandaar die grote schandalen waar de consument er ineens achter komt dat zijn kiloknaller bestaat uit , ja, waaruit eigenlijk.? Over de dieren gaat dit verhaal al lang niet meer.

 3. Ik heb er verder nog nooit van gehoord, maar ik ben een “natuurlijke vegetariër”. Zelfs als baby kreeg mijn moeder geen vlees bij me binnen. Ik spuugde het gewoon uit. Verder at ik alles. Na 36 jaar eet ik nog steeds geen vlees. Elk jaar laat ik mijn bloed controleren, maar ik kom gewoonweg niks te kort. Heb er zelf geen verklaring voor. Vlees eten is voor mij gewoonweg niet natuurlijk (naar mijn persoonlijk gevoel. Ik heb niks tegen vleeseters :))

  Ik vroeg me af of er nog iemand is die nooit vlees heeft gegeten en hiermee perfect gezond is? Ik ben nog nooit iemand tegengekomen …

  • @Vonkje,

   Hey Vonkje,

   ik ken een heleboel mensen die nog nooit vlees hebben gegeten en zo gezond zijn als een vis.
   ik ben dan ”pas” 15 van de 34 jaar die ik tel vegetarier, at daarvoor wel vlees omdat de pot dit schafte.
   ik kan zeggen dat ik zo gezond ben als een vis, en weet zeker dat de vrienden die ik ken die wel al hun hele leven vegetarier zijn dat ook zijn.

   je bent niet alleen

   Liefde en wijsheid

   Soulspeaker

 4. Leuk artikel, maar kon niet vinden wat vegetarisch zijn nou met je doet.
  Ben zelf al meer dan 15 jaar inmiddels vegetarier en voel me hier heel prettig bij.

  Let live and let die zoals dit artikel zegt.

  do wat bij jou goed voelt, vlees eter of niet.
  Ik respecteer ieders keuze, omdat dit (hoop ik ieder) zijn keuze is.
  Moet wel zeggen dat het LIJKT of mijn goede vrienden er meer ”moeite” (lieve pesterijen) mee hebben dat ik vegetarier ben dan dat andersom.
  mij maakt het niet uit wat iemand eet, ieder zijn ding en dat wat bij je past, zeg ik altijd….

  Veel liefs

  Soulspeaker

 5. mooi artikel, ik at de laatste jaren heel weinig vlees, en als ik het toch at dan altijd biologisch. Toch merk ik dat mijn lichaam om goed geaard te zijn, op dit moment af en toe wat meer vlees nodig heeft, hoeveel vitamine B12 ik ook extra neem. Hoewel het besef vlees te eten me niet aanspreekt, luister ik toch wel naar mijn lijf. En ik vertrouw erop dat ik in de toekomst helemaal vegetarisch of zelfs veganistisch zal kunnen eten. Tot die tijd neem ik af en toe een stukje biologische kip of vis. Denk dat goed voelen wat bij je past het beste werkt. En ieders keuze ook respecteren.

  • Ha Heleen,
   Ja, dat klopt. Van vlees word je zwaarder. Dus kun je er beter door afdalen in je lichaam (aarden).
   Groet van Lia

 6. Al bijna 42 jaar ben ik vegetarier. Ben hiermee in Zwitserland begonnen toe ik er werkte en voelde meteen dit is goed, dit past bij mij. Geen slaapaanvallen meer na de maaltijd en een licht gevoel, meer een bevrijding.
  ‘savonds verheug ik mij om een eenvoudige maaltijd met heel veel groente klaar te maken. Ik heb er nooit spijt van gehad neem wel vit.B12. Denk wel dat iedereen naar z’n eigen lichaam en ziel moet luisteren.
  Groetjes,
  Conny

 7. Ik vind het knap als je vegetarisch kunt eten. Zou ik ook willen. Vaak geprobeerd, maar ik houd het nu eenmaal niet vol. Het is niet lekker en je ziet er tegenop, na een lange werkdag, om zo te eten. Ook geprobeerd de kinderen vegetarisch bij te brengen van jongs af aan. Maar dat is ook helaas niet gelukt. Ik vind het heel goed als je het kunt, maar niet iedereen kan dat. Vaker vis per week en 1 dag per week geen vlees, maar ja vis eten is ook niet vegetarisch. Wat ik ook heb gehad een tekort aan vitamine B, wat juist in vlees zit. Ik heb hier jaren mee rond gelopen en geen enkele arts, reguliere, alternatieve of specialist wist hoe ik van mijn pijnlijke mondhoeken af kon komen. Ik bleef maar zalfjes smeren. Na dagelijkse supplement ben ik hier vanaf gekomen. Wie weet wat je nog meer aan tekorten op kunt bouwen door geen vlees te eten.

  • Ha Mariëtte,
   Ja vitamine B12 kan een probleem zijn. Maar als je dit weet kun je er op letten. Verder ben ik zo gezond als een vis, eigenlijk nooit ziek behalve af en toe beetje verkouden. Nou dat was in mijn vlees-periode wel anders. Dus ja de ervaringen kunnen p.p. verschillen. Ik eet trouwens wel vis, en zuivelprodukten. En af en toe een kroketje (jummie, jummie).

