de Law of Attraction

Van alle 12 universele wetten krijgt de wet van de aantrekking veruit de meeste aandacht. Het is een soort spirituele versie van ‘wie goed doet, goed ontmoet’: door positief te denken kun je een betere werkelijkheid creëren. Hieronder leer je de basis over deze Law of Attraction: wat het is, wat het juist niet is en hoe je het voor jouw doelen kunt gebruiken.

Wat de Law of Attraction is

Lao Tzu, een oude Chinese filosoof, zei ooit:

“Let op je gedachten, die worden je woorden; let op je woorden, die worden je acties; let op je acties, die worden je gewoontes; let op je gewoontes, die worden je karakter; let op je karakter, dat wordt je lot.”

Het idee dat we aantrekken wat we uitzenden bestaat dus duidelijk al duizenden jaren, men zegt zelfs dat de Boeddha oorspronkelijk met dit idee kwam.

Op het eerste gezicht lijkt het alsof je met deze wet je dromen slapend waar kunt maken, maar het vraagt juist om zorgvuldige intentie, actief handelen en tot op zekere hoogte zelfs overgave. Dat komt doordat we continu positieve of negatieve energie ‘aantrekken’, afhankelijk van de energie die we zelf afgeven – en dat gebeurt vaak onbewust. “We zijn net magneten, we zenden onze gedachtes uit en trekken ze tegelijkertijd aan,” vertelt spiritueel auteur Shannon Kaiser.

Positief denken is pas de eerste stap op je reis naar het aantrekken van meer geluk. Je zult ook moeten geloven dat je een mooiere toekomst tegemoet gaat en dat wat je probeert aan te trekken vanzelf komt wanneer het tijd is. “Om de wet te laten werken, moet je je voelen alsof je al hebt bereikt wat je nog probeert aan te trekken,” zegt Kaiser. “Pas dan kun je loslaten hoe de dingen ‘zouden moeten zijn’ en kun je met een gerust hart het universum zijn ding laten doen. Zo blijf je openstaan voor wat het universum het beste voor jou vindt.” Het komt dus voor een groot deel aan op geduld en jezelf overgeven aan het universum.de Law of Attraction

Nieuwetijdskind Magazine Instagram
Nieuwetijdskind Magazine Instagram
Nieuwetijdskind Magazine Instagram

Tanya Richardson beschrijft de wet van aantrekking als “een bestelling plaatsen bij de Geest. De Geest gaat eerst op zoek naar de beste match voordat het je verzoek manifesteert.”

Wat de Law of Attraction niet is

Alleen maar positief denken en geloven is niet genoeg om je dromen waar te maken. Je moet er ook voor werken! Je moet leven in lijn met je doelen en je moeten de stappen nemen die nodig zijn om ze waar te maken. Stel dat je een marathon wilt rennen in minder dan vier uur. Dan zul je in de maanden tot de race nog hard moeten trainen en je lichaam goed moeten verzorgen. Naast je acties zijn ook positieve mantra’s en visualisaties behulpzaam om je doel steviger in het universum te plaatsen.

Voor de mensen die zich snel zorgen maken, wil ik graag zeggen dat de Law of Attraction niet werkt als straf. Kaiser vertelt wat ze vaak ziet gebeuren: “Mensen die de wet net beginnen te kennen en te gebruiken, zijn soms bang dat ze hun hele leven verpesten wanneer ze een negatieve gedachte of lage vibratie hebben.” Niemand is perfect! We kunnen de wet juist gebruiken als “een spiegel voor onze eigen mindset en ons zelfbeeld” wanneer we een lastige periode doormaken.

En vergeet niet wat Richardson ons zegt: er komt een punt dat je voor de manifestatie “jezelf moet overgeven aan de wil van het Universum. Er kan op ieder moment een persoon, kans of middel opduiken, dus zorg dat je daar open voor staat.” Misschien verloopt het allemaal niet zoals je had gepland (grote kans, zelfs) en dat is oké.

Hoe je meteen kunt beginnen met de Law of Attraction

Hieronder vind je vijf tips over hoe je de kracht van positief denken direct in je leven kunt toepassen:

 1. Visualiseer: Visualisatie is een krachtige manier om een idee of verlangen werkelijkheid te maken. Stel je een beeld voor van de toekomst die je zou willen of maak het zelfs fysiek door het te tekenen (geen artistieke vaardigheden vereist). Je kunt ook een vision board maken, met daarop afbeeldingen, tekeningen of teksten over je doel die je motiveren of inspireren.
 2. Houd een dankbaarheidsdagboek bij: Aangezien je aantrekt wat je uitzendt, kun je je leven vullen met meer geluk door je bewust te focussen op de dingen waar je dankbaar voor bent.
 3. Spreek het uit: een andere manier om je wensen uit je hoofd en in de fysieke wereld te krijgen, is door ze hardop uit te spreken. “Zodra je wakker wordt, zeg je het universum met luide stem ‘ik wil graag X,’” stelt Kaiser voor. Dit is vooral erg handig als je pas net begint.
 4. Wees alert op momenten van synchroniciteit: synchroniciteit is betekenisvol ‘toeval’ dat je haast niet kunt geloven. Kom je veel synchroniciteit tegen dat samenhangt met je doel (misschien zie je op verkeersborden telkens het nummer dat je ook in de marathon draagt), dan is dat waarschijnlijk een teken dat je goed bezig bent.
 5. Denk niet vanuit een gebrek: als we iets proberen te krijgen wat we nog niet hebben, dan kom je al snel in een cyclus van schaarste en gebrek. Als je je focust op je gebrek aan liefde, gebrek aan geld, gebrek aan geluk, enz., dan versterk je dat gebrek juist. Onthoud: het is belangrijk dat je je voelt alsof je al bent waar je wilt zijn.

