Wat is een lichtwerker

‘Wat ben jij? Een lichtwerker?!’ vraagt de buurvrouw met opgetrokken wenkbrauwen. Haar stem klinkt schril in de koude gang. Het stamelende antwoord van de lichtwerker gaat verloren in haar minachtende gesnuif.
‘Het moet toch niet veel gekker worden,’ moppert de buurvrouw terwijl ze hoofdschuddend doorloopt.

Dit zou zomaar een scène uit het leven van een lichtwerker kunnen zijn. Misschien herken je het wel. Want leg maar even uit, dat iets in jou resoneert bij het woord lichtwerk. Dat iets in jou wakker wordt wanneer het daarover gaat.In een serie van negen artikelen zal ik onder woorden trachten te brengen wat ik onder een lichtwerker versta en hoe ik de weg van een lichtwerker voor mij zie. Als het resoneert bij je is dit ook jouw waarheid. Resoneert het niet, laat het lekker los. Dan heb jij een andere waarheid.

Het eeuwige in jou

Allereerst denk ik dat veel mensen zich aangetrokken voelen tot de term Lichtwerker omdat er iets in hen aangeraakt wordt. Misschien is dat het besef dat ze meer zijn dan de persoon waar ze zich in het leven van alledag mee identificeren. Wellicht weet de term lichtwerker voorbij te gaan aan de persoonlijkheid, aan het ego en raakt het dat stukje in je aan dat eeuwig is. Noem het de ziel, noem het Goddelijk of universeel. Het feit dat ik alleen al drie woorden nodig heb om dit stukje in jou te benoemen, geeft al aan dat hier een uitgebreid scala aan meningen, geloven, voor- en afkeuren rondom circuleert. Laat ik voor de duidelijkheid dit stuk in jou hier ziel noemen. Kun je het voelen als ik je zeg dat iets in jouw ziel is? Je hebt er geen bewijs voor, kunt het fysiek niet duiden, maar ergens op de achtergrond is er in jou een weten waarin er ruimte is. En precies vanuit die ruimte komt de lichtwerker tot leven. Zo, leg dat maar eens even uit aan je buurvrouw 😊

Lichtwerk als zielenwerk

Daarnaast denk ik dat lichtwerk zo’n aantrekkingskracht heeft, omdat jouw ziel hierin naar voren kan komen. Het gaat er over om deze 3D wereld van dualiteit volledig in al zijn facetten te ervaren. En vanuit die ervaring heb je iedere keer weer de keuze: kies je voor donker of kies je voor licht. Je kunt echter alleen pas bewust voor licht kiezen als je ook het donker hebt ervaren. Anders weet je niet waar je voor kiest. Daarom ben je als lichtwerker uitgenodigd om het hele palet te ervaren en nergens aan voorbij te gaan. En laat dit nu precies zijn wat de ziel aan jou vraagt..

Nieuwetijdskind Magazine Instagram
Nieuwetijdskind Magazine Instagram
Nieuwetijdskind Magazine Instagram

Hoeveel kwaad en ellende er ook in de wereld is, uiteindelijk verlangt iedere ziel naar licht, naar geluk en naar een vervuld, positief leven. Hoezeer de persoonlijkheid hierin ook kan dwarsbomen, onderhuids in die diepere laag is daar altijd dat verlangen. Je zou kunnen zeggen dat licht onze natuurlijke staat van zijn is. In de flow, strevend naar een mooi en zinvol leven. Als je de media moet geloven, staat dit nog in de kinderschoenen. Echter, al die onopgemerkte ontelbare kleine bewegingen vol licht die er dagelijks door talloos veel miljoenen mensen gemaakt worden, geven een heel ander beeld.

Terug naar het verwonderen

Het is fascinerend te beseffen dat je als mens vanuit verschillende lagen leeft. Je ervaart vanuit de persoonlijkheid je leven, maar ook vanuit die zielenlaag. En hoewel de persoonlijkheid denkt dat ie het voor het zeggen heeft, weet je vanuit je ziel wel beter. Want het leven ziet er vaak niet echt uit zoals de persoonlijkheid dat wenst. Dus aan het roer staat hij niet. Als je je verbindt met lichtwerk ga je dit op steeds dieper niveau ervaren. Je oefent je in overgave aan jouw ziel. Je gaat steeds minder de strijd aan met het leven; niet alleen omdat je diep van binnenuit weet dat weerstand zorgt voor al het lijden, maar ook omdat je vanuit overgave vertrouwen voelt. Het ego doet een stap opzij en gaat zich weer verwonderen. Verwonderen over wat ie nu weer aan zijn fiets heeft hangen.