   Dat vega niet lekker is ben ik niet met jullie eens hoor. Ik maak super heerlijke gerechten van Hollandse stamppot tot en met Indisch, Egyptisch, Marokkaans eten, etc. Juist die buitenlandse keuken leent zich er uitstekend voor.
   Dag Lia

  • @Mariëtte,
   Beste Mariette,
   Ik herken dat vegetarisch eten in het begin niet lekker is. Ik heb zelf jaren vlees gegeten en ben geleidelijk overgeschakeld naar vegetarisch. Vlees geeft een krachtig, hartig smaakje aan het eten en dat mis je als het er niet is. Ik heb een paar jaar in een gat gezeten, dat ik dacht ‘wat zal ik nu eens eten?’ Ik vond vlees lekkerder, maar voelde me daar naderhand niet lekker bij (opgeblazen gevoel), terwijl ik me prettiger voelde bij vegetarisch eten maar dat minder lekker vond. Uiteindelijk ben ik vanzelf vegetarisch geworden en merk dat ik de geur en smaak van vlees compleet ontwend ben. Ik vind het echt niet meer lekker, te zwaar. Mijn vriend eet wel vlees en als dat niet goed afgesloten in de koelkast ligt, ruik ik het meteen. Het lijkt wel of je zintuigen subtieler worden als je stopt met vlees eten. Als je het ontwend bent, denk je niet meer ‘ha, lekker! lapje vlees!’maar ‘A bah, lapje lijk!’ Zo gaat het bij veel mensen.

   • Hallo Mijntje,

    Ja, zo ervaar ik het ook. Ik voel mij lichter door vegetarisch eten en met open “zintuigen”.
    Alles is energie en vlees is een zwaardere vibratie.
    In de supermarkt ruik ik het vlees ook, hoewel het verpakt in de koelvitrine ligt. Ik ruik dan meteen die weeïge lucht, die doet denken aan een infectie. Veel bacterieën dus. En het lijkt mij niet dat dit inbeelding is.
    Dus voor mij geen lapjes lijk (ha, ha, ha)
    Dag Lia

  • @Mariëtte, Niet lekker?
   Heerlijk je moet je alleen even verdiepen en je kookkunsten aanpassen.. Zo rijkelijk en voedzaam, noten, pasta, rozijnen, groenten, paddestoelen, nou heel wat lekkerder en gevarieerder dan een lap kadaver !!
   Ik wilde vanaf dat ik mee-at met de pot, vroeger thuis, geen vlees eten, mijn buik stribbelde tegen en ik kon het niet! Het voelde zo barbaars, en het mooie is; men denkt dat we vanuit de oudheid echte vleeseters zijn.. nee dus ! Kijk naar ons gebit, niet gemaakt om vlees te verscheuren, ons darmstelsel..niet gemaakt om vlees te verteren, het doet er zo lang over dat het vlees (volgens mij) 48 uur nodig heeft, om vervolgens rottend en wel naar het riool te verdwijnen..En dat was een ziel, gemaakt om jouw tong 5 minuten te mogen strelen..!!??
   En in de winkel heb je ook vitamine B-complex, dus een tekort valt op te vangen..
   Maar ik veroordeel niet-vegetariers niet hoor, ik kàn het niet, kijk naar het blij gehuppel in de wei, van de koetjes, als ze weer naar buiten mogen..Wie zijn wij om zo’n levend wezen van het leven te beroven ????
   Groetjes Eefje.

 8. Als ik de supermarkt in loop voor wat bouwstoffen voor dat lichaam dan weet ik nooit van te voren wat ik bij de kassa ga afrekenen.

  Tuurlijk kan dat hoofd zeggen; ik ben vegetarier of wat dan ook maar dan bepaalt het hoofd al wat er gebeuren gaat en is er geen luisteren naar het lichaam meer.

  Zo zie ik dat er fruit dagen zijn en zo weer weken niet (dan lijkt er bijna een aversie tegen te zijn) zelfde geldt voor brood, groenten.

  Als ik het lijf naar de vleesschappen zie lopen dan vind ik dat best, ik zag het gisteren naar de zuivelproducten lopen, nou toen heb ik ingegrepen en gezegd; neen dat doen we niet, daar ga je van snotteren/slijm vormen.

  Het heeft toch zijn zin gekregen want eenmaal buiten liep het naar de ijscoman en hoorde ik dat er een oubliehoorn besteld werd.

  Neen met het lichaam is niets mis, mits het hoofd het niet voor het zeggen heeft.

  Het hoofd kan het voor elkaar krijgen dat door 1 gedachte al iets niet door het lichaam verdragen kan worden.

  Of dat door trek/honger vanuit geestelijk onbalans er van alles naar binnen gestouwd kan worden waar het lichaam niet op te wachten zit.

  Luisteren naar je lichaam of hoofd, kunst op zich.

  “Dat de onbevangenheid, dat wat u ooit heeft gekend in uw leven, weer een rol mag gaan spelen.”

