Wet van de Aantrekkingskracht

De Wet van de Aantrekkingskracht (WvA) is gebaseerd op het principe dat alle materie bestaat uit pure energie, in een constante staat van vibratie en beweging.

De WvA impliceert dat gedachten en emoties ook energie zijn, ieder met haar eigen unieke energiekenmerken. Iedere energetische frequentie bevindt zich in een constante staat van aantrekking en afstoting met alle andere frequenties. Dankzij de recente opkomt van de kwantummechanica wordt dit idee ook op het kleinste niveau grotendeels wetenschappelijk ondersteund.

De Wet van de Aantrekkingskracht zegt in principe ‘soort zoekt soort’ en dat we onze realiteit constant scheppen door middel van de energie die we uitstoten in de vorm van gedachten en emoties. We zijn continu in interactie met het weefsel van de realiteit (of kwantumveld), via gedachten en emotionele energie. Daarom is er een grote kans dat waar we op ons focussen, zich zal voordoen. We zijn allemaal scheppers van onze eigen realiteit en wat we uitstralen is wat we aantrekken.

 Drie dingen die je moet weten voor je de Wet van de Aantrekkingskracht gebruikt

 1. Een belangrijke ontbrekende factor in de WvA is dat we zowel op een bewust als een onderbewust niveau scheppen. Dit verklaart de schijnbare tegenstelling tussen ‘tegenpolen trekken elkaar aan’ en het grote principe van de WvA ‘gelijke dingen trekken elkaar aan’.

Multi-zintuiglijke dieren nemen veel meer waar dan mensenWe trekken nog steeds het gedeelte van het hele aan, dat in het onderbewust is versplinterd en onderdrukt. In feite hebben de actief onderdrukte eigenschappen van onszelf nog steeds een lading, en deze onderdrukte energie is ook een aantrekkingspunt. Tot we dit erkennen en integreren, zal het altijd een rol spelen in de schepping van onze externe realiteit.

Nieuwetijdskind Magazine Instagram
Nieuwetijdskind Magazine Instagram
Nieuwetijdskind Magazine Instagram
 1. Ons geloofssysteem beïnvloedt het manifestatieproces. Als je €10.000 euro per week wilt manifesteren, maar je onderliggend geloof met name zijn gebaseerd op een staat van gebrek, dan zul je waarschijnlijk alleen maar een groter gebrek manifesteren.

Dit komt doordat de Wet van de Aantrekkingskracht werkt via zowel gedachten als emoties. Als je probeert te denken aan iets wat je niet gelooft, dan zal je emotionele reactie je onbewuste geloof meer steunen dan je bewuste gedachten.

 Als je wilt beamen “ik zal genoeg hebben”, maar dat niet gelooft, dan komen die overtuigingen via een emotionele reactie naar boven die het tegenovergestelde gevoel insinueren. Op dat moment geef je letterlijk tegelijkertijd gas en trap je op de remmen, wat de manifestatie van je wil erg lastig maakt.

Een goede tip om dit te overwinnen komt van Abraham Hicks:

‘begin algemeen en wordt daarna specifieker’ met je manifestatieproces.

Begin met wat je kunt geloven en breid je dan steeds verder uit, naarmate je het bewijs ziet van jouw manifestaties. Dit maakt je gedachten en emoties consonant, in plaats van dissonant.

 1. We manifesteren altijd onze hoogste waarden. De beroemde gedragsontwikkelingsspecialist Dr. DeMartini (die ook voorkwam in The Secret), ontdekte dat we allemaal in inherente set van waardes hebben dat voor een groot deel ons gedrag bepaalt. DeMartini zegt hierover: ‘al onze acties zijn strategieën om zo efficiënt mogelijk volgens onze waarden te leven. Al onze positieve en negatieve emoties zijn feedback over of we wel of niet volgens onze hoogste waarden leven.’ Het komt erop neer dat de dingen die we het hoogst waarderen, onze waarneming op een onderbewust niveau filteren. Dat bepaalt de manier waarop en waarom we dingen manifesteren.

Zo komt het bijvoorbeeld dat iemand het goede voornemen heeft om af te vallen, maar dit doel nooit bereikt. Als hun hoogste waarde sociale binding is, dan zal hun onbewuste zien dat de tijd nemen om te sporten en gezond te eten juist in conflict staat met de tijd die ze juist kunnen besteden aan sociale events met anderen.

