Home Spiritualiteit Wat is het verschil tussen paranormale en spirituele gaven?

Wat is het verschil tussen paranormale en spirituele gaven?

Wat is het verschil tussen paranormale en spirituele gaven
Leestijd: 4 minuten

Er is niet echt een verschil tussen paranormale en spirituele gaven, het is maar een labeltje. Beide termen verwijzen naar een contact met hogere frequenties.

Met paranormaal bedoelt men meestal:” dat wat men met het blote oog en logische brein niet kan zien of verklaren”. De fysieke zintuigen staan hier buiten spel want er wordt met de etherische & astrale lichamen gevoeld of gekeken.

Met spirituele gaven bedoelt men; informatie krijgen buiten de fysieke zintuigen om. Het paranormale/spirituele spectrum bevind zich in de hogere frequenties.

De hogere frequenties

Wanneer je in contact bent met hogere frequenties, kan je meer info verkrijgen. Hoe hoger de frequentie, hoe dichter je bij de bron komt en hoe dichter bij de bron hoe uitgebreider de informatie wordt.

De informatie wordt uitgebreider in de zin dat ze een breder perspectief zal kunnen aanboren. Wie bv handelt uit angst, kan enkel informatie ontvangen uit het spectrum van 0 – 100 mhz. In dat spectrum vind je gedachten, situaties en handelingen gedragen door schaamte-schuld-apathie-irritatie-angsten.

Zolang jij in dat spectrum blijft hangen zal je nooit je paranormale of spirituele gaven/krachten kunnen ontplooien.

Je persoonlijke frequentie verhoog je door je eigen angsten en blinde vlekken los te laten. Vanaf dan handel je vanuit een meer liefdevol (hoger) perspectief en kunnen je spirituele gaven ontwaken. Onvoorwaardelijke liefde, stelt nooit voorwaarden maar handelt vanuit acceptatie en overgave.

Wat bedoelt men met hoger

Het hoger heeft hier GEEN waarde-oordeel en verwijst enkel naar een denken en handelen die hoog ligt op de schaal van liefde. De schaal van liefde gaat van 0%-100% liefde (0% is de liefde waar men voorwaarden stelt = voorwaardelijke liefde). Iemand die leeft vanuit angst, dealt met voorwaarden. Voorbeeld: “ als jij dat doet, doet ik… of geef ik je….. = voorwaardelijke liefde.”

Wie in contact en verbondenheid leeft met zichzelf, leeft in de hogere frequenties van liefde. Vanuit deze verbondenheid is het logisch dat je kan zien/voelen met elk facet van je zijn. Je treedt dan buiten de fysieke wetten en werkt met elk mogelijk niveau. In de hogere niveaus zijn alle zielen en alle tijdslijnen met elkaar verbonden. Mensen die contact kunnen maken met deze hogere frequenties zijn zeker niet beter dan anderen. Ze hebben gewoon hun lager denken (= angsten) losgelaten en vervangen door liefde.

Waar je aandacht aan besteedt, voedt je

Een frequentie is een golflengte met informatie, net zoals je een radio hebt met verschillende posten en op elke post is er een ander muziekgenre. Wie uit de huidige, lagere drama frequenties blijft zal makkelijker kunnen afstemmen en blijven in de hogere frequenties.

Je blijft uit deze drama’s door vb uit roddelgesprekken te blijven, nieuwsberichten uit je leven te bannen omdat die enkel rapporteren over de lagere aardegebonden drama’s. Persoonlijk volg ik al zeker 20 jaar geen nieuws meer.

In mijn geval, ligt mijn focus op verlichting. Alles wat mij zwaarder en onaangenaam laat voelen, ban ik uit mijn leven. Ik lees enkel lectuur die mijn inzichten vergroten en kijk naar films die me een goed gevoel geven. Als healer, werk ik vanop afstand door me dagelijks af te stemmen op de hogere frequenties. Van zodra ik me afstem op de ander via de geboortenaam, voel ik de blokkades in mijn eigen lichaam en kan ik ze zo letterlijk en figuurlijk verlichten.

Sturing vanuit het ego of wonderlijke resultaten via je ziel

In het begin merkte ik heel goed het verschil. Gaf ik sturing vanuit mijn ego (ratio) kreeg ik te maken met een verzwakte verbinding en werd de healing een pijnlijke en zware taak voor mij. Daarmee bedoel ik, als ik bijvoorbeeld aangaf de healing te doen met als oogpunt de genezing van een pijnlijke arm, werd de healingsessie voor mij een zware taak en was de kracht die door mij stroomde veel zwakker.

Gaandeweg leerde ik, dat ik wonderlijkere resultaten kon boeken, door me gewoon open te stellen en de wijsheid van de ziel van de klant zijn werk te laten doen. Want die pijnlijke arm was niet de werkelijke oorzaak.

