Wat heeft jouw innerlijke kind nodig_

In mijn vorige artikel ‘van een ‘3D naar een 5D lichaam’ beschreef ik hoe de vijfde dimensie zich voor ons aan het openen is. Deze transitie maken wij stap voor stap. Het bijzondere van deze transitie is dat wij ons lichaam meenemen in het verhogen van onze frequentie. Ons lichaam kan in trilling hoger worden als het oude blokkades los kan laten. Blokkades zijn plekken in het lichaam waar de energie gestagneerd is omdat er trauma is vastgezet. Dat trauma kon op het moment dat het gebeurde, niet verwerkt worden. Veel van deze trauma’s hebben hun oorsprong in de kindertijd. Om deze te helen, kun je jouw innerlijke kind ‘terughalen’ en geven wat het nodig heeft.

Ieder kind begint in vol contact met andere dimensies

Juist als kind zijn wij open naar de andere dimensies. Een baby in de buik is lang niet altijd aanwezig in de buik. Zij of hij heeft alle ruimte om in de sferen te zijn en in en uit het lichaampje te gaan. Een moeder voelt dan soms dat het kind niet aanwezig is. Voor sommige moeders is dat ook een spannende ervaring, zeker in het begin van een zwangerschap of na een miskraam.
Een pasgeboren baby is weliswaar meer in het lichaam, maar het bewustzijn is nog helemaal open naar de sferen, zeker de eerste zes maanden. Dat zie je aan het kind doordat het heel geboeid in de ruimte kijkt naar iets wat wijzelf niet zien.
Vervolgens hangt het af van zowel het kind als van zijn omgeving, of hij in contact blijft met de andere dimensies. Dat kan zowel de dimensie zijn van kabouters en elfjes, van engelen, van energetische vriendjes als van begeleiders zoals Jezus.

Een ouder kan een kind vrij onbewust onderdrukken. Een kind heeft bijvoorbeeld veel eigen wijsheid. Als de ouder niet kan zien of invoelen dat deze wijsheid in-eigen is aan het kind, dan wordt het afgewezen als onwaarheid of “dat kun jij niet weten”.
Het volgende komt het meeste voor: een ouder – dit kan uiteraard ook een leerkracht zijn – is zich niet altijd bewust dat wat hij met woorden zegt, niet overeenstemt met het gevoel. Een kind pakt als eerste het gevoel op. Dat gevoel kan in tegenspraak zijn met de inhoud van de woorden.

Er zijn nu veel kinderen die eerder waarnemen bij hun moeder dat er een broertje of zusje aankomt. Terwijl de ouder zich daar nog niet van bewust is of het nog geheim probeert te houden. Twee voorbeelden hiervan:

Nieuwetijdskind Magazine Instagram
Nieuwetijdskind Magazine Instagram
Nieuwetijdskind Magazine Instagram
  • Een van mijn cliënten vertelde aan de juf dat er een broertje aankwam. Hij kreeg zwaar straf van zijn ouders omdat dat niet waar was. Vervolgens kreeg hij maanden later inderdaad dit broertje.

  • Mijn moeder was een nieuwe jurk aan het naaien. Zij vroeg aan mij als vijfjarige wat ik ervan vond. Ik zei dat het een zwangerschapsjurk was. Mijn moeder gaf als antwoord dat ze hem in zou naaien. Zij was zwanger en wilde dat (nog) niet weten voor de buitenwereld. Als kind is er maar één oplossing en dat is je (heldere) gevoel op slot zetten omdat je niet met twee waarheden kunt leven en een volwassene heeft ‘meer gelijk’ dan jij als kind.

Een kind komt altijd de ouders updaten en wakker maken

Een kind zoekt, zoals ik dat zie, zijn ouders uit om heel veel verschillende redenen. Het kind kan de ouders bijvoorbeeld liefde brengen of andersom, dat de het de ouders kiest omdat zij heel liefdevol zijn. Ik ervaar dat een kind in elk geval altijd bij zijn ouders komt om hen wakker te maken en te updaten. De frequentie van een kind is meestal hoger dan die van de ouders omdat wij ons in een spiraal van evolutie bevinden. Door alle bewustzijnsstappen die wij maken, kunnen er meer ontwikkelde zielen op aarde incarneren. Als voorbeeld noem ik een kind dat veel bewustzijn heeft en zijn ouders uitkiest vanuit de gedachte dat zij hem hierin zullen herkennen en ondersteunen. Maar ook ouders vergeten soms wie zij zelf zijn.

Ik begeleid een heel bewust, helder en gevoelig jongetje dat erg snel boos wordt. In een praktijksessie vroeg ik aan de ouders die er beiden bij waren, op wie hun zoon het meest lijkt. De vader antwoordde dat hij het was, maar dat hij al 7 jaar niet meer dat speelse, enthousiaste stuk in hemzelf ervaarde en dat hij zijn zoon meestal vrij cognitief benaderde.
De jongen is heel gevoelig. Pikt veel op van school en kan zijn emoties thuis niet gronden omdat er geen voorbeeld van hoe en niet genoeg draagvlak voor hem is om dat te doen.
De vader is heel open en wil graag met zichzelf aan het werk om zelf weer in contact te zijn met zijn innerlijke kind. Deze ouders geven door deze stap te zetten zowel zichzelf als hun kind een groot geschenk.

Het multidimensionele kind

In mijn praktijk krijg ik vele volwassenen die als kind heel heldervoelend waren. Door omstandigheden is dit onderdrukt in hun kindertijd. Hun wens is om hun eigen multidimensionaliteit, contact met andere dimensies, dieper te openen. Voor mij is dan een essentiële stap dat wij ook teruggaan naar hun innerlijke kind en onderzoeken wat er met hem of haar gebeurd is. Het innerlijke kind kan weer ‘opgehaald’ worden. Hoe doe je dat?

Wij gaan eerst terug naar de leeftijd waar het kind nog in contact was met zijn gevoeligheid, zijn heldervoelendheid of welk thema er ook maar speelt. Wij onderzoeken waarom dit in het kind onderdrukt is geraakt. Hierbij komen vaak veel emoties los als de persoon opnieuw ervaart hoe dat gebeurd is. Het loskomen van emoties is essentieel omdat dit de energie in het lichaam weer vrijmaakt om nu wel je gevoel te voelen of andere kwaliteiten weer te omarmen.
Dan vraag ik de volwassene wat het (innerlijke) kind nodig heeft om weer meer zichzelf te zijn. En de volwassene kan dit aan het innerlijke kind geven omdat hij/zij zich nu bewust is van wat dat kind nodig heeft. En een volwassene heeft natuurlijk de juiste trillingsfrequentie voor zijn of haar innerlijke kind, want dat ben je zelf.

Het weer in contact zijn met je innerlijke kind geeft vreugde, vrijheid, enthousiasme en brengt je fijngevoeligheid terug. Het brengt je terug bij je dromen en je innerlijke weten dat de 5D wereld heel dichtbij is.

Engelenboodschap
Engelenboodschap
Engelenboodschap

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in