Hoe gebruik je de Law of Attraction voor specifieke doelen

Liefde & relaties

Als je de wet van de aantrekking wilt gebruiken voor meer liefde in je leven, dan kun je beginnen door te kijken hoe je het onbewust zou kunnen tegenwerken. Kaiser geeft een goed voorbeeld: “als het universum je steeds mensen brengt die niet beschikbaar zijn, dan kan dat een teken zijn dat iets in jou nog niet beschikbaar is.” Zodra je je blokkade herkent, kun je beginnen die innerlijke barrières af te breken en een meer open houding naar relaties aan te nemen. Luister naar wie je echt bent en wat je echt wilt en vertrouw er dan op dat je van het universum de partner krijgt die je nodig hebt, ook al is dat misschien niet de partner die je denkt te willen.dankbaar voor Law of Attraction

Carrière

Om de wet van de aantrekking te gebruiken in je professionele leven is het vooral belangrijk om specifiek te zijn over wat je wilt. Schrijf je carrièredoelen op in concrete zinnen als “Ik wil werken met gelijkgestemde mensen die achter mijn ideeën staan” of “Ik wil X euro verdienen in de stad X.” Ook hier zijn je acties natuurlijk belangrijk. Als je die promotie wilt, stel jezelf dan de vraag: “wat zou de ik-met-promotie doen?”

Financiën

Financiële zorgen zijn ingewikkeld en vaak terecht. Je zult een heleboel gewoontes moeten afleren voor een gezonde band met financiële welvaart. Met geld is het extra gemakkelijk om te denken in een cyclus van gebrek. Probeer daarom juist te focussen op wat je al hebt, en juist niet op wat je nog mist. Kaiser heeft hiervoor een handige mantra bedacht: “Welvaart stroomt door mijn wezen, zodat ik blij kan geven.”

Nu je deze basisgids over de Law of Attraction hebt gelezen, ben je helemaal klaar om de wet in je dagelijks leven te verkennen. Begin klein en focus je op het manifesteren van hapklare positieve veranderingen. Met genoeg oefening zul je steeds makkelijker dingen kunnen manifesteren en kun je steeds grotere dingen in je leven veranderen.

Engelenboodschap
Engelenboodschap
Engelenboodschap

6 REACTIES

 1. Ik weet niet of de auteur de wet helemaal begrijpt. Als je zegt: “Ik wil werken met gelijkgestemde mensen die achter mijn ideeën staan” of “Ik wil X euro verdienen in de stad X.”, dan wordt dat de werkelijkheid die je creëert, namelijk de WENS en niet het gewenste feit zelf. Je zegt dus: “Ik werk met…” of ” Ik verdien X euro …” Een essentieel verschil.

 2. de conditioneringen of programmeringen in dit en vorige levens kunnen je blokkeren inderdaad om te ontvangen Nelleke……daarom is het juist zo mooi om dat te (kunnen) voelen en om eraan te werken ……voor mijn werk (als zzper) werkt het feilloos , ik hoef de wens om werk maar te stellen en binnen een paar uur of sneller heb ik al antwoord ……voor het gratis (bijv geld) ontvangen …..daar zitten nog wat dilemma’s aan vast waaraan gewerkt wordt 😉 “bestellingen bij het Universum van de auteur, Barbel Mohr ” is een mooi boek om inzichten te krijgen , die ben ik nu aan het lezen ……. maar het boek “the magic” van Rhonda Byrne ….. dat vind ik 1 vd meest krachtige boeken die ik ben tegen gekomen …….de energie van dankbaarheid /daar gaat het over en dat is zeer krachtig <3 . maar idd , een leuk avontuur wat "het leven" heet 😉 Groet Bert

 3. De adviezen zou je zo kunnen zien Bert, maar de Wet van Aantrekking heeft te maken met een onderdeel van de kwantummechanica. Kwantumfysica.
  Alles is in beweging, zelfs een steen en zendt trillingen uit. Zit op een frequentie. Je zou het kunnen vergelijken met je radio. Om het inzichtelijk te maken. Je stemt af op Radio 5 en je krijgr Radio 5. Omdat op die frequentie waar jij op afstemt namelijk Radio 5 zit. Niet Sky radio of wat dan ook. Daar komt geen psychologie aan te pas. Wel aan het jezelf zover krijgen dat je bewustzijn en zeker je onderbewustzijn er van overtuigd raken dat, net als de wet van de zwaartekracht, de wet van aantrekking werkt. Altijd. Niet precies naar jouw verwachting misschien, maar dat doet de gravitatie ook niet! Er belandt ook wel eens een parachutist in een boom, terwijl zijn bedoeling dat kruis op de grond was. Er is niks magisch aan.

