Wat is Hartsbewustzijn?

Hartsbewustzijn is : energie stroming vanuit je hart. Kan je het leven zien vanuit harts-energie? Dat is wat anders dan liefdes-energie. Hartsbewustzijn is anders dan liefdes-bewustzijn. Het is een nóg hogere frequentie dan liefde. En het begint bij jezelf.

Wat is het verschil?

Liefde is 3D én 5D, liefde heb je in twee vormen; voorwaardelijke en onvoorwaardelijke. Vaak loopt dat door elkaar heen. Liefde kan je dus in tweeën splitsen. Naar je harts-bewustzijn toe is het vervolgens een ‘trapje naar boven’. Als het ware een trede in de frequentie omhoog. 3D is voorwaardelijke liefde, vervolgens handel je steeds meer vanuit 5D, onvoorwaardelijke liefde en zo kan je groeien naar de harts-frequentie van het hartsbewustzijn.

Het is echt een andere frequentie. Bij de harts-energie, ‘maakt het niet meer uit’, het is er gewoon. De harts-verbinding, trilling, die energie, daar kan je van alles aan koppelen. Het is vergelijkbaar met emotionele waarde. Emotionele waarde kan je  zowel aan spullen, mensen en ook aan ervaringen koppelen. Alles wat eigenlijk niet met geld te koop is.

Nieuwetijdskind Magazine Instagram
Nieuwetijdskind Magazine Instagram
Nieuwetijdskind Magazine Instagram

Een aantal voorbeelden

roos-handenJe kan een hele goede vriend / vriendin hebben waarmee je geen liefdesrelatie hebt maar waarmee wel de harts-frequentie met elkaar resoneert. Dat is een emotionele waarde. Het is een bepaalde band die je hebt in vertrouwen, in liefde en verbinding. De ervaring / het gevoel wat je met elkaar deelt maakt de vriendschap heel groot en breed. In een partnerrelatie heb je altijd een deel voorwaardelijk en onvoorwaardelijk. Je moet nl altijd verantwoordelijkheid afleggen, je hebt bepaalde dingen te doen, afspraken, verdeelde huishoudelijke taken. Daarin zitten gelijk ook de verwachtingen verscholen in je partnerrelatie.  Zodra je binnen je partner relatie elkaar helemaal vrij en los kan laten in alles wat je van elkaar verwacht, kan je groeien naar de harts-frequentie met elkaar. Kan jij dat? Of ben je nog gebonden aan de maatschappelijke normen, verantwoordelijkheden en waarden welke ons al 1000-den jaren opgelegd worden? Anders naar relaties kijken is een onderdeel van bewustwording. Want waarin houden we elkaar gevangen? Waarin kunnen we elkaar vrij laten?

Kinderen

Als ik naar mijn kinderen kijk, kan ik wel zeggen dat het  onvoorwaardelijke liefde is, maar toch weet ik dat er ook een deel voorwaardelijk is. Alleen al om het feit dat ik wil dat ze netjes zijn tegen anderen, hun best doen op school en meehelpen met bijvoorbeeld tafel dekken. Daarin zitten allemaal verwachtingen verscholen en dat is voorwaardelijkheid. Wat ze ooit zullen doen, goed of slecht, ik zal altijd van ze houden. Natuurlijk! En dat is de onvoorwaardelijkheid. Wanneer er iets aan de hand zou zijn met mijn kinderen, zou ik vechten als een leeuwin en mijn leven geven als het moet. Dat is mijn harts-frequentie die dan aan de macht is! Telkens wordt je dus heen en weer geslingerd tussen voorwaardelijk-, en onvoorwaardelijkheid én hartsbewustzijn.

Wanneer zit je in de energie van het hartsbewustzijn?

Hartsbewustzijn is o.a. wanneer je jezelf 100% kan accepteren in een bepaald levensgebied. Ik noem dat ‘uit de kast komen’, dat kan je vanuit vele oogpunten bekijken. Bij mij ging het de afgelopen jaren om de spiritualiteit. Ik heb altijd veel interesse gehad, cursussen, groei en ontdekkingen ondergaan, maar ervoor uitkomen vond ik maar moeilijk. Mijn eigen oordeel natuurlijk! Dat stond mij vele jaren in de weg. Zelf vind ik, dat ik nu kan zeggen dat ik mijzelf 100% accepteer in mijn talenten en kennis van spiritualiteit. Dat is de harts-verbinding welke ik daarin heb gemaakt. Natuurlijk zijn er altijd levensgebieden / onderdelen van mezelf welke ik (nog) niet heb geaccepteerd. Deze komen in de loop der jaren, zodra het nodig is, als het tijd is, vanzelf boven drijven uit mijn onderbewustzijn. Om er iets mee te doen. Of niet. Zo werkt dat in het leven. 100%  harts-verbinding maken in alle levensgebieden is in mijn beleving dus zoiets als een ‘verlicht persoon’ zijn. Dat is vast wel te doen, alleen duurt het een aantal jaren voor je zover bent. Begin dus in stapjes!5d-dolfijnen

Waar wordt je blij van?