  Kijk daar kan ik mee uit de voeten, die goede oude tijd, ik zat veilig en onbezorgd en maakte toch onbevangen aan dat bungeekoord de sprong naar buiten.

  Zou ik het over kunnen doen dan zou ik het koord wat ingekort hebben want ik landde op mijn hoofd, hoe kon ik ook weten dat mijn moeder van die korte beentjes had.

  • Ha Aart,
   Ja, zo is het ook. Luisteren naar jezelf. Dat kan de ene dag dit zijn en de andere dag wat anders.
   Ik weet wel dat ik als kind al een enorme aversie had tegen al die lappen vlees in de pan. Om van die glibberige vieze gele vetrandjes maar niet te spreken. En die taaie biefstuk bleef altijd ergens in mijn keel hangen. Bah, vieze praatjes.

   …hoe kon ik ook weten dat mijn moeder van die korte beentjes had.

   Daarom ben jij natuurlijk een dwerg van 126cm. 😀

 9. Ik eet al jaren vegetarisch.
  Er wordt wel gezegd: “Je bent wat je eet” en daar ben ik het hartstochtelijk mee eens. Ik vind het een kwestie van beschaving om geen vlees te eten. Ik moet niet denken aan een kippenpoot op mijn bord, of zo’n halfrauwe koeienbil in het bloed. Bbbrrrr. Biefstuk rosé noemen ze dat met een deftig woord.
  Pure misleiding ook om vlees welhaast onherkenbaar op de markt te brengen, of aan tafel te serveren. Extra rood of roze gekleurd, gemarineerd, gekruid of in de pindasaus. Wie realiseert zich dan nog een dood varken op te eten? En vol hormonen en antibiotica natuurlijk.
  Over de milieuproblemen zullen we het maar niet hebben.

  • @Lia, En hoe zit het dan met planten Lia? Dat leeft niet? En dat je bent wel beschaafd als je dat eet? Omdat wij met dieren een andere band hebben en zei dichter bij ons staan omdat ze het meest op ons lijken is het eten van het planten rijk minder erg?

   De manier er met dieren wordt omgegaan vind ik een ander verhaal en respect vind ik daarin erg belangrijk zijn.

   Ik zou best vegetariër willen zijn bijvoorbeeld maar ik vind het gewoon niet lekker. Wat doe je eraan? je voorkeur negeren en steeds met een zuur gezicht iets eten wat je niet helemaal lekker vind.. En daarbij voel ik me helemaal niet verzadigd na een vegetarische maaltijd.

   • Ha Rob,
    Het gaat er nu juist om dat je met vlees dood voedsel eet. En ik eet liever verse groente en fruit i.p.v. een afgestorven dood lijk om het maar eens cru te zeggen.
    Normaal wordt een lijk na enkele uren blauw, en stinken dat het doet. Getver. Maar in de supermarkt ziet alles er na vier dagen nog prachtig helderrood uit. Ra, ra hoe kan dat.
    Logisch toch, dat je daar een plofbuik van krijgt. Jij noemt dat “verzadigd”. Je darmen zijn uren bezig om al dat (in feite in ontbinding zijnde) voedsel om te zetten en eruit te werken.
    Ik ken ook mensen die de hele dag bonbons, chips, patat en frikadellen snaaien, omdat het zo lekker is. Alleen al het woord frikadel. Zóóó dellerig. Bbbrrr, om te griezelen. Maar goed als mensen er azijnig van worden om iets te eten wat ze niet lekker vinden. Van mij mag iedereen eten wat-ie wil hoor. Ik vind vega nu eenmaal lekker én gezond.
    Groet van Lia

    • @Lia, Dood voedsel hmm. Hoe komt het dan dat mensen evengoed dan nog vrij goed op functioneren. Als het dood voedel is dan zal dat aan je lichaam te zien zijn denk ik en helemaal je ontlasting. Dat de kwaliteit gerekt wordt snap ik maar dood voedsel?

     Als je bij een lijk het vlees er snel afhaalt en het pekelt en invriest kan het ook wel een tijdje aan denk ik. Zelf nog nooit gedaan hoor, haha.

     • Hi Rob,
      Tja, sommige mensen blijven bij het eten van bakstenen en schoenzolen nog in leven. Je hebt nu eenmaal van die taaie rakkers. Op één kommetje rijst in de week schijn je het ook geruime tijd te kunnen volhouden. Of je het aan mensen kunt zien? Tuurlijk kun je het aan mensen zien, en anders wel ruiken als de deur van de doos open gaat. Jesses, ik houd er mee op hoor anders word ik misselijk.
      Inpekelen of niet, het blijven natuurlijk kadavers die je zit te eten en dat je daar mee beduveld wordt. Zo lees ik in de supermarkt op een etiket “gehakt”, terwijl het in feite “gehakte kadaver” moet zijn (ha, ha, ha). Dan rent iedereen toch meteen de winkel uit?

      In Egypte werden mummies ook ingepekeld.
      Nou smakelijk eten 😆

      Groetjes Lia

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
vul je naam in