De truc is dus om je waarneming te veranderen door sporten en een dieet te laten werken voor je hoge waarde van een sociale binding. Zo kun je bijvoorbeeld meer zelfvertrouwen hebben wanneer je nieuwe mensen ontmoet als je gezond en sterk bent. Of je kunt het vanaf de andere kant benaderen, door je waarde in je doel te verwerken. In dit geval zou je dan misschien je waarde van sociale binding kunnen invullen door samen met je vrienden naar de sportschool of voedingslessen te gaan.

Wat je moet weten tijdens actieve manifestatie van de Wet van de Aantrekkingskracht

hoog gevoeligeHieronder vind je een aantal handige tips voor als je mediteert over je visie of de visualisatie oefent.

Leeg je geest. Om het manifestatieproces te versnellen moet je aanwezig en gefocust zijn. Als je aandacht verdeeld is, dan zal je manifestatie dat ook zijn. Schrijf op wat je dwarszit en zweer om het buiten je visualisatie te laten. Dat helpt je om aanwezig te blijven.

Open je hart voor het proces. Verbind je met het gevoel van dankbaarheid wanneer je begint. Dit doe je door een kort lijstje te maken van dingen, mensen of gebeurtenissen waar je echt dankbaar voor bent.

Volgens het HearthMarth Institute ‘genereert het hart een elektromagnetisch veld dat ongeveer 60 maal sterker is dan die van hersengolven’. Dit veld kan worden gemeten met een elektrocardiogram (ECG) en hersengolven worden gemeten met een elektro-encefalogram (EEG). Het hart is dus een groot aantrekkingspunt.

Wees duidelijk. De Wet van de Aantrekkingskracht heet niet voor niets een wet. Dat wil zeggen dat het overal betrekking op heeft, geen uitzonderingen. Als je gemixte gevoelens of visies hebt, dan vertraagt dit het proces. Des te duidelijker en gedetailleerder je bent, des te sneller je visie tot leven komt.

Activeer je zintuigen. Wist je dat het brein eigenlijk geen verschil merkt tussen een ervaring en een visualisatie? Daarom is visualisatie ook zo nuttig voor atleten. Dit principe geldt ook voor de WvA. Wat zie je, hoor je, ruik je en voel je wanneer je visie werkelijkheid is geworden? Zorg dat je duidelijk ieder zintuig kunt voelen en wees niet bang om een tijdje aan ieder zintuig te besteden.

Activeer je gevoel. Dat is hoe je je visie oplaadt. Emoties zijn de drijvende kracht achter manifestatie.

Stem je intentie af op je waarden. Verbind wat je wilt manifesteren met je hoogste waarden. Of makkelijker gezegd, zorg dat je inziet hoe je doelen helpen met de dingen die jij het belangrijkst in het leven vindt. Dat helpt je om zowel met je bewuste als je onderbewuste geest te manifesteren.

Wees niet wanhopig. Probeer je voor te stellen dat je beleefd vraagt. Als je behoeftig of wanhopig bent in je verzoek, dan kom je rechtstreeks uit een emotionele ruimte van gebrek. Het emotionele gevoel van gebrek zal je gedachte-energie juist tegenwerken, waardoor je waarschijnlijk zult stagneren.

Wat je achteraf moet weten over de Wet van de Aantrekkingskracht

Neem actie. Actie nemen creëert momentum en tegelijkertijd ook bewijs naar het scheppen van het geloof dat je manifestatie zich ontwikkeld.Wet van de Aantrekkingskracht

 Doe alsof het al is gebeurd. “IK BEN” is een krachtige, creërende bewering. Als je je gedraagt als de persoon die je al geworden bent, dan ben je energetisch beter afgestemd op je doel.

 Wees je bewust van je interne dialoog. Onthoud dat je je bevindt in een constante staat van aantrekking en afstoting van wat je wilt bereiken. Je interne dialoog schept altijd een aantrekkingspunt, samen met de emotionele reacties die het teweegbrengt. Wees samenhangend!

