Wat is telepathie en hoe kun je daarmee communiceren met dieren?

Wat is telepathie?

Telepathie is je vermogen om intuïtief te communiceren. Communicatie via je gevoel. Een hartverbinding die je kunt maken met elke vorm van leven dat er is. Deze hartverbinding is er altijd en altijd al geweest. Telepathie is ons “vergeten” zesde zintuig.

Eigenlijk maken we dagelijks gebruik van onze intuïtie, maar zijn ons daar vaak niet van bewust. Een voorbeeld: je denkt aan iemand en hij/zij komt net langs lopen. Of de telefoon gaat en je denkt: “Dat is Janneke,” en ja hoor, ze is het.” Maar ook je voorgevoel over producten of situaties. We hebben allemaal wel eens het gevoel of iets goed voor ons is of juist niet. Zo zijn er tal van intuïtieve boodschappen die wij op een bepaalde laag van ons bewustzijn de gehele dag door krijgen. Vaak zijn we hier ons niet bewust van. Terwijl we bij alles wat we meemaken seintjes krijgen. Die seintjes komen op alle mogelijke manieren bij ons. Door situaties, door wat mensen zeggen, door hoe het voelt, door fysieke boodschappen. Alles wat er gebeurt vertelt jou wat. En aan de hand van hoe iets of iemand op jou overkomt, handel je. Dit is telepathie.

Voor kinderen is het vermogen om telepathisch te spreken vanzelfsprekend. Kinderen kunnen door hun fysieke leeftijd niet in onze mensentaal duidelijk maken wat ze willen. Kinderen doen dit daarom telepathisch. Zij ervaren dit als niet anders dan normaal en snappen er niks van als wij “volwassenen” hen niet begrijpen. Vanaf jongs af aan leren we van onze omgeving. Regels, patronen, gedragingen. Telepathie is geen gebruikelijke taal meer. Als kind kun je plaatjes en gevoelens blijven sturen, maar als niemand naar je luistert, besluit je de taal die je word aangeboden, te leren. Dit houdt niet in dat we niet meer telepathisch met elkaar praten. We doen het altijd, je kunt het niet uitzetten, het gaat alleen onbewust.

Zo is het uiteindelijk met iedereen en alles in het leven. We worden wat de wereld om ons heen van ons maakt. En hoe we ons zelf zien en maken, laten maken. We leren allemaal fysiek praten, terwijl de woorden ons beperken in wat we werkelijk willen zeggen, omdat woorden lang niet evenaren wat we voelen.

Telepathie is onze oertaal, die zich niet in woorden laat uitdrukken, maar in puur gevoel. Het is de taal die iedereen verstaat, de taal van het hart. Telepathisch communiceren kan iedereen vanuit zijn natuur. Wanneer je daar weer bewust van gaat worden, kun je daarmee oefenen. Door stil te staan bij alle keuzes die je maakt. Kies een keer wat je gevoel zegt, ook al zegt je hoofd dat je het beter kan laten. Voel wanneer de telefoon gaat wie het is, voordat je opneemt. Speel ermee. En Leer. Je zult ervaren dat niets voor niets is, dat je voor gevoel werkelijk klopt. Je kunt weer bewust gebruik gaan maken van jouw zintuig. Hoe meer je er gebruik van maakt, hoe sterker je je telepathische vermogen weer kunt gaan ontwikkelen.

Nieuwetijdskind Magazine Instagram
Nieuwetijdskind Magazine Instagram
Nieuwetijdskind Magazine Instagram

Onze sprekende taal belemmert ons om met dieren, andere levensvormen, maar zelfs met andere mensen te praten!!! Telepathie is je vermogen om met elkander levenswezen te delen. Het is niets paranormaals, het is de weg die ons laat ervaren wie we werkelijk zijn!

wat is telepathie
Dieren laten via hun gedrag ons eigen gedrag zien. Ze zijn dan als een spiegelbeeld van onszelf.

Hoe vind telepathie plaats?

Telepathie vindt plaats, door middel van het grote energieveld. Energie is overal om ons heen. Een lege ruimte is werkelijk niet leeg. Overal zit energie, wat alles met elkaar verbind. Wat doorgaat in alle lagen van het leven. Uiteindelijk is alles energie wanneer je het bekijkt onder een microscoop. (Interessante films hierover zijn “what the bleep do we know” en “Down to the rabbit hole.”)