Om ervoor te gáán waar je blij van wordt, waarin je werkelijk jezelf kan zijn, dat is hartsbewustzijn. Een bepaalde relatie, of werk, een bedrijf beginnen, uit de kast komen op wat voor manier dan ook…Zodra je daarvoor kiest, zodra je voor jezelf kiest waar jij in gelooft, zit je in het hartsbewustzijn. Gek genoeg slinger je ook weer door naar voorwaardelijke en onvoorwaardelijke liefde. Dat komt omdat de wereld zoals deze nu is, daarop gebaseerd is. Je zal, in deze huidige maatschappij, op een gegeven moment bijvoorbeeld geld moeten verdienen. De bakker zegt ook niet; ‘neem maar gratis het brood mee want ik heb het met liefde gebakken!’.  Dat kán ook niet. Ander voorbeeld; je kiest voor een relatie, heel liefdevol, maar ook daar komen de verantwoordelijkheden op een gegeven moment aan je knagen. Daarin blijf je heen en weer slingeren. Je maakt wel de keuze van uit je hartsbewustzijn, je kiest wat je het liefste doet, met wie je het liefste bent en waar je energie van krijgt. Daarmee haal je de energie van je leven omhoog. De kunst is deze hoog te houden!

Volledig vertrouwen

Hartsbewustzijn, harts-verbindingen, al is het tijdelijk, zodra de frequentie je raakt, zal dat zo bijzonder en intens zijn, dat het sowieso een wending aan je leven zal geven. Bijvoorbeeld, als je met een rugzak door Australië gaat reizen en in volledig vertrouwen de wereld in stapt. Zodra je thuis komt na een jaar, sta je anders in het leven. Wat zijn momenten van volledig vertrouwen? Dat is wanneer je vertrouwen moet hebben in mensen en materieel. Als je in een helikopter gaat zitten met een onweersbui zal je zowel in de piloot als in het apparaat vertrouwen moeten hebben. Wanneer je gaat Bungy Jumpen moet je je volledig overgeven aan het materieel waaraan je uiteindelijk zal bengelen. Het is ongelooflijk eng om in zo’n volledig vertrouwen een stap te zetten. Jezelf bloot te geven.

Euforie

Wat is de euforie geweldig wanneer je het werkelijk hebt gedaan. Hoe goed voel je je daarna? Waarom is de stap nemen vanuit je hartsbewustzijn zo’n drempel? Omdat het zo bijzonder is, je hebt zoveel vertrouwen nodig in jezelf dat je het kan. Dat het helemaal goed is. Wij mensen zijn zo beschadigt in het vertrouwen naar onszelf toe, dat je iets werkelijk kan, dat je het waard bent, dus het is een overwinning, vooral naar jezelf, om in je hartsbewustzijn te stappen. En die emotionele waarde die daaraan zit, die is niet met geld te koop. Dat is er niet. Zoiets kan gewoon nooit bestaan, je kan niet een ervaring Bungy Jumpen kopen en dat voelen terwijl je het niet gedaan hebt. Dat kan niet. Je kan niet een ervaring van liefde en vertrouwen kopen terwijl het er niet is.

Je kan het alleen maar zelf

Vanuit het hartsbewustzijn maak je de keuze voor jezelf, en daarin doe je iets wat werkelijk jij alleen kan doen. Niemand anders kan dat voor je doen. Een ervaring kan niemand anders voor je ervaren. Niemand kan op de manier van je houden zoals je dat zelf kan. Zodra je jezelf accepteert wie en wat je bent,  maak je een hartsverbinding met jezelf. Zo verhoog je automatisch je frequentie waardoor je anderen toestaat ook van je te houden, zoals jij bent. Vervolgens trek jij vanzelf aan wie bij je past.hart mensen

Kiezen voor jezelf

Kiezen voor jezelf is iets anders dan harts-verbinding met jezelf maken. Als voorbeeld; dit zie je regelmatig bij dierenliefhebbers, veganisten, politieke voorkeur, streng religieuze groeperingen of spirituele mensen. Zij kiezen ervoor, vanuit hun liefde en  overtuiging, om een bepaalde levenswijze te volgen. Prachtig natuurlijk! Dat doe ik ook. Het verschil tussen het vanuit hartsverbinding of voor jezelf kiezen is groot. Zodra je aan je omgeving gaat verkondigen dat zij ook moeten doen wat jij doet, dan ben je niet vanuit je authentieke zelf bezig, dat is geen hartsverbinding. Teleurgesteld zijn als anderen je niet volgen, of zelfs boos worden. Je doet het dan vanuit een bepaald protest, vanuit actie voeren. Zodra je vanuit die energie werkt, gaan mensen op je reageren uit de zelfde energie, ook actie voeren, maar dan het tegenovergestelde. Met de hakken in het zand. Je hebt beiden dezelfde stok vast, maar beiden, aan de andere kant.