Sta het toe! Je moet je visie volledig de ruimte geven voor het zich kan manifesteren. Als je je er teveel aan vastklampt, dan kan je behoefte aan controle het proces belemmeren. Vertrouwen en geloof in het proces zijn cruciaal. Het kan je helpen om erover te denken als dineren in een restaurant. Zodra je je bestelling hebt geplaatst, moet je het de tijd geven om bereid te worden en aan je geserveerd te worden!

We zijn allemaal scheppers en we verdienen allemaal een geïnspireerd leven. De Wet van de Aantrekkingskracht is een fantastisch middel dat ons in staat stelt om onze scheppende krachten bewust in te zetten! Zoals George Bernard Shaw het al zei: ‘Het leven draait niet om jezelf vinden, maar om jezelf scheppen’.

Lees meer over de Wet van de Aantrekkingskracht:

Engelenboodschap
Engelenboodschap
Engelenboodschap

13 REACTIES

 1. Het is belangrijk om de negatievelingen uit je leven te verwijderen en te vermijden.
  Ik doe het al jaren, en dat werkt prima.
  Je bent ook tegelijkertijd verlost van snerende en zogenaamde
  leuke opmerkingen die men je toewenst, en je wel degelijk beschadigen
  in je totale functioneren.
  Je word ook niet meer gehinderd om een goed en gewaardeerd
  leven te leiden met positieve personen om je heen, en rustig je
  uiteindelijke doel te bereiken.

 2. Hoe meer de Ziel met en via jou het leven kan leven, hoe meer de intentie van de Ziel ervoor zorgt, dat je als mens soms niet om dingen vraagt die je niet nodig hebt. Vroeger wilde men ervaringen die de tegenpool waren van eerdere ervaringen (ook vorige levens). Dat deel dat armoede kende of er bang voor was, ervoer rijkdom en omgekeerd. Uiteindelijk zijn dit niet altijd de ervaringen waar het om gaat.

  We gaan mogelijk een beetje meer naar ‘uitbeelden en neerzetten’ wat informatiestromen ons willen laten uitdrukken. Voorbeeld: Vroeger zette ik intuitief een bepaalde samenstelling op een altaar en later verscheen het in mijn leven in de vorm als een ervaring. Inmiddels geef ik soms vorm op dat altaar van bijvoorbeeld een Maria schelp met een zelfgemaakt portret van een Indiaanse: rainbow feather. En dan lees ik later, dat de Maria, de zee, het vrouwelijke water, het gebroken regenboogkristal weer heelt…

  De aantrekking gaat dan over wat er energetisch speelt voor mij, voor ons en voor de aarde. Ik schep dus niets met als doel een ervaring die gaat komen, maar geef uiting aan dat was gaande is. En dat voelt prettig.

  Wel ervaar ik (dankzij dit artikel), dat ik de manifestatie van een geliefde in mijn leven onderdruk. de intentie is er niet alleen niet, maar het onderdrukken geeft juist een omgekeerde Wet van Aantrekkingskracht. In deze ontkenning zit juist gebrek aan willen ervaren. Als ik het kan openen, kan het stromen, en wordt het een vrije keuze van mens en Ziel hoe of wat of helemaal niet. Maar dan in elk geval met een Wet van Aantrekking die het dan okay vindt, niet aan te hoeven trekken..

 3. Ondanks dat ik meestentijds alleen ben heb ik er bijzonder bewust voor gekozen mezelf nooit eenzaam te voelen. Toen mijn jongste zoon in 2012 een eind aan zijn leven had gemaakt heb ik er vanwege de rouwverwerking, zeer bewust voor gekozen om me er niet tegen te verzetten. Wat ik ook doe: ik krijg hem niet terug. Ik vond dat hij een heel bewuste keuze gemaakt heeft als volwassene en dat ik dat maar heb te respecteren. Ook heb ik er voor gekozen geen kalmeringspillen te gebruiken, omdat ik het afscheid, hoe pijnlijk ook, zeer bewust wilde meemaken. En ik heb er ook zeer bewust voor gekozen om niet in misère in een hoekje van de bank te gaan hangen en in plaats daarvan zo gelukkig mogelijk door te leven, om op die manier zijn nagedachtenis te eren. Ondanks dat het verdiet niet slijt ( tijd heelt echt niet alle wonden!) heeft mij dit zeer geholpen om nog steeds de gelukkige kant van het leven te erkennen en er van te genieten. Ik hoop dat mensen die dit nodig hebben hierin steun kunnen vinden.