Op die manier heb ik snel geleerd dat voorwaarden stellen, de kracht van liefde verzwakt.

Als ik mijn healingen doe en werk met de hogere frequenties, dien ik mijn ego (ratio) uit te schakelen. Dan pas kan ik een zuiver kanaal worden waarlangs die onvoorwaardelijke liefde zijn werk kan doen. Een kanaal werkt altijd in 2 richtingen, het ontvangt zowel als dat het energie uitzend. Zend ik uit maar een deel van het healing spectrum, zal ik ook maar dat deel krijgen.

Is de lichtere liefdesenergie een talent?

Iemand vroeg me volgende : “ over afstand-healer zijn … als ik vragen mag … kan het zo zijn dat de ‘lichtere liefdesenergie’ je eigen spirituele/paranormale gave/kracht is?

Nee, zo zie ik het niet. Die lichtere liefdesenergie kan niet mijn talent zijn daar iedereen deze in zich draagt. We zijn namelijk allemaal ontstaan uit dezelfde liefdesbron en allemaal LICHTwezens, die gebukt gaan onder de zware frequenties van angst en lijden. Wanneer we weer leren te herinneren dat we in wezen licht zijn en verbonden met de bron, zal iedereen de zware frequenties kunnen loslaten en BEWUST kiezen voor lichtfrequenties.

Als je me vraagt wat mijn talenten zijn zou ik eerder zeggen: mijn communicatieve vaardigheid, mijn grote nieuwsgierigheid, open mind, het anders willen doen, mijn doordringen tot de essentie, het lef om het naar buiten te brengen (want als boodschapper van liefde moet je heel sterk in je schoenen staan, in deze door angst geregeerde maatschappij), dat zie ik als talent.

Ik denk niet dat je mijn overgave als een talent kan zien. Ik heb met bloed/tranen en zweet geleerd me zoveel mogelijk los te maken van mijn persoonlijke ik, weliswaar onder druk van de potenties in mij aanwezig. Mijn passie is zoveel mogelijk te ontdekken over de wereld en dat te delen met anderen zodat ze in hun kracht komen. Is dat een talent? Ik noem het mijn drijfveer en passie waarbij ik mijn talenten inzet om mijn verbinding met de bron te herstellen.

Ik leerde me weer open te stellen voor de bron (= overgave en acceptatie) en hierdoor mijn contact ermee te herstellen. In onze verdere evolutie zal iedereen dat weer kunnen, we zijn het gewoon afgeleerd en vergeten, verstikt door de zware frequenties van angsten en kwetsingen.

Het je herinneren en herverbinden met de bron of met de hogere frequenties is voor iedereen mogelijk. Het is net als ademen. De meeste mensen ademen gewoon verkeerd net zoals ze verkeerd denken. Maar elk van ons is in wezen paranormaal en spiritueel.

4 REACTIES

 1. Liv G: Volgens mij zijn er mensen met spirituele gaven die waarnemen op heel verschillende frequenties, ingegeven door hun gidsen of wie dan ook. Hangen die frequenties waarin ze toegang hebben, samen met hun eigen bewustzijnsevolutie en frequentie?
  Ik ken heel bekwame mensen op paranormaal vlak, maar soms doen ze toch rare dingen. Ze zien veel, het lijkt me ook correct wat ze zien horen of voelen en overbrengen, maar zitten ze zelf als persoon op een liefdesfrequentie? Soms twijfel ik hier aan, bijv. als ze dingen bewust achterhouden of veel trots hebben ivm hun kunde of aansturen op te nemen wraakacties ter bestrijding van het kwaad waardoor je het in feite enkel versterkt. In elk geval, hun werk lijkt evengoed zinvol want anders hadden ze die gave niet kunnen ontwikkelen. Soms hebben zie die al van in hun jonge jaren. Enfin, ik worstel met deze vragen al een tijdje, maar vond het wel een goed artikel.

 2. Er is geen juist of onjuist, goed of fout.

  Wel zijn er waarnemingen, belevingen, diverse levels van groei, posities, interpretaties en vertalingen op verschillende niveaus.
  De frequentie en de bron van waaruit is gehandeld van de schrijver het moment dat het stuk geschreven werd. De frequentie van de lezer op het moment dat het gelezen werd.
  Hoeveel van de gedeelde informatie is bedoeld om door die lezer opgevangen en “begrepen” te worden?
  Wat is het doel van de gegeven commentaren en van waar komt het vandaan?

 3. Beste Isabelle, graag lees ik jou artikelen, maar de laatste tijd merk ik dat jij nogal vaak iets schrijft vanuit alleen jou perspectief (tuurlijk is dit iets wat meest gangbaar is) Maar daardoor mis je wel een vorm van flexibiliteit en inzicht. Want eerder was ik al verrast door jou artikel over oorsuizen (ik vond dat nog al kortzichtig). Maar nu met dit artikel raakte je mij toch persoonlijk.