 4. Helaas, zou ik bijna zeggen, speelt ook ons onderbewustzijn een grote rol in de mate waarin de wet functioneert.
  Daar zitten vastgeroeste ideeën en opvattingen die we onszelf of onze opvoeding, de religie en de cultuur waarin we opgegroeid zijn, die behoorlijk in de weg kunnen zitten. Zoals, om een voorbeeld te noemen, dat het hebben van veel geld onethisch is. Of angst voor geluk want: “Zo gauw je gelukkig bent, gebeurt er altijd wel weer iets vervelends”. Dingen uit ons onderbewustzijn die je je niet bewust realiseert, maar ze zitten er wel en spelen wel degelijk mee!
  Dat wordt als de voornaamste reden gezien dat mensen het werken met de Wet van Aantrekking vaak al weer snel opgeven.
  Dus dat onderbewustzijn moet geherprogrammeerd worden. En juist dat is een enorme klus, een hele opgave.
  Je onderbewustzijn zover krijgen dat het je bewuste gedachten m.b.t. de wet gaat overnemen.
  Gelukkig zijn daar handleidingen voor geschreven. Zelf ben ik nu bezig met een boek van Joe Vitale, die het stap voor stap behandelt.

 5. Citaat: “en kun je met een gerust hart het universum zijn ding laten doen.”
  Dit is een soort magische gedachte, alsof het universum, een hogere macht, dingen wel of niet laat gebeuren.
  Alle adviezen, gegeven in dit artikel zijn psychologische wetmatigheden.
  Een duidelijk doel hebben, je daarvoor inzetten geeft een grotere kans dat je dat doel bereikt.
  Blokkades ontdekken, prima.
  Tegelijk je overgeven aan dat wat gebeurt, ja zeggen tegen het leven, ook heel gezond.

 6. Ik moest na het lezen , ook van hier bovenstaand ,meteen aan deze denken die ik op FB toendertijd tegenkwam 🙂
  een mooie om te delen en verder vind ik het bericht behoorlijk incompleet , de wet vd aantrekking beheerst nog zoooooo ontzettend veel meer ….maar ja , ga dat maar eens in 1 artikel zetten 😉 ……. dan kan je beter er een serie van maken …. 🙂

  maar deze bedoelde ik …

  De rotonde

  Je kunt heel lang blijven rijden op een rotonde
  en nooit een afslag nemen.
  Maar wees dan niet verbaasd dat situaties
  zich steeds blijven herhalen.
  Er is niets mis met een extra rondje rijden,
  soms brengt het je de rust en de ruimte
  om even bij te komen, om inzicht te krijgen
  in welke afslagen er zijn, en welke goed voelt om te nemen.

  Maar blijven rondrijden omdat je bang bent
  niet de juiste keuze te maken,
  of omdat je niet kunt overzien welke veranderingen
  het komt brengen, of mensen wel van je zullen blijven houden als je ervoor kiest je eigen hart te volgen,
  zal je nooit in je eigen kracht zetten.

  Dat het de tijd is om een afslag te nemen,
  heb je al een tijdje gevoeld.
  Probeer voor jezelf te achterhalen wat de reden is
  waarom je hetzelfde rondje, steeds opnieuw, blijft rijden.

  Is het angst, is het je zelfvertrouwen,
  is het afhankelijkheid van anderen,
  zijn het opgekropte emoties,
  is het het gevoel van onveiligheid,
  of de angst om de controle te verliezen ?

  Niet kiezen, is ook kiezen.
  Maar we zitten nu in een tijd waarin de ruimte
  steeds meer opgevuld wordt met nieuwe energie.
  En die energie vraagt om verandering
  omdat jij van binnen verandert.

  De onrust en de chaos in de wereld zijn daar een uiting van.
  Je kan overal tegen zijn, maar de vraag die aan jou
  wordt gesteld is: waar ben je voor?
  Dat is de uitnodiging van de nieuwe energie,
  en dat is positief.

  Wat de reden ook is om rondjes te blijven rijden,
  je houdt de reden in stand door geen afslag te nemen.
  En die reden is vaak gebaseerd op eerdere ervaringen,
  op aangeleerde overtuigingen, die in feite,
  bedachte verhalen zijn in je hoofd.

  Neem een afslag als het goed voelt,
  volg je hart en vind je ware waarheid,
  zodat je af kunt rekenen met de onware verhalen
  die je steeds opnieuw, hetzelfde rondje laten rijden.
  Uit het boek Lichtflits, Iets in jou
  http://www.lichtflits.com