  • Bijzonder de wijze waarop jij omgaat met de keuze van je zoon Francis.
   Heel moedig en integer naar jezelf en hem toe.
   Daar heb ik maar 1 woord voor:Respect!
   Dat héél véél gelukkige dagen je verdrietige momenten
   mogen verlichten!Het ga je goed
   Harte groet
   Christina

 4. Wat nog iets zou kunnen bijdragen is:
  http://www.walterhottinga.nl/wet-van-de-aantrekkingskracht-en-de-dalai-lama-of-hoe-intentie-onze-dagelijkse-realiteit-bepaal/
  Hier een uittreksel:
  “Vriendelijkheid en de Wet van Aantrekking
  De Dalai Lama legt in zijn uitspraak de nadruk op vriendelijkheid. Vriendelijkheid naar anderen, maar ook vriendelijkheid naar jezelf.
  In de van origine boeddhistische meditaties Vipassana (of Mindfulness) wordt je uitgenodigd om met een open, eerlijke en nieuwsgierige aandacht waar te nemen wat er is. Dat betekent dat je zonder oordelen alles waarneemt – ook die stukken die je wellicht als minder prettig bestempeld. Je observeert zonder vast te pakken of weg te duwen. In essentie ben je dan dus vriendelijk.
  Door het trainen van deze vriendelijkheid neem je niet alleen beter waar, waar jij misschien (half-)bewust gevoelens hebt, die een averechts effect op jouw welzijn hebben. Je leert ook om geen energie of aandacht te stoppen in deze gevoelens van afstoten en aantrekken. Door het regelmatig beoefenen van deze meditaties neemt jouw gevoel van welbevinden toe. Welbevinden trekt welbevinden aan volgens de wet van Aantrekking.
  Vertrouwen en loslaten
  In de wet van de aantrekking spelen vertrouwen en loslaten een cruciale rol. Je moet loslaten en vertrouwen op een goede afloop. Laat je niet los: dan kom je in een gevoel van schaarste, de Dalai Lama zou zeggen ‘onvriendelijkheid’, en dan ervaar je schaarste of onvriendelijkheid.
  Hoe werkt dat met vertrouwen? Durf je te vertrouwen op het goede, het vriendelijke in jouw leven? Of blijf je in de angst dat het morgen weg kan zijn?
  In het beoefenen (van de origine boeddhistische) meditaties Vipassana en Mindfulness gebeurt ook het nodige rond vertrouwen en loslaten. Je traint constant om sensaties los te laten; geen controle uit te oefenen; vriendelijk te zijn. Door constant de ‘komende en gaande sensaties’ te observeren leer je ook dat jij niet die sensaties bent – hoe heftig ze jouw wereldbeeld ook kunnen kleuren -. Er ontstaat door de training een fundamenteel vertrouwen in het leven en wie jij waarachtig bent.
  De “simpele” religie van de Dalai Lama lijkt daarmee de zeer geavanceerde broer te zijn van de Wet van Aantrekking.
  Ik wens jou – als intentie voor jouw dagelijkse realiteit – veel vriendelijkheid toe.

 5. De WVA is trouwens gebaseerd op het gegeven van dat alles, maar dan ook echt alles, magnetisch is.

  Dus ja de zin “De Wet van de Aantrekkingskracht (WvA) is gebaseerd op het principe dat alle materie bestaat uit pure energie, in een constante staat van vibratie en beweging”, zou je zou kunnen formuleren, maar als je niet begrijpt waarom dat is, dan kan je daar niet zo veel mee. Dus het principe wat hier benoemt wordt klinkt leuk, maar zegt niks.

  “Dankzij de recente opkomt van de kwantummechanica” ook leuk idee, maar daar is niks recent aan. Kwantumfysica en mechanica is eeuwen oud en ook al eeuwen bekend en sterker nog, de (hogere) beschavingen voor ons wisten het al en/of gebruikten het al en hebben dat wel degelijk aan ons proberen door te geven, maar als je zo’n stelletje onwetenden de macht geeft of het toelaat dat wat vage figuren die boel goed verborgen mogen houden dan kan inderdaad het idee ontstaan dat sommige mensen het nu weer gaan ontdekken.