Mensen noemen het een morfomagnetisch veld, anderen een bibliotheek, wetenschappers vertellen er over in hun kwantumfysica. Ikzelf benoem het als de levensenergie waar iedereen en alles uit bestaat. Ik geloof dat wanneer je met de levensenergie mee stroomt en je er mee verbindt, je steeds weer dichter bij jouw werkelijke natuur komt. Onze werkelijke natuur bestaat niet uit dualiteit, gescheidenheid, angst, eenzaamheid en illusie. Maar uit liefde, licht, verbondenheid, respect, vreugde, vertrouwen en geloof. Het gaat erom waar je voor kiest, al lijkt het nu dat er voor ons wordt gekozen. We zijn zoveel groter dan dat we zelf denken. De wereld, onze wereld is zo veel mooier dan dat we ons zelf durven denken/schenken. Telepathie laat zien dat er geen buiten en binnen is. We zijn allemaal hetzelfde, energie.

Dieren communiceren vanuit deze levensenergie. Denk maar eens aan de vogels die vliegen door de lucht in de meest mooiste formaties. Ze trekken erop uit wanneer het slechter weer wordt, alsof zij een kalender hebben waarop staat: nu komt de kou. De meeste menselijke weerverwachters zitten er dikwijls naast. Denk ook aan natuurrampen, lang voor dat er een natuurramp plaatsvindt, weten de dieren dat al. Ze trekken naar hogere gebieden of laten mensen zien, door middel van hun gedrag, dat er iets aan de hand is. Wanneer wij mensen weer gaan geloven in onszelf en in onze natuur, dan begint de weg terug naar “huis”, daar waar alles en iedereen alleen is.

Telepathie vindt plaats via deze energieverbinding. Het maakt niet uit waar je woont op de wereld of dat het dier misschien vermist of overleden is. Energie verbindt ons allen met elkaar. Denk maar eens aan een verjaardag waar je binnenloopt en je beseft na een paar seconden dat het er eigenlijk helemaal niet zo gezellig is …. of juist wel natuurlijk! Dit voel je aan door de energie die er hangt. Energie is oneindig en zal er altijd en overal zijn. Wanneer wij ons verbinden met onszelf. En vanuit deze verbinding in liefde contact maken met dieren, zal iedereen horen wat elk levend wezen vertelt.

Wat kun je met je vermogen om telepathisch te communiceren?

Je kunt door middel van je telepathische vermogen communiceren met alle levensvormen, dus niet alleen met dieren, maar ook met mensen. Het communiceren gaat via je zintuigen, horen, zien, ruiken, proeven, voelen en fysieke boodschappen. Door middel van de verbinding door energie kun je dus voelen wat een ander voelt, ruiken, proeven en zien. Eigenlijk gebeurt dit ons elke dag.

wat is telepathieTelepathisch kun je dus een gevoel zenden of via je gedachten een plaatje laten zien. Wanneer je aan een dier vraagt: “Hoe ziet jouw huis eruit?” Dan kan een dier bijvoorbeeld een plaatje van zijn huis naar jou sturen. Als je invoelt op een dier, kun je voelen of het dier verdrietig is of blij. Bijvoorbeeld met de vraag: “Vind je het leuk om in de auto te rijden?” Een dier kan je dus ook laten voelen waar hij pijn heeft in het lichaam. Door telepathisch te spreken met dieren komen we allemaal achter de welbekende vraag: “Wat gaat er in jouw koppie om? Waarom doe je dat toch steeds? Zit je lekker in je vel?” Je kunt het gesprek vergelijken met een gesprek tussen ons mensen. En kan dus werkelijk over van alles gaan.

Praten met dieren is meer, als het antwoord op jouw vraag
Dieren laten via hun gedrag ons eigen gedrag zien. Ze zijn dan als een spiegelbeeld van onszelf. Ze spiegelen wat er diep in ons leeft. Dieren reageren vanuit hun natuur op energie. Zij voelen wanneer er gevaar dreigt. Daarom weten honden wanneer je bang voor ze bent. De reden waarom een paard niet wil luisteren naar wat je vraagt, heeft misschien wel te maken met het stuk, in hoeverre je naar jezelf luistert. In welke mate luister jij naar je eigen hart? En de hond die zo enorm aan de lijn trekt, vraagt jou misschien wel leiding te nemen over je eigen leven. Voor dieren bestaan geen geheimen, en eigenlijk voor niemand… Wanneer je verbonden bent met alles om je heen. Dieren voelen haarfijn aan wat er met ons is en als dat wat zij voelen niet in overeenstemming komt met jouw gedragingen, zullen ze je dat vertellen. Dat is de reden waarom we dieren zo liefhebben. Bij dieren hoef je niet te vertellen wat er is, of je blij bent of boos. Bij dieren hoef je alleen maar te zijn wie je bent en dat zullen ze met je delen.

