energie healing

Energie healing is een holistische behandeling die de subtiele energiesystemen in je lichaam activeert en zo blokkades wegneemt. Door die energetische blokkades te doorbreken, stimuleer je het natuurlijke vermogen van je lichaam om zichzelf te genezen. Oké, dat was een definitie met erg veel informatie in een keer. Daarom vind je hieronder vijf feiten over energie healing om verwarring of misverstanden te verhelderen.

We bestuderen de energiepunten van ons lichaam al duizenden jaren

Reiki is de Japanse traditie van energie healing en komt uit de twintigste eeuw. Maar de zeven chakra’s, de punten in ons lichaam die alle energie verspreiden, werden voor het eerst beschreven in eeuwenoude Hindoeïstische teksten. En dankzij meridianen, de energiesnelwegen van ons lichaam, kon de traditionele Chinese geneeskunde de acupunctuur ontwikkelen.

Deze oude culturen maakten op verschillende manieren gebruik van het natuurlijke vermogen van het lichaam om zichzelf te genezen. Maar ze erkennen allemaal de kracht van deze innerlijke energie.

Nieuwetijdskind Magazine Instagram
Nieuwetijdskind Magazine Instagram
Nieuwetijdskind Magazine Instagram

Energie heling is gebaseerd op wetenschappelijke principes

We hebben allemaal op de middelbare school geleerd dat materie uit moleculen bestaat. En dat zelfs vaste objecten, zoals een tafel, continu vibreert. Wij mensen hebben onze eigen vibratie.

Als je zegt dat iemand een ‘fijn gevoel’ afgeeft, dan heb je het eigenlijk over de energie van de vibraties van die persoon – blije mensen trillen meestal op een hogere frequentie.

Plekken in de wereld hebben ook vibraties. Als je een kamer in loopt waar net iemand ruzie heeft gehad, dan kun je een dichte energie voelen en wil je het liefst meteen weer weggaan. Het strand heeft een lichte energie, door het hoge zoutgehalte (een natuurlijke reiniger) en de beweging van de lucht. De lucht op het strand heeft ook vaak een hogere frequentie.

Energie healing is voor iedereen

Net zoals je de wet van de zwaartekracht niet hoeft te snappen voordat je kunt vallen, hoef je ook het concept van energie healing niet helemaal te doorgronden voordat je het kunt gebruiken. Je kunt langsgaan bij een energiehealer wanneer je maar wilt. Ik raad je wel aan om er met open geest naartoe te gaan, voor het grootste effect. Ben je gestrest, angstig of fysiek uitgeput, dan kan een sessie energie healing je helpen te ontspannen en beter in balans te raken. En als je je al goed voelt – het kan altijd nog net wat beter!

Ik wil wel benoemen dat energie heling een aanvullende therapie is. Het is geen vervanging voor Westerse medicatie die je misschien al slikt.energie healing

Je hebt een heleboel soorten healingen ter beschikking

Er zijn talloze soorten energiehealers en ze zitten overal wel. (Misschien ben je onbewust zelf wel een energiehealer!) Ga je op zoek naar de juiste energiehealer, wees dan gerust kieskeurig en stel zoveel vragen als je wilt voordat je je keuze maakt. Weet je er nog niet zo veel van, dan kun je eerst langsgaan bij een goede yogastudio of kun je een vriendin met wat meer ervaring vragen welke healer een goede reputatie heeft. Doe dus eerst goed onderzoek.

Er zijn dus allerlei soorten energie healing. Iedere soort gebruikt weer net andere instrumenten en technieken. Daarom even een korte introductie van de drie populairste soorten die je waarschijnlijk tegen zult komen:

 • Acupunctuur: bij acupunctuur gebruikt men kleine naalden om de energie in je lichaam te stimuleren.
 • Reflexologie: deze therapie bevrijdt geblokkeerde energie en stimuleert heling via drukpunten in je voeten, handen en oren.
 • Massage: yep, massage is ook een vorm van energie heling. Het bevrijdt spanning in de spieren, bevordert de stroom in je lymfe en laat je dieper ontspannen.

Je kunt jezelf thuis energetisch gezond houden

Net zoals je doucht en elke dag tandenpoetst, kun je het beste ook je energie regelmatig zuiveren. Ben je bij een energieheler geweest, dan kun je die fijne vibraties in stand houden door een bad te nemen in Epsom of roze Himalaya-zout voor 20 minuten zodra je je lichaam weer zwaarder voelt worden. Met smudgen of door salie te verbranden kun je ook negatieve energie uit je veld halen. Kristallen met hoge frequenties hebben ook helende eigenschappen die je energie wat extra kunnen boosten.

Voor je avontuur in energie healing heb je eigenlijk maar twee dingen nodig: nieuwsgierigheid en een bereidheid om te leren. En wie weet? Misschien is het wel precies wat je zoekt!

Engelenboodschap
Engelenboodschap
Engelenboodschap

1 REACTIE

 1. Het leest mooi en warm dit artikel. Daarnaast ook een ‘aantekening’ maken. Energie Healing begint vaak, als iets niet prettig voelt. Een energy healing kan dit soms ‘doorbreken’. Dan komt de licht energie in de blokkade of weerstand en het stroomt weer door. Heerlijk.

  Maar soms zit er teveel verwachting op vanuit het mentale deel van de heler zowel als die van de blokkade zelf. Dan maak je opeens ‘dingen’ open die toch niet genoeg kracht of licht hebben gekregen. Dan stroomt er opeens langere tijd een heel naar gevoel en wenst men bijna dat men de blokkade met rust had gelaten.

  Voor mij is het steeds meer een kwestie van ipv ‘Licht’ Liefde te laten zijn. Licht lijkt altijd iets ‘weg te moeten werken’, even een vlekje wegwerken ofzo. Liefde is Licht en Kleur tegelijk. Dan komt de sombere doorbroken blokkade in iets van kleurtjes terecht. Met het ‘Licht’ weet het zich niet altijd zomaar raad. Bovendien kun je de hele dag door wel blijven helen al is het maar om je beter te willen voelen.

  Vaker voel ik zelf een warme zon die de aarde kleuren aanraakt. Zoiets moet je aan toe zijn. En als er dan een aspect bovenkomt dat naar ‘huis’ wil, wil het niet perse ‘dood’ ofwel Naar het Licht. Het wil juist hier op aarde een ander (kleuren)spectrum zien en nog ff blijven, zij het nu in een ander bewustzijnsveld. “licht’ neemt dit vaak zo af. Je voelt iets en hop het is ‘weg’. maar weg en weg zijn twee verschillende dingen.

  Ik ontdekte, dat pijn of ongemak aspecten niet meer het idee wilde geven dat ze niet okay waren, noch hen daarom maar op hun oude plek te laten.

  to invite the Rainbow Dragon and Golden Sunlight Dragon. awesome!

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in