  “De Wet van de Aantrekkingskracht zegt in principe ‘soort zoekt soort’” wel dat zegt de WVA niet. De WVA zegt: “Dat waar je aan denkt, dat krijg je/dat ben je of je dat nu wil of niet”. Ga dat gegeven voeden en dan zal het zich manifesteren.
  Vanuit het aangeleerde en toch ook zelf ontwikkelde kudde en schaapjes gedrag wat er tegenwoordig wereldwijd bestaat zoekt soort z’n zelfde frequentie soort waardoor men zich veilig en beschermt voelt. Het is fijn om bij de rest van de kudde te horen. Dus de onwetendheid zegt: “soort zoekt soort”. Als je niet weet WAT je bent, valt er weinig te zoeken. Je kan namelijk niet zoeken naar iets waarvan je niet weet WAT het is, kan zijn of mag zijn.

  “We zowel op een bewust als een onderbewust niveau scheppen.” Klinkt ook leuk, maar als we een onderbewust “iets” zouden hebben, dan zou het niet best zijn. Alsof er “ergens” in ons ‘zijn’ nog “iets” anders is wat bepaald dat we dingen doen of krijgen. Als je daar even heel logisch over nadenkt dan voel je echt wel dat dat niet zo is.
  Ja, je hebt (aangeleerde) gewoonten, ja je hebt (aangeleerde) gedachten, ja je hebt (aangeleerde) onzin in je denken die niet van jou is en ook niet van je ouders, misschien van je opa of oma, maar veel van wat in je denken is gestopt is slecht kopieerde rommel, vaak pure onwetendheid, angsten, beperkingen en veel excuses.
  Je bent echter altijd bewust. Als je niet bewust zou ‘zijn’, dan was je nu hier niet. Klinkt effe vaag, maar je bent. Je bent een bewust wezen dat zichzelf hier nu op dit moment op deze tijdlijn hier op aarde gemanifesteerd. Daar zit niks onderbewust aan. Je 37 biljoen cellen zijn zich bewust dat jij BENT. Als je denkt dat je een onderbewuste hebt, dan geef je toe dat “iets” controle kan uitoefenen over jouw ‘zijn’. Dat kan niet en dat is niet zo.

  Je kan onwetend leven, denken en creëren, maar dat doet niet je “onderbewuste”.

  Maar goed, hele artikel klinkt leuk, maar heeft weinig achtergrond. Wordt van alles gezegd, maar de meeste mensen weten niet eens hoe ze mogen/kunnen luisteren. Iemand kan dan de hele dag praten, maar niks gezegd hebben en mensen kunnen de hele dag luisteren, maar niks gehoord hebben.
  Zolang je denkt dat de wereld die je nu op dit moment waarneemt jouw wereld is dan zal je alles binnen die beperking creëren. 98 tot 99% van de mensen leven een leven wat niet hun leven is. Het is een aangeleerd leven vanuit en door onwetendheid. Kijk naar de vijf mensen die het dichts bij je staan en tel hun levens bij elkaar op en dat is (in grote lijnen) jouw leven. Zo vormt de kudde de kudde en zolang de kudde de kudde is zullen schaapjes schaapjes blijven.

 6. De werking van de Wet van de Aantrekkingskracht is niet te begrijpen, wanneer we al onze kanten niet (voldoende) onderkennen. Ieder mens komt voort uit twee en is dus per definitie al innerlijk verdeeld. De ogenschijnlijk eenduidige ‘wil of intentie’ is veelal verdeeld, dubbel en onzuiver. Het gaat hier niet om een mooie taalkundig eenduidige formulering.

  We hebben allemaal meerdere kanten. De WvdA wordt gevoed door al die kanten: de lichte en de donkere, het bewuste en het onbewuste. De klus is om van die kanten een geheel te maken is. Als dat geheel er is, is de werking van de WvdA easy en zijn de uitkomsten voorspelbaar.
  Dan is het geen kwestie van moeten, willen of kunnen geloven of hopen, of ploeteren. Dan is er geen geloof, hoop of ploeteren nodig, dan manifesteert de zuivere intentie zich moeiteloos door er energie aan toe te voegen.
  Welcome into paradise.

