Wat je moet doen als je wilt dat er iets verandert in je leven

door Machteld Sikkema www.geniusinmotion.nl

Tijd voor verandering

Je wilt heel graag dat er iets verandert. Het maakt niet zoveel uit ‘wat’. Laat ik een aantal voorbeelden noemen: je wilt 5 kilo afvallen want de zomer komt er weer aan. Je wilt een betere baan, je wilt nieuwe vrienden die echt bij je passen, de relatie met je broer is niet helemaal top en zo kan ik nog wel even doorgaan.
Wat we meestal doen is: we gaan positief denken over de situatie. We visualiseren onze gewenste uitkomst. We maken voor onszelf een affirmatie die we vervolgens een tijdje blijven herhalen. We mediteren op dat wat we willen bereiken. We schrijven onze gewenste toekomst op.
Maar verandert er daadwerkelijk iets? Niet echt. Het kan zijn dat er wel dingen gebeuren, er komen allerlei kansen voorbij bijvoorbeeld. Maar als je daar niet op in gaat of er niets mee doet is de kans voorbij, je hebt voor niets al die tijd geïnvesteerd om veranderingen aan te trekken in je leven maar er is niets veranderd, je hebt geen nieuwe resultaten bereikt, je omstandigheden zijn niet veranderd.

Wat zorgt wel voor verandering?

Doen is hier het sleutelwoord. Dingen anders doen. Met betrekking tot mijn voorbeeld ‘afvallen’ snap je dat heel goed. Natuurlijk moet je je eetpatroon aanpassen en wellicht meer gaan bewegen. Je gaat daadwerkelijk iets anders doen dan dat je deed. En als je nieuwe vrienden wilt maken dan ga je op pad, online of offline om nieuwe mensen te leren kennen. Je doet iets. Ook nu doe je iets anders dan wat je deed. Maar nu het voorbeeld over de slechte relatie met je broer. Of je wens voor een betere baan. Contact met je broer is onmogelijk. Hoe wordt die relatie dan beter? En je solliciteert je suf naar een betere baan maar je wordt steeds maar niet uitgenodigd. Wat nu? Er bestaat nog een mogelijkheid. En nu ligt de nadruk op ‘anders’. Wat ik daarmee bedoel is dat je je aandacht richt op het aanbrengen van veranderingen in andere levensgebieden. Dat solliciteren werkt niet? Misschien verandert er iets als je die vriendin los laat waar je al een tijdje geen goede relatie meer mee hebt.

Nieuwetijdskind Magazine Instagram
Nieuwetijdskind Magazine Instagram
Nieuwetijdskind Magazine Instagram

De aardse realiteit

Wil je andere resultaten bereiken, wil je iets nieuws ervaren dan wat je tot nu toe ervaart of wil je jouw diepste verlangens manifesteren, dan is het noodzakelijk dat je andere dingen gaat doen. Zoals het spreekwoord luidt: ‘Als je blijft doen wat je altijd deed, dan krijg je wat je altijd kreeg’. Dit is een cliché en het is een cliché omdat het waar is. Duidelijker dan dit kan ik het niet zeggen. Voor andere resultaten, maakt niet uit wat, zal je andere dingen moeten doen dan wat je tot nu toe deed. Zo zit onze aardse realiteit in elkaar.aarde-dag

Onze ziel kiest op een bepaalde manier

Onze ziel is geprogrammeerd om op een bepaalde manier keuzes te maken die de resultaten voortbrengen die jij wilt. En dat is voor ieder mens, tot op zekere hoogte, anders. Voor de een betekent dit bijvoorbeeld dat je je aangetrokken voelt tot dat ‘wat op jouw lijkt’ en op basis daarvan keuzes maakt en voor een ander geldt het tegenovergestelde, die maakt keuzes op basis van dat wat juist ‘anders’ is dan hij/zij zelf. En nog een voorbeeld: de een kijkt naar de uiterlijke omstandigheden en denkt: hier en daar kan ik wel wat verandering aanbrengen. Terwijl de ander naar dezelfde uiterlijke omstandigheden kan kijken, maar wacht totdat de drang om iets te veranderen van binnenuit komt.

Hoe krijg ik nu de resultaten die ik wil?

Ik denk dat het ondertussen duidelijk is dat je in actie moet komen als je iets wilt veranderen in je leven. En dat je andere stappen moet zetten, andere dingen moet doen dan wat je tot nu toe deed.
Als dit nu niet het gewenste resultaat oplevert, dan pas je aan, dan stuur je bij. Maar het kan ook zijn dat de keuzes die je hebt gemaakt niet in overeenstemming zijn met wie jij werkelijk bent op zielsniveau: dat wat je hebt gekozen voor jezelf laat jou niet je Goddelijke zijn ervaren in je leven. Ook kan het zijn dat wat jij wilt ervaren helemaal niet is wat je echt wilt ervaren maar je denkt dat je het wilt ervaren. En als laatste, en dat heb ik al vaak genoemd, er is geen actie, je doet niets anders.
Kortom, het is een proces waarbij je alert moet zijn op je echte drijfveren. Je omstandigheden spiegelen je vervolgens haarfijn of je op de goede weg bent. Zo niet, dan stuur je bij. Zo ja, dan heb je het proces onder de knie!

© 2016 Machteld Sikkema www.geniusinmotion.nl

Engelenboodschap
Engelenboodschap
Engelenboodschap

4 REACTIES

  1. De wereld waarin je leeft is een exacte en 100 % spiegel van alle gedachten, overtuigingen, emoties in je bewustzijn. De wereld is geschapen om je te helpen inzicht te geven in je bewustzijn. Vraag je dus regelmatig af: wat zegt mijn omgeving over wat er zich afspeelt in mijn (onder) bewustzijn?
    Er speelt zich veel af, dus het gaat stap voor stap. Veel mensen denken (helaas) nog steeds dat onze wereld los staat van ons bewustzijn. Vandaar dat velen denken dat het heel moeilijk is om onze wereld te veranderen. Hopelijk helpt dit bij het verhogen van bewustzijn. William

  2. Eerst visualiseren en affirmeren is wel degelijk van toepassing. Het punt is allen dat je de verwachting van hoe het zal manifesteren moet loslaten (makkelijk gezegd, I know). Als je bijvoorbeeld meer geld wilt en je affirmeert ik ben rijk, let dan goed op je reacties van je onderbewuste die zegt: ik ben helemaal niet rijk, dat ben ik niet waard, dat kan helemaal niet. Al die dingen dien je op te ruimen, Dan weer affirmeren en kijken wat er nog boven komt. Als dat lukt dan ben je toch rijk? Kijk eens om je heen wat je voor rijkdom je nu hebt, bijvoorbeeld stromend water of elke dag eten, een dak boven je hoofd, en probeer deze rijkdom te voelen. Succes !

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in