Wat is hartsverbinding? Waarom is dat zo belangrijk in seks?

We kennen allemaal het gevoel van verliefd zijn. Ons hart staat wagenwijd open. Een heerlijk gevoel waarbij het openen van het hart helemaal vanzelf gaat. We kijken met meer begrip naar de mensen om ons heen, hebben meer geduld en verdragen meer (zo niet alles) van onze geliefde. Als je hart open is ben je onmiddellijk in verbinding met jezelf. Het verbinden met de ander verloopt ook natuurlijk; je stroomt als het ware over van liefde. Daarbij maakt het helemaal niet zo uit of het hart van de ander ook open is. Maar als twee stromende, open harten elkaar ontmoeten dan is het wel extra feest!

Hoe weet je of je hart open is?

Als je hart open is ben je in het nu aanwezig, je voelt vertrouwen, bent bewust van jezelf, je bent speels en creatief. Een open hart wil ook altijd delen en verbinden. Het maakt makkelijk oogcontact. Een open hart is een uitdrukking van liefde.
Toch voelen we ons vaak anders. We wantrouwen eerder dan dat we vertrouwen, we zijn met het verleden of de toekomst bezig in plaats van het nu, we willen gelijk hebben of zoeken de discussie op in plaats van dat we open en toegankelijk zijn. Een gesloten hart is niet kwetsbaar en wil graag de ander veranderen. Het zoekt de schuld bij die ander. Een gesloten hart vindt echt contact maken en verbinden heel lastig.

Hieronder volgt een kort rijtje waaruit je kan aflezen of je hart open (in liefde) is of gesloten (in pijn) is.

Engelenboodschap
Engelenboodschap
Engelenboodschap
Vorig artikelPleasen: jong geleerd, oud gedaan
Volgend artikelKinderen met een oude ziel: de 7 voordelen
Avatar foto
Van haar zesde tot haar éénentwintigste had Mariëtte eenheidservaringen via de seksualiteit. Toen een tantra lerares vertelde dat ze dood kon gaan tijdens zo’n ervaring, stopte het. Vanaf dat moment is haar leven een zoektocht naar het ervaren van verlichting via de seksualiteit; eerst onbewust door seksuele lust uit te leven en vanaf het moment dat ze als seksuoloog cliënten kreeg met seksueel trauma, bewust. Mariëtte gelooft dat iedereen in seks op zoek is naar het ervaren van eenheid met het ‘allesomvattende’, een gevoel dat we kennen van voor de geboorte. Haar missie is om jong en oud te leren dat als je seks met liefde verbindt, je liefde maakt en je toegang krijgt tot de werkelijke potentie van seksualiteit.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in