“Wat van ver komt, is lekker?” Draai het eens om: vers biologisch voedsel binnen handbereik. Yes! 

Stel, je viert feest – tijd voor een mooie taart. Je kunt er een in de supermarkt kopen – maar je kunt ‘m ook zelf bakken. Met eieren van kippen die samenleven met hanen, naar buiten gaan en hun snavels behouden. Met boter en melk van koeien met hoorns, waarbij de kalfjes geen poedermelk krijgen en de stieren hun rol in de kudde mogen spelen. Met een smakelijke vulling van biologisch fruit, dat rustig heeft gerijpt om op smaak te komen, de fruitbomen bemest door dieren van hetzelfde boerenbedrijf. Een taart, met meel van graan uit wisselteelt – waarvan het stro weer gebruikt wordt voor diezelfde dieren.

Nieuwetijdskind Magazine Instagram
Nieuwetijdskind Magazine Instagram
Nieuwetijdskind Magazine Instagram

Jouw taart wordt zo een prachtig geheel en smaakt… als de beste. Biologische producten vormen de kers op de taart. Maar waar haal je die prachtige producten vandaan? Ga op zoek naar biologische boer, zelfpluktuin of bio marktkraam bij jou in de buurt. Vroeg zei men; ‘Wat van ver komt, is lekker.’ Draai het eens om: wat je zelf van dichtbij haalt, is veel lekkerder!

Direct van de bio-boer kopen, heeft veel voordelen:

  • –  kraakverse biologische producten, gezonder voor jou en je gezin[1]
  • –  raak geïnspireerd door het landschap om je heen en beleef de seizoenen
  • –  proef van de rijke smaak, kwaliteit en een grotere voedingswaarde van je voedsel, zonder nare bijsmaak van chemische bestrijdingsmiddelen of kunstmest
  • –  geen onnodige plastic verpakkingen, waardoor we verspilling tegengaan
  • –  de boer krijgt een betere prijs voor zijn producten (en jij een voor je koopwaar)
  • –  minder CO2 uitstoot, door beperking van opslag- & transportkilometers
  • –  En als bonus: je hebt je portie buitenlucht en natuurschoon weer opgesnoven.

Hoe werkt dat dan, zo’n korte keten?

Door een kort lijntje tussen producent en consument wordt de groothandel en supermarkt uitgeschakeld. Dat betekent dat de producten sneller bij jou op je bord belanden, en dus meer smaak en voedingswaarde behouden. En waar anonieme supermarktconcerns er met de winst vandoor, betalen de boer, het land en de dieren een hoge prijs: ze worden letterlijk uitgemolken. Als je direct van de bio-boer koopt, krijg je weer een persoonlijke band met je voedselproducent. Je kunt je vragen stellen over zijn manier van werken en ziet hoe een boer zijn dieren behandelt.

Je ziet met eigen ogen wanneer je favoriete groente groeit en wanneer het fruit rijp is. Eten met de Nederlandse seizoenen is bovendien een stuk smaakvoller en goedkoper, dan onrijp geplukt, exotisch fruit per vliegtuig laten komen. Tel uit je CO2-winst!

[1] Lees meer over behoud van smaak en voedingswaarde van verse groenten en fruit: https://www.npo3.nl/hoe-haal-je-de-meeste-voedingsstoffen-uit-fruit-en-groente

Bovenal, kun je jezelf en je naasten weer verbinden met de rijke natuur om je heen. Leer hoe de dieren op een boerderij leven, welke gewassen er groeien en welke insecten je kunt vinden… Als je weet waar jouw eerlijke voedsel vandaan komt – dan leer je het ook waarderen.

We hebben elkaar nodig

Een gezondere, andere landbouw voor mens en dier is bittere noodzaak. Insectensterfte, afname van biodiversiteit, landbouwgif dat zich ophoopt en aarde die uitgeput is, boeren die het bijltje erbij neergooien…  Alleen samen kunnen we het voedsellandschap positief veranderen. Want om de kringloop van een gezonde voedselketen rond te maken, zijn alle schakels nodig: van land tot klant. Een boer die weet wat hij doet, goed voor zijn land en zijn dieren zorgt, een eerlijke prijs krijgt voor zijn werk, en bezig is de bodem gezond te houden. En een consument die betrokken is bij wat hij eet, kritische vragen stelt en het verhaal achter de producten kent.

Wat we nodig hebben, is een lokaal netwerk van bio boeren, tuinders en telers, dat direct gekoppeld is aan de consument. Dan maken we de voedselkringloop weer rond.

Maak kennis met Hofweb, en vier met ons het leven!

Zelf naar de boer fietsen blijft natuurlijk het allerleukst 🙂 Maar met tweemaal per week thuisbezorging, kies je met Hofweb voor gemak van biologische boodschappen aan huis. Wij geloven, samen met onze boeren, tuinders en telers, in de kracht van de natuur. En in een korte keten tussen land en klant. Daarom bezorgen we al 15 jaar de beste biologische versproducten, direct van de boer, bij onze klanten thuis.

We vieren graag de rijkdom van de natuur. Jij ook? Proef van onze kraakverse biologische producten: je ontvangt nu een gratis proefpakket (t.w.v. 12,50 euro) bij je eerste boodschappen bij Hofweb (minimale besteding van 35 euro en geldig tot 1 oktober). Gebruik hiervoor de code: nieuwetijdskind

Engelenboodschap
Engelenboodschap
Engelenboodschap

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in