Hieronder heb ik wat vragen neergezet, die ik vaak tegenkom in mijn gesprekken met dieren en hun mens.

 • Waar houd je echt van? Waar houd je helemaal niet van?
 • Wie zijn je vrienden? Wie zijn je beste vrienden?
 • Houd je van kinderen?
 • Wat doe je het liefste?
 • Kun je jouw huis waar je woont omschrijven?
 • Wat is je favoriete speeltje?
 • Is er iets mis in je leven? Mis je iets in je leven?
 • Wat vind je van je naam?
 • Kun je iets over jezelf vertellen?
 • Wat zijn je dromen, verlangens en wensen?
 • Ben je hier met een speciale boodschap?
 • Wat zou je graag anders hebben in je leven?
 • Waar ben je trots op in je leven?
 • Is er iets wat belangrijk is voor mij of je mensenvriend om te weten uit je verleden?
 • Is er iets belangrijks voor mij of je mensenvriend om te weten nu?
 • Ben je gelukkig? Wat maakt jou gelukkig?
 • Wat maakt jou blij?
 • Is er iets wat jou pijn of verdrietig maakt?
 • Is het eten wat je krijgt goed voor jou? Wat is goede voeding voor jou?
 • Is er iets wat je nodig hebt?
 • Is er iets wat je (graag) wil vertellen?
 • Is er iets wat je mensenvriend voor je kan doen?
 • Is er iets wat je mensenvriend voor je kan doen, om je een nog mooier en gelukkiger leven te geven?
 • Wat doe je, waardoor je mensen om je gaan lachen?

©Mirella Bruynesteyn

Engelenboodschap
Engelenboodschap
Engelenboodschap

7 REACTIES

 1. Ik werk met geur. Ik maak geurcomposities die een specifieke frequentie oproepen.
  Een geur verbindt. Net zoals de nestgeur een gezin verbindt.
  Door een geur te maken die bij iemand past, kan diegene met alle mensen die dezelfde geur met hem delen een telepathische band opbouwen en versterken.

  Wil je meer weten? Bel gerust: 0641858880

  Groetjes, Jerry

 2. Ik heb ze ook horen praten en beelden gekregen maar het lukt niet meer zo goed. Maar heel af en toe en met veel moeite mbv een foto. Jammer

 3. Ooit nagedacht of telepathie niet gaat via geluid. Denk hierbij aan hoe wij vroeger vissen zijn geweest. Vissen maken gebruik van echolatie, waarbij signalen verzonden worden via ultrasone geluidsgolven. Lucht werkt hetzelfde als water en er kunnen ultrasone geluidsgolven verzonden worden via de lucht. Het zou best kunnen dat onze telepathie overgeeft is van toen wij nog zeedieren waren miljoenen jaren geleden. Er is hier nooit op kunnen worden getest. Ik praat niet met dieren, maar zonder woorden kunnen we elkaar ook verstaan. Het is de taal van het hart. Mensen praten telepathie ook, maar onderbewust. Niet iedereen heeft dat door.

 4. Ik ga eraan werken. Ik heb hier zo een goed gevoel bij. Ik will dit bereiken en weer leren en dat gaat me ook lukken, ik geef niet op! Dieren zijn gewoon weg geweldig en al veel verder als wij mensen.

 5. Ik zou het zoooooo graag uit willen zetten. Want hoewel het vele mooie kanten heeft zijn er ook heel nare kanten aan.

 6. Al jong had ik in de gaten dat ik contact kon leggen met dieren .
  Onze eigen teckel , daar had ik een speciale band mee .
  Ze voelde exact wat er met mij was . en ik voelde dat met haar .
  Ik denk dat meer mensen dat kunnen . maar er misschien niet
  In geloven.
  De hond van mijn dochter begrijpt mij ook heel goed . en ik haar .
  Ze is blij als ik kom . en als ze te druk is , vraag ik of ze rustiger
  Wil worden . ze reageert daar altijd op.
  Er zijn meer mensen uiteraard die het zelde hebben als ik.
  Maar ik denk dat de meeste het liever voor zich houden .
  Ik hou het ook liever voor mij .
  Ik weet nog goed dat prinses Irene met bomen contact kon maken.
  Zoveel mensen vonden dag raar en dachten dat ze onzin uit kraamden.
  Men weet er niks van . en oordeelt zo gauw
  Het belangrijkste is wat ik er zelf meedoe .
  Ik zie het als een cadeautje .