Harts-frequentie

Kies je voor jezelf vanuit je harts-verbinding en zijn er anderen die je niet volgen, dan is dat oké. Dat geeft enorm veel rust. Iedereen mag een mening over alles hebben. Dat mag. Zolang je je laat raken en in de weerstand gaat, ben je niet vanuit je harts-verbinding bezig. Dan ben je aan het rebbeleren, dat heb je overigens wel nodig om te groeien, een soort pubertijd. Het is normaal, maar besef dat je nog midden in het proces zit. Je bent je nog aan het losmaken van je oude ik. Een puber heeft ook een aantal jaren nodig om volwassene te worden, zichzelf te vinden en los te maken vanuit de opvoeding welke is opgelegd. Dat heb jij dan ook op dat moment. Daarmee kan je het vergelijken. Je voelt de tegenwerking van anderen als een persoonlijke afwijzing naar jouw. Het is niet de afwijzing van de ander, maar het is de afwijzing van jezelf naar jezelf toe die je dan voelt. De ander spiegelt het alleen maar. Zolang je aan het rebelleren bent voor ‘goede dingen’, vanuit jouw overtuiging dus, blijf je in het voorwaardelijke liefdes stuk, blijf je in de 3D liefde. Je doet het met heel je hart, je doet het vanuit alle overtuiging en je weet vanuit jouw standpunt dat het het beste is. En toch voel je weerstand. Dat is je eigen weerstand. Zodra je mensen bewust wil maken, gewoon vanuit je eigen meesterschap, dat wil laten zien, dan is er rust en liefde, dan zet je jezelf open om mensen naar je toe te laten komen. Dat is vanuit een harts-verbinding.

De weerstand

Waar komt de weerstand in jezelf en bij anderen vandaan?

Vreselijk veel mensen zijn beschadigd in hun jeugd.  Je mocht niet rebberelen, bent met harde hand opgevoed, geen ruimte voor een mening, mishandeling geestelijk of lichamelijk. Je mocht niet worden wat je wilde, enz. Er zijn zoveel vormen in je opvoeding wat je kan beschadigen. Zelfs in een liefdevolle omgeving  kan dat gebeuren. Zodra iemand vanuit een opgeheven vingertje gaat je gaat vertellen wat je moet, ondanks vanuit alle liefde en goedheid gebracht, maar wel vanuit eigen onzekerheid, raakt direct die snaar bij beiden van de weerstand en onzekerheid. Mensen spiegelen elkaar voortdurend. Zo ga je met de hakken in het zand. Wanneer je vanuit je harts-frequentie werkt, neutraal kan zijn, zal je geen weerstand meer krijgen van anderen en geen weerstand meer ervaren vanuit jezelf. Er is dan namelijk geen snaar meer om te raken. Als je zo kan denken leef je in een hele andere frequentie, dan leef je vanuit je hartsbewustzijn.

Universele Liefde

kind en vliegerIs er nog een vervolgstap? Ja! Universele liefde! De bron. Als je in de harts-frequentie zit en er vaker mee werkt, daar vanuit mediteert, daaruit je beslissingen neemt, dan maak je steeds gemakkelijker verbinding met de oerbron, dan komt er een universele liefde door je heen. Een oer gevoel. Ik zie dat het een stapje verder is, vanuit je harts-bewustzijn is het de volgende stap, verbinding te maken met de oerbron. Verbinding maken met de oerbron is een vrede, rust, sereen, liefdevol, overweldigend gevoel. Het is zo’n overweldigend compleet gevoel dat ik het bijna niet kan beschrijven. Verbinding maken met die oerbron doe je via je harts-bewustzijn.

Ik wens je een mooie afstemming op je Harts-frequentie, zodat je vanuit al je levensgebieden kan groeien naar het hartsbewustzijn!

Engelenboodschap
Engelenboodschap
Engelenboodschap

9 REACTIES

  1. Dank je voor de finesse waarmee je onderscheid kunt maken! Het duidt op herkenning. Subtiliteit kunnen herkennen is een gave.
    Het is altijd fijn om te lezen dat er meerderen zijn die deze subtiliteit dragen. Je bent goud waard.

  2. Heel mooi en herkenbaar.
    En ja, het uiteindelijke gevoel van vredigheid is onbeschrijfelijk en moet een ieder zelf ervaren om het te kunnen begrijpen.

  3. Dank je Esther , dat je dit mooie stukje met tweede kerstdag plaats , deze dagen draaien om hart aarde en bewustzijn , Ik hoop ook naar de hartsfRequentie Van het harts bewustzijn Te kunnen groeien , Ik moet het nog wel op mij in laten werken , de dag is nog jong . Veel liefs Jannie .

  4. Mooi geschreven. Ik hou van je praktische manier van schrijven dat maakt het toepasbaar. Ik was nog niet klaar met lezen Maar de tekst was op..

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in