  • Graag wil ik meer weten over de WvA. Kan iemand mij een tip geven? Een andere vraag: magneten trekken elkaar aan: min – en + polen. Die zijn toch juist verschillend? Waarom wordt er dan uitgegaan van aantrekking van soort zoekt soort?

   • Karel, ik geloof je: ‘De klus om van die kanten een geheel te maken’, maar hoe doe je dat dan toch? Zonder handleiding daarvan voelt die beloofde moeiteloosheid en dat paradijs onbereikbaar.

  • “Ieder mens komt voort uit twee en is dus per definitie al innerlijk verdeeld” Ja,zo kan je het ook bekijken als je het vanuit een aangeleerd menselijk denken gaat invullen. Een wezen mag zichzelf dan creëren door de magische samensmelting van de YIn (eicel) en de Yang (zaadcel) wat inderdaad twee vormen van energieën zijn, maar het wezen is per definitie altijd één en de som van het geheel. Je ouders zijn ook niet maar twee, die komen ook voort uit meer, uit voorouders, uit verre voorouders en ga zo maar door. Het wezen is de optelsom van miljarden vormen. Uit twee? Beetje weinig…

   De verdeling, het labellen van, begint door de vertroebeling en manipulatie van de onwetende “buitenwereld” niet vanuit of door je “innerlijke” wereld, je hogere ‘zelf.
   Als die “definitie” echt zo zou zijn dan zou dat een heel raar (onnatuurlijk) gegeven zijn als het wezen met die (blijkbaar door Karel al vastgestelde) beperking z’n leven hier op aarde in deze tijdlijn zou beginnen.

   De WVA is niet iets wat je moet of kan begrijpen, je mag/kan het bewust leven, maar de meeste mensen, zo’n 98 tot 99%, is er onwetend van en “gebruikt” het dus vanuit de aangeleerde onwetendheid. Iedereen maakt er gebruik van of ze dat nou willen of niet. Het is een oneindige kosmische natuurwet die voor het al geld, geen uitzonderingen. Slachtoffers bestaan niet, er bestaat geen drama, ellende of ziekte. Dat zijn slechts waarnemingen met dikke oogkleppen op die vervolgens geïnterpreteerd worden vanuit de aangeleerde onwetendheid.

   Denk maar aan vrouwen die vanuit onwetendheid en slachtofferrol zeggen: “Ik trek ook altijd de foute mannen aan!”. Vanuit haar onwetendheid geeft ze voeding aan en dus krijg je waar je aan denkt of je dat nou wil of niet. Geef die gedachten extra voeding door het sterk te voeden, dus door bijvoorbeeld op iedere vernieuwdag waar je komt tegen mensen je slechte ervaringen met mannen te vertellen, dan geeft men voeding aan.

   • Hoi Max,

    Aangeleerde onwetendheid? Soms is onwetendheid gewoon een ‘toestand’ die wacht op bewustzijn over iets. Niet alles is aangeleerd.
    De Wet van Aantrekkingskracht is vaak vermengd met de lagere wetten van karma. Goed punt van jou over gedachten als foute mannen aantrekken. Dit wordt een zelfvervullende profetie en is verbonden met lagere wetten van karma. Dit gaat dan ook vaak over een slachttoferrol, waar de ander altijd de dader is. Niet fijn.

    Er is een verschil tussen manipuleren van aantrekking en in creatie zijn. Zo had ik ooit een wens om een mooi dressoir te kopen. had ik al in gedachten. Vroeger ging ik zoiets gelijk kopen. Maar ik zette juist de actie er niet op. Jaren later, stond er zo een dressoir in de flat met een kaartje: voor de liefhebber. Helemaal opgeknapt deze kast en rest van mijn huisje er omheen ingericht. Zo dankbaar gevoel!

    Tot slot: slachtoffers bestaan wel en niet. Als men van tevoren het slachtoffergevoel over iets ontkent, dan zit men meteen in een ‘hoger bewustzijn’ dat enkel boven die ervaring staat, maar nog niet doorziet. Erkenning geven aan slachtoffergevoel/idee kan soms helpen om er anders naar te kijken.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in