  Een citaat:
  Wie bv handelt uit angst, kan enkel informatie ontvangen uit het spectrum van 0 – 100 mhz. In dat spectrum vind je gedachten, situaties en handelingen gedragen door schaamte-schuld-apathie-irritatie-angsten. Zolang jij in dat spectrum blijft hangen zal je nooit je paranormale of spirituele gaven/krachten kunnen ontplooien.

  Ik ben geboren met helderziende, heldervoelde waarnemingen..Ik had niet echt een fijne jeugd, (ik zat dus in jou lage spectrum ) maar ik zag wel heel veel. (net als in de film de six sensce). Dus om dit zo te stellen denk ik dat jij misschien nog niet zo helder bent als dat je denkt. Want ik heb mij goed ontwikkeld hierin al is het voor mij als kind nooit fijn geweest. Maar nu heb ik gekozen welke zenders ik wil ontvangen en dat heeft niets met in een hogere frequentie (met liefde) te zijn te maken. Dit wil ik duidelijk maken omdat er veel jonge mensen opzoek zijn hoe zich te ontwikkelen met deze gaves.
  Jij stelt/ citaat:Ik leerde me weer open te stellen voor de bron (= overgave en acceptatie) en hierdoor mijn contact ermee te herstellen. In onze verdere evolutie zal iedereen dat weer kunnen

  Ik: Niemand hoeft te wachten, het is elk moment mogelijk om je hierin te ontwikkelen. En of iedereen dat weer zou kunnen? Ik denk dat heel veel mensen dit niet eens willen.
  Het spirituele pad, is niet het gemakkelijkste pad, het gaat niet alleen over verlichting, maar het gaat juist ook over al de donkere energieën die er zijn. En daarin vrede zien te vinden, niet uitbannen (zoals jij stelt) maar gewoon accepteren. Ook stel jij dat iedereen een lichtwezen is, ik kan je dan alleen maar zeggen: dan heb jij misschien nog net iets te weinig gezien aan de andere kant van de sluier. (ps en iedereen wil ook graag geloven dat ze uit het licht zijn geboren).

  Nog een ding: ik doe al mijn leven lang healings en ja dan word je wel meer bewust van de hoge en lage vibraties, maar om nu altijd te leven in een hoge vibratie?..Als dat de bedoeling was..dan zaten wij er al met zijn allen in. Ik geloof dat wij als mens hebben gekozen om alles te ervaren en daar door te ontwikkelen. (Je ontwikkeld niet als je vasthoud aan 1 vibratie/ frequentie) Het leven bestaat uit flexibiliteit en ontelbare mogelijkheden. De bron voelen is fijn, herkenning, maar als ik/ mijn ziel daar in zou willen verblijven…Dan was ik niet geboren.
  Gegroet Liv G

 4. Dag Isabelle,
  Ook ik ben een healer, een healing medium, en heb dit geleerd van mijn Gids, toen Hij zag dat ik er klaar voor was.
  Dat was zo’n 15 jaar geleden.
  Mijn Gids is één van de Meesters.
  Ik bezat toen nog zoveel twijfel, angst pijn e.d.
  Natuurlijk was ik toen al bezig met verwerkingen, processen en los laten.
  Maar tijdens de healingen die ik gaf, ook op afstand, voelde ik me ontzettend zeker en gebeurde er veel. Zelfs werd er op afstand energetisch geopereerd. Ik zie ook in het lichaam, wat er aan de hand is en wat er gebeurt ….of de persoon bij me is of op afstand…dat maakt niet uit.
  Dit wordt vaak bevestigd als mijn cliënt uitslag heeft gekregfn van een regulier onderzoek.
  Inmiddels zijn mijn twijfels, pijn en angsten al lang los gelaten.
  Ik wordt anders begeleid, zie andere energie kleuren, dat is het verschil. De energie is krachtig. Maar ikzelf zie hierin geen verschil met nu en de healingen die ik toen gaf.
  Maar misschien komt dit omdat ik altijd open heb gestaan voor mijn Gids en dit mijn thuis was en is.
  Ik geloof zeker dat er verschil is in healingwerk: aangeleerd of aangeboren.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Wij gebruiken cookies om u de beste online ervaring te bieden. Door akkoord te gaan, accepteert u het gebruik van cookies in overeenstemming met ons cookiebeleid.

Privacy Settings saved!
Privacy-instellingen

We gebruiken verschillende cookies op onze website, om u een optimale ervaring te bieden.


Deze website maakt gebruik van de software Wordpress. Wordpress plaatst cookies die noodzakelijk zijn om de website te laten functioneren. Deze cookies kunnen daarom niet uitgeschakeld worden.
 • wordpres_gdpr_allow_service
 • wordpress-gdpr-cookies-allowed
 • wordpress_gdpr_cookies_declined

Liever niet
Accepteren