Lichtwerker als eretitel

Persoonlijk beschouw ik de term lichtwerker als een ere-titel. Een echte lichtwerker is iemand die vanuit eerlijkheid en zuiverheid liefdevol in het leven weet te staan. Die helemaal zichzelf is en vanuit die natuurlijke stroom vol licht en liefde zich verbindt met de wereld. Iemand die in staat is hemel op aarde te brengen. Niet omdat hij/zij zulke grootse dingen neerzet, nee puur door de aanwezigheid. Het is de vleugelslag van de vlinder die de orkaan veroorzaakt.

Kijk uit voor het spirituele ego

Spirituele ego’s zijn gek op lichtwerk. Het biedt de ultieme dekmantel om zich superieur te voelen ten aanzien van anderen. ‘Kijk mij eens liefdevol zijn!’ denkt het vergenoegzaam en zet de borst vooruit. Het spirituele ego zet zich er graag boven. En soms zet het spirituele ego zich er onder: ‘Ik ben lichtwerker en daarom kan ik deze vreselijke wereld niet aan.’
Blijf dus altijd voelen of je vanuit ego of vanuit je ziel erin staat. Het verschil is niet alleen voor jezelf maar ook duidelijk voor de buitenwereld voelbaar.

Als instrument beschikbaar

De uitnodiging die iedere lichtwerker heeft is te werken met licht. Wit licht omvat alle kleuren: van zwart tot paars en geel. En precies dit is de opdracht van de lichtwerker: alle ‘kleuren’ die het leven biedt te ervaren, te doorvoelen en door zich heen te laten stromen. Wanneer je in staat bent het leven zo door je heen te laten stromen, blijf je uit de weerstand. Weerstand is het terrein van de persoonlijkheid: het wil niet, het oordeelt, eist, verlangt, verwacht, afijn je kent het wel. Vanuit weerstand is er lijden.
De lichtwerker die in staat is om vol overgave en vertrouwen aanwezig te zijn, helpt op collectief niveau de wereld tot een betere plaats te maken. Gezien het feit we allemaal energetisch met elkaar verbonden zijn, help jij bijvoorbeeld – zonder woorden – de ander door de gevoelens die de ander wellicht niet durft te doorvoelen, voor de ander te doorvoelen. Je stelt je als lichtwerker dus open, bent als instrument beschikbaar niet alleen voor jouw eigen aardse reis, maar ook voor de ander. Uiteraard is de eerste stap hierin, dat je zelf goed in staat bent het leven en alle bijbehorende gevoelens en emoties door je heen te laten gaan. Hoe je dat kunt doen, daar gaat het volgende artikel in deze reeks over.

Engelenboodschap
Engelenboodschap
Engelenboodschap

3 REACTIES

 1. Dit komt heel dicht in de buurt bij hoe ik lichtwerker zijn ervaar. Een zijn met mijn ziel en mijn pruttelende ego. Het vertrouwen in overgave en het gevoel van verbonden zijn met zo ongeveer … nee, met alles. Op dit moment is vrij zijn voor mij het hangijzer. Na jaren van donker voelt het onwennig, maar genieten als ik het helemaal voel.
  Lichtwerker is voor mij ook weten van vorige levens. Niet allemaal, maar van een paar heb ik weet. Van één vorig leven weet ik zelfs wie ik in dat leven ben geweest, met naam en toenaam. Heel bijzonder.

  Dank je wel voor het artikel. Benieuwd naar de andere delen.

  Lieve groet,
  Robert.

 2. leuk artikel .. leest makkelijk weg en ik herken alles.. gek genoeg resoneert alleen het zinnetje
  “Het is de vleugelslag van de vlinder die de orkaan veroorzaakt” in mijn hele wezen..

  • Wat een heerlijk duidelijk en herkenbaar verhaal. Ook de valkuilen herken ik goed. En wat is het mooi te mogen leren om het steeds zuiverder te kunnen doen. Het ego sneller te herkennen. Bedankt en ik ben benieuwd naar het vervolg….

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in